Някой вярва ли на jobs.bg, когато си търси работа?

• 199 101
  • 823
  •   1
Отговори
# 330
За тези поверителни обяви са ми съмнителни - представям си как си пускам СВ-то на настоящата ми работа...  Shocked  Joy

# 331
Именно ira722!   Wink  Един от начините компанията да провери дали служителите имат намерение да напуснат.  Laughing

# 332
А може и изобщо да не търси хора за работа, а да събира лични данни със съвсем друга цел.

# 333
Примерно? (Не се заяждам, а не разбрах какво имаш предвид)  Peace 
За какво могат да ползват имената + стажа на лицето Х ?

# 334
За да ти изпратят после на имейла невероятно предложение с база данни от 100 хиляди имейл-адреса, на които да изпратиш масов рекламен спам каква дейност осъществяваш и колко невероятна е фирмата ти Simple Smile

# 335
Примерно? (Не се заяждам, а не разбрах какво имаш предвид)  Peace 
За какво могат да ползват имената + стажа на лицето Х ?

Получавала съм CV- та с трите имена, адрес, датата на раждане, имената и датите на раждане на децата. Според вас дали това не може да се използва за всякакви извратени злоупотреби?
На пръв поглед може да изглежда утопично, но като няма данни на пусналия обявата, на практика всеки може да ги използва с всякаква цел.
Как тогава Jobs  гарантира, че информацията ще се използват според закона за личните данни?

# 336
Ок, мерси за поясненията!  Peace

В този ред на мисли... в графа "адрес" попълвате ли пълния си адрес? За мен е излишно, но 99% от СВтата, който съм получавала са с "жк, бл, вх, ет, ап". Според мен е достатъчно да пише само града... дори и това е ненужно. Все пак щом някой е кандидатствал за работа в град Х, значи е преценил защо го прави. Нали?  newsm78

# 337
Ок, мерси за поясненията!  Peace

В този ред на мисли... в графа "адрес" попълвате ли пълния си адрес? За мен е излишно, но 99% от СВтата, който съм получавала са с "жк, бл, вх, ет, ап". Според мен е достатъчно да пише само града... дори и това е ненужно. Все пак щом някой е кандидатствал за работа в град Х, значи е преценил защо го прави. Нали?  newsm78

Не, аз не пиша адрес, само града.

# 338
Аз пък си писах адреса, на който ще живея... За София става дума. Никога не съм работила в София и нямам нито един адрес, нито на обучаваща институция, нито на месторабота в София, така че поне един адрес на местообитание не е зле. На мен ми изглежда по-сериозно. Иначе е все едно от Варна да кандидатствам за работа с работен език английски в Будапеща.

# 339
Е, не е същото. Ако предлагам работа в Бургас, честно не ми пука дали сте от Бургас, Сливен, Ямбол, София, Монтана, Видин... Щом кандидатствате, значи имате желание да работите при мен в град Х. Дали си живеете тук, ще спите при  приятел, ще плащате квартира или аз ще плащам квартирата вече е въпрос на доп. договорки.
А пълен адрес ... не знам... няма да тръгна да търся служители по адреси. По-телефона и ако не ми отговарят на телефона - и-мейла. Подробните данни не ми се нравят точно по причините изброени от Ред_Хот.

Не, че е правилно или грешно, просто според мен е ненужно.

# 340
В тази връзка има работодатели, които си правят тънки сметки от това и те наемат, само защото живееш наблизо, за да може да си им под ръка по всяко време.

# 341
Че то и нормалният служител си прави тънки сметки да е близо до работа, а не да пътува по половин-един час само в едната посока  newsm78
Подръка да съм - трудно. В интерес на истината съм била под ръка, не съм имала против. Но съм имала колеги, за които винаги трябва да има някой резервен, в случай, че им е дошъл цикълът или са препили снощи Simple Smile

# 342
Няма нищо лошо в единия и в другия случай работата да ти е наблизо, стига всичко да е регламентирано и заплатено.
Неприятни са тънките сметки на работодателя, че може да ти се обажда в последния момент и всеки път да минава в графата "ще имам да давам или услуга".  Но всичко зависи от ситуацията, не казвам че всички случаи са такива.

# 343
Хм, сигурно аз съм проста - не разбирам как ще се налага в последния момент?

# 344
Хм, сигурно аз съм проста - не разбирам как ще се налага в последния момент?

Не си попада в такива ситуации. И аз не съм, но са ми разказвали. Важи предимно за малки фирми, в които примерно в събота няма кой да отвори обекта и собственикът ти се примолва, или пък някоя колежка липсва в последния момент. В големите фирми като цяло няма такива ситуации.
Макар, че преди няколко месеца на едно интервю изрично искаха кандидатът да живее в точно определен район, защото се налагало да остава след работа и защото трябвало да изгради мрежа от посредници и си вярваха, че като живее точно там и го познават хората ще им се получат нещата (това беше голяма фирма с претенции), смях.

Общи условия

Активация на акаунт