Някой вярва ли на jobs.bg, когато си търси работа?

• 198 917
  • 823
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Кажи коя е фирмата, да ти кажа.
Фирми, които редовно пускат обяви, не са читави.
А какво да кажем за тези които вече търсят чрез посредници?

# 811
Аз март месец кандидатвах по такава обява, която от януари излизаше всеки месец за по две седмици, изчезваше и после пак. Поканиха ме на интервю и ми предложиха оферта, която в последствие отказах заради друга, по-добра. Няколко дни след като отказах, пуснаха отново обявата и така всеки месец, още я има. Не мога да разбера защо, заплатата не е най-ниска, нямаха някакви супер нереални изисквания. Познавам хора, които от 15-16 години си работят там, значи не е мега зле. При мой близък същата ситуация преди около година. Прие оферта, после се отказа заради по-добро предложение и доскоро всеки месец публикуваха обявата с леки промени. Дали не ги стресирахме тези хора, като приемем, пък после се откажем, но то беше в рамките на няколко седмици, не е да са ни чакали с месеци. Става въпрос за средно големи фирми, не някой ЕТ. И други такива обновяващи се близо година срещам.

# 812
Здравейте ! Предварително се извинявам , ако е коментирано ...
Та въпроса ми е - случвало ли ви се е да кандидатствате по дадена обява , тя изтича , след около седмица - 2 пак я пускат и отново кандидатствате ? И дали са ви се обаждали в крайна сметка ?
Чета много внимателно изискванията и отговорностите , поставени от работодателя ...
И пак да попитам - обаждат ли се изобщо от jobs-sa или просто правят реклама ?
Благодаря на отзовалите се !
И аз като търсех работа в началото на годината, забелязах същото, едни и същи обяви се въртят отново и отново. Не знам читави кандидати ли няма или проблема е във фирмите. Thinking В крайна сметка си намерих работа пак през jobs-а, ама с доста нерви и постоянство! Истината е, че вече не е достатъчно да си кадърен, трябва и нахалство да имаш.

# 813
Та въпроса ми е - случвало ли ви се е да кандидатствате по дадена обява , тя изтича , след около седмица - 2 пак я пускат и отново кандидатствате ? И дали са ви се обаждали в крайна сметка ?
Чета много внимателно изискванията и отговорностите , поставени от работодателя ...
Да, случи ми се веднъж. Кандидатствах, не се обадиха, след 2 месеца пак пуснаха обява и тогава ме извикаха на интервю. Според мен обяснението е, че първоначално намират по-подходящи служители и не звънят на всички, после нещо става и бързо напускат. Все още има работодатели, които не бързат да пускат договора още от първия ден, защото се страхуват служителя да не ги изостави и като се случи това нещата стават по бързата процедура.

# 814
  • София
Все още има работодатели, които не бързат да пускат договора още от първия ден, защото се страхуват служителя да не ги изостави и като се случи това нещата стават по бързата процедура.

А това е незаконно. Simple Smile

# 815
Така е, съгласна съм. Аз само споделям с какви практики съм се сблъсквала в годините.

# 816
Благодаря за мненията ви !
А като сте кандидатствали , или ако сега кандидатствате , по веднъж ли пускате CV-то или няколко пъти ?
Имам приятели , които споделят че на обява която ги удовлетворява са кандидатствали всеки ден ....
Как ви се струва това , дали не е нахално и прекалено всеки ден да пускаш за една и съща обява , при условие , че пише кандидатурата е разгледана.. ?

# 817
А като сте кандидатствали , или ако сега кандидатствате , по веднъж ли пускате CV-то или няколко пъти ?
Имам приятели , които споделят че на обява която ги удовлетворява са кандидатствали всеки ден ....
Как ви се струва това , дали не е нахално и прекалено всеки ден да пускаш за една и съща обява , при условие , че пише кандидатурата е разгледана.. ?

Един път, разбира се.

# 818
Такива… напористи Simple Smile кандидати по дефиниция не удовлетворяват нито работодателя, нито колегите.

# 819
  • София

Една кандидадура или пасва, или не. Ако някой не пасва... и 200 CV-та да пусне, все таз. Веднъж е напълно достатъчно.

# 820
Според мен това оставя лошо впечатление в работодателя. На мен ми се случи да кандидатствам, не ми се обадиха. След 2-3 месеца пак обявиха свободна същата позиция, пак кандидатствах и ме одобриха.

# 821
След време да кандидатстваш - да. Обаче всеки ден да пускаш сивита, за мен означава, че не гледаш и не подбираш, а даваш наред що видиш.

# 822
След време да кандидатстваш - да. Обаче всеки ден да пускаш сивита, за мен означава, че не гледаш и не подбираш, а даваш наред що видиш.
Или си толкова напорист, искаш да те забележат, да не забравят да ти се обадят.

# 823
Ами опитай се да те забележат по друг начин. Добри умения, опит, квалификации, добре представено сиви…

Общи условия

Активация на акаунт