Някой вярва ли на jobs.bg, когато си търси работа?

• 196 499
  • 809
  •   1
Отговори
# 705
На мен пък ми се струва абсолютно безмислен този мейл. И 450 да са, пак може да не са избрали никой. А и принципа на подбор при всички е различен. Аз обикновено кандидаставм още в първия ден. Какво значение има колко хора са канидадствали още в първя ден, като има още един месец да върви обявата? Последният път кандидатствах 6 дена след пускане на обявата и ми се обадиха още на същия ден. Едва ли никой не е кандидаствал до тогава. Много ясно, че ако обявата е за продавачка в София, ще кандидастват 450, а ако е за счетоводител - 100

# 706
има значение колко квалификация имаш ....

# 707
За какво има значеине?

# 708
ами ако не отговаряш на изискванията, и на 1 - я ,и на последния да кандидатстваш ,все няма да ти се обадят...

# 709
Да де, ама ако са кандидаствали 500 човека, едва ли ще стигнат до последния, пък бил той и най-квалифицирания.

# 710
Преди няколко години пускахме обява за десетина работника в производство на поточна линия - средно образование, никакви специални умения, вечерта към пет. На другата сутрин в осем колегите отварят пощата.... и кандидатите вече надхвърлят 200. Все отговарят на условията. И докато се чудим как от 200 да станат 10, шефът казва: "Ми, все някак трябва да ги отсеем. Нека да гледаме само мъже, до 35 години." И всичко, което не беше мъж под 35 години, си остана само с кандидатстването. Никога не знаеш как точно ще се стекат обстоятелствата или какво точно си мисли работодателят.

# 711
Преди няколко години пускахме обява за десетина работника в производство на поточна линия - средно образование, никакви специални умения, вечерта към пет. На другата сутрин в осем колегите отварят пощата.... и кандидатите вече надхвърлят 200. Все отговарят на условията. И докато се чудим как от 200 да станат 10, шефът казва: "Ми, все някак трябва да ги отсеем. Нека да гледаме само мъже, до 35 години." И всичко, което не беше мъж под 35 години, си остана само с кандидатстването. Никога не знаеш как точно ще се стекат обстоятелствата или какво точно си мисли работодателят.
това си е чиста доза дискриминация

# 712
jobs.bg си е супер, в сравнение с Бюрото по труда например ... Или пък разни частни трудови борсички, които пак пускат в jobs-a, разбира се ... Има ли друг надежден начин /освен връзки и лични познанства/ да си намери човек работа?

# 713
да де,ама става въпрос за неквалифицирани работници,ако става въпрос за ИТ,или счетоводители,едва ли ще са 200,едва ли ще ги избират по критерий възраст

# 714
аз съм се убедила, че през джобса нищо не става. Единствено ако е за неквалифициран персонал има шансове да ти се усмихне късметът

# 715
аз съм се убедила, че през джобса нищо не става. Единствено ако е за неквалифициран персонал има шансове да ти се усмихне късметът

Мой приятел от днес започна нова работа на висока позиция и е кандидатствал през Джобс.

Отделно от това, аз винаги съм се чудила кой малоумник не може да си "отгледа" висш, ръководен персонал, а се налага да го търси през джобс?
През външни канали търсиш масата. После си отсяваш и "отглеждаш" най-кадърните.

# 716
А по това време пускат все пак обява и в jobsbg, за да не ги обвинят в нагласация, че ще си вземат препоръчан (което често означава вече отгледан макар и другаде) кадър

# 717
  • София
Колкото и да го мразим, и с всичките му недостатъци, Джобса е единствената функционираща платформа за търсене на работа.

# 718

Напротив, точно за квалифициран персонал джобс е много по-подходящ  Peace

Кандидатствах по обява в джобс, имаше ужасно много подадени кандидатури, но бях избрана измежду тях именно, защото се касаеше за квалифициран персонал. Всъщност бях убедена, че ще ми се обадят  Laughing

За неквалифициран персонал е много по-вероятно да прегледат няколко кандидатури и да изберат измежду тях, без да обърнат внимание на останалите, именно, защото се касае за неквалифициран персонал и може да я свършат много хора, могат и да не преглеждат всички.

# 719

За теб може и така да е, но като цяло не бива да се генерализира по такъв начин. Аз всичките си работи с изключение на последната съм намерила в джобса. Последните 3- сериозни компании за тесни специалисти и инженери - също.  Peace

Скоро бях на  интервю за много добра позиция и ЧР беше изключително учудена, като ме питаше "За тази робота откъде научи?", а аз й отговарях кратко "джобс бг", тогава ми каза, че никога не вярвала, че става нещо от този сайт и работните позиции са реални, но е факт.  Mr. Green
Въпроса тук е наистина да отговаряш на изискванията по обявата.

Наскоро пусках обява за тесен специалист да работи към компанията. Уж, не бяха кой знае колко високи изискванията, но няма достатъчно подготвени кандидати. Като им правех първото интервю им давах елементарна задача на софтуер, с който се изчислява и са описали, че са запознати, но реално - НЕ.  newsm78 Факт е и че без да се пробват, няма как да успеят!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт