ЗОНАТА и ние - 7 Тема

• 50 389
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря за съвета, Emigrantка! Ще те послушам. Все от някъде трябва да започна. Сега си правя меню от вашите рецепти поне за три дена. Мисля, че така ще ми е по-лсно. Днес се провалих, гладувах цял ден докато не се прибрах и.... Нищо, утре може би ще успея. Emigrantка давш ми надежда, че нещата след една седмица ще станат по-лесни.

# 76
  • София

Цитат
Усещате ли ползотворния ефект от диетата - повече умствена концентрация, физическа издържливост, липса на глад? Сваляте ли по 400-600гр седмично (ако сте имали наднормено тегло, де)?
Елл, аз не свалям, но се чувствам добре- имам енергия, наспивам се бързо и даже не съм се разболяла още за сезона, което си е чудо за мен  Peace
Ноооо, килата  ooooh! Tired Даже и бързо качените 2 кила по празниците не си отиват вече 12-ти ден от режима, а камо ли и другите 2-3, които исках да махна  Whistling Та за мен режима е поддържащ, нищо повече  Peace

# 77
Благодаря за съвета, Emigrantка! Ще те послушам. Все от някъде трябва да започна. Сега си правя меню от вашите рецепти поне за три дена. Мисля, че така ще ми е по-лсно. Днес се провалих, гладувах цял ден докато не се прибрах и.... Нищо, утре може би ще успея. Emigrantка давш ми надежда, че нещата след една седмица ще станат по-лесни.
Със сигурност ще станат  Peace
В началото ми изглеждаше толкова сложно, че се запалих по режима, за да си докажа че не съм толкова тъпа да го разбера  Mr. Green Но наистина за 1 седмица свикваш.
Вече трети месец се опитвам да съм в Зоната ( имам излизания доста често  Sick ) но одавна не гледам листовете с блокове. Случва се ако нещо не съм го яла досега - да го погледна.
Лесно е, успех и да се похвалиш с минуси и добро здраве  Flutter

# 78
  • Chicago/Varna
Ох, Емигрантка и други момичета, които не живеете в България, как ви завиждам, че имате повече асортимент в храните по магазините... ето например аз не съм виждала при нас, в големите магазини да има пилешка или пуешка кайма.
То принципно може и вкъщи да се мели месо, ама нямам мелачка или читав пасатор. Whistling
Ноо, скоро и аз ще съм в друга страна и там се надявам 'да се запозная' с повече полезни и разнообразни храни... и най-вече достъпни като цена. smile3508
Oooo Bibita, и ти ли ще ставаш емигрантка Simple Smile Ще ти сменим ника на Емигрантка-1  като забегнеш Laughing Аз за пуешката кайма разбирам,ама не мога да повярвам,че няма пилешка кайма  в БГ а Simple Smile

Елл, аз не свалям, но се чувствам добре- имам енергия, наспивам се бързо и даже не съм се разболяла още за сезона, което си е чудо за мен  Peace
Ноооо, килата  ooooh! Tired Даже и бързо качените 2 кила по празниците не си отиват вече 12-ти ден от режима, а камо ли и другите 2-3, които исках да махна  Whistling Та за мен режима е поддържащ, нищо повече  Peace

Ох Оох Баронес Simple Smile Какво чудо си ти ,вече не знам Simple Smile Вече се питам,дали си единствената тук,къде на сваля килограми. Нещо не правиш както трябва и това е.Ама като се има предвид от кога си с нас,би трябвало да знаеш всичко до болка вече. Не ми го побира мозъка,с кви извънземни гени си Simple Smile Hug Ама си стой при нас,че сме си свикнали вече с теб  и твоите инатести кила  Heart Eyes А за това че не си се разболявала,определено е много много хубаво Simple SmileАз спрях да се разболявам много преди да вляза в зоната,от както почнахме да пием в къщи само алкална вода,имам предвид настинки,хреми,вирусни такива. Количества такава вода прави алкална среда в организма ти ,а в такава среда вирус не може да съществува Simple Smile Докато влезе и е пребит от моите водни войничета Simple Smile Дори и лека хремичка не ме хващала Simple Smile И сега със зоната,с водата и с рибеното масло и съм направо бетон Simple Smile))) Мъжо вика,че ще живеем с орлите,и как щял да ме търпи толкова дълго doh и той самия не знаел Simple Smile

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 02:47 от Emigrantка

# 79
  • Chicago/Varna
Момичета, искам да ви питам нещо - пиете ли рибено масло? Какво и по колко? Според калкулатора за рибено масло излезе че трябва да пия по 7гр, а това ми се струва огромно количество.
Усещате ли ползотворния ефект от диетата - повече умствена концентрация, физическа издържливост, липса на глад? Сваляте ли по 400-600гр седмично (ако сте имали наднормено тегло, де)?
Ухх Елл това с рибеното масло е малко болна тема тук,че постояннo излизат някакви спорове.Simple Smile Според Бари Сиърс, рибеното масло има наистина здравословен ефект,когато се приема в доста по големи дози от приетото.Само че проблема е че трябва да бъдеш сигурна,че е пречистено,което най много затруднява момичетата в БГ,на каква марка да се спрат,и на по достъпна цена.И повечето вече мислят,че съм изперкала сигурно,с това,че искам да съм абсолютно сигурна,че искам да пия наистина пречистено масло:) Аз прерових доста фирми до сега,които да са на БГ пазара,ама без успех,но не съм се отказала да търся Simple Smile и продължавам.Кармен също търси,въпреки оскъдното й време Simple Smile Аз лично пия по 8 капсули на ден,и се чувствам перфектно.Но след дълго ходене по мъките,докато намеря масло със стабилен сертификат и на добра цена Simple Smile Бях го спряла преди време,че не можех да спра да слабея,а то спомага много за излишните кила Simple Smile Ама от известно време се заковах на килата и съм си ок. И изобщо в комбинация със зоната,почвам да помня като компютър вече Simple Smile))Преди време взимах по 4 капсули и не виждах разлика в това как се чувствам,обаче от близо 2 седмици пия по 8 на ден,и от 2-3 дена нещо пак почнах да преливам от енергия,както бях в началото на зоната. Не знам на какво се дължи това, но като се има предвид,че нищо друго не съм си променяла в режима,освен дозите рибено масло,предполагам,че ефекта идва от там на това как се чувствам,знам ли и аз newsm78.

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 08:08 от Emigrantка

# 80

Аз спрях да се разболявам много преди да вляза в зоната,от както почнахме да пием в къщи само алкална вода,имам предвид настинки,хреми,вирусни такива.

Emigrantка ,значи признавам си ме зайнтригува с това  Simple Smile Чувал съм в миналото за живата вода но някакси ми беше минало през едното ухо.Това лято като се лекувах при класически хомеопат се бях хванал да изуча техното дело и разбрах че водата има памет и те го използват,отделно съм гледал 2-те серии на "Великата тайна на водата" и какво се получава на структурно ниво като се пусне музика на водата  newsm44 та темата е много интересна и  има  все още доста неоткрити неща за водата или поне не са известни на широката публика
Но въпроса ми е как си я правиш ти алкалната вода ?  обмислям  и аз да пия такава вода но засега събирам инфо кое как е  Simple Smile

От предната тема говореше за пчелите и за ГМО та искам да кажа две думи... за пчелите  Simple Smile Simple Smile надявам се няма да изчезнат понеже изчезнат ли ще ядем само 4-5 храни .И на мен ми беше интересно за това мистериозно тяхно измиране но последните данни сочат като главен виновник пестицидите ...естествено твърди доказателста няма заради времето откакто се заразят докато напуснат кошера но там са основните подозрения.Французите са успели да забранят  няколко от извесните им вредни за пчелите пестициди на германския Байер но в останали свят засега няма голям отпор по тази тема...гледах един филм за една Китаиска провинция в която от години няма пчели заради пръскане с пестициди и селяните ръчно опрашваха градините си  #Crazy
Не знаех и че в Америка има биснес "пчели под наем за опрашване "  newsm78 абе страшна работа но трябва да се намери решение на проблема

За ГМО аз по принцим съм за идеята...да се подобрят добивите или за някакви козметични промени т.н. Ето на пример тук в Канада ям ГМО диня на която разликата и с обикновената е само и единствено че няма семки  Mr. Green
и това лято като си бях в бг тея дини със семки хич не ми се понравиха да ти кажа  Laughing
НО съм против  ГМО от  Монсанто  който отровиха цялата планета вече ...имаше тук в нашия район осъдени фермери ...много добре знаеш за какво става въпрос,да не отваряме тема че ше пишем 3 дена  Laughing кажи за алкалната вода как я правиш

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 04:59 от davidorentol

# 81
  • София
Emigrantка, благодаря ти, че отговори. И аз разбрах, че трябва да е в големи дози и заради това да  е добре пречистено. Затова се чудех тук какво пиете. Не ме изненадва факта, че в България няма качествени продукти или са твърде скъпи. Все пак, ако знаете със сигурност кое масло в бг е чисто и концентрирано пишете.  Emigrantка,  твоето масло с каква концентрация е и всъщност колко мг дневно пиеш (ЕРА + DHA)?

Между другото вчера поръчах това масло от iherb:
http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Liquid-Omega-3-Deep-Sea-Fis … -480-ml/7908?at=0
С висока концентрация е, молекулярно дестилирано и е (т.е. много чисто), фармацефтично сертифицирано е. Пише още, че е регистрирано в тяхната Food and drug association, която май е техният официалният орган, който следи за храните и лекарствата). Абе вярвам, че е чисто Simple Smile
Излиза $21 или 32лв, освен ако случайно не ме накарат да платя и ДДС, ама не ми се вярва. Ще дойде след 10дни.
Според мен цената е добра, като се сравни с цените на продуктите на нашия пазар.
Какво мислите за това масло?

# 82
Елл , в предната тема имаше много широка дискусия на тема "Рибено масло"- там доста време се обсъждаше какво масло трябва да се пие, по колко и кои марки са добри. Дори Emigrantка  сподели един сайт, където може да се проверява коя фирма е сертифицирана за добре пречистено масло.Ако желаеш се върни и разгледай. Аз за сега пия това, което се намира на българския пазар, но смятам като го свърша да спра да пия, защото не мога да си позволя финансово тия високи дози, които трябва да се пият, за да има ефект.

# 83
  • София
dani1712 , благодаря Simple Smile Връщам се да прочета.

# 84
Мдаа, Емигрантка, скоро ще стана канадска емигрантка аз. Grinning
Ще съм съгражданка на davidorentol.

Аз поне, не съм срещала в големите вериги в България пилешка кайма, а пуешкото месо също малко марки го предлагат. Т. е., няма почти никакъв избор... което си е доста лошо, защото хем ядем едно и също, хем цените са височки. Не, че имам представа в чужбина на какви цени се предлага, де.

И аз тъкмо мислих да питам за тази алкална вода. Ще ми е интересно да разкажеш, Емигрантка. Hug

# 85
  • Chicago/Varna
Аз спрях да се разболявам много преди да вляза в зоната,от както почнахме да пием в къщи само алкална вода,имам предвид настинки,хреми,вирусни такива.
Emigrantка ,значи признавам си ме зайнтригува с това  Simple Smile Чувал съм в миналото за живата вода но някакси ми беше минало през едното ухо.Това лято като се лекувах при класически хомеопат се бях хванал да изуча техното дело и разбрах че водата има памет и те го използват,отделно съм гледал 2-те серии на "Великата тайна на водата" и какво се получава на структурно ниво като се пусне музика на водата  newsm44 та темата е много интересна и  има  все още доста неоткрити неща за водата или поне не са известни на широката публика
Но въпроса ми е как си я правиш ти алкалната вода ?  обмислям  и аз да пия такава вода но засега събирам инфо кое как е  Simple Smile
davidorentol радвам се,че имаме сходни мнения по тия въпроси Simple SmileАма и пчелите,и гмо-то и т.н ми звучат много депресиращо,и гледам да не си зацапвам аурата като избягвам изобщо да мисля за това Laughing А за водата- наистина е много интересно.Изгледала съм всички възможни филми и видео материали преди много време.И като спомена за тоя филм конкретно, и си спомних как се облещих,като видях структурата на водата,когато й пускаха класическа музика,и после като й пуснаха рок  Shocked Ама и най смешното беше това,че трябва да й говорим на водата с най мили думи преди да я изпием. С мъжо после месеци наред се смяхме,като посегнехме към чашата с вода,и със закачка и говорехме Ох водичке мила,колко много те обичам Simple Smile))))Направо бяхме готови за лудницата Simple Smile Много смях беше. Иначе водата не си я правим ние,а след много много търсене и проверки, се престрашихме да отделим кажи речи една заплата,за да си купим машина.Наистина доста скъпичко удоволствие ми се стори,но сега като се замисля, сме си избили парите много отдавна,като се има предвид,че едно стекче вода тук е почти 5$,а ние изпивахме по няколко на седмица:)Ето тук намерих едно видео - моята машинка е абсолютно същата.Свързва се към студената вода от чешмата и нямам грижи Simple Smile Правя си водата с различно PH, както и с различна киселинност,когато е за жабуркане,и особено от полза за венците, и като мием зъбките например. За чай и за кафе я пускам на 10 РН- и слагам на половина кафе и чай,понеже екстрактва изключително много,и става много силно Simple SmileИ в началото, като почнахме да пием водата,първите 5-6 дена какво чудо беше,пикаеш през 20 мин Simple Smile и определено ще усетиш разлика в това как се чувстваш Simple SmileМога много да разказвам за тази вода,ама поста ми ще стане 3 страници  Laughing  Но има и най различни други машинки с канички и по опростени,на много по ниска цена.И има и вариант да си я направиш сам,както дядо ми си я правеше на времето,с една каничка,и два електрода Simple Smile Ето този сайт си го имах запазен в компа,понеже информацията  вътре е много добра и интересна, а и има подобна каничка, за 60 лв в БГ.и може много лесно да с тества с лакмусови лентички.Аз съм си правила най различни тестове,че все се съмнявам във всичко,и резултатите са удивителни Simple Smile А за машини подобни на моята,има и дистрибутори в БГ,аз търсих на времето за майка ми, но цената все не е по възможностите на всеки като тази например,както и имаше една друга марка- Melody Айде,приключвам с лекцията Laughing че ставам досадна,ама се надявам да съм била полезна Simple Smile

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 18:10 от Emigrantка

# 86
Много скъпи тез машинарий  Thinking  
Мен ме интересува някакъв по лесен и по евтин начин да си направя пък след време ако видя че се чувствам добре може и да инвестирам в една такава машинария.
Емигрантка,преди да си купиш машина как си правеше жива вода на нашия континент?
Гледам че има някакви по 10$ пръчки/имали магнезий/ които се вкарвали във вода и я правели с киселиност 9  newsm78 но май те не я правят да е с отрицателне заряд  newsm78  какво ще кажеш за тези пръчки като за първо време.....или знаеш ли такива подобни канички да се продават тук при нас?

И още един въпрос ...минералната вода значи е неутрална с 7 ph киселиност нали?
а тук в КА аз пия вода пречистена с Brita филтър ,тя каква е ?  Simple Smile

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 19:12 от davidorentol

# 87
  • София
davidorentol, аз само да отбележа, че киселинност 9 означава, че отрницателните хидроксилни OH(-) йони са повече от положителните  водородни H(+), така че заряда на водата като цяло трябва да е отрицателен. Иначе за първи път чувам за тези апарати и моля да ме извиниш, ако не съм разбрала поста ти Simple Smile

Пак имам въпрос момичета - има ли някой който  е пресмятал помелото в блокове ? В табилацата с блоковете липсва, а ние почти всеки ден го ядем. Реших или да го смятам все едно е грейпфрута от таблицата или да го преизчисля от хранителните му стойности -  белтъчини 0.8, въглехидрати - 9.6, мазнини - 0. Някой от вас смятал ли го е ? Редно ли е да приема, че според хранителните му стойности 100гр помело са горе долу един блок въглехидрати? Питам защото четох някъде из темите, че има значение не само съдържанието на въглехидратите, а и съотношението въглехидрати/мазнини.

# 88
щом е
белтъчини 0.8, въглехидрати - 9.6, мазнини - 0.
значи е 1 въглехидратен блок,от това по точно няма от къде да се измери

# 89
  • Chicago/Varna
Много скъпи тез машинарий  Thinking 
Мен ме интересува някакъв по лесен и по евтин начин да си направя пък след време ако видя че се чувствам добре може и да инвестирам в една такава машинария.
Емигрантка,преди да си купиш машина как си правеше жива вода на нашия континент?
Гледам че има някакви по 10$ пръчки/имали магнезий/ които се вкарвали във вода и я правели с киселиност 9  newsm78 но май те не я правят да е с отрицателне заряд  newsm78  какво ще кажеш за тези пръчки като за първо време.....или знаеш ли такива подобни канички да се продават тук при нас?
И още един въпрос ...минералната вода значи е неутрална с 7 ph киселиност нали?
а тук в КА аз пия вода пречистена с Brita филтър ,тя каква е ?  Simple Smile
davidorentol да, за съжаление са много скъпи,но както казах,отдавна инвестицията е избита,че ако сметна парите които давах за минерална вода през всичките години,сега щях да имам събрани за 5-6 машини сигурно Simple SmileАз в БГ не съм си правила такава вода,нито тук,направо започнах с машината. Но помня,че дядо ми я правеше,ама кой да ти обръща внимание тогава:) В този сайт по долу има публикуване една книга,и само нея не съм прочела още,но и нейният ред ще дойде:) И има  нещо обяснено  за направи си сам уред:),ама по електротехника в училище много ме беше страх от тоците Simple Smile и нямаше и да посмея да опитам дори с такива подръчни материали Simple Smile Но определено много хора в бг си правят тази вода, и знам че е много лесно,стига да се сдобиеш с тия електроди. Може би тия пръчки за които говориш, са точно тези електроди. Аз ако бях на твое място,за начало бих си поръчала тази каничка от 60 лв, от България,и нека някой да ти я прати.И ако ми остане време ,ще се поровя и тук за нещо подобно. Само неудобството е,че по трудно си напасваш РНто на водата,но пак е нещо. А тази вода,която си пиеш просто с филтъра,не е с променен заряд,а си е обикновена,минаваща през филтър пречистена вода. Поне така действат повечето филтри,но не променят заряда на йоните във водата. Както ти е писала Елл, заряда на водата като цяло трябва да е отрицателен. Алкалната или йонизираната  вода се получава чрез процес на електролиза, и електролизата разделя така да се каже  "нормалната" чешмяна вода на  две части ,на отрицателни и положителни йони демек става  алкална и киселинна вода.И това е което определя РН на водата.И алкалната е тази която е за пиене. Моля химиците да ме извинят, за простоватото ми обяснение,ама химията няма нищо общо с моето художествено образование, освен може би само с маслените бои,направени от химикали Simple Smile Laughing
Знам мой познати в бг си ползват такива готови купени канички,на напълно достъпни цени и са доволни. Аз преди да си вземем машината изчетох какво ли не,месеци наред,до колко е полезна,как влияе на здравето,има ли странични ефекти.Направих едно голямо разследване,и така..вече 2 години пием само това. Четох и много коментари,на хора пиещи от години такава вода,всеки казва: Не мога да си представя вече да пия друга вода Simple Smile  В utube ако чукнеш  Kangen water, или alkaline water, има много видеота,документални,на пациенти, снимки с камери във вътрешностите на хората,преди и след пиене на водата,изобщо много е интересно  Hug

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 03:07 от Emigrantка

Общи условия

Активация на акаунт