ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 24

• 36 666
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
veshtitzata, точно АБКМ се обсъждали по-назад в темите.
Мисля, че Мечето беше обяснявала, че след БЦЖ се отключва АБКМ, после в резултат на подтискане се развива астма.
Не знам какви бяха точно доводите, но съм сигурна, че АБКМ се предизвиква от ваксина.

# 511
  • Пловдив
Ми това със задължителното образование от 4г. пък е супер!  Wink
Значи децата без ваксини ще бъдат длъжни да ходят на ДГ от 4г. и това е.
т.е. проблемът с неприемането на децата в ДГ и притеснението на родителите, че няма кой да ги гледа ще бъде до навършване на 4г. само... Flutter

# 512
Ми това със задължителното образование от 4г. пък е супер!  Wink
Значи децата без ваксини ще бъдат длъжни да ходят на ДГ от 4г. и това е.
т.е. проблемът с неприемането на децата в ДГ и притеснението на родителите, че няма кой да ги гледа ще бъде до навършване на 4г. само... Flutter
Именно.
Но нали се прокрадваше идеята, че децата без ваксини ще могат да ходят на предучилищна само в училищата, но не и в ДГ. Сега обаче и това отпада.
Нас за съжаление не ни хваща, големи сме вече ( за малкия имам предвид).

# 513
За алергичния дерматит-не винаги ваксините са виновни. Моето бебче имаше страшна екзема по лицето ,краката ,ръцете-червени мокри петна . Не сме ваксинирани.
Аз постъпих така-НЕ СЪМ ходила при педиатъра-знам какво ще ми даде: антибиотици и кортикостероиди-не благодаря ! Детето е кърмено и реших да оправя своята диета. Започнах с 24 часа гладуване ,а после разделно хранене. И о, изненада-само след първите 24ч глад-екземата се стопи с 80% като с магическа пръчка. Стомашните проблеми също изчезнаха.

# 514
Вие сега какво  Rolling Eyes, всичките които не ваксинирате сте били и сте бунтарки, не сте чели книги, не сте предавали кестени... Какво искате да кажете с това, че сте против всичко, нЕма значение какво, само да е "задулжително" о вие сте против?

Много си е добре това с образованието от 4 години. Аз съм тръгнала на 5 години в предучилищна, в у-ще в което има ученици до 11 клас. Не ни е пречело това по никакъв начин. И даже беше по-готино от градина, защото бяхме до обед.

# 515
бях се записала уж,а нещо не ми се появяваха постове,та айде наново,интересни теми дискутирате, но трябва да излизаме с малката на разходка и после ще наваксвам  Peace

# 516
Калифорниа, аз си четях задължителните книги с удоволствие  Mr. Green
За статистиката  Laughing

# 517
  • Пловдив
Вие сега какво  Rolling Eyes, всичките които не ваксинирате сте били и сте бунтарки, не сте чели книги, не сте предавали кестени... Какво искате да кажете с това, че сте против всичко, нЕма значение какво, само да е "задулжително" о вие сте против?

Много си е добре това с образованието от 4 години. Аз съм тръгнала на 5 години в предучилищна, в у-ще в което има ученици до 11 клас. Не ни е пречело това по никакъв начин. И даже беше по-готино от градина, защото бяхме до обед.

Малко вън от темата,но...като са до обяд децата кой ще ги гледа следобед newsm78 Някой трябва да не работи все пак...
Май всеки сам ще се спасява...

# 518

Малко вън от темата,но...като са до обяд децата кой ще ги гледа следобед newsm78 Някой трябва да не работи все пак...
Май всеки сам ще се спасява...
Ще го правят целодневно обучението до 7 годишна възраст ( вкл. и 1 клас)

# 519
И моя син е недоносен, имаше сходни проблеми. Още отначалото записвах всеки грам мляко, който изпива и за себе си имам документирано как след 2-ри прием на ваксина против хеп.В рязко намали храненето. Дълги месеци имаше сериозни хранителни проблеми и такива с изхождането. Непоносимост към кърмата, реакция на някой храни и т.н. Все още не му понасят някой храни, но прави слаба реакция. Сирене и кисело мляко не харесва, но яде млечни десерти от детската кухня (отскоро).

Dobra абсолютно същото се получи и при нас, моят не е недоносен, но се роди малък 2600. Сложихме му ваксината на 3 месец, заради продължителна жълтеница, като до преди това се хранеше направо лакомо, наддаваше по 1.200 кг, а сега едва по 500 гр и е изключително нервен. Освеn това се появи и ужасно повръщане отново след ваксината.

Guendi, мисля, че няма проблем ако след време решиш да ги "биеш" ваксините, просто си сменила мнението си, въпроса е дали това трябва да стане не покъсано от 6-я месец, както навсякъде пише, че само за толкова се отлагат. Надявам се до тогава да си намеря подходящ ЛЛ.

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 14:44 от Дици

# 520
Catty да,може би синът ми няма да хване тези промени,но в края на годината началото на другата смятаме да подадем документи за осиновяване на детенце и него ще хване.Което не ми се нрави.
Аз не съм ходила на предучилищна и не смятам,че съм по-необразована или съм изостанала в обучението си...Или съм антисоциална личност.Всеки решава за детето си,аз не искам моето да ходи на 4 или 5г на училище и да седи там по цял ден.Искам да има детство.Както и да е,измести се темата.

Грозното Пате всеки има право да търси причината за алергията на детето си някъде.Ако тази майка смята,че БЦЖ е причина-ок.Дано детенцето й се пребори по-бързо.

За отлагането на ваксините-на нас ги отложиха за 6м.И ни казаха,че има възможност след 6м за ново  отлагане,ако се налага.И така докато детето се оправи.

# 521
Калифорниа, мисля, че не си разбрала...стана дума за всеобщите задължения към всички. А преди това стана дума за училищата, което пък бе продиктувано от задължителната предучилищна. Много ясно, че на толкова много участници в темата поне нещо от миналото и задълженията не му е допадало. Това не изключва, разбира се, някой да се кефи на всичко това и да пази хубави спомени. Не виждам нищо лошо. Бунтарството също не го намирам за лошо. Simple Smile Wink

В Канада засега няма такива задължения, но има други тъпотии.
Та така, общо взето няма измъкване, щом си в системата.
В такива случаи тези, които спазват правилото: като не ти изнася, се изнасяй са си най-добре. Но не винаги е приложимо.

# 522
Kalifornia, и аз си четях книгите, но повечето други неща от системата ми тежаха и ме подтискаха адски. По принцип е съвсем логично, че хората който не обичат да ги слагат в рамки и да ги принуждават е по-вероятно да се запитат дали ваксините са толкова полезни. Има хора, които са си ОК в социалните рамки, които стигат до идеята, че има нещо гнило във ваксиналния бизнес,не че е ексклузивно за бунтарите,но е малко по-вероятно. Peace

# 523
Вери, кажи за канадската система за обучение. Какво имаш предвид, като казваш, че вкава децата в калъп и ги кара да не мислят? Какъв е проблема там? Аз никак не харесвам стандартните учебни системи из училищата, може би с изключение на Уолдорф и ми харесва хоумскулинга. Вие защо не пробвате Уолдорф, даже има и стипендии, виждам?

# 524
... Какво искате да кажете с това, че сте против всичко, нЕма значение какво, само да е "задулжително" о вие сте против?

Samo koeto e bilo protiv moite razbirania.

Vie imate li kredor sled kato obnoviha dizaina?

Общи условия

Активация на акаунт