Някой вярва ли на jobs.bg, когато си търси работа?

• 196 680
  • 809
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Не прочетох 16-те страници дискусия, но от позицията на работодателя мога да кажа, че се представя актуално състояние на фирмата, като изискване от джобс.бг.  До сега винаги сме наемали хора чрез този сайт, на практика по - малките фирми нямат опция за собствен HR отдел или да наемат такава компания (която пак там си пуска обявите). Мисля, че от позицията на работодателя нещата са уредени сравнително добре.

От позицията на търсещия, имам доста забележки. Първото с което се сблъсках онзи ден бе, че нямам опция да маркирам аз кой съм, какво мога, какво съм завършил и какви квалификации съм придобил, според което да ми излезнат подходящите за мен длъжности. Знам, че това нее масовият случай на търсене, но не желая да изчитам десетки обяви докато попадна на една подходяща. А опцията да публикуваш CV, и работодателят да те избере, според мен не се практикува особено.

# 241
Да ви дам малко отчет, а?  Laughing

Един приятел е пуснал обява и отчаян ми даде да разглеждам: 30тина снимки в огледалото с муцунки; доста "на маса"; една с чаша алкохол, правеща ми наздраве; една с дама люлееща се на детска люлка в парка ( Crazy ); една на плажа с разпилени от вятъра коси( Sunglasses) и в профил; мнооого от бала и от дискотека;

Отново от 100тина обяви, 5-6 стават за интервю.   Sad

За кандидатстващите по този начин:
Хора, снимката е изключително показателна!!! Как някой да ви вземе на сериозна работа, след като ви мързи да подберете една "нормална снимка"!? Така ще се отнасяте и към документите, и към клиентите, и към продуктите.... Подобни снимки носят посланието "е, к'во толкова, да има нещо там."

Просто застанете пред едноцветна стена в дома си и помолете някой да ви снима. Това е достатъчно.

Сега от тези 5, 6 човека, един ще бъде нает, а други стотина ще мрънкат, че всичко ставало с връзки!

# 242
ми някак не си представям един мъж да си вади ====подобни занимания = за бабата може и да е ок.
за ходенето = == незнам, обаче как ---- ще ---- зареже ---за да бачка нещо кофти в друга държава. та за това---не се стърпях тоз път...иначе има си -------и "некачествения човешки материал"

ти помощ ли искаш, или се оправдаваш...неразбрах...мъж ли си или дама...прати ми св и ще ти намеря работа. пиши ми какво можеш...
айде не реви...че имам комшия такъв...майка му го храни 40 год...

Хахах яко поне имаш самочувствие това е много важно. И работа има дори да не е в изобилие въпроса е, че е трудно да намериш работата която искаш.

# 243
Настоящата си работа намерих чрез Джобс-а. Дори бях забравила, че съм кандидатствала. Бях кандидатсвала Февруари, а ми се обадиха Август. Съгласих се веднага на интервю, но мина едно известно време за да си спомня за какво и къде съм кандидатсвала  Blush  Това беше преди три години и още съм там, макар и вече в болничен  Heart Eyes

# 244
Всички работи съм си намирала през този сайт. И сега отново си търся работа там. Засега един месец безуспешно, но поне на интервюта ме викат  Simple Smile На повечето, на които съм покривала изискванията всъщност.
Имам една забележка към работодателите. Естествено, че няма да звъните на всеки кандидатстващ. Но нека поне на тези, които сте поканили на интервю и които съответно са си отделили от времето да дойдат, им се обадете или дори им пратете мейл с отказа си. Писна ми да ходя на интервюта, където покривам всички изисквания и те дори са те оставили с впечатлението, че си едва ли не нает. В края на интервюто задължителното "Ще ви се обадим във всички случаи" като срок дават само, ако ги попиташ. И накрая нищо. Разбирам, че има много кандидати, но все пак колко се канят на интервю - 20-30 най-много. Е, голям проблем ли е да се пуснат 20-тина писма с простичкото "Благодаря Ви за кандидатурата, но се спряхме на друг кандидат"?
Има обяви с безумни изисквания и накрая като стане дума за пари - "400-500". Те подиграват ли се??? Разбирам, че е криза и заплатите са доста по-ниски, но как очакват да живeeш единствено за работата им, а насреща нищо???

# 245
  • София
И аз съм си намирала почти всички работи /вкл. сегашната/ през Джобс.
Даже в най-голямата криза ми се обаждаха поне един път на седмицата за интервю.
Въпросът е да си направите добро СВ, с добра снимка и да го пускате много и редовно.

# 246
  • 1st floor

Дали минахме вече дъното на кризата?  newsm78 Има ли лъч надежда да почнат бавно и полека нещата да се оправят? newsm78 Или напротив - всичко да се задълбочава?

# 247
Предишната си работа намерих именно през този сайт.
Явно съм имала късмет Simple Smile

# 248
  • София
Имам малък опит с този начин на търсене на работа, но пък е двустранен. Намирала съм си през сайта допълнителна работа, като преди да си пратя CV-то и мотивационното писмо си направих труда да изровя всичко достъпно в нета за работодателя. Най-вече за да разбера къде точно е работното място, защото в обявата не пишеше нищо по въпроса. Няма да коментирам въобще интервюто, на което само ми се изложиха изискванията, а аз едвам успях да взема думата, но поне в края ми се заяви ясно, че аз съм техния човек.
Пускала съм обява и за търсене на човек за свободно място в основната ми работа. Нямате си представа какви CV-та получих. За мястото има изискване човек да е завършил конкретна специалност във висшето, а един шемет написал само име, имейл, не е ясно бакалавър по какво е и къде е завършил, но пък написал каква магистратура е карал, а тя няма нищо общо с мястото, за което кандидатства - примерно ние търсим математик, той с филология,.... newsm78
Така че, пишете свестни CV-та, проверявайте работодателя, доколкото това е възможно и не се отказвайте. Grinning

# 249
И аз съм си намирала почти всички работи /вкл. сегашната/ през Джобс.
Въпросът е да си направите добро СВ, с добра снимка и да го пускате много и редовно.
Много си права.
Аз последно търсих работа 2008. Успешно и то чрез този сайт.
Винаги съм намирала работачрез него

# 250
И аз докато бях в Бг  съм си намирала  всички работи през jobs.bg
Даже последната си работа пак , чрез този сайт я намерих и започнах 2 седмици след като прекратих трудовите си взаимоотношения с предния работодател .
Въпросът е да си направите добро CV, с добра снимка и да го пускате много и редовно.

# 251
+1
това лято синът ми за първи път започна работа,
 точно по обява от сайта...
Добър Късмет на всички  Peace

Ползвала съм услугите на сайта -доволна съм ...
Обаче все още има  рекламни обяви и това продължава да ме дразни...на тези фирми трябва да се забрани публикуване, НО....явно има   Yum финансофи вафлички затова се правят  на  nnnuu от jobs.bg  ooooh!

# 252
  • София
Хора, снимката е изключително показателна!!! Как някой да ви вземе на сериозна работа, след като ви мързи да подберете една "нормална снимка"!?

А вие имате ли представа, че изискването ви за снимка Е ДИСКРИМИНАЦИЯ? Поради каква причина изисквате снимка - да не би кандидата да е циганин, или стар, или млад, не дай си боже инвалид, или пък може би отсявате грозните кандидати от красивите? Това ако сте в САЩ до сега сто пъти да са ви осъдили за дискриминация.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2013, 01:10 от Popule

# 253
Полезен е джобса, най-малкото като видите една обява постоянно или често да се публикува, значи фирмата не е читава и не започвайте там. Много е полезен сайта http://www.bgrabotodatel.com/ . Ако го ползват повече хора , по-лесно ще се ориентираме къде да започнем и къде не . И аз съм си намирала работа от сайта. Важно е да кандидатствате на обявите от днес или най-много от вчера. Иначе по какво подбират работодателите нямам идея. Има обяви на които кандидатстват по 500 човека, едва ли има фирма в която се обработват всички , по скоро е на случаен принцип. Най- хубавите места на които съм работила , са били намерени с познати и то лични. Хубаво място ли е не стига до джобса според мен , освен ако не търсят специалисти в нещо , но аз не съм от тях.

# 254
Хора, снимката е изключително показателна!!! Как някой да ви вземе на сериозна работа, след като ви мързи да подберете една "нормална снимка"!?

А вие имате ли представа, че изискването ви за снимка Е ДИСКРИМИНАЦИЯ? Поради каква причина изисквате снимка - да не би кандидата да е циганин, или стар, или млад, не дай си боже инвалид, или пък може би отсявате грозните кандидати от красивите? Това ако сте в САЩ до сега сто пъти да са ви осъдили за дискриминация.
И аз винаги съм се чудила защо толкова  се държи на снимката newsm78 ,на конкурс за красота ли ще се явявам или ще ми гледат по снимка Laughing.За мен разговора"очи в очи" е по-важен,тогава лъсват много неща и за двете страни.За съжаление много SV-та съм пускала и то "хубави",но работа от там не съм намирала.

Общи условия

Активация на акаунт