Някой вярва ли на jobs.bg, когато си търси работа?

• 195 618
  • 803
  •   2
Отговори
# 390
Ред ход  Ако е със срок на изпитание договора и не е подписан в полза на работодателя , не дължиш предизвестие . И да дължиш , не си длъжна да го спазваш. Макар , че си мисля че и не само в тях , ще се поразровя.

МОЛ за 400 лв. продавачка , да се подписва, то си е неин проблем .Не знам дали с договор продавач-консултант , може да е МОЛ във фирма и не ми се рови в нета да проверявам . Ако фирмата тегли кредити , продавачката ли му е материално отговорна, като глупост ми звучи , но в България на нищо няма да се учудя. За МОЛ е нормално да е собственика, съсобственика или управител . Най -често самите собственици си се водят управители поне по документи.  Управител ако е , еми много ясно, че не може току така да си тръгне, но нали все пак говорим за ако се работи ниско квалифицирана работа, докато се намери по подходяща , длъжността управител май не влиза в тези  newsm78

# 391
Е то от МОЛ до МОЛ има разлика, продавачката носи материална отговорност за стоката, докато е на смяна, не за кредитите на шефа си... Или нейното не се води МОЛ?

# 392

МОЛ- ът няма нищо общо с кредитите на фирмата или шефа. Тя си е МОЛ на обекта, в който работи. Аз съм била МОЛ в офиса на фирма, която има още 10 такива и идея съм нямала какви кредити има фирмата. Това не е длъжност и няма никакво значение като какъв си назначен.  Просто отговаряш за стоково- паричните ценности на обекта, в който си назначен за такъв. По закон всеки обект трябва да има на входната си врата обявен МОЛ заедно с телефона му и работното време.

adelinda , мисля че въпроса с предизвестията го изяснихме. Ако имаш съмнения, дискутирай го в счетоводната тема, че много разводнихме тази  Tired

# 393
Признавам , че не съм много на ясно , но сефте чувам МОЛ на обекта . Едно е да си отговорен за поверената ти стока, друго е да си МОЛ на фирма . И тъй като в последните 2 години смених доста работни места, тези обезщетения за които ми говориш сега от теб ги чувам. И да ги има по закон , може би се прилагат на практика , само за срочни договори , на сезонна заетост. Дори ще си прегледам договорите които съм подписвала по кой член за да няма такива клаузи , този тип договори които се подписват масово.

# 394
Аз си намерих работа през jobs.bg. Харесах си една позиция и понеже бях побесняла на предишното място си пратих сивито. Покрай тази обява обаче го пуснах на още 20-ина места. Обадиха ми се само от първото, което първо бях харесала Simple Smile

# 395
нямам свободно време освен двата почивни дни, на работа не мога да си вдигам телефона, кога и как да си намеря друга работа?
Има го и този момент. Предната работа я почнах с цел да вървят осигуровки и разни други подобни съображения. За почти без пари. Само аз си знам как съм търчала с таксита по интервюта да си търся сегашната.
Иначе жената след мен на старата ми работа дойде от Джобс-а.  Simple Smile

# 396
Имаш ли представа по колко СВта получават фирмите за обявена позиция, още повече за добрите такива? Много. Човешки ресурси не могат да пишат на всеки неподходящ защо е такъв, все пак си имат и друга работа.
Трябва да пишат срок, в който биха те потърсили ако са заинтересовани. Повечето го пишат, поне от тези, на които аз съм пращала СВ.
Да, може би имам. Явно някой имат време други не. Peace
Aз затова пиша неща от сорта на:
"С одобрените ще се свържем до дата ...."

На тези, които съм канила на интервю, но не съм одобрявала (никога не са били канени повече от 5, 6 човека) звъня и ги информирам, че сме се спрели на друг. Причини защо не съм взела конкретния кандидат не обяснявам. Просто съм решила, че друг е по-подходящ. Казвам: "Здравейте, звъня от бла бла бла. Обаждам се да ви информирам, че сме се спрели на друг човек и да ви пожелая успех в търсенето на работа."
Много мразя въпроси от сорта на "Кажете какво не ви хареса в мен?"  ooooh! Ами, за Бога, харесахте ми, но трябва да наема 1, не мога да взема тримата, които сте ми направили добро впечатление. Не е лично отношение, повярвайте!
Да, това с дата до която да се чака е добро решение може би.
Иначе наистина е хубаво, че им звъните но за жалост наистина за хората е важна тази работа щом са си пуснали сивито при вас.
Както и да е, успех на всички.

# 397
Здравейте, някой знае ли защо сайта на jobs.bg не работи? И ако знае, знае ли до кога ще е така? Peace newsm78

# 398
Здравейте, някой знае ли защо сайта на jobs.bg не работи? И ако знае, знае ли до кога ще е така? Peace newsm78

Имат профилактика от петък и не е ясно кога ще заработи.

# 399
# 400
Moже и да е истина, но въпреки това на няколко интервюта ме извикаха точно от там. Друг е въпроса колко са коректни работодателите които ползват точно джобса, за да предлагат обявите си за работа! Защото и това го има, тъй като някой от обявите за работа са напълно фиктивни- само да отчетат дейност и да поставят техен човек! Лично аз повече с връзкари се сблъсках и некоректни работодатели отколкото с проблем от страна на сайта. Peace

Благодаря и за отговора по-горе. Peace

# 401

От фирмата, в която работя, пускаме обяви в jobs.bg
Някой път ми се е налагало да тегля автобиографиите и да ги разпечатвам (като шефа няма време).
Влизам в профила и виждам кой е кандидатствал - това съм го правила и преди 2 седмици, и преди 1 година. Нещо не мога да разбера как така се загубват CV-тата.  newsm78

# 402
И аз не разбрах как така се губят СВта?  newsm78

Влизам си в профила и виждам всички, които са кандидатствали. Аз определено не желая СВта да пристигат на и-мейла ни, на пощенския ни адрес, със смс и прочие. В джобс всичко си е подредено и структурирано и на мен ми е удобно да го ползвам така.

От линка:
"Как разбрах за това?
Чрез приятел, който работи в една от компаниите, в които кандидатствах. Той сподели, че според HR отдела им моето CV не е стигало до тях. Тогава се обадих на още 1-2 места и отново чрез познати разбрах, че моето CV всъщност не е достигнало до поне 3 работодателя, за които кандидатствах."

Това ме навежда на мисълта, че просто кандидатстващия не е бил подходящ за позицията и "приятеля" му тактично го е отрязал, без да го обиди и да навреди на личните им взаимоотношения!  Wink

# 403
Това ме навежда на мисълта, че просто кандидатстващия не е бил подходящ за позицията и "приятеля" му тактично го е отрязал, без да го обиди и да навреди на личните им взаимоотношения!  Wink

Мда, и на мен така ми се струва.

Ако пък някой толкова не вярва, че СВто му стига до крайната цел, може да го изпрати директно на фирмата, която е пуснала свободната позиция.

# 404
Друг е въпроса ,че от многото СВ-та които са получили , едва ли някой ги чете всички . Имам братовчед ,който им се обаждаше и си намираше извинение да им го занесе лично  Wink при него работеше.

На мястото ,на което работя в момента , като се рових в компютъра видях СВ на момиче с което сме работили заедно . СВ-то беше много грамотно направено , момичето има и подобаващ стаж , но човек който аз не харесвам /няма да изпадам в подробности/. Може да има пренебрегнати , като се кандидатства чрез джобс , но това е интернет, те какво очакват.

Общи условия

Активация на акаунт