ЗОНАТА и ние - 7 Тема

• 50 389
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
Emigrantка, аз изчетох днес доста работи и ми се изясни въпроса...уж  Laughing.....остава въпроса откъде да я взема тази вода  newsm78
за каничката от бг сега се сетих че тя няма да работи на нашите тоци /110 волта/
за направи си сам и мен доста ме страх от тоци да ти кажа но ще видим,ще вида как точно става
а за пръчките са ето тези
http://www.vitaminlife.com/product-exec/product_id/64672/nm/Sant … aline+Water+Stick

# 91
  • Chicago/Varna
Ха, davidorentol,тия пръчки изглеждат решение.Ама до колко са ефективни.Вземи ги да пробваш.И като за начинаещ с водата,е добре да почнеш с 8.5 РН. Но след две-три седмици ще трябва да си увеличиш РНто на 9, и докато стигнеш до 9.5. А пръчките правят до 8.5. Но не е фатално разбира се Simple Smile Можеш да си пиеш винаги 8.5. Това е въпрос на избор, и на това как се чувстваш. Аз как си тествах водата в 10 РН,която е за чай и кафе,понеже нали казват,че екстрактвала много от кафето и чая,и с мъжо наляхме 2 чаши студена вода,едната от машината,едната от чешмата,и в двете сложихме по едно пакетче чай,в студената вода,и седим и гледаме като телета кво ще стане,и нищо не става Simple Smile Ама след 6-7 минути,поглеждаме,водата от машината станала жълта,а тая от чешмата съвсем лекичко се беше оцветила Simple Smile Може да пробваш това,само че не знам с РН 8.5 дали ще се получи същия ефект. Там в Канада има толкова много българи,от старото поколение,не може някой да не знае. Брат ми 15 години живя в Калгари,и  старите емигранти там редовно му помагаха с разни стари трикове Simple Smile И аз ще се разровя  из нета,дано да намеря нещо. То голям майтап става,в БГ не можем да им намерим достойно рибено масло заради цената,сега пък в БГ имат чудесните канички за вълшебната вода,с нормална цена, а на емигрантите не можем да намерим  Simple Smile

Аааа,ето виж тук, тоя ЧИЧКО ГУГЪЛ намира всичко Simple Smile Сега въпроса е коя да си избереш. Айде честито Simple Smile Simple Smile Но все пак,ако трябва да избирам,ако не ми пречеше слабият ток при нас, бих избрала българската ,че поне виждам ко става вътре,а с тия модерните нещо не ми е ясно,къде отива киселинната вода Simple Smileт.е на какъв принцип са. Ако искаш пиши на лични ако се чудиш коя да избереш,че тук ще ни изгонят вече . А ти със зоната на къде си, не е ли време да докладваш резултати? Simple Smile Че в Зоната се иска много пиене на вода, двойни и тройни количества. 

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 06:13 от Emigrantка

# 92
Emigrantka дадох на баща ми линковете ,които беше качил ,за тази машинка и той ги разгледа ,потърси още и директно се свърза с вносителите ,поръчахме  Peace До една седмица трябва ,да е при нас ,ако имаме някакви въпроси ще те питам ,защото на мене ми изглежда много страшна тази джаджа  Mr. Green Те живеят отделно от мен ,но май ще ходя да си наливам вода у тях  Joy Joy Joy

някой преди няколко страници ме беше попитал за шафрана ,от къде го намирам - аз вече не го пия (преди го бях пила за 1 месец и от тогава не ми се яде сладко) .На една френска фирма е,бях в Германия към края на миналото лято и го взех .На скоро го видях в една апетка в София ,но му искаха супер много пари (около 80лв.)  Money.Аз си купувам сокове на тази фирма ,за детокс ,през няколко месеца ,защото е с органични продукти и 100 % на билкова основа . Хапчетата се казваха "satiete" на фирмата "3chenes". Попринцип и чистия шафран подтиска апетита ,но ако трябва ,да се взима всеки ден ,ще ми стане златно това сладко  Joy но от тогава ,сладко - само ако моя приятел ме накара ,че е многоооо вкусно ,да си пробвам ,но определено вече го няма това изяждане на цял шоколад  ooooh! Дано ,да съм била от полза  Hug

# 93
  • София
Здравейте на всички!!!

Вчера най-сетне се сдобих с книгата и започнахме да я четем с мъжа - тоест аз чета на глас, а той лежи до мен и слуша Simple Smile Много беше заинтригуван от встъпителните думи на автора и си мисля, че с удоволствие и интерес ще се включим и двамата в "Зонуването".
Понеже все още сме съвсем в началото .... имам няколко въпроса, на които не намерих отговор след 1 ден четене и ровене по форумите.

Значи аз имам не повече от 3-4 кг за сваляне. Идеята ми е да имам повече енергия, защото вечно ми се спи - преди и след хранене (най-вече след Simple Smile) Не ми стигат 8 часа да се наспивам, а пък работя по 9 часа имам и малко дете за което се грижа ... та надеждата ми е чрез Зоната да съм по-активна.

Съпругът обаче е мноого слаб. Това се дължи преди всичко на неправилния му режим на хранене ... ако изобщо може да се нарече режим неговото постоянно неядене. Та въпросът ми е дали при него Зона хранене може да доведе до цялостно здравословно подобрение в това число и напълняване. Той на практика няма никакви мазнини по тялото си и ако идеята на диетата е само топене на мазнини, мисля че за него е неприложима.

Другият въпрос е свързан с детето - на 2.5 години е. До колко това което се приготвя като храна е подходящо и за него. Не искам да му рискувам здравето, но пък ще ми е изключително трудно, даже невъзможно да приготвям по две менюта - едно за мен и едно за детето.

Мерси предварително и моля да ме извините, ако на някой му се струват глупави моите въпроси. Съвсем начинаеща  съм, но пък с умерени амбиции Simple Smile

# 94
 ConfusedВ момента се храня в зоната и съм на 11 блока
сутрин-3
обед-3
сл.закуска-1
вечеря-3
преди лягане-1
като количество ми се вижда много храната мислите ли че може да я намаля на на 8 блока ? Thinking

# 95
Тези кани ми се струват малко измишлъотина и ми приличат на моята ,така че поръчах една пръчка да пробвам пък ще видим нататък  Simple Smile
А ти със зоната на къде си, не е ли време да докладваш резултати? Simple Smile Че в Зоната се иска много пиене на вода, двойни и тройни количества. 
за резултати ,да кажа първо че изобщо не спазвам блокове,грамове и още куп работи.Тествам наи различни работи и виждам как ми действат и така.Имам 3 основни хранения+1 преди лягане/малко кисело мляко/ за активиране на хормона на растежа.Ям храни в червено като хляб /всеки ден/,но все пак е хляб правен в домашна машина без подобрители  Close  ползвам горе-долу принипа на дланта но пак не е точно гледам да ям протеини+вълехидрати около 0.6 към 1 +малко мазнини /основно си я набавям от майонеза със ОМЕГА 3 вътре/  tooth
За 1 месец без 3 дена в които бях изъвън зоната съм -4кг  thumbsup което мисля е ок ,на седимца свалям около 0.6 до 0.8 кг ..така се движа,не е много но не е и малко но най важното е че свалям само мазнини.Аз не съм много дебел/107 кг почнах но съм бивш спортист и имам много тежък кокал и структурата ми е такава..,реално приличам на около 90кг мъж/ и  имам да свалям сигурно още 10кг макс 15кг,ако сваля повече ще приличам на балерист  1swing
и трябва да си слагам пясък в джобовете като завее вятър за да не ме отнесе  tooth Основно го правя за здраве и да се чувствам добре.Със спорт не се занимавам в момента newsm39 донякъде поради метеорогичните условия в нашия район но напролет/май месец/ смятам да бягам чат-пат. Правя си и ям кълнове от леща и жито и съм много доволен.Дават ми допълнителен тонус и енергия.Иначе как се чуваствам ...ами много добре,ям малко сигурно 8-9 блока но изобщо не съм гладен,това е понеже тялото гори мазнини,когато около Коледа бях излезнал 1 ден след това ми трябваха още 2 за да влеза пак в това състояние/да съм в Зоната/ ...имам много енергия ,така както си вървя по улицата направо ми идва да направя един спринт  Joy ,спя 6 часа и почвам да се въртя ,съсредоточам се по добре,абе все едно съм взел някъв наркотик  Laughing Кръвното ..и там мисля че имам успехи но засега още не казвам голяма дума.
Смятам тази или другата седмица да тествам да ям храни само в зелено да видя какво ще стане
Друго не се сещам  Simple Smile

# 96
  • Chicago/Varna
ConfusedВ момента се храня в зоната и съм на 11 блока
сутрин-3
обед-3
сл.закуска-1
вечеря-3
преди лягане-1
като количество ми се вижда много храната мислите ли че може да я намаля на на 8 блока ? Thinking
kami, ако тренираш всеки ден,ти трябват 11 блока задължителмно.иначе си ги намали,не трябва да ти става тежко от храната. Нашия калкулатор в блога по колко блока ти изчислява? Hug

# 97
  • Chicago/Varna
Emigrantka дадох на баща ми линковете ,които беше качил ,за тази машинка и той ги разгледа ,потърси още и директно се свърза с вносителите ,поръчахме  Peace До една седмица трябва ,да е при нас ,ако имаме някакви въпроси ще те питам ,защото на мене ми изглежда много страшна тази джаджа  Mr. Green Те живеят отделно от мен ,но май ще ходя да си наливам вода у тях  Joy Joy Joy
mishink@ изобщо не е страшна тази джаджа Simple Smile Но определено трябва да си имаш у вас такова чудо,да ти е под ръка по всяко време.Водата трябва да си я правиш на момента. След 12-15 часа водата се връща в първоначалното си състояние,и се губи смисъла, а нали целта е да вкараш колкото се може повече отрицателно заредени войничета,които трепят наред лошите неща Simple SmileКакто и не трябва да седи дълго време в пластмасови съдове,тъй като нещо взаимодейства с пластмасата,до колкото съм чела Simple Smile Но не очаквай да изпиеш първата чаша,и да кажеш: а,какво е това,обикновена вода,и никви резултати. Трябва да си я пиеш редовно,с времето ще усетиш разликата,определено Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 16:27 от Emigrantка

# 98
  • Chicago/Varna
Здравейте на всички!!!
Вчера най-сетне се сдобих с книгата и започнахме да я четем с мъжа - тоест аз чета на глас, а той лежи до мен и слуша Simple Smile Много беше заинтригуван от встъпителните думи на автора и си мисля, че с удоволствие и интерес ще се включим и двамата в "Зонуването".
Понеже все още сме съвсем в началото .... имам няколко въпроса, на които не намерих отговор след 1 ден четене и ровене по форумите.

Значи аз имам не повече от 3-4 кг за сваляне. Идеята ми е да имам повече енергия, защото вечно ми се спи - преди и след хранене (най-вече след Simple Smile) Не ми стигат 8 часа да се наспивам, а пък работя по 9 часа имам и малко дете за което се грижа ... та надеждата ми е чрез Зоната да съм по-активна.

Съпругът обаче е мноого слаб. Това се дължи преди всичко на неправилния му режим на хранене ... ако изобщо може да се нарече режим неговото постоянно неядене. Та въпросът ми е дали при него Зона хранене може да доведе до цялостно здравословно подобрение в това число и напълняване. Той на практика няма никакви мазнини по тялото си и ако идеята на диетата е само топене на мазнини, мисля че за него е неприложима.

Другият въпрос е свързан с детето - на 2.5 години е. До колко това което се приготвя като храна е подходящо и за него. Не искам да му рискувам здравето, но пък ще ми е изключително трудно, даже невъзможно да приготвям по две менюта - едно за мен и едно за детето.

Мерси предварително и моля да ме извините, ако на някой му се струват глупави моите въпроси. Съвсем начинаеща  съм, но пък с умерени амбиции Simple Smile
Elyah дано и ти да се заседиш при нас,но както казвам,и повтарям постоянно,тук всеки идва,пише два реда,и после дим да ги няма,и се оказва,че не е по силите им Simple Smile Дано да не си и ти от тях Simple SmileНо ако сте тим с мъжа ти,да се подкрепяте двамата,както съм аз с мойто мъж Simple Smile тогава е много лесно. Не е изключено да ти дойде малко на нагорнище в началото,като се има предвид ограниченото ти свободно време,но въпроса е да издържиш първата седмица.После вече е пей сърце ,особено ако сте двама.Определено ще имате повече енергия,и със сигурност ще се наспиваш. Това не е диета за слабеене,а за здраве.Но и се слабее,когато имаш излишни мазнини,няма как:) При мъжа ти,ако има непостоянно хранене,това ще е проблем,щото тук при нас се яде по 5 пъти на ден,без да се пропуска:) и ще трябва да промени много навици от преди. И определено би трябвало да си регулира теглото,ако е в зоната. Ако е по слаб,от колкото трябва ,значи нещо не е в ред при него,и вълшебните айказаноиди ще го поправят Simple SmileА за детенцето ти,децата най много от всичко се нуждаят от зоната,но е почти невъзможно да са там. Да кажем че приготвиш зонова вечеря,всичко изчислено,премерено,и най накрая като ти каже мамо искам шоколад,и всичко отива по дяволите. Но поне като се запознаеш с детайлите,ще успяваш горе долу на око да балансираш детската храна,най важното да не е само въглехидрати и това е.Айде успех в начинанието,и много ми се иска да има още едно зоново семейство тук,да не сме само ние с мъжо Simple Smile

# 99
  • София
Емигрантка, наистина е много сложен този режим и напълно ги разбирам хората, които пробват и изчезват. Особено за нас българите, дето все ядем манджи. Вчера готвих мусаката от блога, обаче малко по-различна, защото месото ми беше повече от написаното в рецептата. Отне ми повече от 2 часа да я сготвя... и накрая не я харесаха заради овесените ядки. Е, детето поне я хареса, но то е всеядно и никога не се оплаква от храната. Ако бях холандка или англичанка щеше по да ми пасне този режим - те ядат само печено/пържено месо с гарнитура зеленчуци, така че им е лесно  Laughing
И така преди всяко хапване ми трябват поне 20 мин за четене, сметки и мерене...
Не вярвам, че ще дойде момент, в който да мога да определям и да готвя на око и да бъда толкова прецизна колкото сега. По-скоро вярвам, че ще дойде ден, в който ще разбера, че няма нужда да съм чак толкова прецизна и ще действам като davidorentol. Например добре ми изглежда идеята горе долу 1:3 месо към зеленчуци (доктора предлага него в едно интервю).

Ако спазвам това отношение ( 1:3 месо към зеленчуци ) дали ще съм в зоната?

И още един въпрос - как се отнасяте към стевията? Ние вкъщи ползваме много стевия вместо захар и аз я броя за 0 калории. Дали да я броя в блокове и как?

# 100
  • Chicago/Varna
davidorentol,поздравления за резултатите. А кръвното трябваше да е първото нещо,което да се нормализира в зоната.Но ти както казваш,не си стриктно вътре,така че може би е ок. При мъжо мисля че на втората седмица кръвното му беше вече като на ученик,и така и си остана Simple Smile Иначе и аз бях като теб в началото,ама без да преувеличавам,точно имах чувството че съм изпила 10 редбула Simple Smile Количества излишна енергия,и това че се наспивах,и най важното,не ставам със задника на горе,крива и сънлива Simple SmileОбаче вече месеци,от както съм си стриктно в зоната,това чувство вече не ми прави впечатление,или свикнах с него,или го няма вече,на това преливащото от енергия чувство,за него говоря:) Но от няколко дена пак се показа,а писах и в предните постове,и не знам на какво се дължи,дали че увеличих рибеното масло,или нещо пак от зоната.Обаче това чувство не си го давам за нищо на света Hug

# 101
  • София
Emigrantка, благодаря за уточненията. Вярно си е трудна работа непрекъснато да мериш, да смяташ и да ядеш само това което трябва.
Ще трябва да изчета явно доста инфо, а за сега сме едва в началото на първата книга на Сиърс.

За детето ми е най-притеснено просто - аз ще направя всичките изчисления за нас, ама на практика той (на 2.5 год) ще може ли да яде от абсолютно същата храна (примерно мусака с овесени ядки). Да не се окаже, че го лишавам от нещо в този период на интензивен растеж.
Аз още съм много объркана. За сега ще се огранича с книгата Зоната - да ми се изясни всичко. А трябва ли да си набавя и "Ние и Зоната" или е достатъчен форума и Интернет?

Но в крайна сметка ще се постарая, защото ми омръзна да съм все недоспала и уморена  Confused Искам енергияяяяя Simple Smile

# 102
  • Chicago/Varna
Емигрантка, наистина е много сложен този режим и напълно ги разбирам хората, които пробват и изчезват. Особено за нас българите, дето все ядем манджи.
И така преди всяко хапване ми трябват поне 20 мин за четене, сметки и мерене...
Не вярвам, че ще дойде момент, в който да мога да определям и да готвя на око и да бъда толкова прецизна колкото сега. По-скоро вярвам, че ще дойде ден, в който ще разбера, че няма нужда да съм чак толкова прецизна и ще действам като davidorentol. Например добре ми изглежда идеята горе долу 1:3 месо към зеленчуци (доктора предлага него в едно интервю).

Ако спазвам това отношение ( 1:3 месо към зеленчуци ) дали ще съм в зоната?

И още един въпрос - как се отнасяте към стевията? Ние вкъщи ползваме много стевия вместо захар и аз я броя за 0 калории. Дали да я броя в блокове и как?
Елл  Grinning Изобщо не е сложен тоя режим,просто е малко объркващ в началото Simple Smile това е. И не е казано,че трябва да се яде суха храна. Ние в къщи си ядем само готвени манджи,за това и направихме блога,за да публикуваме там рецептите. Аз постоянно готвя разни неща,и не съм фенка на сухите скари дето се вика. И когато сетя снимам каквото съм наготвила и така го слагаме в блога,готово изчислено Simple SmileНо с времето еднообразието почва да доскучава,и затова почнах да експерериментирам с овесени ядки.И малко по малко блога с рецептите почва да се уголемява.Разбира се че всичко е въпрос на вкус,и всеки може да променя по свой вкус,и да подобрява.Въпроса е да я има идеята Simple Smile А за метода на око,мисля,че известно време трябва да си теглиш храната,за да ти свикне окото с количеството на различните продукти. Аз от много време съм стриктно в зоната,и все се шашкам,ако трябва да процедирам на око Simple Smile Хайде успех,не се плаши,началото винаги е малко плашещо,и после ще си прецениш дали това е за теб  Hug Аз в началото щях да ревна от нерви с тая зона,ама добре,че беше мъжо,да ме насърчава Simple Smile А за стевията,калориите не се броят в зоната. Не я смятай изобщо  Heart Eyes А на въпроса
"Ако спазвам това отношение ( 1:3 месо към зеленчуци ) дали ще съм в зоната?" както казва Бари Сиърс,всеки сам трябва да си настрои хормоналния карбуратор. Ето тази картинка по надолу след текста в станицата може да ти е от помощ

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 17:38 от Emigrantка

# 103
Момичета и тук-там някое момче, мира не ми дават няколко противоречия, които направо ми пречат да се присъединя към зоновото хранене. На първо място - как така аспирина потиска добрите тъканни хормони и тяхното производство, а пък в част от рецептите в българската книжка има аспирин? Второ, каква адаптация към българската кухня е паелята и пилето по френски (най-общо казано - имаше доста чужди национални рецепти в ЕЙ-С-Такива-Букви българско издание с рецептурник от българската национална кухня). Трето, тия фъстъци с какво се заменят ако имам алергия към тях? Четвърто, тоя хляб Тонус няма ли друг еквивалент или е толкова Божествен, че няма аналог? Пето, тези мариновани осолени окислени маслини дали имат нещо общо с хранителната стойност на зехтина например, че е доста трудно да консумираш пресни маслини? Шесто, как така стана, че цялата първа част агитира да се премахнат отровите, замърсяването, консервантите, захарта и бялото брашно, а в рецептите изобилства от компот от праскови, сладкиши с брашно и подсладители (при доказани проблеми, които се причиняват от фенил-аланина например). За мен това си е чисто лицемерие и обезсмисляне на цялата първа част от книгата с трите български автори.

И на последно място - 10 000 години не са ли достатъчни в еволюционен план да се адаптираш към хранене със земеделски продукти - т.е тестени изделия, мляко, и др. при положение, че евенките (етнос в Сибир) са успели да се адаптират към хранене с еленско месо поради ограничения ресурс на мразовитото си обитание и въпреки това да живеят, да се размножават и оцеляват като народ.
Доста неизчистени неща има , дори такива, които се изклйючват взаимно. Ще ми е интересен и коментар от ваша страна.

# 104
lidia_m,ти много въпроси много нещо си задала  Laughing
Чети оригинала Зоната на Сиърс а не тези българските.То че има доста неща които си противоречат е верно ..ето на пример да речем меда и кленовия сироп са храни който са в червено според Сиърс но това е може би поради големия им глегимичен индекс,иначе това са двете наи полезни храни в тоя списък да не кажа и изобщо от всички храни !!!!
Друго за бялото брашно аз не съм толкова сигурен че е вредно,виж за захарта да един напълно изкуствен продукт....е ако прекаляваш с която и да е храна есественно че е вредно
Друго...аспартама, тоя доказано отровен продукт виновен за кви ли не болести необезпокоявано се продава в цял свят във какви ли не продукти включително дъвките които както знаем най често ги купуват малките деца а севията този толкова ценен продукт на природата ,безвреден ,е забранен в маса страни даже мисля и в Канада .Има и още много много подобни примери

Общи условия

Активация на акаунт