2880лв накуп за майки-студентки-7

• 75 641
  • 758
  •   1
Отговори
# 480
  • под тепетата
С него доказваме, че няма доходи. Или аз грешно съм разбрала. За помощта преди раждане - 150 лв го представихме.

# 481
  • София
да задам и аз едно въпросче?

в момента съм семестриално завършила преди няколко години  Embarassed, и се опитвам да защитя дипломна работа през юни, дали като си платя таксата за явяване на изпит за университета все още ме водят редовна студентка?

# 482
  • Mediterraneo
С него доказваме, че няма доходи. Или аз грешно съм разбрала. За помощта преди раждане - 150 лв го представихме.

Е как доказва това уверение, че няма доходи?! Аз учех редовно и работех, т.е. имам доходи, но и уверение.

# 483

Както е казала и Тарталета може,въпреки че си редовен студент да работиш,следователно и си имаш доходи.Тази помощ от 150лв,които се полагат май 45д преди раждане действително е за майки без необходимия стаж за майчинство,но уверението от университета не е нужно за отпускането й.То служи както казах и по-горе само и единствено за парите,които ти се полагат като редовен студент Wink

# 484
  • Sunshine state

Както е казала и Тарталета може,въпреки че си редовен студент да работиш,следователно и си имаш доходи.Тази помощ от 150лв,които се полагат май 45д преди раждане действително е за майки без необходимия стаж за майчинство,но уверението от университета не е нужно за отпускането й.То служи както казах и по-горе само и единствено за парите,които ти се полагат като редовен студент Wink
Веднага ще те опровергая като кажа,че на мен ми искаха точно за социалното майчинство и детските уверение,в което да са вписани месеците 1 година назад,в които съм вземала стипендия.Аз вземах както евростипендия,така и за отличен успех,тоест 200лв. общо месечно.И точно заради това ме върнаха,та се разкарвах за такова уверение до университета.Става дума за ПУ-то. Peace Нужно им беше,за да видим дали няма да надхвърля дохода за детските.Който ще пуска,да го има предвид,че искат уверение за тия стипендии.И те влизат в дохода. Peace

# 485
Добре де, аз сега се замислих...аз като не съм носила такова уверение и никой не ме е питал дали уча или не, съответно няма как да знаят дали евентуално съм вземала стипендия...дохода за детските си го изчислиха единствено върху бележката от работата ми.  Rolling Eyes

Сори за спама, но ми стана интересно  Blush

# 486
На мен лично не са ми искали уверение взимам или не стипендия,когато подавах молба за детски,хем бях и на ТД и при евентуална стипендия доходите ни щяха да нараснат.
И това много ме учудва newsm78

# 487
За детски би трябвало да се иска уверение дали студентката получава стипендия или не - това е извънтрудов, но все пак доход и няма как да не влезе при изчислението на общия семеен доход Peace Явно просто не навсякъде подхождат сериозно и изискват всички документи, които би трябвало.

Последна редакция: сб, 19 май 2012, 19:17 от Шехина

# 488
  • под тепетата
Преди отпускането на помощ преди раждане ходих при шефа на социалните на Руски. Там ми казаха за уверението и бележка дали взима стипендия. Явно на различните места подхождат по различен начин.

# 489
  • Sunshine state
Да,и на декларациите пише,че се описват ВСИЧКИ доходи,които получавате,независимо дали сте на ТД или не.Аз бях само студентка и не съм била на ТД,та пак си ми искаха,което си е редно.Това е за район Източен в гр.Пловдив. Peace

# 490
Точно - описват се всевъзможни доходи като стипендии, пенсии, доходи от наеми и пр. и това си е съвсем в реда на нещата, това са пари в семейния бюджет, без значение какъв е източникът им Peace

# 491
  • Sunshine state
Отдолу дори е уточнено точно какви доходи се имат под "всички",а именно както Шехина по-горе е изброила-стипендии,пенсии,наеми и пр.
За всеки случай,за да не се разкарвате,си осигурете по едно такова уверение,пък ако не ви го поискат,още по-добре.То е съвсем елементарно-обикновено уверение,на което отзад са описани месецът и годината,а срещу тях размера на стипендията.Всичко това с печат от ВУЗ-а.Това е. Peace

# 492
Преди няколко дни подавах молба за детски.Там конкретно е упоменато дали си студент и имаш ли доходи от пенсии,стипендии,наеми и т.н.Редно е получаваната стипендия да се декларира.Копирах текстовете от молбата:

МОЛБА–ДЕКЛАРАЦИЯ

ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА МЕСЕЧНИ ПОМОЩИ  ЗА ДЕТЕ ДО ЗАВЪРШВАНЕ НА СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ, НО НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 20-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ

От …………………………………………………………………………….., ЕГН ……………………….,
(Име, презиме, фамилия)
Постоянен адрес: гр. (с.) ………………………, община ……………………., обл. …………………….,
ж. к. ………………………………………, бул./ул. ………………………………………………№ ……..,
бл. ……….., вх. ……., ет. …….., ап. ………, тел: …………………….
Лична карта №…………………………, издадена на ……………………., от МВР гр. …………………
Гражданство: ……………………………
Осигурен ………………….. .......................................................ДА/НЕ
Пенсионер …………………........................................................ДА/НЕ
Самоосигуряващ се .....................................................................ДА/НЕ
Неосигурен ……...…………........................................................ДА/НЕ
Учащ се редовна форма на обучение.........................................ДА/НЕ
            - във ВУЗ... .......................................................................ДА/НЕ
            - в колеж ...........................................................................ДА/НЕ
            - в средно учебно заведение............................................ДА/НЕ
Семейство на роднини, близки или приемно семейство,
в което е настанено детето по реда на чл.26 от
Закона за закрила на детето…………………….........................ДА/НЕ

V. Стипендии /с изключение на стипендиите на учащите се
до завършване на средно образование, но не повече от
20-годишна възраст/                                                                                                       …...............................лв.;

# 493
  • Sunshine state
Съответно отбелязваш както учащ се редовна форма на обучение,така и осигурен в тази декларация,от където следва да декларираш както заплатата,така и стипендията си/ако си получавал/.

# 494
Мдааа, може би от това се заблуждавам... аз бях задочно, а и не съм вземала никога стипендия, та затова не съм обръщала внимание като съм попълвала документите за детски.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт