Отговори
# 390
Привет  wavey
Ето едно кафе за тонус.

Олеле Мегио , Яница , Дончо, голямо  Hug от нас. Бързо да се оправят малките сладурковци. Добре, че няма лоши последствия  Praynig

Бета със сигурност не е от наакан памперс  Peace Това се е получило защото е нямало дупчица от където да излезе спегмата  Thinking На Вики първия път като му изтече беше през една дупчица и нямаше никакво зачервяване, но 2-рия път преди да изтече се беше надула леко кожичката от единия край и даже си помислихме че нещо не е наред но се оказа че е пак спегма. Преди това не си ли забелязала като го миеш да има подута кожичка или някаква друга деформация да я нарека  newsm78 А за да не се слепне пак знам че задължително трябва да се маже, иначе пак залепва. На Вики вече му се отлепи част от кожичката, но не до край. Надявам се че така ще продължава  Peace

Мегио Може да питаш доки дали не можеш да мажеш с Контрактубекс след като зарасне. Дано да не е голям белега  Praynig

За падането И Вики пада непрекъснато  ooooh! Вчера падна по гръб и така се тресна на паркета че....  ooooh! Преди това 2 пъти си сцепва устата  Thinking за цицините .... няма да говоря. Много странно, но кака му беше много по внимателна и нямаше такива проблеми. Още повече че по това време ходеше съвсем стабилно, а той е уж по бъзлив пък повече пада.  Thinking

Ена И аз не започнах да му давам сол номер3 веднага а горе долу една седмица след това. Така че не пречи да пробваш. На Вики не му текат вече сополите и само сутрин има малко повече но през деня вече не  Peace Преди това му капвах кърма и сребърна вода, но не можах да ги стопирам този път  newsm78

За каишите Аз съм против, все едно си водя кученцето  Naughty Детето не се научава да се пази и след това пораженията са по големи. Дълго време си пада по очи, защото е свикнало някой да го пази. Аз няма да използвам такова нещо.

За спането Вики спи отдавна само веднъж на ден за около 2 часа в повечето пъти по малко. Събужда се към 6:30-7:30 в най добрия случай заспива около 12-12:30ч на обед и след това чак 20:30 - 21:00. Вчера докато отидем за каката и заспа и вечерта, ей това дете няма умора и не иска да спи към 22:00 успях да го приспа с голям зор. И очаквах днес да спи до по късно но.... уви.  Whistling

Commelina
Цитат
Гледам, че ортопедите на Стихията и на Редрени - кои бяха Янакиев и Драганов ли, все светила - са казали противоположни неща   За ортопедичната стелка, за глезена   Кое сега е правилното?
И на мен това ми направи впечатление  newsm78

Марис Страхотни са ти палавниците  Hug А и творението е върха  Peace

Хубав и безавариен ден от мен. Днес Вики е много добър играе си сам и ме остави да ви изчета и пиша.  Hug  

П.П.
redreny2000 Честита ви годишнина!   bouquet  Много да се обичате и тръпката между вас никога да не ви напуска.  Hug

# 391
Здравейте мами.
Малчовците да се оправят.
Мама Веси,явно Мартина за пореден път е изкючение от правилото защото тя първо се научи да пълзи,а после да седи.Първите й плахи опити за пълзене започнаха края на 4-я началото на 5-я месец,а вече стабилно си пълзеше към края му.Седна от раз през 6-я.мес.,започна да се опитва да се изправя края на 7-я до скоро правеше по 2-3 крачки сама,а от вчера минава 1/3 от хола сама без да се държи и май вече прохождаме сериозно защото само да я пусна и тръгва на някъде.
В тази връзка искам да попитам сега ли се прави прощъпулник или като върви абсолютно сама?
Маринелскак оставяш Анастасия сама да си пълзи по стаите без да си около нея?Аз не мога да си представя подобно нещо.Ако направя подобно нещо Мартина ще се е пребила 100 пъти.Тя постоянно се катери където свари,а вече и тръгва права на някъде .
И направо благородно ви завиждам,че имате бебоци които спят докъсно.Мартина куква към 6 и 30-7ч.опитваме се с баща й  да я накараме да спи,но има бунт от нейна страна и ставаме защото тя тръгва да се катери по всичко което намери и само трябва да я гоним из леглото за да не падне.
После ще продължа ,че имам излюпено пиленце. Grinning

# 392
Цитат
Мегио Може да питаш доки дали не можеш да мажеш с Контрактубекс след като зарасне.
Подкрепям 10 дена се маже с контратубекс "Хепарина в него улеснява хидрирането (водносвързващия капацитет) на втвърдената тъкан, като по този начин предизвиква набъбване и отпускане на белезите..." ПОлзва се за груби белези т.е да стане плосък белега не релефен, след това

СОДЕРМИКС крем  "..Содермикс има иновативен механизъм на действие, чрез който възстановява физиологичните нива на свободните радикали в епидермалните клетки."  с него избледнява.....това ми изписа ДОки за белега от секциото, мога да кажа, че след  второ секцио нямам видим белег , трябва да се вгледаш добре за да го различиш.

# 393
Маринелскак оставяш Анастасия сама да си пълзи по стаите без да си около нея?Аз не мога да си представя подобно нещо.
Не съм имала проблеми досега,да чукна на дърво - по-скоро разни украшения имат проблеми с нея  Joy Днес останах без едно гипсово мече,което ми беше подарък за НГ от съученичка. Прането също си има проблеми с нея понеже го разхвърля из цялата къща. Иначе единствено ме е страх от стъпалата,понеже се катери нагоре по тях - вече два пъти ги изкачва съвсем сама.

Редрени - беше питала за къпането заедно - какво правя аз: събличаме се и влизаме в банята,слагам я седнала на гърнето или в нейната ваничка,ако не са в банята направо на земята докато наглася водата. После я вземам в мен и я сапунисвам с нейния шампоан- става много хлъзгава,но внимавам.После я слагам пак да седне и се сапунисвам мен и като се изплакна пак я взимам и повтаряме процедурата. Като свършим (хавлиите чакат на закачалката в банята) първо обличам мен си,после нея и така...Не помня от кога не съм се къпала сама (изключвам времето,което съм в София)

Я се отчете момичета с пострадали бебоци (че цял ден ви мисля) Praynig

Марис - страшен петел ,а момчетата са  Rolling Eyes

# 394
Мър, не съм пробвала с кърма, макар че съм чувала, че помага. Ама не мога да изцедя и капка на ръка.
Аничка, аз направих прощъпулник, когато Ева стана стабилно ходещо дете. Не, че и сега не пада, но пък за 5-6 самостоятелни крачки ми се струваше рано да правим прощъпулник.
Маринелс, аз питах за съвместното къпате. Ама ти косичката всеки ден ли я миеш? Аз на Ева 2 пъти в седмицата, даже от скоро и вдигам косата със шнола  да не и се мокри като и къпя телцето, че  и стана доста дълга. Та как се поливаш ти с душа, без да и пръскаш нейната глава? Ние сме с душ кабина и си представям как ще я измокря цалата със сапунената вода, стичаща се от мен. Rolling Eyes А и очичките как и предпазваш? Нещо не мога да си представя картинката. Сигурно я оставяш по настрани от душа/ако банята ви е голяма/.
Ева тези дни спи повече от обикновено. Явно вечер като не може да се наспи пълноценно заради хремата и през деня си наваксва. Спи 2 пъти на ден по 50-60 мин., което си е супер рекорд. Обичайно спинка 2 пъти по 20-30 мин на ден. Вечер заспива към 9, сутрин към 6.30-7 най-късно е на крак.

# 395
  • София
mama_vessy, благодаря!

Маринелс, аз питах за съвместното къпате.

Вярно е, че Ena пита, но и аз чаках отговора с нетърпение Wink

Май и тук всичко е въпрос на нагласа. Аз пък съм решила, като проходи Виктор, да ги пращам двамата с баща му да се се къпят сами, та да видим дали ще ми проработи плана.

# 396
Извинете момичета  Hug за объркването   bouquet
Ena - косата й е супер къса,почти няма нищо,така че я "мокрим" винаги като се къпем,а очите не ги пазя.Досега не сме имали проблем с това.Не сме с душ-кабина,но пак я пръскам,банята не е чак толкова голяма,за да мога да я оставя достатъчно далеко.Даже аз и нарочно го правя,за да не и става студено. Аз от малка исках да я науча,че водата е забавление,защото аз съм много страхлива към вода и не исках да бъде като мен,а и баща и е водолей и се къпе по 100пъти на ден,та затова сутрин вземаме "малък душ",а вечер по-дълго с напълнене вана.

# 397
marys, големи сладури си имаш Hug
migeo, каката е страхотна танцьорка Hug С Боби гледахме клипчето и започна да ми мрънка, че и той искал да си има кака Laughing Бързо да се оправя миличкия Бобо Hug
Betta, милия Бобо, за 2-3 дни ще мине и ще спре да го боли, сега е важно да го мажеш, и да го забелваш редовно при къпане да не срасне. Така забелиха баткото на 5м като беше, но при него малко му оставаше до края, 1м го мазах с един крем. Болеше го 1 ден, само докато пишка. С Вики, слава богу се справих сама за 1 месец с леко придърпване във ваната и на 6м се забели цялото пишле.
janica, представям си как си се уплашила, много гуш и за двама ви Hug
Commelina, гуш и за вас Hug
Ena,  и Вики е от седмица с хрема, спрях всичко вече и чакам да мине. И аз се чудя дали да пробвам тия шуслерови соли newsm78

Вики от няколко дни като иска да го гушна долазва до мен и вика "ма-ма" Grinning. Аз веднага зарязвам всичко, което правя и си го гушвам, направо се разтапям. Започна и да танцува като друса дупето Grinning. Маха с ръчичка за чао, показва къде е лампата, дава боц, дава ръчичики за гуш, показва колко голям ще порасне Grinning Споделете и вашите мъничета какво правят Hug
Кофти е само, че батко му започна на моменти да се прави на бебе - лази с него, където намери биберона си я слага в устата ( Вики не ползва), толкова внимание му обръщам и играеме, но... явно иска цялото внимание. Отделно само се кара на Вики и каквото и да си вземе да си играе веднага му го взима от ръцете и му вика "не пипай, това си е мое" Rolling Eyes Незнам вече каква тактика да предприемам Rolling Eyes. Мами, с по-големи батковци и каки, има ли ревност между децата?

Penmar, страхотно снежно човече Hug

# 398
Здравейте мили момичета!!! Отдавна не сме се мяркали насам, но общо взето нямам време дори до тоалетната да отида... Малкия расте и буйства, хвърчи с проходилката наляво надясно и изобщо не мога да му се доверя и да го оставя сам... Да не говорим, че като излезна от стаята и той започва да плаче...
За спането - Все още спи при мен. Сега ще правим разместване на креватите, за да може да долепим неговото и нашето легло едно до друго, за да го местя като заспи.
За ходенето - Браво на всички, които ходят!!! Да сте живи и здрави!!!   bouquet
За травмите - Като започна да се изправя в креватчето сам и да скача, за да танцува, така си сцепи устната и така плака, че на мен сърцето ми се скъса... Други травми май не сме имали  newsm78

Да ви питам - вие слагате ли бебоците на гърне??? Нашето момче като го сложа и той си играе и нищо не прави!!!
Приятен ден!!!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 399
Бета Извинявай, че те разпитвам но и аз имам един млечен зъб и постоянния поотрасна и трябва нещо да направя по въпроса. Казаха ми че става единствено с брекети. Пиши ми на лични, ако искаш защо толкова много пари ти искат .  Hug

И аз не му давам да пълзи навсякъде, че се катери и той по стълбите  ooooh! само да успее да се докопа до тях  Mr. Green В кухнята сме махнали всички дръжки на чекмеджетата  Laughing Само  на 1 сме оставили за да може да си го отваря и да не се сърди. Grinning  

Ani4ka_ Винаги има изключения  Peace Браво на Мартина. По принцип прощъпулника се прави, когато се пусне да ходи само детето. От това което пишеш може вече да го правите  Peace  

котенце1 Ей ти се появи  Hug

matza83 От време на време и нашата кака се глези  Mr. Green Продължавай все така и той ще се успокои. Момченцата са малко по привързани към мама.  Peace

Направо ви завиждам за поспаливите деца  Thinking Моя сладур хич не ще да спи до късно, а лятото когато изгрява рано слънцето става с изгрева  ooooh!

Маринелс Как я оставяш на земята и тя не хуква да обикаля из банята  newsm78 Аз няма да мога да се изкъпя от обикаляне след него  hahaha

За разликата в годините Изобщо не съжалявам за тази разлика. Аз си я исках. Дидката много ми помага и аз мога да го оставя на нея за малко и тя го наблюдава освен ако не се прехласне по ТВ-то  hahaha  ама обикновено е достатъчно отговорна и не съм имала проблеми.  

# 400
b]Маринелс[/b] Как я оставяш на земята и тя не хуква да обикаля из банята  newsm78 Аз няма да мога да се изкъпя от обикаляне след него  :hahah
Е това, всеедно аз съм го писала. LaughingДори докато я къпем в коритото , баща й едвам я удържа.Докато си седи и изведнъж решава,че ще хукне и отива на другия край на коритото.Или иска да пипа сифона,мивката или до което успее да се докопа.Много обича да гледа как тече водата от нея.Аз сама не мога да я къпя в коритото.Просто си зависи от детето.Явно Анастасия е кротка или поне се позаседява,докато мойта мишка стои мирна само докатон спи. Laughing
Имахме една смешна случка:дойде на гости една приятелка с нейното бебе/1 мес.по-малка/.То милото си пълзи от време на време и си кротува като цяло,докато мойта обикаляше като хала ,крещеше/тя така се радва/,потупа я с 2 ръце/така милва,не можем да се научим да е нежно/,взе й няколко пъти играчките от ръцете и накрая детето се изплаши от нея.Накрая тя само да се доближеше бързо,детето тръгваше към майка си и викаше"мама,мама" да я спаси. Mr. Green

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 15:09 от Ani4ka_

# 401
Привет,
Моите дечковци спинкат, но в различни стаи, че да не си пречат.
Силна прегръдка за всички мами и бебешоци, на които се струпаха емоциите от "малки" инциденти тези дни Hug Hug Hug
matza83 , и при нас е така, може би с изключение на биберона, но дано не се присети, че... Crazy Вечер Александър с нетърпение чака да дойде време за лягане, за да пълзят заедно, да удря таблата на спалнята с нея, като имитира всички звуци и пискливи извивки от радост..., и още много други неща, които не ме кефят, защото не иска да се храни сам, да се облича и т.н. Та дори снощи и тази сутрин си поиска от млякото на Елица, разбира се не му отказах, та даже го и поощрих, та сам да се откаже, но малкият ми хитрушко само каза, че ще го изпие, но без биберон, защото не му е удобно Crazy  Веселба голяма е, но пуста ревност си остава. Явно и на 3 години, му е трудно да разбере, че не е само той, а я има и нея. Но въпреки всичко редовно си я гушка, целува, храни, или пък вози на импровизираната кола, където качва само мноооого любими хора. Явно е период, който постепенно ще премине, но е нужно много търпение и от двете страни.
redreny2000 , честито! Да сте живи и здрави, и щастливи още 100 години заедно!
За кремчето СОДЕРМИКС, и на мен ми го изписаха за белега от секциото, но както и първия белег си остана, така и този си е видим и релефен. Явно си е до кожа, що ли?
marys, а това петле и аз бих го хапнала Simple Smile
Гледам, че ортопедите на Стихията и на Редрени - кои бяха Янакиев и Драганов ли, все светила - са казали противоположни неща  newsm78 За ортопедичната стелка, за глезена  newsm78 Кое сега е правилното?

И двете си деца водих при Драганов, и му се доверявам като специалист и професионалист.
Но то винаги има не две, а повече истини. Колкото специалисти- толкова и мнения. Всеки да прави онова, което смята за най- добро за детето си!

# 402
Чета, че споделяте нещо за ортопедите. Ние имаме проблем с обувките - не можем да си намерим, защото имаме висок свод, леко пълничко глезенче и обувките ни са тесни. Само да споделя, че в момента сме около 14кг. Ама той маминия още от съвсем малък си върви едричък. Не ме питайте дали имам кръст - без космодиск не мога изобщо да стана сутрин от леглото. Та според вас трябва ли да се консултирам с ортопед?

# 403
  • Пловдив
b]Маринелс[/b] Как я оставяш на земята и тя не хуква да обикаля из банята  newsm78 Аз няма да мога да се изкъпя от обикаляне след него  :hahah
Е това, всеедно аз съм го писала. LaughingДори докато я къпем в коритото , баща й едвам я удържа.Докато си седи и изведнъж решава,че ще хукне и отива на другия край на коритото.Или иска да пипа сифона,мивката или до което успее да се докопа.Много обича да гледа как тече водата от нея.Аз сама не мога да я къпя в коритото.Просто си зависи от детето.Явно Анастасия е кротка или поне се позаседява,докато мойта мишка стои мирна само докатон спи. Laughing
Имахме една смешна случка:дойде на гости една приятелка с нейното бебе/1 мес.по-малка/.То милото си пълзи от време на време и си кротува като цяло,докато мойта обикаляше като хала ,крещеше/тя така се радва/,потупа я с 2 ръце/така милва,не можем да се научим да е нежно/,взе й няколко пъти играчките от ръцете и накрая детето се изплаши от нея.Накрая тя само да се доближеше бързо,детето тръгваше към майка си и викаше"мама,мама" да я спаси. Mr. Green
Хихи, Аничка, 1 към 1 е и при нас  hahaha Абсолютно диване е  Party И аз като четох Маринелс, ми се видя неизпълнимо това упражнение с къпането.

Матца83, и нашите номера са горе-долу същите - показва лампичката, тв, масата, мама, тати, чорапите  hahaha, Зайо, Мечо. Казва "Тата" като види баща си, мама - не. Пляска с ръце, когато си иска, танцува. Като иска нещо, сочи и вика "Ъ-ъ". Прави боц, гуш и чао.

# 404
  • София
Привет момичета, мили! Simple Smile
Тази седмица ми е една чорлава и не стигам много до компа......,четох ви много малко Embarassed, но ще наваксам Peace
Първо силно гуш на двамата Бобчовци, милите Cry......., а си представям  и ужаса който сте изпитали вие ooooh!Да се оправят бързо!!! Praynig

пиша по памет:
За водата-все още и преварявам, но сигурно след годинката- няма да я преварявам вече.
Памперси-ползвам на Пуфис и памперс Актив бейби-доволна съм.
за гладенето не гладя, само неща който няма начин.Мразя гладенето Mr. Green
за обувките Взела съм и на КК за навън.И на мен ми е чудно, кое е вярното между двете твърдения на светилата за обувките? newsm78
За лягането вечер, преди 3,4 месеца имах бебето мечта, спеше по два пъти на ден и си лягаше в 20 часа.Сега, не знам какво му стана на това дете, но през деня спи по веднъж между 45мин-1.30, а вечер по рано от 22часа не ляга.Като заспи вечер до към 24часа се буди през 30мин с голям рев ooooh!Не съм го вярвала, но се принудих да спи при нас, иначе фиестата ще е цяла нощ.При нас, не се буди.
Дончо, и ние падаме от време на време, но тя е страхлива и гледа горе-долу да се пази.Сега се сещам,че миналата седмица имахме две синини в два поредни дни от падане от леглото.За съжаление тепърва ще падат докато проходят стабилно Thinking

Цитат
Да ви почерпя! Днес стават 6 години, откакто сме заедно с мъжа ми!
Редрени2000, какво съвпадение HugНие днес пък с мъжо правим 16 години от както се бракувахме Grinning
Пожелавам ти, да сте живи и здрави и още дълги години да сте заедно с много обич и топлина в сърцата си!
Ето почерпка и от мен!

Андреа вече се катери по мен, хайде по -късно пак.

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 16:14 от maiski3

Общи условия

Активация на акаунт