ЗОНАТА и ние - 7 Тема

• 50 389
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
Може ли някой да сметне колко грама хляб Вита трябва да се яде за 1БВ, че при мен нещо номера не става. Изчислява ми протеина и мазнините, но не и въглехидратите?! Просто оставя празно място, много странно...
В 100гр хляб:
П: 8,10гр
В:33,10гр
Фибри: 17,50гр (не съм ги включвала в пресмятането в таблицата, но ги давам тук, може да трябват Grinning)
M: 1,54гр

Едит: Ааа, сега като отворих програмката отново и ми го сметна на 27гр; а като добавих фибрите към въглехидратите и ми го сметна на 18гр въглехидрати. Егати.. една дребна филийка е 2В ooooh! Но как да я смятам? Със или без фибрите? Защото има един блок разлика.. по-компетентните да кажат, моля  newsm78

# 121
И мене ме вълнува хляба Вита. Купувам от него и ми допада много. Peace

# 122
MeRiTo` , фибрите не се прибавят, а се вадят от въглехидратите и затова се получава по-голям грамаж. И така, ако извадиш фибрите се получава, че 1 БВ = 57,69 гр. А ако не ги вадиш ,правилно си сметнала, че е 27 гр.

# 123
  • София
Може ли да ми дадете малко повече инфо за бялото саламурено сирене? Може ли да се яде? Какво имате предвид под обезмаслено и ниско маслено сирене в таблицата и къде попада нашето сирене?

# 124
Елл , аз ям бяло саламурено сирене и го смятам по 28 гр за 1ПБ. Мисля че има на "Маджаров" обезмаслено сирене, (но доколкото знам е доста скъпо и трудно се намира), на чиято опаковка пише "Лайт" и то се смята по 42 гр за 1ПБ. Също и сиренето "Котидж" има обикновено и "Лайт". Аз не съм привърженик на обезмаслените млека и сирена, защото според мен там присъстват доста други съставки, които са къде по-вредни от естествената масленост на млякото.

# 125
Aз също не харесвам никак вкуса на Стевията... завиждам ви, че сте заместили захарта с нея.
Пробвах и в крем с яйца, прясно мляко и ванилия, но пак не ми допада.

За нискомаслените сирена съм на същото мнение като Дани1712. Пробвах и тофу, но и то не ми се понрави. Така, че си ям нормално сирене. Peace

# 126
Хей, здравейте..Съжалявам че в последните 2/3 дена не бях активна тук, но така се стекоха нещата, че нямах време  Crazy .. имам добра (и най-вече стимулираща) новина.. " -1" кл. за малко повече от 2 седмици .. това е много добре за мен, понеже попринцип много трудно свалям килограми. Страшно много съм се надъхала от това и имам стимул не само да продължа, но и да увелича тренировките (които попринцип са малко, всяка сутрин по 10 мин. ) и така пожелавам и на вас много минусчетаа  Hug

# 127
  • София
dani1712, благодаря ти! Обичам сирене и то не обезмаслено. В обезмасленото слагат хидрогенирани растителни мазнини, които още от годините в университета, знам че са вредни.  Химия съм завършила, ама преди повече от 10 години и не съм се занимавала с нея след това. Това за хидрогенираните мазнини е едно от нещата, които се твърдят в книгата. Знам, че растителните мазнини са добри, стига да са в течно състояние и да се съхраняват в непрозрачни бутилки (иначе, под действие на светлината се образуват свободни радикали в тях, всички знаем за свободните радикали). Винаги съм се чудила, защо започнаха да говорят, че маргарина е по-полезен от маслото и да продават олиото в прозрачни бутилки...? Едно време го продаваха в едни тъмно зелени стъклени бутилки. Може би технологията се е променила, знам ли, ... или парите са опо-важни от здравето на хората.
Тофуто и на мен ми е безвкусно.
Cloudlet, честито! Simple Smile

# 128
  • Chicago/Varna
За противоречията в книгата моето мнение е :
1-за аспирина- мисля, че той е посочен в 1-2 рецепти, когато се мариноват зеленчуци и трябва да се запазят по-дълго време. Аз също го използвам за туршиите си и си хапвам от тях, но гледам да е по-рядко, а не всеки ден. Ти, ако желаеш да го избегнеш напълно просто, просто си хапвай пресни салати и няма да ти се наложи да се срешнеш въобще с аспирина.
2-рецептите- мисля, че авторките са адаптирали рецепти, скоито самите те са се срещали или, които са им били по-лесни за пресмятане. Мисля, че страшно много рецепти могат да се адаптират за нашия режим, просто трябва малко свободно време, една тетрадка и химикал и се получава.Аз самата съм си преобразувала доста рецепти и вече имам повече от половин тетрадка,според моите вкусове и предпочетания и не съм използвала нито една рецепта от книгата. (Ето например Emigrantка има рецепта за мусака с овесени ядки, но аз съм си сметнала мусака с тиквички и малко картофи, защото така по-ми харесва ).......
dani1712, съгласна съм с теб.Аз не се навих да отговарям на този пост,че повечето  въпроси ми строиха някак си без никва мисъл в тях Simple Smile за аспирина,за маслините,за фъстъците, за замърсените храни...Аспирина се ползва за консервант от как се помня,и това не значи,че ако изядеш една шепичка туршия например,че ще ти попилее айказаноидите Simple Smile, и хиляди храни около нас са с консерванти,ако не обичаш фъстъци или си алергичен,естествено,че ще ги замениш с нещо друго:) и за замърсените храни,и за антибиотиците и наблъсканите с хормони меса..няма какво да се направи,освен да търсиш да купуваш органик храна,и за адаптацията на организма към  определените храни..- ми те и китайците са се даптирали чудесно към ориза,и те си живеят нормално,ама са на второ място след американците по сърдечни заболявания.. Изобщооо авторката на тези върпоси най добе да прочете всичките книги на бари сиърс,и най накрая да прецени дали това е за нея или не. А между другото,аз съм изчела всичките му възможни книги,които е издал,на английски и на български,и само НИЕ И ЗОНАТА  не съм я прочела.Иначе си седи в библиотеката ми при другите Simple Smile Не знам защо не проявих никакъв интерес към тази книга,и нямам идея какво пише вътре,и на какво са наблегнали българските автори Simple Smile. Само съм я прелиствала за да погледна идея за някоя рецепта,и до там Simple Smile
И за поста с многото въпроси- това ми се стори някак безсмислено като оправдание,че това са основателни причини,които те спират да влезеш в зоната Simple Smile Както и да е,а за мусаката, всъщност една от първите рецепти които сложихме в блога беше мусаката с тиквички  Simple Smile Снимката тогава не се получи много добре,но ще я сменим при следващото готвене Simple SmileПробвай и този вариант,на мен лично много ми хареса, въпреки че се притеснявах дали ще докарам изчисленията така,че да се получи добре на вкус Simple Smile) А ти ако си имаш твои рецепти,споделяй ги с нас,ако може със снимки,за да ги качваме в блога, че аз издъхвам вече  на моменти  Hug

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 19:01 от Emigrantка

# 129
  • София
Какво мислите за бялото и червеното вино (по-скоро бялото)? От това което прочетох в кингата му (незнам коя е точно, казва се Зоната и той е единствения автор) пише, че може чаша вино с яденето за сметка на въглехидратите. Обаче това го имаше в един пример, за това как може да пийваш вино и да ядеш торта и пак да си в зоната и не беше обяснено влиянието на виното. Та въпроса ми може ли чаша вино между храненията, а не с храната и как се отразява?
Днес най-накрая почувствах прилив на енергия (може би съм се доближила до зоната  Praynig), досега само страдах заради малкото храна, буламачите които творя и многото сметки.

# 130
Елл виното спада към въглехидратите и 115гр. е 1 блок (препоръчително е бялото към което си се насочила) но пак трябва да знаеш че алкохола като цяло е високо калоричен..ограничаването му е добро, но от време на време не смятам че е фатално. А дали можеш м/у храненията - да но трябва да си набавиш и нужните протеини и мазнини. Надявам се да съм помогнала  Wink

# 131
 newsm08Добьр вечер!
Наминавам да ви се похваля,че след вечеря моите сладурани пак запукаха шоколада,а моят дял стои непокьтнат на масата ,без дори да ми трепне лакомото око! newsm44Вече не ми прави впечатление,дори!Не мога да повярвам!Мого се гордея със себе си!
  lidia_m ,защо миличка ми се струва,че си малко поизнервена

smile3506Седни,информирай се,почети малко!Ние тук всички сме в зоната на физическия и психически комфорт! newsm62Пробвай!Хубаво е!

# 132
Между другото,аз използвам хляб Вита-6 зърна.Той има по- малко въглехидрати от друите типове Вита(на 100 гр.-28,5)и прави 33 гр хляб-1 БВ,което е точно 1 филия,а другите типове трябва малко да кръцнеш от тях

# 133
  • София
Приемам градивни критики всякакви  Peace davidorentol, piqnata vishna , Еми  Hug
Оплаквам се само когато съм стриктна, а когато имам разни залитания с шоколад или ядки си трая, то е ясно , че няма какво да искам. Утре подозирам, че ще имам 1 излизане ,макар че вече опекох пържолките за обяд и вечеря и току виж се справя. Събота и неделя ще направя стриктно меню с протеини на 3-те хранения само от месо. По-лесно е като не съм на работа и ако се размърда нещо ще ви черпя   bouquet

# 134
  • Chicago/Varna
Олее, момичета,какъв е тоя сняг там в БГ Sad Ужас направо,горките хора Cry Сега гледах новините и ми стана тъжно  Rolling Eyes Наистина ли е толкова страшно,колкото го показват?

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 07:06 от Emigrantка

Общи условия

Активация на акаунт