ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 24

• 36 643
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
dalil, Чета и ти/ви се чудя... Не разбирате ли, че педиатрите съществуват само, за да ви лепнат някоя болест, която след това да лекуват, както те си знаят - си силни антибиотици и откровени отрови, на които им е "лепнат етикет" - лекарство.

А нещата са толкова прости.
 - диета без месо и месни произведения
- НИКАКВИ ваксини, по никой повод
- умерен прием на захар

Горните три точки ще ви осигурят много добро здраве и бързо развитие - личен опит с дъщеря ми...
Не мислиш ли, че си твърде краен и налагаш мнение? Аз самата съм вегетарианка от 15 години, но  децата си в тази възраст не бих лишила от месо. нещата НЕ са толкова прости. За ваксините, ОК ясно. Щом сме в тази тема, значи сме загрели. За захарта също се съгласявам.

# 481
Бреей тъкмо си викам гледай тук в тази тема как свободно се казва не на месото, а мен как ме сиктердосаха в групата във фейсбук за няма нищо. Била съм целяла внимание и да ме забележат.  Joy Нали така беше. Всеки ден падам от стола от ръсещите бисери и се чудя как им ги раждат главите на хората. Който е чел внимателно и се сеща за какво говоря, знае самата истина, която е далече от умозаключенията на някои.

Иначе и аз съм от тия лишаващите. Кво да се прави, паднали са се горките на лоши родители.  Joy

Но съм съгласна, че Сашката е хубаво да говори само около темата ваксини в тази дискусия. За негово добро е. Пък и наистина хората да не го приемат като налагане на мнение.

А и нали там се апелираше да се концентрираме само върху имунизирането. Що за двоен стандарт?!

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 19:30 от Вери

# 482
XVisible  абсолютно съм съгласна с мнението ти. Аз съм от хората който четат и рядко пишат. Но просто реших да споделя нашия случай, защото когато търсих подобни случай не намерих. Дори лекарите при който ходех бяха затруднени с диагнозата. Ква е тая алергия  към млякото без разстройство.
Както и да е. Предписваха какви ли не илачи за подтискане на имунната система и за алергия. Нищо не изпълних. Лекувахме  с хомеопатия.  Дерматита мина в момента в който проходи, но и хомеопатия е вземал. Мазала съм с А дерма в единични случай, когато беше зле положението.
Непоносимоста към храните в общи линий е преборена, нищо че още не е ял доста неща. Нейното лечние беше никакво просто през месец  давах проблемна храна докато я приеме. Глутена 4-5 месеца въвеждах.
Възпалението на червата с хомеопатия се оправи, диета и пробиотик.
За жалост при грипа преди коледа пи антибиотик. 4 дни беше постоянно с над 39градуса и спря да яде и пие изобщо. Направо ми се късаше сърцето заради този антибиотик.

Александър благодаря за многото информация, филми и преводи който публикуваш за  нас .

# 483
Марица, точно това искам и аз, да живея според моите принципи, ама как да стане, като живеем в държава, която те задължава, да не живееш според тях?

Където и да сме по света, всяка една държава се държи с родителите сякаш им е дала деца на заем и при пълнолетие си ги иска обратно.
Мислила съм много върху това, аз съм от онези родители, които поемат съзнателно всички предизвикателства и отговорности. Но веднъж като родим, няма откачане от здравни, образователни и всякакви други системи, които се издържат от нас. Искат да сме еднакви, да ни поучават как да си гледаме децата, как да ги възпитаваме. Учат ни, че е нормално да са нашите деца непрестанно болни. И нормално е, който следва своите принципи и отстоява правата си, да се сблъска челно с много проблеми.

Относно неудобствата- от някои неща като педиатър, ЛЛ и данъци не можем да се оттървем. Друг е въпроса, колко отгоре плащаме за свястно отношение. И че благините от данъците не ги ползват нашите деца. Щото са различни няма ДГ, пък в моя случай няма държавно училище.

veshtitzata, как така задължителна предучилищната? Да не би пак да е някакво недоразумение? Защото думата задължително в Бг се използва май за всичко. При нас предучилищната започва на 3 год. възраст, моята дъщеря започна на 4 години. А миналата година приеха едно момиченце на 6 год., които нямаше ни един ден предучилищна.
Първият въпрос, който ми изниква за " задължителната" предучилищна е сигурността на толкова малки деца. Бг училища не разполагат с високи стени, нито имат места за игри, където да не влизат външни лица. Учителите ви са освободени от отговорност за децата, това всички си го знаете. Кой закон би могъл да ви принуди да си оставите децата на улицата и то в тази възраст? Че да не сте луди да се задължавате да си хвърляте децата?

# 484
dalil, виж какво става, като реша да споделя какво да правим - краен съм
Споделям мнение относно храна и относно собственото си дете - налагам мнение.

Казвам как обърнах Множествената Склероза, която имам от ~14 години - тук вече не знам какъв съм, но в резултат от това се скарах с всичките невроложки, които познавам. А те не са малко и са(бяха) доста красиви. Жалко, че ме изриха от скайповете си и не ми отговарят вече. Защо ли Thinking

Какъвто и да съм - чакам да дойде април месец, който се доближава с всяка изминала секунда!

Ще има изненади Wink

# 485
Много ви благодаря на всички за отговорите и препоръките, радвам се, че има с кого да споделям за това и че има кой да ме разбере.   bouquet

Здравей Дици, аз съм общо взето в същото положение като твоето, с тази разлика, че все още нищо не съм подписвала. Моето бебе е на 3мес. и половина и има до момента ваксините от родилното, втората за Хепатит и първи прием Пентаксим. На следващата консултация през март ще трябва да подписвам декларация, но ще се опитам да протакам нещата. То е ясно, че юни ще я сменям, но се питам, какво се случва, ако подпиша отказ, освен това, че ще бъда глобена. Дали в последствие, ако си намеря лекар, който да ги вписва ще имам проблем, че съм подписала отказ.
Първо, нищо НЕ трябва да подписваш. До 6 м личният няма проблем да отлага ваксина по преценка - сополи, контакт с болен Simple Smile
Второ, дори и да подпишеш отказ, в последствие може да си промениш решението Simple Smile

# 486
Предучилищната ще стане задължителна от 4 годишна възраст едва през 2016, за да има време за преструктуране и подходящи условия.

# 487
Предучилищната в училище тук почва на 5 години, но ако детето ги има навършени преди 1-ви октомври (дано не бъркам датата). Ако няма навършени, в общия случай ходи последна група в детската, която от своя страна май също се води някаква предучилищна, тъй като на дъщеря ми се препокриваше малко материала от посл. год. в детската и предучилищна в училище.
Сега не знам кое колко задължително е тук. Какво ще стане, ако детето не е ходило на предучилищна, а директно искам да го запиша първи клас. Това не съм го проучвала.
А и тук е легализирано домашното обучение.

# 488
  • София
не понасям думата "задължително", като я чуя ми избиват червени петна  Crazy

# 489
Май някой беше писал, че думата "задължително" кара слабия да се само задължава...

# 490

И на мен, но не само червени и зелени, сини....
Като чели я намразих от училише, а сега само се затвърди.И задължителните им ваксини, спомням си, че все казвах, че съм "болна" много ме беше страх (тогава само от иглата разбира се)

# 491
Ами задължителните книги за през лятото... Laughing Никога не ги четях. Една книга я мотаех 3 месеца.
Рибеното масло и флуора за зъбките....Simple Smile

# 492
Предучилищната ще стане задължителна от 4 годишна възраст едва през 2016, за да има време за преструктуране и подходящи условия.

Време за смяна на манталитета едва ли ще имат.  Confused  Те не са свикнали да носят отговорност за поверените им деца.

При мен е обратното. Който се опита да ме задължи, накрая позеленява. Последно миналата седмица обръщах света по повод едно училищно събитие, на което дъщеря ми не присъства и се опитаха да ме вкарат в релси, но напразно...

Вери, книгите са ми голяма любов, но виж задължителното предаване на хартия никога не го направих. 7 години в основното ме наказваха с надеждата да мъкна хартия, но увииии...  Mr. Green
Тук не е легализирано дом. обучение, но много хора го искат и доколкото знам има борба това да стане.

# 493
Май някой беше писал, че думата "задължително" кара слабия да се само задължава...
До тук добре, но който е достатъчно силен му се връзват ръцете за няколко години напред. Tired

# 494
При мен е обратното. Който се опита да ме задължи, накрая позеленява. Последно миналата седмица обръщах света по повод едно училищно събитие, на което дъщеря ми не присъства и се опитаха да ме вкарат в релси, но напразно...

Вери, книгите са ми голяма любов, но виж задължителното предаване на хартия никога не го направих. 7 години в основното ме наказваха с надеждата да мъкна хартия, но увииии...  Mr. Green
Абе уж и ние не оставяме коня в реката, но края на миналата учебна година нищо не се получи от комуникацията с учителката на дъщеря ни. Бяха едни дъъълги и обяснителни писма естествено в защита на детето. Но и защото не беше права учителката. Нейнията отговор беше: аз не я наказвам, а я поощравям да не се държи така другата година (била  говорила в час след като си свършила работата). То и на шамарите можем да кажем: аз не те бия, просто се опитвам да ти покажа правия път. Оказа се, че трябвало да се оплачем на директори и т.н. По принцип не обичам да се жалвам на трети лица за такива сериозни неща касаещи семейството ми, а да се "разправям" директно с източника. Но явно трябва по другия начин.
Изобщо имам много да ви разправям за училището тук. Аз съм потресена как се опитват да ги направят зомбита, роботи, еднотипни и немислещи същества. И май сме заели позиция в момента да учим и дъщеря ни да се справя с тях, да не им се оставя, но е трудно, защото е дете и защото така все пак подронваш и авторитета на учителя. Все пак е по-възрастен и е учим също така да има някакво уважение. Трудно е.

Книги и аз обичам, но тези, които аз съм решила да чета. Wink
Като спомена хартия, се сетих за груповото събиране на жълъди и кестени. така и не разбрах къде отиват. Или пък за летните задължения на пионерчетата (обикновено хербарий).  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт