Някой вярва ли на jobs.bg, когато си търси работа?

• 196 095
  • 809
  •   2
Отговори
# 255
По принцип снимката не е задължителна част от СВто. Аз обаче слагам снимка; имам професионални такива, които са подходящи за случая. Според мен това е предимство за мен.

# 256
Много хора пускат много хубави автобиографии без да отговарят на истината . Като например са с първо ниво каран курс английски ,а пишат експерт .Лошото е , че и когато отидат на интервю няма кой да ги препита на английски за новото им хахах , да се види очи в очи дали знаят или не . Поради тази причина знам , че работодателите гледат стажа. На обяви пуснати преди 3 месеца не си правете труда да кандидатствате .
 Има обяви за работа които през ден през 2 са в джобса, това е защото или персонал се маха постоянно или просто не си търсят работници , правят си презентация на фирмата. Ако видите описанието на фирмата , да е по обемно от изискванията за работа , просто не си правете труда да кандидатствате.

Автобиография в джобса винаги се преувеличава , ако нивото ви на английски е добро пишете отлично , защото този който е със начално ще пише добро. Самият формуляр в джобс не предлага много опции .

На работа не се вземат твърде квалифицирани , защото ще искат много пари . Не забравяйте че шефа винаги е " ПРАВ" , дори когато е седнал Simple Smile) . По притеснително от снимката е , че навсякъде искат млади хора , дори да не го напишат официално , за предпочитане студенти . Парадокса е , че ги търсят и с образование и със стаж до 26 години ако може.
Студента е идеалния кандидат, млади умни хора , много на зор за пари , без много претенции .

Не искат да наемат майки с малки децата, за да не им се налага да отцъстват често. Мен на интервю дори са ме питали смятам ли да забременявам скоро .

Успех на всички които си търсят работа.   bouquet

# 257
Много хора пускат много хубави автобиографии без да отговарят на истината . Като например са с първо ниво каран курс английски ,а пишат експерт .Лошото е , че и когато отидат на интервю няма кой да ги препита на английски за новото им хахах , да се види очи в очи дали знаят или не . Поради тази причина знам , че работодателите гледат стажа. На обяви пуснати преди 3 месеца не си правете труда да кандидатствате .
 Има обяви за работа които през ден през 2 са в джобса, това е защото или персонал се маха постоянно или просто не си търсят работници , правят си презентация на фирмата. Ако видите описанието на фирмата , да е по обемно от изискванията за работа , просто не си правете труда да кандидатствате.

Автобиография в джобса винаги се преувеличава , ако нивото ви на английски е добро пишете отлично , защото този който е със начално ще пише добро. Самият формуляр в джобс не предлага много опции .

На работа не се вземат твърде квалифицирани , защото ще искат много пари . Не забравяйте че шефа винаги е " ПРАВ" , дори когато е седнал Simple Smile) . По притеснително от снимката е , че навсякъде искат млади хора , дори да не го напишат официално , за предпочитане студенти . Парадокса е , че ги търсят и с образование и със стаж до 26 години ако може.
Студента е идеалния кандидат, млади умни хора , много на зор за пари , без много претенции .

Не искат да наемат майки с малки децата, за да не им се налага да отцъстват често. Мен на интервю дори са ме питали смятам ли да забременявам скоро .

Успех на всички които си търсят работа.   bouquet

И това не е съвсем вярно.

# 258
unadaptable koe от всичко казано от мен не е съвсем вярно , бях доста многословна . И какво значи не е съвсем , или е вярно или не е . Коментара ти малко не много адекватен ми се вижда. Приемам критика , поне да я ясна .

# 259
Много хора пускат много хубави автобиографии без да отговарят на истината . Като например са с първо ниво каран курс английски ,а пишат експерт .Лошото е , че и когато отидат на интервю няма кой да ги препита на английски за новото им хахах , да се види очи в очи дали знаят или не .

На мен пък и за двете работи, които си намерих чрез Джобс не само, че ме препитаха на английски, а едното интервю си беше изцяло на английски, а другото започна на английски и премина в български, когато видяха, че нивото ми наистина е отлично.

# 260
Много хора пускат много хубави автобиографии без да отговарят на истината . Като например са с първо ниво каран курс английски ,а пишат експерт .Лошото е , че и когато отидат на интервю няма кой да ги препита на английски за новото им хахах , да се види очи в очи дали знаят или не .

На мен пък и за двете работи, които си намерих чрез Джобс не само, че ме препитаха на английски, а едното интервю си беше изцяло на английски, а другото започна на английски и премина в български, когато видяха, че нивото ми наистина е отлично.

Това е чудесно  . А мен ме питат колко го знам английския  и като казвам , че най-добрия начин е да ме питат нещо и те се хилят под мустак . Казвали са ми неща от рода на "сина ми ще те пита и тн. " Общо взето ако излъжа си е за моя сметка .
Не съм кандидатствала на места където се иска кой знае какъв английски де , но моя не е такъв.Веднъж или два пъти са ме препитвали на английски .

# 261
  • София
На мен направо ми дават преводи или тестове.

# 262
в някои фирми си правят тАшак с кандидатите... Wink а и да отчитат дейност ooooh!- човешките ресурси...

като се съберат повече "идиоти"...измислят разни тестове, които пък определено не отговарят на длъжността/със завишени изисквания са спрямо длъжността/- тъй като не им трябва този човек... така имат повече време да решат на кого да дадат ПРИЗА евентуално...или докато дойде нашия човек....Губене на време и отчитане на дейност...

Информирайте се как ще протече самото интервюто, ако бъдете поканени!
Да не се окажете, че сте на информационно събрание или за зелени маслинки.  Animal Tropical Fish

# 263
Ако работодателят държи на английския език, ще препита на интервюто и още как. Няма да разчита само на думата на кандидата

# 264
  • на Мелмак
Аз си намерих страхотна работа от Джобс,
Имах и изпит по английски , така че още на интервюто се видя колко го знам Grinning
Трябва да се пише СВ за всяка позиция,понеже си има своите особености и изисквания,общата автобиография понякога дразни.
Желая на всички моят късмет Hug

# 265
  • 1st floor
И аз си намерих миналия месец работа от Джобс-а. За сега ми харесва много, дано се задържа там. Grinning

# 266
Винаги съм търсила и работа, и работници през Jobs.bg. Оплаквания от самия сайт нямам никакви - това, че кандидатите често са неподходящи не е проблем на сайта. Нито пък кой какво точно пише - те в крайна сметка не могат да проверяват личното ниво на английския на всеки от кандидатстващите  Peace

Междудругото, наскоро смених фирмата си, чисто юридически с друго име и когато направих профил на новата фирма, ми поискаха да им изпратя декларация, че обявите и фирмата са валидни, подписана и подпечатана, преди да пуснат обявата ми на сайта. Не мисля, че има какво повече от това да направят, за да гарантират достоверността на обявите.

# 267
Джобса е посредник ,този който ги чете трябва да си има едно на ум. На мен доста висене в сайта ми отне поне малко да ги пресявам и пак не е гаранция. Искали са ви документи , че фирмата е валидна ОК .За обявата дали е валидна, дали реално търсите кандидат , какви са документите недоумявам.

Моята забележка за джобса се например , че има само 3 опции за ниво език , средно/почти никакво/ , добро/посредствено/ и отлично / реално няма такова ниво /. По добри са нивата за оценяване  А1/2/3, В1/2/3 , С1/2/3 и то ниво С е в сферата на научната фантастика. Няма как някой да го владее това ниво от учене , без да е живял в съответната държава и то да е учил в университет  примерно , а не само работил.

Моето предложение към дожбса е ако има форум към сайта , например да се обсъди една фирма от потребителите , защо през месец има обяви , но няма гаранция , че хората ще го ползват коректно.

# 268
  • Mediterraneo
Работата, на която съм вече 5 години, открих точно чрез обява в Джобса.

# 269
unadaptable koe от всичко казано от мен не е съвсем вярно , бях доста многословна . И какво значи не е съвсем , или е вярно или не е . Коментара ти малко не много адекватен ми се вижда. Приемам критика , поне да я ясна .

Не е много вярно ето това:
Цитат
По притеснително от снимката е , че навсякъде искат млади хора , дори да не го напишат официално , за предпочитане студенти . Парадокса е , че ги търсят и с образование и със стаж до 26 години ако може.
На много места НЕ искат студенти и студенството се оказва проблем. Синът ми е точно студент, ІІІ курс. МИО, с английски и немски, и двата на С1. Освен това има опит 1,5, ще напиша после какъв, няма претенции за висока заплата или работно време, защото е свободен(несемеен, няма ангажименти), с една дума-идеалният кандидат. Обаче....само докато иде на интервю. В една фирма-Билигер.ДЕ не го взеха точно защото е студент, искали напълно свободни хора. Нищо, че с немски не могат да намерят хора, със свещ ги търсят, но не....отхвърлиха го на 3-то(последно) интервю точно затова. А пък тази обява http://www.jobs.bg/f1944072 я промениха след като той отиде на интервю при тях. Значи беше така: искаха хора, които да не работят на друго място. Е, добре, той не работи в момента другаде и отиде. Има стаж в писане на СЕО статии 1,5 на английски, писал е и на немски. Останали много доволни, че могат да го ползват дори за немски, видяха му нещата в нета, статията, която написал-по всички изисквания, защото опитът си казва думата. И накрая...все още студент.... ooooh! Не го взеха и промениха обявата. Обявата си тече, не могат да намерят хора, защото ако не си го правил, няма как за 40 минути да я напишеш, но не го взеха..... Студент.... Tired
П.П. И да, млад е, на 23 години, с опит.

Общи условия

Активация на акаунт