Малко за самоконтрола ...

• 10 970
  • 209
  •   1
Отговори
# 30
Много по-досадни са тези с деца, които смятат, че вече притежават целия опит на света и не допускат, че съществуват други начини на отглеждане, които са не по-лоши от техния. Наравно с тях по досадност нареждам психоложките, които непрекъснато имат порив да ми обясняват защо децата ми се държат така. Тези без деца не ми дават дразнещи съвети.

# 31
Разграничителният критерий за качеството на съветите не е имане/ нямане на собствени деца.

Бих се вслушала в съвети на добър педагог, на лекар, на медицинска сестра или просто на добронамерена близка, независимо дали имат или не деца.
И обратно- категорично бих отхвърлила глупав, клиширан или дори злостен съвет на хора с деца.Като например прословутият памперс-що критики отнесох по градинките от баби/ вярно, не от майки/ с внучета свалили памперса едва ли не на дневна възраст.

Малко проблематичен е кръгът на хора с пораснали деца.Те някак или са забравили проблемите или не могат да оценят, че децата са различни.

# 32
Аз съм търпяла доколкото мога на забележки и подмятания  Twisted Evil
Имаше един човек ,който сега вече има дете и ми е адски смешен...спомням си коментарите по наш адрес/ мой и на детето/, ама сега.... Mr. Green Добре ,че не желая да говоря с него ,за да му припомня казаното  Whistling

Елементарен пример:

Позволи си веднъж да изкаже въжмущението си ,че синът ми и е изял цел банан на 9 месечна възраст! Прави някакви сметки , че това било абсурдно за неговото тегло дрън дрън....а сега този човек отглежда затлъстяло дете, което яде каквото му падне и по колкото му падне  ooooh! Горкото то...

# 33
  • София
Натрапените съвети са ми еднакво дразнещи без значение дали се натрапват от хора с деца или без деца. Това, че някой има дете или деца, категорично не го прави компетентен за моето дете, нито по-разбиращ или нещо подобно.

# 34
Младите майчета са доста докачливи, със самочувствието аз знам най-добре. 

# 35
  • Пловдив / София
Не си позволявам да давам акъл при все, че нямам собствени деца.
Само съм правила забележки на майки, които си пафкат цигарите по кафетата, а децата им вършеят по чуждите маси.

Младите майчета са доста докачливи, със самочувствието аз знам най-добре. 

Peace

А съдейки от тук, повечето даже не могат да пишат грамотно. Mr. Green

# 36
Много по-досадни са тези с деца, които смятат, че вече притежават целия опит на света и не допускат, че съществуват други начини на отглеждане, които са не по-лоши от техния.
О да! Тези са далеч по-абсурдни.

Една приятелка като роди и наша обща позната и пратила писмо какво да прави и как да кърми - непоискано при това.

И аз като дама без деца давам съвет, най-честия ми е "просто го напляскай!"  Twisted Evil

# 37

И аз като дама без деца давам съвет, най-честия ми е "просто го напляскай!"  Twisted Evil

Или другия вариант "Не можеш ли да го накараш да млъкне?"

По темата. Нека си приказват. Какво ли знаят те... Grinning

# 38
  • София
Много по-досадни са тези с деца, които смятат, че вече притежават целия опит на света и не допускат, че съществуват други начини на отглеждане, които са не по-лоши от техния.
О да! Тези са далеч по-абсурдни.
...

И този момент го има. Но това е въпрос на възпитание - или го имат, или го нямат. Вторите, ако не се натрапват за деца, ще се натрапват за друго. Децата не те правят по-възпитан.

# 39
След като приятелка/без деца/ ми каза " ... нали ,като го сложиш в 20.00ч. да спи до
8.00ч си спи и ти също" .... без коментар !!!!!!!!!!
И това по повод поредното гостуване у дома, а визитата е около 5 часа !!!!!!!!!
Не знаех,че бебето може до спи от ... до, както и ,че по-голямото дете няма нужда от мен.
Не повторих.Сега от позиция на времето - не допускам подобни коментари,
директно казвам " не ми се говори на тази тема" и точка.Кой,както иска да го тълкува.
Най-лесно се възпитават чужди деца !

# 40
Дотук говорим за млади майчета.

А какво правим с майка-непукист на тийн, който например садистично убива котка? И на нея ли нищо не може да кажем за възпитанието?

# 41

А какво правим с майка-непукист на тийн, който например садистично убива котка? И на нея ли нищо не може да кажем за възпитанието?

Там каквото и да кажем, няма да има особен смисъл, изпуснат е моментът на "казването" .

# 42
  • Бургас
Дотук говорим за млади майчета.

Това е съвсем различно. Подобно поведение би следвало да интересува обществото и то има право да изкаже мнение. Не мисля, че режимът на сън може да бъде сравнен с подобно деяние. Кога заспива едно дете не е от значение нито за обществото, нито за близките, разбира се, изключвам родителите и хората, с които живее то. Тук става дума за непоискани съвети във връзка с часовете за лягане, количеството храна, носенето на памперс и т.н. При това съвети, дадени от човек, който няма дете и си няма понятие как се случват нещата. Peace

# 43
Позволи си веднъж да изкаже въжмущението си ,че синът ми и е изял цел банан на 9 месечна възраст! Прави някакви сметки , че това било абсурдно за неговото тегло дрън дрън....
Уичи, мила, ти не си разбрала, за неговата възраст не би трябвало да се е хранило, трябвало е да бъде само кърмено!!!   Laughing

Сега по темата сериозно.
Когато един съвет не е поискан, не трябва да се дава, защото има вероятност да бъде разбран погрешно.

# 44
  • София
И аз като дама без деца давам съвет, най-честия ми е "просто го напляскай!"  Twisted Evil
Ще бъдеш една строга майка ...   Laughing

Темата е за тогава, не когато ти се дават съвети - тихо, кротко, спокойно, добронамерено и културно, а за тогава, когато ти се дава точно акъл, което включва упреци, неодобрение, наставления и забележки.
И всичко това от някой, който си няма и идея, че фъстъци на едногодишно дете не се дават и че също така е много по - добре да бъде накърмено за вечеря, а не да замезва заедно с нас луканка на масата.
Или пък ти се чуди що за майка си, че не даваш на болното си бебе чаша чай с мед и лимон, за да му свалиш температурата ...

Общи условия

Активация на акаунт