ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 24

• 36 664
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Май някой беше писал, че думата "задължително" кара слабия да се само задължава...
До тук добре, но който е достатъчно силен му се връзват ръцете за няколко години напред. Tired

Абсолютно!
Научаваш се как да разхлабваш хватката, но горчилката остава. Доста хора покрай мен си остават с едно дете, заради простотията с която се сблъскват покрай отглеждането и заради извиването на ръцете.

Вери, моята практика с училище е следната- в началото на учебната година си правя среща с новата учителка. Говорим си относно учебният материал, начина й на преподаване, какво изисква и т.н. След това аз обяснявам на какво държа, подчертавам дебело че съм съгласна да работим в екип и да се подкрепяме в името на доброто образование. Но и че ако в някаква ситуация ми подронят родителския авторитет, аз няма да се поколебая да отвърна подобаващо. С годините, вече са 4 ги научих лека полека, че последната дума е на родителите.
Имаше проблем с учителката по английски първата година, отидох при директора, защото наказанията бяха твърде брутални.
Не се колебай да се жалваш и на трети лица, защото понякога разговорите с първоизточника на проблема не са достатъчни.

Жълъдите и кестените ги продаваха и после си правеха банкет. Аз живеех срещу училището и след всяко събиране на нещо, вечерта училищният стол се превръщаше в банкетна зала.  Laughing Срамота... Laughing

# 496
  • София
 Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 10:44 от Туцка

# 497
липсвахте ми, сега се връщам, имах мн. работа предишните месеци... Hug
Моя позната, с която преди месеци спорихме за ваксините и хепатита в частност, сега е с хеп. Ц:( Открили са й го по повод теста според наша обща приятелка. Хвана ме параноята и мисля да се изследвам също, фемилито - също...

# 498
За мен тези промени в закона са неразбираеми.Първо поради причините,които изказа и Марица.Няма кой да поеме отговорност за децата,далеч съм от мисълта,че условията ще бъдат адекватни на възрастта им...Второ-все си мисля,че едно дете на 4г трябва да си играе и да се радва на безгрижно детство,а не да ходи на предучилищна.Поне това искам за моето дете.И най-вероятно ще надигам глас по този въпрос.Не може някой друг да решава за моето дете.Все живея с надеждата,че понякога властта ще се допитва и до нас за мнението ни относно всичко свързано с децата ни.

И между другото има как дете да прояви алергия към мляко на 6-7м.Не винаги причината е във ваксините.Аз също съм техен противник,но е малко прекалено за всяко нещо да се обвиняват те.Моето дете е с АБКМ и затова си позволявам да говоря по темата.Роден е месец по-рано,много проблемно хранене,изключително тежки стомашни проблеми...И благодарение на адекватни лекарски решения детето ми е живо и здраво.Не е редно за всеки проблем да се обвиняват ваксини и лекари.Просто е несериозно.

# 499
veshtitzata, позволи ми, да не се съглася с теб.
Повечето  болести са предизвикани от ваксини и от junk food, с който си храним дечицата. Наблюденията са ми супер преки - върху мен и детето ми. Няма научен доклад, който да доказва ползата от ваксини. За храна не искам да говоря. Не и тук.

Медиците ни втълпяват откровени лъжи в главичката, докато сме малки още!

# 500
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14373932.ab

накратко:
В Швеция се ваксинираха 60% от население от 9.5 млн.
вижте снимките - има даже и бременни
по време на истерията имаше ваксинирани временни с умрели в тях деца

Смъртността от св. грип беше същата и както в Германия, където са се ваксинирали само 8%.
В Полша, където правителството  не купи ваксината, смъртността е била 0,47 на 100 000 жители.
"Ние открихме, че масовото ваксиниране е предотвратило 6 смъртни случаи" каза Лиса Бруоверш пред Свенска Дагбладет"

До сега има констатирани 168  случаи на нарколепсия при само 29 в Германия

27годишната Ида Андершон "се сдоби" с хроничната болест саркоидос, парализиране на лицето и ненормална умора

# 501
XVisible позволи и на мен да не се съглася с теб.
Да,ваксините не са най-хубавото нещо на света,нито храната,която ядем ние и децата ни е най-качествената и полезна,но не винаги причината е в това.Ти имаш твоите наблюдения,аз моите върху моето дете.В нашия случай проблема е,че е роден по-рано,захранен с АМ,хранен с това,поради няколко причини.Неподходящо мляко,обремененост с лекарства...редица неща,отключващи алергията.Но не мога с ръка на сърцето за заявя и съвестта ми да остане чиста:това е причинено от ваксина!Не е редно.И не мисля,че в тези случаи точно с този тип алергия е вярно.Тук говорим за едни рано родени деца,с недоразвита хранителна система,и не само.Натрупване на белтък,с който организмът,поради своята незрялост не може да се справи и това води до проблем.И колкото и да си против лекарите,специално в тази област има няколко такива,благодарение на които стотици деца са излекувани (това е преходно състояние,което се израства,стига да се подходи адекватно) и сега нямат никакви проблеми.А в тези случаи да се подхожда без лекарско наблюдение,си е игра на руска рулетка.
Не желая никой да се съобразява с моето мнение или да го чете дори,ако това е в разрез с разбиранията му.

# 502
помня, когато беше истерията минах покрай библиотеката за нови книги
там се беше разположила базата за ваксиниране
имаше огромни опашки вътре и навън, на -20
вътре на конвейр ги минаваха сестрите
как на никого не му дойде на акъла да не ходи на такива сбирки, където има стотици хора и опасността да лепне нещо е огромна
че даже и да си плаща за това

всички колеги се ваксинираха на работа
всички после бяха все болни
а аз изкарах грипа или негово подобие за 2 дни като само със здраво спане се оправих, с те се влачиха с месеци с кашлици и последици от пневмонии

когато бях бременна преди година при първата среща в 6 седмица акушерката веднага ми предложи ваксина разбира се
което значи, че предлагат на всички бременни

та така с демокрацията по света и у нас

# 503
Алекс (XVisible) , много те моля в тази тема да се придържаш към заглавието и
моля да ни спестиш другите си коментари
нито са по темата, нито са верни
нека не влизаме в спорове излишно
още нещо - не пиши, когато те прихване параноята
защото тогава ставаш твърде агресивен и никой няма желание да те чете
поне на мен  ми става доста неприятен тонът ти на моменти
благодаря

лек ви ден
 Hug

# 504
Алекс (XVisible) , много те моля в тази тема да се придържаш към заглавието...
Съгласен!
Лек ден!

# 505
За мен тези промени в закона са неразбираеми.Първо поради причините,които изказа и Марица.Няма кой да поеме отговорност за децата,далеч съм от мисълта,че условията ще бъдат адекватни на възрастта им...Второ-все си мисля,че едно дете на 4г трябва да си играе и да се радва на безгрижно детство,а не да ходи на предучилищна.Поне това искам за моето дете.И най-вероятно ще надигам глас по този въпрос.Не може някой друг да решава за моето дете.Все живея с надеждата,че понякога властта ще се допитва и до нас за мнението ни относно всичко свързано с децата ни.

Не съм запозната с подробностите, но мисля, че тук става въпрос за задължителна детска градина... Сегашната предучилищна може да е в ДГ, но може и в предучилищна група на училищата... Едва ли 4-годишните ще ги пращат на предучилищна в училище... Най-вероятно няма да има кой знае какви промени, освен че ще е задължително... Дали не го правят с цел да се осигури място в детските градини за всички деца?  Thinking

# 506
Stelt а ако няма място в детските градини да се поберат всички деца за предучилищна?Мен това повече ме притеснява,отколкото ранната възраст,на която искат да започват да учат.Защото 4г в училище,независимо как ще нормират времето и това че няма да имат достъп до големите деца,хич не ми харесва.Не знам какво и как го мислят,но както се случва редовно в БГ нещата няма да са измислени както трябва и ще има много проблеми.Мога главата да си заложа за това.И ме ядосва това,че ще ме задължат да си дам детето на предучилищна на тези години.Ами ако не искам?Какво ще ме правят?Пак ще ме заплашват ли?Аман вече...Понеже довод беше,че ще гоним световното образование като модел,тези които живеят в чужбина ще кажат дали на 4г децата тръгват на предучилищна.Та поне да знаем по света е ли така или не.Някой по-назад беше казал,че тръгват на 5 и не е задължително.Малко избягахме от темата,извинявам се за което.

# 507
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4561991
Цитат
Задължителна става детска градина за 4-годишните деца,
като се предвижда това да започне от 2016-2017 г. Децата на 2 години също имат право да ходят на детска градина. Предучилищното образование е от 3 до 7-годишна възраст включително.

# 508
Момичета, при нас в Испания децата тръгват на училище на 3 години. От 3 до 6 се водят в предучилищна. Не е задължително, но много хора си пускат децата на тази възраст, за да имат място, особено е добрите училища. Моята дъщеря започна на 4 години, една година й оставих аванс.
Мога да кажа, че организацията е отлична. Дъщеря ми ходеше с огромно желание.
Но не съм убедена, че това е постижимо в България, там просто всички добри традиции се унищожиха, а това което остана е пълен хаос.
Колкото до задължаването на родителите да си изхвърлят децата по предучилищните, несериозно е.  Shocked Родителите може да желаят да се гледа от тях самите, от гледачка, от роднина... варианти колкото искате. От една страна е добре, че има начин родителите да работят, съобразени са градините с раб. време, но от друга, трябва ли всички да бъдат принуждавани?

# 509
veshtitzata, доколкото виждам детенцето ти е родено 2011 г. Не би трябвало вас да ви хване, защото засега уж е планирано за учебната година 2016/2017.

Общи условия

Активация на акаунт