2880лв накуп за майки-студентки-7

• 75 641
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
  • Sunshine state
Да се похваля - превели са ми паричките  newsm44
Ехааа,супер новина!Със здраве да ги харчите.  bouquet

# 466
Здравейте, преди време на мен тази тема много ми помогна. Сега една приятелка която работи в социалното каза че започват проверки на изплатените парички по тази програма за майките студентки, така че следете всичко да ви е изрядно. Леко раждане на всички бъдещи мами Peace

# 467
  • под тепетата
Искат ли ви акт за раждане на детето от университета при издаване на удостоверение ?

# 468
  • Sunshine state
Здравейте, преди време на мен тази тема много ми помогна. Сега една приятелка която работи в социалното каза че започват проверки на изплатените парички по тази програма за майките студентки, така че следете всичко да ви е изрядно. Леко раждане на всички бъдещи мами Peace
И как точно става това? newsm78
Мисля,че това е абсурдно. Peace

# 469
Дони, честито - със здраве да си ги харчите! Hug

За проверките - според мен социалните могат да проверяват статуса на студентките - дали продължават да учат и след помощта или са се записали само фиктивно. Обаче това, така или иначе, няма как да даде основание да се иска връщане на парите от вече взелите помощта, така че ми се струва и на мен абсолютно излишно занимание. Явно само психически натиск, за сплашване на решилите да записват фиктивно, за да вземат парите.

# 470
Аз също звънях в университета, в който ще кандидатствам и една г-жа по телефон ми обясни, че няма проблем да се запиша въпреки че имам висше и таксата ми ще бъде като на всички останали. Явно не е регламентирано това все още навсякъде и се надявам да не направят проблем за помощта след това.
Идеята на дидоки за писмен отговор ми допада, мисля и аз да се пробвам,  дано да се съгласят...

# 471
Искат ли ви акт за раждане на детето от университета при издаване на удостоверение ?

На мен не са ми искали!

# 472
  • Sunshine state
Не и не съм чувала за такава практика.Аз моето си го взех дори преди термина,така че.. Wink

За проверките - според мен социалните могат да проверяват статуса на студентките - дали продължават да учат и след помощта или са се записали само фиктивно. Обаче това, така или иначе, няма как да даде основание да се иска връщане на парите от вече взелите помощта, така че ми се струва и на мен абсолютно излишно занимание. Явно само психически натиск, за сплашване на решилите да записват фиктивно, за да вземат парите.[/color]
Точно. Peace

# 473
  • под тепетата
Така са казали- представяте акта за раждане и издаваме  Crazy

# 474
  • Mediterraneo
Проверки! И като установят, че съм прекъснала какво?! Няма законово основание да ме накарат да върна парите, така че по никакъв начин не ме притесняват тези проверки.

# 475
  • Sunshine state
Така са казали- представяте акта за раждане и издаваме  Crazy
И така да е,няма от какво да се притесняваш и представяш.Странно ми е това,защото уверението си е твое право,в смисъл така или иначе социалните ти изискват акт за раждане и не виждам защо пък университета да го иска. newsm78
Проверки! И като установят, че съм прекъснала какво?! Няма законово основание да ме накарат да върна парите, така че по никакъв начин не ме притесняват тези проверки.
Да,абсолютно си права.Ако искаш си прекъсвай,ако искаш продължавай,те с нищо не могат да те задължат. Peace

# 476
  • под тепетата
И аз съм изумена, като имам на предвид, че това уверение ще се използва ако не за тази помощ, то и за еднократната за първо дете, и за месечната за майки без доходи по 100лв на месец. Като се роди бебето тогава ще се ходи за уверение, макар че ще се бие път специално за това. Сега не са и дали предварително  Tired

# 477
И аз съм изумена, като имам на предвид, че това уверение ще се използва ако не за тази помощ, то и за еднократната за първо дете, и за месечната за майки без доходи по 100лв на месец. Като се роди бебето тогава ще се ходи за уверение, макар че ще се бие път специално за това. Сега не са и дали предварително  Tired
В Пловдив искат уверението да е от месеца на подаване на молбата.. Аз си бях взела преди това (предния месец) но не ми го признаха и вадих ново...

# 478
Условието за получаване на помощта е към момента на подаване на документите да сме студенти редовно обучение, което се удостоверява със съответния документ от университета. Никъде няма изискване да завършиш!
Това е редовния отговор на въпросите за това дали ще се наложи да връщаш парите, ако прекъснеш, на сайта на министерството.
А мен ме проверяваха в университета още, когато подадох документите. Не знам на какво основание ще искат връщане на парите, даже някой да е записал фиктивно. Според мен ще искат да се връщат парите, ако си получил помощта с фалшиви документи.

# 479
И аз съм изумена, като имам на предвид, че това уверение ще се използва ако не за тази помощ, то и за еднократната за първо дете, и за месечната за майки без доходи по 100лв на месец.

Уверението от университета служи единствено за помощта от 2880лв.Еднократната помощ и социалната помощ от по 100лв на месец нямат нищо общо с него.

Общи условия

Активация на акаунт