Някой вярва ли на jobs.bg, когато си търси работа?

• 196 703
  • 809
  •   1
Отговори
# 225
  • Ланкър, планините Овнерог
Пише "Старт за първите 3 месеца - 700лв", но не пише дали това е заплата или служителят ги плаща, за да има честта да работи там Whistling

# 226
Трябва да се вземат в ръце и да филтрират некоректните обяви. Като ще се предлага нещо, трябва да е чисто, ясно и прозрачно.

# 227
Аз искам да се оплача от търсещите работа, които не идват на интервю, а са поканени лично по телефона и са приели!
После същите тези индивиди, ще напишат в темата, че не могат да си намерят работа, защото навсякъде става с връзки!!!

Аз съм го правила 2 пъти. След обаждане за интервю, проучих обстойно фирмите и реших, че няма смисъл да си губя времето.
не го приемай като заяждане ,но проучването на фирмите май трябва да е преди да си подадеш документи,иначе малко става ..........аз лично съм пускал няколко пъти в този сайт да си търся хора за екипа ми ,но .....99% е пълен брак/съжалявам че го казвам /
първо отсявам пощи от сорта hubavotomimesassiniteochi@abv.bg
обявите написани неграмотно/повече от 10 правописни грешки/
и тн....както каза някой в предишния пост ,и така и вака ....не убивайте посредника!:)

То че трябва, трябва. Но при положение, че на ден си пращах СВ-то на поне 5-6 фирми /чрез Джобс/, просто нямах време да ги проучвам предварително.
Колкото до абсурдните кандидати за работа си права. Работила съм като асистент на HR и много съм се чудила на идиотите, кандидатстващи за доста добри позиции.
След като си работила, сигурно ти е направило впечатление, че е много уважително да пратиш поне един мейл на хората, че няма да се появиш на интервюто независимо с какво впечатление си останала от фирмата след проучването.
 Аз се чудя защо миналия месец след като си записах час в един сервиз ми звъняха два пъти за да потвърдя, че ще се появя в уреченото време, а то си имало защо Simple Smile.

Относно споменатия сайт, след като публикувате обява, служител ви се обажда за потвърждение, че обявата е реална.
Другото е, че при пускане на обява възможността да получавате СВ-та на имейла, ако сте работодател е опционална, което автоматично означава, че ако не е било избрано това, някой трябва да се логне и да гледа какво пристигнало.

# 228
Сайтът като такъв не е лош, но имам чувство, че доста фирми имат нереални изисквания спрямо това, което дават. Искат да ловят маймуни с трици образно казано.
Искат до пет години опит, два чужди езика и т.н., искат да им вършиш цялата работа, а плащат като за чистачка. Много ми е интересно как с такава заплата ще преживяваш в голям град, като само наемът е с размера на заплатата? Нищо чудно защо толкова много висшисти работят като продавачи и чистачи - за 300-400 лева изобщо не си струва да си повреждаш зрението на компютъра в някоя измислена рекламна агенция или дизайнерско студио.

Иначе в момента нямам телефон и публикувам само имейл и ми е странно когато ми пишат имейли с искане за телефонен номер. Laughing Все пак нали обявата е публикувана в Интернет и имам имейл не виждам защо им е телефонния ми номер? Нима имейлът не е достатъчен? Ако пък толкова държат на телефон, да си публикуват обявите по нормалния начин - по вестниците и в бюрата по труда, но там не е безплатно, а те се циганят и затова ги публикуват онлайн, нали е без пари. Значи за комуникация само по имейл не са достатъчно модерни, а за това да публикуват обяви само онлайн (дискриминирайки хората, които не висят постоянно в нета или нямат такъв вкъщи) - са. Laughing

Именно това, че публикуването на обяви за работа е безплатно е предпоставка всякакви несериозни и дори фиктивни фирми като Прокард/Промокард да си публикуват обявите там.

# 229
Не, но си имат хубави комисионни

# 230
Сайтът като такъв не е лош, но имам чувство, че доста фирми имат нереални изисквания спрямо това, което дават. Искат да ловят маймуни с трици образно казано.
Искат до пет години опит, два чужди езика и т.н., искат да им вършиш цялата работа, а плащат като за чистачка. Много ми е интересно как с такава заплата ще преживяваш в голям град, като само наемът е с размера на заплатата? Нищо чудно защо толкова много висшисти работят като продавачи и чистачи - за 300-400 лева изобщо не си струва да си повреждаш зрението на компютъра в някоя измислена рекламна агенция или дизайнерско студио - За измислените не знам, но в добрите плащат добре стига да си разбираш от работата.

Иначе в момента нямам телефон и публикувам само имейл и ми е странно когато ми пишат имейли с искане за телефонен номер. Laughing Все пак нали обявата е публикувана в Интернет и имам имейл не виждам защо им е телефонния ми номер? Нима имейлът не е достатъчен? Ако пък толкова държат на телефон, да си публикуват обявите по нормалния начин - по вестниците и в бюрата по труда, но там не е безплатно, а те се циганят и затова ги публикуват онлайн, нали е без пари. Значи за комуникация само по имейл не са достатъчно модерни, а за това да публикуват обяви само онлайн (дискриминирайки хората, които не висят постоянно в нета или нямат такъв вкъщи) - са. Laughing Не виждам нищо странно да поискат телефон за връзка. Странен ми е твоят отпор да дадеш такъв.

Именно това, че публикуването на обяви за работа е безплатно е предпоставка всякакви несериозни и дори фиктивни фирми като Прокард/Промокард да си публикуват обявите там.
- Смислените обяви в Джобс.бг не са безплатни

# 231
То пък нали в рекламните агенции една работа е паднала. Laughing Имам поглед над повечето рекламни агенции у нас, по-малките се занимават с глупости - цял ден пълнят ФБ страници с простотии и копирани неща от Интернет. А логата се правят като откраднат един елемент от тук, друг от там и ги съчетаят. Сайтовете ги поддържат с готови шаблони и само качват снимките и информацията с лека фотошоп обработка. Истински добрите рекламни агенции се броят на пръстите, другото не става за съжаление. А на мен пък ми е странно да се публикуват обяви само в Интернет. Вярно е, че така е най-бързо и най-удобно, но просто не ми вдъхва доверие.

# 232
  • софия
Доволна съм от Джобс.бг.

# 233
А на мен пък ми е странно да се публикуват обяви само в Интернет. Вярно е, че така е най-бързо и най-удобно, но просто не ми вдъхва доверие.
Зависи за каква работа говорим Simple Smile.
Аз лично изобщо не знам къде да търся работа, ако не в интернет.

# 234
То пък нали в рекламните агенции една работа е паднала. Laughing Имам поглед над повечето рекламни агенции у нас, по-малките се занимават с глупости - цял ден пълнят ФБ страници с простотии и копирани неща от Интернет. А логата се правят като откраднат един елемент от тук, друг от там и ги съчетаят. Сайтовете ги поддържат с готови шаблони и само качват снимките и информацията с лека фотошоп обработка. Истински добрите рекламни агенции се броят на пръстите, другото не става за съжаление. А на мен пък ми е странно да се публикуват обяви само в Интернет. Вярно е, че така е най-бързо и най-удобно, но просто не ми вдъхва доверие.

Мислех, че не коментираме гаражните агенцийки  Laughing

А, къде другаде да бъдат публикувани обявите за работа? Интернет е супер удобно място, но ми е любопитно да чуя твоето предложение.

# 235

На тази обява и аз много се смях. Интересно, какво трябва да съдържа мотивационното писмо - нямам дом и не искам да почивам, мечтата ми е да ви бъда роб до  гроб? Да не говорим , че и име на фирмата няма, как да си мотивиран да работиш за никой по 24 ч без почивен ден.

Относно обявите за работа по принцип : не виждам смисъл в писането на мотивационни писма , логично е, че предлагаш труда си срещу заплащане и това е основното, което търсиш. Ако бях производител на нещо, щях да го продавам пак със същия мотив - да получа средства , за да си купя неща, които не мога да произведа сама. Но пък както цялата ни криворазбрана цивилизация и  тези методи за подбор са станали модерни. Само че трябва да си много тъп работодател , за да си наемеш човек , който е започнал да те лъже преди да те познава.

# 236
  • София
Синът ми в четвъртък си пусна CV- то по шест обяви, в петък имаше отговор от всички.

# 237
Синът ми в четвъртък си пусна CV- то по шест обяви, в петък имаше отговор от всички.

Много се радвам за него  и за теб. Дано намери това, което наистина иска, няма по-голямо удоволствие  от това да работиш това , което обичаш.  smile3525

# 238
Удобно е да се кандидатства чрез тези сайтове, но т.н. netwroking, т.е. контактите и информацията от познати, или препоръка все още са си най-добрите начини за намиране на работа. Peace Сайтовете за работа не са нищо ново или кой знае колко революционно - те са по-модерна версия на вестниците с обяви за работа. И плявата е много повече от просото точно като по вестниците.

Лично аз не съм доволен, но то си е и до късмет. След 150 кандидатствания за почти две години ме поканиха на интервю точно пет пъти, като 2 или 3 пъти беше една и съща фирма, някаква фиктивна рекламна агенция, представяща се под три различни имена. Laughing Работа си намерих кандидатствайки директно чрез сайт на съответната фирма, а не през такъв сайт. И за в бъдеще ще знам - кандидаства се директно чрез сайта на фирмата (ако е за по-нискокфалифицирана работа може и на място). Ако пък фирмата няма сайт най-вероятно не е читава, още повече ако е в рекламния бизнес.

# 239
конкретно за jobs.bg мога да кажа че фирмата в която работя, всичките служители в последните 3-4 години са намерени от там (както и моя милост), но като се борят много хора за 1 място, вероятно фирмите си избират само "интересните" кандидати, а останалите да се оправят - надали някой ще седне да пише/звъни на стотици хора - благодарим ви за интереса, ама избрахме други cv-ta за интервю.

Общи условия

Активация на акаунт