Някой вярва ли на jobs.bg, когато си търси работа?

• 196 010
  • 809
  •   2
Отговори
# 300
 Joy

На вниманието на:....

"Мечтата ми е да продавам прах за пране и се надявам, че вие ще ми дадете тази възможност.
Като малка, докато другите деца тичаха по игрища и площадки, аз седях в градината ни, заобиколена от току що изпрани чаршафи и се наслаждавах на аромата на Бонукс, Рекс и Савекс. Тогава осъзнах - искам винаги да съм заобиколена от тази бяла приказна наслада! Удари ме като гръм! Реших го! Ще бъда продавач на перилни препарати! Ще бъда заобиколена от планини нежен аромат!
Реших да действам и посветих обучението си на тази моя мечта. Записах "Педагогика", защото това беше моя начин да разбера с какво най-много се цапат децата. На всяка практика оглеждах ръкавите и яките им и анализирах с кой прах за пране всичко ще блесне!
Вярвам, че с моите умения, образование и желание за работа ще накараме много домакини да се чувстват като най-големите щастливки на света!"

# 301
Няколко думи как усещам работата да продавам омекотител за дрехи и препарат за почистване на прозорци... Crazy  Обявата звучи така, все едно ще продавам Поршета Laughing

Ice Queen, страхотно. Ще си го копирам ако ми потрябва.  Joy

# 302
Joy

"Мечтата ми е да продавам прах за пране и се надявам, че вие ще ми дадете тази възможност.
Като малка, докато другите деца тичаха по игрища и площадки, аз седях в градината ни, заобиколена от току що изпрани чаршафи и се наслаждавах на аромата на Бонукс, Рекс и Савекс. Тогава осъзнах - искам винаги да съм заобиколена от тази бяла приказна наслада! Удари ме като гръм! Реших го! Ще бъда продавач на перилни препарати! Ще бъда заобиколена от планини нежен аромат!
Реших да действам и посветих обучението си на тази моя мечта. Записах "Педагогика", защото това беше моя начин да разбера с какво най-много се цапат децата. На всяка практика оглеждах ръкавите и яките им и анализирах с кой прах за пране всичко ще блесне!
Вярвам, че с моите умения, образование и желание за работа ще накараме много домакини да се чувстват като най-големите щастливки на света!"

Joy  smile3501

# 303
Joy

Браво!  hahaha  Joy
Не мога да се въздържа да не коментирам.Дори и на мен ми се прииска да си купя прах точно от теб...

# 304
 Joy Joy Joyискам разрешение да кандидатствам за тази обява  за перилните препарати и да пусна това мотивационно писмо hahaha hahaha
Аз много ги дразня по интервюта за работа, излизам им от позицията , че в момента сме развнопоставени т.е. взаимно търсене -предлагане ;и като ме метнат с тъпи въпроси им играя контра, те един , аз два...абе много ги изнервям, едвам ме изтрайват; това за позиции за които виждам , че не си заслужава примерно работно време само да спиш и да работиш при тях все едно за това си роден или заплата 350лв, та на на една такава последната на която бях  от джобса (моето мнение  е, че този сайт не струва , била съм  два пъти от другата страна т.е. предлагаща работа и първо станах луда от към изисквания докато пускам обявата; и като гледам много рядко излиза нещо свясно... отклоних се) та седим в един офис , аз и още 5 ама мадами като от каталог и онзи от скъпия стол вика ; заплата 350 и куп изисквания ,при което аз се обръщам към момичетата и им казвам , дайте да видим кой какво може да прави и да си направим една фирма, а те една след друга- " мен заплатата ме устройва" ; друга " за мен парите не са водещи", еми как да предложи повече - палячото доволен, а за мадамите с 350лв тамън за някоя прашка, баничка и билетче за транвая...

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 20:45 от yasmina

# 305
Kaндидатствайте, ама ако ви одобрят искам 50% от първата заплата!  Crossing Arms

# 306
Ice Queen поздравления за мотивационното  Peace

# 307
Гледам, че се забавлявате в тази тема, но то друго не остава. Особено пък, когато в обявите е пълно с правописни грешки.

На jobs нищо му няма. Сайтът си работи както трябва, разбира се има какво да се иска от функционалността му още. Проблемът е от една страна в малкото предлагане на работни места и от друга в качеството на това, което се предлага.

Не знам дали някои фирми пускат обяви, за да се рекламират или се пускат такива, за да се отчита някаква статистика, че има предлагане на работа и на пазара се търсят определени специалисти, които видиш ли ги няма. А истината е, че това са места с непривлекателни условия и с голямо текучество.

Съгласна съм, че повечето хора, които кандидатстват по дадена обява не покриват условията, но и повечето работодатели, които пускат обяви имат скрити условия или изисквания, които не са необходими за изпълнението на дадената длъжност.

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 01:56 от Red_Hot

# 308
Прочетох до края 10та страница и идвам направо тук.
Евала за перилните препарати   bouquet
Освен джобса, има още поне 5 сайта с обяви, а всеки град си има някой и друг ежедневник с всякакъв род съобщения, вкл. за работа. Вие кандидатствате през джобс и сте 15-тия човек, но от другите 5 сайта може да има вече 150 кандидати преди вас и ставате 165-тия.
Затова - кандидатстването директно през сайтовете на фирмите е добър вариант. По този повод една история с лек негатив, само не знам за кого. Още преди да напусна работата си, пратих СВ в за едната от големите вериги техномаркети. Преди кандидатстването прегледах сайта им. Там нямаше нито една обявена позиция. Аз обаче твърдо си изпратих биографията, написах няколко саморекламни реда и накрая писах "в сайта ви няма обявено нищо, така че се надявам обявата в джобс е пусната от вас". Отговор, разбира се, нямаше.
Друга история, по-скоро един... забавен в известен смисъл въпросник. Обявата е изтекла отдавна, но аз кандидатствах само за да им натрия носа. Ето какво питат от фирма Селлекс ООД, търсейки Асистент продукти и логистика (правописът е запазен):
Скрит текст:
1. 1. Колко опит имате на подобна длъжност - запишете името и данни за контакт с тази организция
2.Опишете в какво се стояха вашите задължения на тази позиция
3. Как определяте себе си като характер и какво е отношението Ви към работата
4. Лоялен ли сте и как разбирате лоялността
5. От какво зависи Вашето желание за работа
6. Кое в работата поставяте на първо място
7 Какво представлява за Вас добра работа
8 Как си представяте желаното работно място
9 Степен на владеене на английски език
10 Издръжливост на натоварване
11. Какво значи да е отговорен човек към работата си от Ваша гледна точка
12 Можете ли да поемате отговорности
13 Довършвате ли работата си до край
14. Обръщате ли внимание на подробностите и задълбочавате ли се, когато имате поставена задача, така че да комплексно да бъде свършена тя
15 Комуникативен ли сте
16 Представа за заплащане от ....... до*
Убедена съм, че ги загубих като вариант още с отговора на първия въпрос, който културно казваше, че работещите хора не размятат контактите на шефовете си пред евентуален нов работодател.

За протокола, кандидатствам в 2 сфери, обяви само от фирми, обслужващ и персонал без ръководни функции. Обявите са около 30 дневно. Евентуално кандидатствам за 2 или 3 места, но напоследък търсят и с книжка, а аз нямам.

За сайта - има какво да се желае. Сферите на дейност например не стават и не може да запазиш критерии за търсене. В джобтайгър имам 3 групи критерии за търсене и има опция да се види заплатата, другите екстри не ги помня в момента.

# 309
В този ред на мисли, аз умишлено съм изпращала празни СВта или само надписи или  указания с препоръки как трябва да е написана обявата "супер" снимки.

Щом се подиграват с нас ние трябва да им го върнем  Twisted Evil

# 310
  • Вече в моята си приказка...
Моето мнение е, че jobs-а не работи! Поне не по начина, по който ни се иска на всички търсещи работа. От всички фирми, които са пускали обяви в сайта, а аз съм кандидатствала по тях, само от една ми се обадиха с покана за интервю. А да не говорим за фирми като Цептер, които си търсят публика за презентациите си и клиенти за глупавите си продукти чрез сайта!

# 311
......... за някой допълнителен лев, докато види Голямата възможност,това е сигнал, че на този човек не можеш да разчиташ.

Все пак никой няма да се жени за работата си, докато смъртта ги раздели, за да се разчита на някой (работник) до края на дните му. Peace
По темата, обявите ги има и по други подобни сайтове, което ме навява на мисълта, че просто трябва да се проверяват дали са фалшиви или не  newsm78

# 312
Добре аз искам да ви кажа, че преди три седмици една банка пусна обява за служител в банков клон, който ми е в квартала. Първият път обявата беше публикувана само на техния сайт и търсачката www.buljobs.bg я засече, и я публикува. След две седмици, същата банка пусна същата обява в jobs.bg. На първо четене човек би си помислил, че банката не си е намерила подходящ кандидат, макар че условията бяха прилични и нямаше пресилени изисквания. Дори за учудване нямаше изискване за предишен стаж в банка, а опит в продажбите. В града бол съкратени банкови служители, да не говорим за тези с опит в продажбите на услуги. Сега с интерес ще проследя дали аджеба, в този клон ще се наеме нов човек, защото към момента там работят две дами- фрон офис и един касиер. И пак си правя извода, че дори и сериозни фирми, пускат обяви без да имат необходимост от наемане на служители. Или играят игра със статистиката, или просто се опитват да държат служителите си в страх, че местата им винаги са под прицел?

# 313
предлагам да измислим нещо  Thinking някаква масова атака от празни СВ-та с вируси  Twisted Evil
Или списък с фирмите пускащи обяви постоянно.

На първо място бих сложила Британика. Предполагам аз съм една от многото ходила на уникалното им интервю за място, което най-вероятно нямат.

# 314
съгласна съм ; много често пускат кредитните фирми , застрахователите,  недвижимите имоти. Една обява на ОЗО.БГ се пуска вече месеци наред...

Общи условия

Активация на акаунт