2880лв накуп за майки-студентки-7

• 75 643
  • 758
  •   1
Отговори
# 405
elisita, честито   bouquet

На мен днес ми се обадиха да отида да си получа заповедта  Party Колко време след нея ще ми изплатят сумата? Имате ли идея?

Честито! Сега, месец май, когато изплащат детските надбавки ще ти изплатят помощта. Става около 20-то число Simple Smile

# 406
  • под тепетата
Да попитам и аз. Дъщеря ми е редовна студентка и термина и е на 1 юни. По същото време е и в сесия . Секретарката и е казала, че ще и издадат уверение септември след като се запише редовно за 5 семестър. На мен това ми звучи много нелогично. Не мога да разбера лятото или по време на сесията, а тя е до 10 юни, не се ли води редовна студентка ?
 Да напиша за други бъдещи майки редовни студентки ( без трудов стаж и доход)- подадохме документи и този месец очакваме еднократната помощ от 150 лв.

# 407
  • Sunshine state
Да попитам и аз. Дъщеря ми е редовна студентка и термина и е на 1 юни. По същото време е и в сесия . Секретарката и е казала, че ще и издадат уверение септември след като се запише редовно за 5 семестър. На мен това ми звучи много нелогично. Не мога да разбера лятото или по време на сесията, а тя е до 10 юни, не се ли води редовна студентка ?
 Да напиша за други бъдещи майки редовни студентки ( без трудов стаж и доход)- подадохме документи и този месец очакваме еднократната помощ от 150 лв.
Да,води се.Това е пълна глупост.Нека си изисква уверението. Peace

# 408
  • под тепетата
Благодаря, Pupitka ! Живот и здраве да роди и всичко да е наред, пък ще се пробваме.

# 409
  • Sunshine state
Благодаря, Pupitka ! Живот и здраве да роди и всичко да е наред, пък ще се пробваме.
И аз родих на 2-ри Юни и бях в сесия,тоест защита на дипломна + държавни.Нямах никакви проблеми с уверението,защото съм си редовен студент,така че нека отиде пак и ако трябва да говори с някой по-висшестоящ.  bouquet

# 410
  • под тепетата
В УНСС всичко е по някакви странни правила, но аз искам да видя написано, че не е редовна студентка през лятото !

# 411
В УНСС всичко е по някакви странни правила, но аз искам да видя написано, че не е редовна студентка през лятото !
На мен на уверението от УНСС ми пише кога съм записана за студентка, колко семестъра е срока на обучение и до кога продължава съответния семестър (за който съм записана в момента).
Ако сесията свършва примерно юни и след това не си плати таксата и не се запише, няма как да има студентски права  Rolling Eyes А уверението могат да ви го дадат в момента, в който платите таксата и занесете документите в учебен отдел (на мен ми дадоха още при записването). А и септември да е - бебето ще е на 3 месеца, какво ви притеснява?

# 412
  • под тепетата
Притеснява ме това, че като редовна студентка няма как да си гледа бебето. Аз също съм на работа. За преминаване на дистанционно обучение са и казали, че става след петия и семестър на есен.
 Сесията свършва юни, а записване и плащане за следващия семестър - септември. В това време тя какво се води? Безработна, прекъснала... В голяма дилема сме как да продължи следването.

# 413
И аз родих на 2-ри Юни и бях в сесия,тоест защита на дипломна + държавни.Нямах никакви проблеми с уверението,защото съм си редовен студент,така че нека отиде пак и ако трябва да говори с някой по-висшестоящ.  bouquet

Биляна, напълно съм съгласна с горното мнение. Как така няма да се води студент? Говорете със заместник-декан по учебната дейност или друг, който може да даде по-адекватен отговор. Няма никаква причина да не си вземе уверението и парите сега, а след това есента да прецени в каква форма на обучение да се прехвърли. Успех и не се отказвайте, защото сте в пълното си право.

# 414
  • под тепетата
Благодаря, .:Bianca:. ! Всеки споделен съвет на миналите по този път ми е от полза   bouquet

# 415
Здравейте,
Живот и здраве септември чакаме първо бебче.
Ще кандидатствам това лято, записването е през август, но за бременни и майки студенстки при записване може да се подаде молба за облекчен режим. Не зная дали е задължително, но ако не запиша така реално аз няма как да ходя на лекции и да си взема изпитите. Знаете ли дали се изплаща тази помощ когато студента е на облекчен режим- мисля че пак трябва да се води редовно обучение, ама знам ли...
Благодаря Ви!

Позволих си да се самоцитирам  Blush...ако някой знае  нещо по въпроса  Thinking

# 416
Здравейте,
Живот и здраве септември чакаме първо бебче.
Ще кандидатствам това лято, записването е през август, но за бременни и майки студенстки при записване може да се подаде молба за облекчен режим. Не зная дали е задължително, но ако не запиша така реално аз няма как да ходя на лекции и да си взема изпитите. Знаете ли дали се изплаща тази помощ когато студента е на облекчен режим- мисля че пак трябва да се води редовно обучение, ама знам ли...
Благодаря Ви!
Ако правилно съм разбрала смисъла на тази помощ - тя е за майки, които вече са студентки. Ти ако не завериш първия семестър (зимния) не се водиш студент, защото студентските права се добиват след като имаш един успешно завършен и заверен семестър.
За всеки случай, попитай в учебен отдел на съответния факултет или направо в ректората.
Поне в нашия университет е така.
Успех!  Peace

Малко извън темата, но нека да питам тук, някоя мама дали е ползвала студентски кредит?

# 417
  • София
Ти ако не завериш първия семестър (зимния) не се водиш студент, защото студентските права се добиват след като имаш един успешно завършен и заверен семестър.
Това е странно.
Кандидатстваш, приемат те, записваш се (редовно) - водиш се редовен студент (със съответните права) до доказване на противното  Laughing
Учиш цял семестър и не се водиш никакъв?
Студентски права се губят и възстановяват.

# 418
Здравейте Simple Smile
 И аз да задам едно въпросче Simple Smile
 Завърших 2006г. бакалавърска степен сега съм бременна и термина ми е декември..Искам да попитам ако сега запиша редовна магистратура ще имам ли право,когато родя да вземам тази помощ?
 Благодаря Ви много предварително Simple Smile

# 419
Да, ще имаш право! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт