ДЕКУПАЖНА БИБЛИОТЕКА_2

• 155 796
  • 441
  •   1
Отговори
# 330
  • пловдив
Unknown_lady  когато се принтира на лазарен принтер, няма проблем защото "боите" са изпечени . Такъв проблем се появява при мастилено струйните принтери . При тях е добре първо със спрей да се лакира изображението  / макар понякога и тогава да не е много здраво/ Моят съвет е да не рискуваш и да разпечатваш само на лазарен принтер  Peace

# 331
Здравейте момичета,
много четох в темата, но в крайна сметка отговор на въпроса си не успях да намеря, защото всеки го прави по различен начин.
Правя си едни бижута и използвам двуфазно кракле и антична паста, по този метод - http://www.youtube.com/watch?v=UQ5HXDNIA9I

В края на клипчето се казва, че не е добре да се лакира с лак на водна основа (акрилен). Това така ли е и ако да - какъв лак да ползвам?

Мерсиииии  Simple Smile

# 332
И аз да попитам - като се принтира, после няма ли да се размаже мастилото като се намокри при залепването?
Да ти кажа, аз какви ли не проби правих с разпечатки. Рисувах по тях с моливи, със сухи пастели... Като им ударих един лак отгоре, нищо им нямаше. Ето тук съм го обяснила малко по-подробно http://www.ottuk-ottam.com/?p=814
Важното е да не се притесняваш да експериментираш.

# 333
Момичета искам да декорирам бутилка с вино ,какво ли не прочетох и гледах .Въпроса ми е акрилна боя означава ли ,че е т.нар.блажна боя или е латекс?Извинявам се за глупавия въпрос.

# 334
Скрит текст:
Това е мнение на специалист от друг форум:
"Има основно два вида интериорна боя - латекс и акрилна. И двете представляват някаква еднородна субстанция, разликата е в свързващото вещество, което всъщност прави боята. При латекса това е каучуково мляко, а при акрилните бои акрилни смоли.
Колкото повече е свързващото вещество толкова боята е по-здрава, но пък се намаляват някой други свойства.
По - простичко казано латексът " трупа " на стената, а акрила попива и разпъва по нея."

Акрилна и акрилатна са на водна основа- мие се с вода, не мирише, съхне бързо.

Алкидната е като блажната- смърди, съхне бавно и се разрежда с АМБ или МРТ.

# 335
Трънка Бодливкова  благодаря за изчерпателния отговор. Simple Smile

# 336
  • София
Има акрилен и силиконов латекс. По въпроса  с краклетата ИМА някои след които трябва алкиден лак.

# 337
Момичета, вие случайно срещи не си ли правите? Едно е да четеш, съвсем друго да се заразиш от ентусиазма на някоя майсторица Simple Smile

# 338
Кой град те интересува?

Покана за среща Времето е хубаво и възникна спонтанно предложение за среща на момичетата от София.Място на срещата 09.11.2013 от 10.30ч Кафето което е към площад Александър първи  в градската градина пред театър Иван ВАзов.Който желае да заповяда.Ако иска да носи със себе си предмет изработен от него  не е задължително .

# 339
Кой град те интересува?

Покана за среща Времето е хубаво и възникна спонтанно предложение за среща на момичетата от София.Място на срещата 09.11.2013 от 10.30ч Кафето което е към площад Александър първи  в градската градина пред театър Иван ВАзов.Който желае да заповяда.Ако иска да носи със себе си предмет изработен от него  не е задължително .

Пловдив, но благодаря Simple Smile

# 340
  • пловдив
steezy  в Пловдив всяка първа неделя от месеца в магазинчето на Руми Борисова има сбирка на кафе- за декупажистки, за квилинг манячки, фимо магьосници.... вратата цял ден е отворена и като се съберем освен пиене има и обмяна на опит  Peace

# 341
steezy  в Пловдив всяка първа неделя от месеца в магазинчето на Руми Борисова има сбирка на кафе- за декупажистки, за квилинг манячки, фимо магьосници.... вратата цял ден е отворена и като се съберем освен пиене има и обмяна на опит  Peace

Много благодаря!   bouquet Магазинчето на Младежка ли е?

# 342
В кв. Кичук Париж
Rumi Arts
Пловдив
ул. Петко Войвода 1

# 343
В кв. Кичук Париж
Rumi Arts
Пловдив
ул. Петко Войвода 1

Още веднъж ГОЛЯМО благодаря!

# 344
  • зад кестените
Здравейте, момичета  Heart Eyes!Отдавна не съм влизала при вас  Embarassed и гледам сега колко много сте напреднали  HugА аз съм си все на същото ниво и затова срам не срам да ви питам бутилките на  които се прави декупаж нали могат да се ползват по предназначение.Защото искам да направя коледен  декупаж върху една бутилка за ракия  .И тук сега се двуомя какви  материяли да ползвам че за не се изложа,искам бутилката за може да се ползва многократно.А не след първото измиване и да се съсипе и още нещо нали ако попадне  алкохол дърху картинката нали  няма да я съсипе.Аз до сега съм правила декупаж само върху вази, саксии, кратуни и то със латекс и яхтен лак и си мисля че няма да е удачно да ги ползвам да нещо което ще сложа на масата.Ще съм многого благодарна ако някой ми отговори!

Общи условия

Активация на акаунт