Някой вярва ли на jobs.bg, когато си търси работа?

• 198 959
  • 823
  •   1
Отговори
# 75
Това с постоянното пускане на обяви за работа не го разбирам. Следя няколко фирми, които пускат всяка седмица!!! Всяка.
В началото пусках СВ, не ми се обадиха и аз реших да им се обадя, за да се препоръчам.....отговориха ми ,че ще ми звъннат. Е, не са ми звъннали, но тази седмица отново са пуснали обява!

# 76
  • Варна
И аз имах подобна случка. Пускат обява, кандидаствам, не се обаждат изобщо при положение, че основното им изискване е дългогодишен опит на позицията (специфична), а аз има 14 години стаж на такава. Ей, така, дето се вика да ме видят поне що за стака съм. Както и да е, след седмица пак пускат обява, аз отново кандидаствам, този път се обаждат на следвашият ден, в най- големия ветрилник (към16ч.) и ме питат дали мога да дойда веднага. Ами не, не мога да дойда веднага, що за невъзпитание? Казвам им, че на следващият ден, по което време посочат ще им се явя, но към дадения момент имам други ангажименти. Не се обадиха повече.  Mr. Green  Ама и аз разбрах, че точно те не ми трябват за работодател.  Simple Smile

# 77
И аз съм възмутена-преди 20 дни ми се обадиха от една агенция и преминах интервюто, при което даже ме попитаха кога мога евентуално да започна  Laughing толкова съм била подходяща и щял да ме хареса клиентът им. До тук добре, ама като обеща да се обади, че и да остави адрес за кореспонденция защо 20 дни вече не се обажда  Rolling Eyes наистина такова отношение не го разбирам! Няма как да се уважаваме, след като тези, които държат козовете са некоректни, да не кажа нещо по-гадничко като епитет! Дават надежда на човека, ангажираш го все пак и накрая мълчиш като...

# 78
  • София

със сайтовете за работа. всички знаем най-известния от тях -jobs.bg набелязахме няколко обяви. Пратихме няколко пъти CV, а където беше поместен телефон звъннахме. С учудване установихме, че обявите въпреки, че се водят активни всъщност не са. Дори на някои от тях нямаше и такива фирми, които да отговарят на телефоните. Какво значи това? Сайтовете за работа предлагат ли нови позиции или просто пре- публикуват доста стари. Или просто си измислят нови фиктивни обяви, само за да привличат още рекламодатели. Малко подигравателно обаче ми изглежда това именно в момента , в който всеки от нас има познати, които си търсят работа.

Вижте и тази статия много е актуална и интересна:

http://vedomost.info/novinite/40/29874-jobsbg-tarsite-si-rabota- … -ya-namerite.html

Имате ли отношение по темата момичета и момчета, татковци и майки?

[/quote]
Аз мога да се изкажа по темата в действителност и аз четох тази статия и мисля че има известна доза истина в нея.От месец и половина търся работа като съм подала обява и за доста по ниско квалифициран труд от моята специалност на поне 30 обяви. В до момента съм отишла само на една обява и съм поканена на още една. Според мен не е проблем в самите нас , аз съм човек с образование и опит в сферата в която се занимавам над 10 години .Честно казано се съмнявам че работодателите не биха искали да се срещнат с мен.
Според мен има проблем в сайта или в самите работодатели вече съвсем са се изродили в тая криза.
До сега честно казано винаги съм си търсила работа чрез сайта JOBS.bg и винаги съм намирала от първия път.

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 14:13 от tzvetka_01

# 79
Не се заяждам, но  ако си с ''образУва ние", проблема няма да е в сайта, ако не можеш да си намериш работа!

# 80
Здравейте за пръв път попаднах на тази темичка изчетох тук там и ми стана интересно.За мен този сайт мисля че е "празна надежда " От 1г си търся работа до сега съм изпратила над 50 СV и са ме викали за първо интервю едва 2-3 пъти.Не връзки а "Дебели синджири" мисля че ще ми трябват за да си намеря работа чрез JObs
Но да попитам от последното ми кандидатстване за"специалист склад" във фирма SOloHR consulting.Като прочетох темата ми се струва че това е частна трудова болрса или се лъжа.Озадачих се че трябва да си попълня и ЕГН.Поканена съм в понеделник на интервю в понеделник вечерта .Като се върна ще пиша отзиви.Моля ако някой е имал работа с тази фирма да сподели ,ще бъда благодарна.Лека вечер !

# 81
Здравейте за пръв път попаднах на тази темичка изчетох тук там и ми стана интересно.За мен този сайт мисля че е "празна надежда " От 1г си търся работа до сега съм изпратила над 50 СV и са ме викали за първо интервю едва 2-3 пъти.Не връзки а "Дебели синджири" мисля че ще ми трябват за да си намеря работа чрез JObs
Но да попитам от последното ми кандидатстване за"специалист склад" във фирма SOloHR consulting.Като прочетох темата ми се струва че това е частна трудова болрса или се лъжа.Озадачих се че трябва да си попълня и ЕГН.Поканена съм в понеделник на интервю в понеделник вечерта .Като се върна ще пиша отзиви.Моля ако някой е имал работа с тази фирма да сподели ,ще бъда благодарна.Лека вечер !

Е, чак дебели синджири не. Аз мога да кажа , че само от там съм си намирала работа.  Peace
Пускал съм много CV-та. Понякога са ми звъняли, понякога не.

# 82
Ще ми е интересно Вашето мнение по тази дискусия http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=634960.0;all  

Много истина има в тази статия и сигурна съм че е истина защото и аз съм от тези с десетките изпратени СV напразно.Жалко

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 21:47 от Ninja

# 83
Е, чак дебели синджири не. Аз мога да кажа , че само от там съм си намирала работа.  Peace
Пускал съм много CV-та. Понякога са ми звъняли, понякога не.
[/quote]
Много се радвам за успеха  и късмета който сте имали , но при мен не е така .Кандидатствала съм и за позиции който са под нивото ми за образование  дори за позиция със същото естество на работа и 15 год стаж на тази длъжност но без резултат искат подкупи  това е.

# 84
Следя темата от началото, но все отлагах да напиша мнение.
Относно изпратените CV-та от кандидати, уверявам ви, че понякога наистина са страшно много на брой. Донякъде проблема идва от там, че когато се регистрират в jobs.bg, хората задават като опция широк спектър от дейности по които да им бъдат изпращани обяви за работа. И като се започне едно лудо изпращане, безчет са. Ама дали са подходящи, дали отговарят на изискванията - отделен въпрос.
Случвало ми се е при пусната обява, актуална за седмица, да ми идват 500 кандидатури. Честно казано, при това си признавам, че дори да имам желанието да върна обратна връзка на всеки кандидат, просто физически не е възможно. Най-големият ми рекорд е бил до 250 обратни връзки по мейла, като при последните три вече бях объркала и имената на кандидатите Embarassed
И на мен като на много от вас ми е било чудно от това постоянно публикуване на обяви от едни и същи фирми. Тъй като почти постоянно работя с jobs.bg, направо са ми се набили вече в главата. И обикновено са едни и същи.
Чудела съм се толкова ли пък нито един кандидат не отговаря на техните изисквания, честно?
Аз доста от колегите по различните дирекции и отдели съм ги намирала точно от jobs.bg
Имала съм случаи на хора с доста висока квалификация да кандидатстват за позиции като ,,Домакин,,, ,,Снабдител,,, дори за хигиенистка, принудени от обстоятелствата.
Чувствала се изключително неудобно в подобни ситуации.

# 85
Имала съм случаи на хора с доста висока квалификация да кандидатстват за позиции като ,,Домакин,,, ,,Снабдител,,, дори за хигиенистка, принудени от обстоятелствата.
Чувствала се изключително неудобно в подобни ситуации.

Изваждам думата от контекста на написаното от теб, за да спомена нещо странично. Снабдител не винаги е нещо супер дребно. Зависи си от структурата на компанията. Има снабдители, които ги карат постоянно да учат английски, изпращат ги на обучения в чужбина, изискват от тях боравене с нелек софтуер. По причина на това, че се опитват да ги научат на планирани и свити разходи, как да подбират доставчици, кои заявки да се одобряват и кои не.

Не винаги снабдител е изравнено със закупчик. Да, не е задължително специално висше образование, но пък и на толкова неща ги обучават, че стават ценни кадри в рамките на компанията, която ги е поела. Защото ги е моделирала по своите изисквания, чиято най-важна цел е свиване на разходите.

Извън нея, за друга фирма, уменията, придобити от такъв снабдител, може и нищо да не означават. Най-малкото не е казано, че доставчиците трябва да бъдат подбирани според това кой  излиза най-евтин. Друга компания може да цели подбирането на най-висококачествени такива и тогава снабдителят, усвоил уменията да пести и да намира най-тънката оферта... ще остане с пръст в устата. За да подбереш най-високото качество вече се изискват други способности.

# 86
Да, приемам забележката Peace
Трябваше да уточня, че наистина под снабдител визирах длъжност, която при нас не изисква кой знае какви отговорности, нито е МОЛ. Просто колега, който ще отиде и ще купи за компанията поръчаните консумативи, ще се ангажира с различни доставки и неща от тоя род. Дори не е упълномощен да сключва договори с контрагенти и фирми.
Извинявам се за недоуточнението от моя страна.

# 87
Не, не, не е забележка, TzarinaPeace Уточнявам просто, че има и малко по-различни нюанси на тоя тип длъжност. Просто за кандидатстващите за работа. Да не мислят, че винаги е нещо като закупчик. Според мен даже в някои случаи това би могло да бъде изключително добра работа за млад мъж дори и без висше образование. Динамична, свързана с контакти, в същото време не са постоянно на път като търговските представители например.
Иначе аз разбрах за вашия случай.

# 88
  • София
Здравейте,искам да разкажа една история на мое кандидатстване за работа чрез сайта jobs.bg.
Както вече написах си търся в момента работа независимо вече каква ,принудена съм от доста обстоятелства.По принцип съм с висше образование и опит над  10 години по специалността.
Кандидатствах за работа като продавач консултант в магазинче за алкохол и цигари в близост до  апартамента на родителите ми ,където щях да оставам малкия да го гледат .Ставаше въпрос за работа на смени 2 на 2 по 12 часа.Обади ми се любезна дама която ме попита какво е накарало човек с опит в моята специалност да кандидатства при тях , аз и обясних че съм по майчинство и че работодателя при който работя ми е казал да си търся другаде работа в предвид на това че няма такава при него и т.н. След като говорихме на дълго и широко тя ми каза да отида да се видим лично и да нося с мен "писмо" написано на ръка. #ShockedПопитах какво има в предвид " Мотивационно писмо "ли , тя каза да нещо такова.Аз седнах и написах " Мотивационно писмо " на компютъра така както трябва , защо искам да работя при тях защо работата на смени ме устройва и т.н.,разпечатах го и бях готова за срещата която също така не беше с точен час нещо между 12-13 чеса по думите на дамата.
Бях пред магазинчето в 12:25 чеса.НА вид отвън все едно не е функциониращ магазин.Влезнах вътре и там имаше един господин който си подреждаше стоката ,аз се представих най любезно и казах за какво съм там.Господинът дори не ми обърна внимание огледа ме от глава до пети и каза "писмо" носите ли.Аз казах да заповядайте и тръгнах да  му подам "Мотивационното писмо".Насреща ми се облещиха огромни очи и ми беше казано че не започваме добре и че той искал да бъде написано на ръка и че когато той бил казал нещо искал да се изпълнява.Естествено аз се извиних и казах че според мен живеем в 21 век и компютрите са ежедневие и че не съм искала да го обидя.След като любезно го почаках да си до подреди стоката , той се обърна към мен и ми каза че повече нямал какво да ми каже .Аз благодарих и излезнах.
Според вас защо ли ме повикаха въобще?

# 89
не знам защо не са те извикали, но както го описваш - радвай се че не са те взели.

Общи условия

Активация на акаунт