2880лв накуп за майки-студентки-7

• 75 638
  • 758
  •   1
Отговори
# 705
здр. мамчета,и аз да попитам.завършила съм бакалавар,сега уча магистратура последен семестър почвам в септември,обаче в момента съм бремена,и искам да запиша втора специалност бакалавър редовно в септември,дали ще мога да съчетая нещата та ако може и аз да взема нещо от тази държава.защото с първото незнаех и нямаше кои да ме светне.Благодаря ви предварително

# 706
здр. мамчета,и аз да попитам.завършила съм бакалавар,сега уча магистратура последен семестър почвам в септември,обаче в момента съм бремена,и искам да запиша втора специалност бакалавър редовно в септември,дали ще мога да съчетая нещата та ако може и аз да взема нещо от тази държава.защото с първото незнаех и нямаше кои да ме светне.Благодаря ви предварително
Ако магистратурата ти е редовно, няма смисъл да записваш друго.. Иначе можеш да запишеш и бакалавър Simple Smile

# 707
магистратурата ми е дистанционно за съжаление:))

# 708
  • сф
здравейте,

много се радвам, че благодарение на тази тема открих, че догодина вероятно все пак ще се вредя за помощта. работата е там, че съм с прекъснати студентски права и мога да ги възстановя чак идното лято, когато детето ми живот и здраве ще е под една година. тъкмо си мислех, че всичко е изгубено вече относно тази помощ, и току-що открвам, че тя била до навършване на година, от момента в който вече съм записала следващия семестър редовно, без да се гледа дали съм прекъсвала.

# 709
Здравейте, за първи път пиша в форума не знам дали пиша на правилното място и къде ще ми излезе коментара, но се надявам да има някой който да ми отговори. Добре всички питате за записването и кога имаш право да се запишеш в университет да учиш и тн... кога ще получите еднократната помощ от 2880лв , а след това ако прекъснете или не си завършите образованието какво се случва трябва ли да се върне помощта? Благодаря ви предварително за отговорите който се надявам да получа! хубав ден и здрави и щастливи деца Wink

# 710
  • Sunshine state
а след това ако прекъснете или не си завършите образованието какво се случва трябва ли да се върне помощта?
Такова нещо няма.Точно това дискутирахме 2-3 страници по-назад.Никой не може да те задължи да завършиш,в закона няма такова условие.Това,че някой плаши майките с подобни твърдения,е несъстоятелно и не е вярно. Peace

# 711
  • София
Здравейте!
Четох темата отгоре-отгоре, но не намерих отговор на моя въпрос, съжалявам ако се повтаря, но ще се радвам ако някой може да ми отговори...
Завършила съм семестриално през 2011г (СУ), предстои ми ДИ през септември...
Ако не успея да го взема (и да се запиша магистратура, както планирам Simple Smile ) дали ако си взема уверение от унито ми се полага тази сума??? Термина ми и през декември!
Предварително благодаря!
Хубав и прохладен ден на всички Simple Smile

# 712
Здрасти - историята мълчи по този въпрос  Mr. Green знам от личен опит (също съм студентка в СУ и ми остава само държавен, на който ще ходя догодина) - началничката на отдел студенти казва, че студентите имат права до първа държавна сесия (ти отдавна си я изпуснала, както и аз), обаче в отдел студенти лелките ми казаха, че докато не се дипломирам съм студентка на СУ и те са длъжни да ми дадат уверение за редовно обучение студент, даже ми дадоха пример как на едно момиче й оставал само държавния и 2 години не може да го вземе, но са й издали уверението, за да може да си вземе еднократната помощ.. така че и аз не знам на кого да вярвам вече.. ще разбера септември като ида за уверение дали ще ми дадат  Mr. Green

# 713
  • София
Да и аз говорих с лелките в учебен отдел и те казаха, че ще ми издадат уверение, че съм семестриално завършила с предстоящ ДИ, но не знаят дали ще ми изплатят помощта... Говорих и с една "любезна" госпожА от АСП-тя буквално ми отговори: "ааа ние не разбираме от вашите университетски работи... Имаш уверение - плащаме парите, нямаш уверение - не плащаме", направо бях изумена, но не зная кого да питам... Явно предстои да разберем Simple Smile
Beauty_, Благодаря за бързия отговор все пак! Стискам палци да ти я отпуснат... И септември ако се сетиш драсни един ред...
Лека бременност и още по-леко раждане ти желая Wink

# 714
да, и на мен ми мрънкаха същото и аз им казах, че от социалното не ги интересува дали съм завършила или не, а дали ще има печат "редовно обучение" и накрая ми измрънкаха под нос, че сигурно щяло да има  Tired
успех и на теб   bouquet  bouquet

# 715
Мами, искам да попитам, защото от толкова четене по въпроса се обърках...
Ако към септември месец се водя редовна студентка с второ висше (с едно вече завършено), и бебето ми към септември ще е на 9 месеца, имам ли право на помощта от 2880 лв? Ще съм благодарна на отговор!

# 716
Мами, искам да попитам, защото от толкова четене по въпроса се обърках...
Ако към септември месец се водя редовна студентка с второ висше (с едно вече завършено), и бебето ми към септември ще е на 9 месеца, имам ли право на помощта от 2880 лв? Ще съм благодарна на отговор!
само няколко страници по-назад е отговорено, има даже много подробно описание какво и как трябва да направиш за да ги получиш  Peace

# 717
Аз да попитам кога получихте парите, след като подадохте молбата?

# 718
Аз да попитам кога получихте парите, след като подадохте молбата?
Ще ги получиш когато превеждат детските месеца, след този през който си подала (след 20+ число обикновено). Ако си подала сега - края на август  Peace

# 719
iskam da popitam i az niakoi znae li dali imam pravo na tezi pari ,kogato sum studentka v 4ujbina redovno obu4enie....blagodaria

----------------
Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: пн, 16 юли 2012, 17:14 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт