ЗОНАТА и ние - 7 Тема

• 50 389
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
Сготвих си някакъв бъркоч и викам да го споделя с вас, може на някой да му допадне  Joy
Нещо като салата.. не знам и аз какво е Grinning Но е по-скоро за тези, които обичат да си похапват повечко. Аз мисля, че няма да мога да го изям всичкото.

Салата с елда (?! Grinning ) - 3 блока
26гр елда - 2В
3 сварени яйца - 3П
30гр лук - 1/4 В
100гр печени чушки - 3/4 В
(лука и печените чушки правят общо 1В)
9бр маслини - 3М
магданоз, копър, сол, шарена сол, оцет

Сварява се елдата, режат се  сварените яйца на дребно, лука и чушките също и всичко се разбърква заедно с подправките.

На мен ми харесва с повечко оцет, тоест да се усеща, не чак толкова много Simple Smile

# 106
  • София
Купих си стевия, на прахчета - мнооого ми е гадна  Sick
Ако някой я иска да ми пише- ще му я дам с отстъпка  Mr. Green
Аз явно наистина съм ненормална- ето и при davidorentol има резултат, макар че не е супер стриктен  Confused А при мен как може всички ефекти да се усещат, без слабеенето  #Cussing out Поне с 1 кг на месец да беше, досега щях да съм си достигнала целта- но не би  newsm45

# 107
  • София
Стевията е супер, обаче ако я използваш в малки количества - тогава според мен няма разлика със захарта. Обаче ако сложиш по-голямо количество почва да горчи. Ако обичаш да ти е умерено сладко стевията е екстра, но за тези които обичат мнооого сладко май не става.
Опитай да подслаждаш с малко количество, като слагаш по мъничко от нея и опитваш. Може и да ти хареса Simple Smile

За отслабването - може пък да нямаш нужда да сваляш ... само предполагам  Peace

# 108
  • София
Определено имам нужда и то вече крещяща  Embarassed А за стевията ще опитам, може и да съм прекалила като за 1 опит  Peace

# 109

ето и при davidorentol има резултат, макар че не е супер стриктен  Confused

аз не съм стриктен обаче знам как да се вкарам в зоната и да стоя там  Laughing
ти сигурна ли си че си в ЗОната? ако да ..дай малко повече инфо ,колко кг си ,% мазнини,какво ядеш ,да се види къде грешиш
ето аз например преди 2г бях в зоната и пиех кафе с мед ,и така цял ден си пиех кафе и от меда ми се вдигаше инсулина и не можех да влеза добре в Матрицата  Joy ...има някои дребни неща които могат да са причина да не сваляш

може да ядеш много въглехидрати,някои хора имат проблеми с хипофизата и те трудно свалят,други път от хиляди видове диети са си разцентровали метаболизма и организма им се съпротивлява .Така че причини може да има много.
Като начало колко блока ядеш на ден,и дали спазваш 40-30-30 въглехидрати,протеини,мазнини горе долу говоря?
друго ..може да е някаква храна,и затова е хубаво да се теглиш всеки ден и да се наблюдаваш..аз например преди време бях в зоната но винаги когато ям един определен вид фастъци винаги качвах с 300-400г  newsm78 ,макар да ям 20 фастъка само за деня и така 2-3 пъти,щом ги изключих от менюто си нещата се нормализираха ...така и не разбрах какво имаше в тези фастъци  #Crazy newsm78

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 22:01 от davidorentol

# 110
  • София
Спазвам съотношението, с електронен кантар меря  Peace Не са ми повече въглехидратите - а стях нямам проблем- преди Зоната си свалях и с високовъглехидратни храни... Мисля, че от стрес се докарах последната година до тук, преди това няколко години си поддържах идеалните килца без проблеми, знам си как.
От 1 седмица се опитвам да вляза в друг режим ВМ-НВХ- за сега не става нищо  Confused Искам да сваля с нещо- все едно какво, много зле ми действа този застой-после в Зоната ще си задържам ....еееех, мечти  Blush

# 111
това ако е високомазнината диета  бягай далече  Twisted Evil Twisted Evil да не си повредиш още повече организма
и мисленето ти е грешно,със Зоната ще свалиш малко по бавно кг  отколкото с друга диета но после няма да ги върнеш ...а и ще свалиш мазнина а не вода  Twisted Evil  а и няма да си повредиш метаболизма а и здравето  Twisted Evil съвсем сериозно говоря .Всяка една диета която те ограничва от въгл./прот/ или мазнина е вредна
така че вервай ми аз съм ги минал повечето диети и знам за какво става въпрос
Друго....само едно ядене извън Зоната може веднага да те извади и после 2-3 дена да не може да влезеш пак,затова направи си режима и влизаи вътре пък резултати няма как да не се получат ,няма как !!!!  освен ако не си 40кг  Simple Smile

Колко блока ядеш и чувстваш ли глад когато беше в Зоната ? питам за преди а не сега като си на високомазнината
Друго......не си мисли че може да свалиш 50кг за 1 месец и после да ги подържаш с Зоната  Laughing
не става !!! здравословното сваляне е около 3-4кг мазнина на месец ,всичко друго е вредно ,много е важно също така като сваляш да сваляш само и единствено мазнина а не вода и мускули а мазнините да ти седят и да се получи накрая арматура и тапети  Wink

За първия месец в Зоната е нормално да свалиш и 5-6кг ако имаш повечко мазнини и после по 4кг на месец мисля е нормално..но зависи от човек,кг,% мазнини и т.н. Ако искаш да свалиш например 20кг поне едно 4-5 месеца в Зоната не ти мърдат без да излизаш

така че зареди се с търпение и хъс и ще имаш резултати със сигурност 10000%

# 112
Стевията е супер, обаче ако я използваш в малки количества - тогава според мен няма разлика със захарта. Обаче ако сложиш по-голямо количество почва да горчи. Ако обичаш да ти е умерено сладко стевията е екстра, но за тези които обичат мнооого сладко май не става.
Опитай да подслаждаш с малко количество, като слагаш по мъничко от нея и опитваш. Може и да ти хареса Simple Smile

аз също  свикнах да не ми е мн сладко и не ми е неприятна стевията, даже и на напитки

изобщо за един месец се учудих колко навици може да промени човек със съвсем малко постоянство

# 113
  • София
Като започнах Зоната август исках за сваля 3 кг. Успях да мръдна за 1 месец с 1.5 кг надолу. После за 1 - 2 дена излязох, на РД-върнах сваленото и след това край -не свалям, даже и след 3 седмичен стриктен престой. Продължих със Зоната, без да свалям и така до Нова година- пак излязох, качих 2 кг и от 14 дена вече пак не мърдам, а спазвам. Та бавно и славно равносметката е вече 5 кг за сваляне  ooooh! На мен са ми много, не ми става нито 1 дреха, защото това са си мазнини, не са мускули и са си обем  Crazy Та затова се чудя с какво да сменям.... И още нещо: след зоново хранене, например круша с кашкавал или извара + бадеми /измерени точно 3 блока/, съм много гладна след 2 часа, а не както пшие 3-4  часа. Кое е грешно!? Нито с въглехидрати прекалявам, нито с протеини, както пише доктора за случая с глада  Confused

# 114
  • Chicago/Varna
Ох, davidorentol, ние с нашата Баронес се белосваме от миналата година Simple SmileУжас и безумие, Laughing какво да ти кажа Simple SmileАз само челна стойка  не съм правила вече,какво ли не беше, съветвахме я,карахме й се,подкрепяхме я,стихотворение в нейна чест написахме, детска приказка сътворихме,за инсулиновите войничета,ко ли не беше Simple Smile И... няма оправия Simple Smile Уж е послушна,добричка,ама с тая зона нещо не й върви на милата  Grinning  На мен лично мозъка не ми го побира,как е възможно да не слабее,да не би да има други вътрешности,по различни от нашите Simple Smile или както писах,най много да е с някакви извънземни гени Simple Smile

Баронес, ако наистина искаш да слабееш, без да ти пука за здравето,иди при дюкянките малко,там със сигурност ще се смъкнеш. Е не от където трябва,ама кантара ще ти показва по малко. А после като стигнеш желаните кила, ще трябва да дойдеш при нас пак,да си лекуваш повредените бъбреци от диетата на Дюкян Naughty Същото ще е и с другите диети. И където и да ходиш,после ще трябва да се връщаш при нас,да си лекуваш раните Simple Smile  Толкоз ли не можа един месец  да издържиш в тая зона,без да съгрешиш. Направо какво чудо си ти,не е истина  Hug Heart Eyes  Нашето чудо Simple Smile И квото и да ми говориш,все си мисля,че скатаваш нещо,и не казваш. Както и в началото сума ти и време се чудим що не слабееш,а тя нямала кантарче,и не казва:)) Има нещо нередно там около теб,нещо дребно може да е,ама .... пречи много на резултатите  Hug

# 115
  • Chicago/Varna
например круша с кашкавал или извара + бадеми /измерени точно 3 блока/, съм много гладна след 2 часа, а не както пшие 3-4  часа. Кое е грешно!? Нито с въглехидрати прекалявам, нито с протеини, както пише доктора за случая с глада  Confused
The Baroness,преди ти бях писала,сега пак:) Напиши ни един ден цялото ти меню,с грамажите кое по колко,кога и как,и по колко пъти ядеш. Казвам ти,правиш нещо грешно.Няма друго обяснение Heart Eyes

# 116
 Привет сладурковци зонални! WinkНе съм ви посещавала тези дни,ама съм зонова,де Peace
[The Baroness „/b]Знаеш ли и аз бях така като теб.Аз започнах март месец.Държах стриктно 3 месеца(защото бяхме тандем с дъщеря ми,а това е много стимулиращо)Свалих 7 кг.Това беше чудо за мен,защото аз имам забавен метаболизъм,.понеже имам проблем със щитовидната жлеза.След това се успокоих и си казвам,щом като всички свалят с толкова прегрешения,значи и аз ще мога,ама НЕЕЕЕ.Вечерно време леко се отклонявах а и добавях шоколадче и резултата е 6-7 месеца застой!Е не съм качила,но и не свалям ! И само се оправдавах,че не знам какво става,че не свалям и т.н.Сега от десетина дена съм стритна и резултата е на лице!-2кг,а пък съм на 41год LaughingТака,че повярвай ми че за хора с кофти метаболизъм,понякога и 2 реда шоколад прецакват целия ден Twisted Evil

# 117
И още нещо: след зоново хранене, например круша с кашкавал или извара + бадеми /измерени точно 3 блока/, съм много гладна след 2 часа, а не както пшие 3-4  часа. Кое е грешно!? Нито с въглехидрати прекалявам, нито с протеини, както пише доктора за случая с глада  Confused

Така ,ето тука е разковничето според мен.Щом си гладна ти не си влязла в Зоната а си мислиш че си там.Това може да е умишлено ...да не казваш че прегрешаваш вечер с някое шоколадче  Laughing или пък са ти кофти мерките на храните..в горния случаи аз виждам недостиг на протеини,виждал съм  извара с да речем 50% протеин и такава с 40% протеин и 30% въглехидарат,същото важи и за  кашавала   като има такива с повече мазнина отколкото протеини ..така че имаш повече мазнини и малко протеин в горното според мен.Защо не пробваш протейна да го набавяш само от месо и да видиш как ще ти се отрази това  Wink
Зоната е метаболно състояние на организма в което ти му даваш всичко необходимо/въгл.протеини,мазнини/ но в малки количества а останалото то си набавя като ти гори мазнините. Няма начин да си в Зоната и да си гладна
Увеличи си протеина и кажи как е след 3-4 дена,но трябва да не чувстваш глад

# 118
Абе ти остави ги тия два реда шоколад... и един въглехидрат извън Зоната, ей така изяден "напразно" както казва сестра ми, пречи Simple Smile
С нея ЕДИН ден бяхме стриктно в Зоната и на другия ден едната беше -400гр, другата -500, на другия ден ги задържахме. Гадно е, че постоянно трябва да готвя и ми омръзва. Тук-таме ни се дояде някой плод отделно по никое време и "напразно" Grinning И на другия ден няма нищо свалено, няма и качено. Просто трябва да си стриктно там.. иначе просто не става! Не качваш, но и не сваляш Simple Smile А и като ще е така, какъв е смисъла да се тормозиш да си в Зоната като ще прегрешаваш дори и малко? Няма смисъл Simple Smile Ако ще е гарга - да е рошава  Peace

# 119
lidia_m, хубавото на Зоната е, че не е неоходимо да се храниш всеки ден с едно и също или да ядеш според това кой какво точно е казал за толкова часа. Тук има таблица с грамажите за 1Б и ти сама си ги комбинираш. Ако искаш да сваляш повече и по-бързо се придържаш към благоприятните храни, а ако желаеш само поддържане на теглото си позволяваш по-често и от другите.За противоречията в книгата моето мнение е :
1-за аспирина- мисля, че той е посочен в 1-2 рецепти, когато се мариноват зеленчуци и трябва да се запазят по-дълго време. Аз също го използвам за туршиите си и си хапвам от тях, но гледам да е по-рядко, а не всеки ден. Ти, ако желаеш да го избегнеш напълно просто, просто си хапвай пресни салати и няма да ти се наложи да се срешнеш въобще с аспирина.
2-рецептите- мисля, че авторките са адаптирали рецепти, скоито самите те са се срещали или, които са им били по-лесни за пресмятане. Мисля, че страшно много рецепти могат да се адаптират за нашия режим, просто трябва малко свободно време, една тетрадка и химикал и се получава.Аз самата съм си преобразувала доста рецепти и вече имам повече от половин тетрадка,според моите вкусове и предпочетания и не съм използвала нито една рецепта от книгата. (Ето например Emigrantка има рецепта за мусака с овесени ядки, но аз съм си сметнала мусака с тиквички и малко картофи, защото така по-ми харесва )
3-фъстъците - Ами аз фъстъци не съм яла, просто, защото не ми харесва вкуса на суровия фъстък. Хапвам си орехи, бадеми и лешници.
4-хляба- няма нищо незаменимо в хляба Тонус. Просто той се водеше най-полезен, когато е писана книгата. Аз хляб почти не ям, но когато ми случи прости си изчислявам по опаковката на този, който съм си купила колго грама са за 1БВ и си ползвам него. А всеки знае, че колкото по-черен толкова по-добре.
5-маслини-Аз лично много повече използвам зехтин - extra за салати или pomache за готвене отколкото да ям маслини, именно заради това, че смятам, че в маслините има повече химикали отколкото в зехтина.
6-подсладители- смятам, че ако се използва Стевия, която е естествен подсладител, а не химическите подсладители няма нищо лошо в използването на такива. Но понякога предпочитам 1 чл мед вместо всякакъв посладител, защото смятам, че организма има нужда и от него. Например, когато ми се чде нещо сладко си правя - 50 гр извара+ 1чл мед+1 чл какао, размесено много добре и има вкус на течен шоколад  и това е 1Б общо.
7- смятам, че всеки се пригажда към условията на живот, които му се предлагат. Но смятам, че живота, който ние живеем с нашето забързано ежедневие, стрес, замърсен въздух, вода и т.н. няма нищо общо с този живот, който са живели нашите деди. И затова ние трябва да направим нещо за себе си и нашите деца, за да живеем по-пълноценно и да бъдем по-здрави,а не като минем 60-те да се оплакваме на всеки срешнат от болежките си.А най-малкото, което можем да направим е да променим храненето си.

Общи условия

Активация на акаунт