ЗОНАТА и ние - 7 Тема

• 49 437
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
  • Chicago/Varna
Привет на всички които са в ЗОНАТА! Опитвам се да се присъединя към вас и от една седмица чета и чета.... и много сложно ми се вижда да започна. Проблем N1 се появи с пресмятането на броя блокове на ден. Получават ми се 7, което е доста под 11 както при останалите, а излишните ми килограми никак не са малко. Не знам нормално ли е или може би правя грешка някъде при пресмятането.
Krrrasssi,почвай с 9 блока и това е,след седмица две сама ще прецениш как се чувстваш,дали ти стига или ти е малко.Не се обърквай от известния мит,че за да слабееш,трябва да ядеш по малко,напротив,трябва грам да не чувстваш глад от хранене до хранене. За това и пуснах графиката от блога в по горния пост,за да прецените как да си напаснете блоковете при евентуално огладняване Simple Smile  Hug Почвай с 9 блока,и ако се налага ги увеличи,но една седмица се храни с 9 после увеличавай ако имаш нужда.Първата седмица е трудно да разбереш колко точно блока ти трябват,тъй като е вид режим,старите навици влияят на психиката,и не можеш реално да прецениш в началото от какво имаш нужда.След стриктна една седмица,вече ще си наясно Simple Smile Айде успех Simple Smile Разпредели си ги по 2 на закуска,2 на обед,3 на вечеря,и по един блок за двете междинни закуски Simple Smile Като на закуска значи да изядеш 2 блока протеин,2 блока въглехидрат и 2 блока мазнини Simple Smile)) и така през целия ден повторение  Hug

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 00:21 от Emigrantка

# 61
MeRiTo`в таблица по невнимание съм забравила да сложа бройка,вместо чаша.Кармен ще ги поправи много скоро.Щото и за фурмите и за сливите,излиза че един блок е цяла чаша,а не 1 брой Simple Smile Извиняваме се за недоразумението.Ама се опитваме да слагаме всевъзможно повече и отбрана полезна информация,и често се натрупват много неща на куп и понякога се получават недоразумения  Hug
А ето и още един много успешен експеримент Simple Smile Вчера падна едно смятане пак,драскане,пак смятане,ама станааааа smile3508  МУСАКА С ОВЕСЕНИ ЯДКИ-12 БЛОКА  кеф,щото така като наготвя,имам и за другия ден за обед готово в кутийка за в офиса Simple Smile Само да кажа,че с по пикантни подправки,като леко лютичко чили например става мнооогоо вкуснооо Simple Smile
Объркала си линковете и си дала за миш-маш и викам тук има нещо грешно, това ми прилича на миш-маш, не на мусака и чак тогава погледнах заглавието..  Joy Ноооо изглеждат страаааашно, само трябва да избарам тиквички от някъде и да почвам  Hug

# 62
  • София
Добро утро, момичета Simple Smile

днес измислих долната закуска, като пресметнах въглехидратните и протеиновите блокове и сега се чудя дали трябва да добавя мазнини, за да стане зонова закуска или да разчитам на мазнините в сиренето? Може би занапред ако купувам някакво по-пълномаслено мляко, то ще замести блоковете мазнини. Незнам иначе каква мазнина да добавя Sad
Нашето бяло краве саламурено сирене обезмаслено ли се води според тази таблица ?

0,5 чаша кис мляко - 1 БП + 1 БВ
18 гр нестле фитнес - 0,6 БП + 2 БВ
краве сирене 40 гр - 1,4 БП

# 63
Елл ,  welcome и от мен!
Когато си изчисляваш ПВМ от всеки продукт си вземаш само това, което е преобладаващо. Така за Нестле фитнес вземаш само въглехидратите, защото те са повече в продукта, а останалите неща ги игнорираш. Иначе ,ако за всичко вземаш и трите неща под внимание то трябва да си завършила висша математика, за да успееш да влезеш в Зоната.Единствено прясното и киселото мляко се смятат 1БП+1БВ, защото там садържанието на П и В е почти равно.За мазнини е най-добре и най-лесно да хапваш маслини и ядки (само сурови)-орехи, лешници или бадеми.Ох, дано съм била ясна. Ако имаш въпроси ги задавай без притеснение. Началото е малко трудно и объркващо, но после се свиква и е много лесно. Hug

# 64
Аз мазнини си набавям най-често с маслини. А ако случайно имам плод за В, с него ям някакви ядки.

# 65
Хапва ми се нещо сладко винаги след ЗОНОВА вечеря. През деня нямам проблем със сладкото, но вечер като че ли съм програмирана просто. Confused

Утре ще ровя из книгата 'Ние и Зоната' да видим там какво зоново сладко бих могла да си забъркам. Ама след последния провал с едни меденки, които хич не бяха сладки...  newsm78
Това все едно аз съм го писала.Все прегрешавам с това сладко......незнам какво  да правя Cry

# 66
  • Chicago/Varna
MeRiTo`в таблица по невнимание съм забравила да сложа бройка,вместо чаша.Кармен ще ги поправи много скоро.Щото и за фурмите и за сливите,излиза че един блок е цяла чаша,а не 1 брой Simple Smile Извиняваме се за недоразумението.Ама се опитваме да слагаме всевъзможно повече и отбрана полезна информация,и често се натрупват много неща на куп и понякога се получават недоразумения  Hug
А ето и още един много успешен експеримент Simple Smile Вчера падна едно смятане пак,драскане,пак смятане,ама станааааа smile3508  МУСАКА С ОВЕСЕНИ ЯДКИ-12 БЛОКА  кеф,щото така като наготвя,имам и за другия ден за обед готово в кутийка за в офиса Simple Smile Само да кажа,че с по пикантни подправки,като леко лютичко чили например става мнооогоо вкуснооо Simple Smile
Объркала си линковете и си дала за миш-маш и викам тук има нещо грешно, това ми прилича на миш-маш, не на мусака и чак тогава погледнах заглавието..  Joy Ноооо изглеждат страаааашно, само трябва да избарам тиквички от някъде и да почвам  Hug
Aх, MeRiTo` Laughing То аз не съм объркала линка,ами после като наготвих и миш-маша,и пуснах на Кармен снимките,и нещо се разместило в адресите на линковете,и за това се е получило Simple Smile) Аз като пуснах мусаката,миш-маша още не беше даже заплануван за готвене Simple Smile Ето я сега МУСАКА С ОВЕСЕНИ ЯДКИ-12 БЛОКА  Hug И тъкмо щях да се похваля и с миш-маша,ама грешката в линка ме изпревари Simple Smile)

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 17:33 от Emigrantка

# 67
Хей, момичета! Какво ще кажете за плодовите млека от рода на Данон за пиене (с ягода/ малина  и т.н.) много се чудя и за някои други.. има и прясно мляко с вкус на шоколад и понякога ме изкушава, а и са много удобни ако не си у дома..  Flutter

# 68
  • София
Cloudlet, аз не мога да ти помогна, защото тепърва започвам с този режим. Иначе никога не съм била привърженик на тези млекца, защото мисля, че имат предимно вредни съставки - изкуствени аромати, оцветители и подсладители. На същото мнение съм и за "натуралните" сокове в магазините и за всички безалкохолни напитки. Но това си е мое мнение, не е задължително да е вярно Simple Smile

Момичета, искам да ви питам нещо - пиете ли рибено масло? Какво и по колко? Според калкулатора за рибено масло излезе че трябва да пия по 7гр, а това ми се струва огромно количество.
Усещате ли ползотворния ефект от диетата - повече умствена концентрация, физическа издържливост, липса на глад? Сваляте ли по 400-600гр седмично (ако сте имали наднормено тегло, де)?

# 69
Аууу, не съм сменяла адреси, то няма и как. Не знам какво е станало с мусаката и миш-маша и защо  Embarassed Вътре в самия сайт връзките работят нормално.
Аз нямам време да идвам тези дни, детето ми е болно, надявам се скоро да се оправи.
Поздрави на всички  Peace

П.С. - сега погледнах и видях къде е "грешката" Simple Smile Линкът от стр 4 сочи към блог Рецепти, а не към рецептата за мусака. Тоест, сочи към началото (когато е бил пуснат, мусаката е била първият видим пост най-отгоре). Така ще сочи към всяка нова следваща рецепта Simple Smile

Bibita, благодаря  Hug

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 22:33 от Carmen

# 70
Ох, Емигрантка и други момичета, които не живеете в България, как ви завиждам, че имате повече асортимент в храните по магазините... ето например аз не съм виждала при нас, в големите магазини да има пилешка или пуешка кайма.
То принципно може и вкъщи да се мели месо, ама нямам мелачка или читав пасатор. Whistling
Ноо, скоро и аз ще съм в друга страна и там се надявам 'да се запозная' с повече полезни и разнообразни храни... и най-вече достъпни като цена. smile3508

Кармен, бързо оздравяване на детенцето ти! Hug

# 71
супер мили сте, балгодаря ви за рецептите

и за всичко  hug

# 72
  • София
И аз благодаря за рецептите   bouquet Сготвих миш-маша днес и стана супер Simple Smile Вместо доматено пюре сложих пресни домати. Не ползвах никаква мазнина.Мислех да сложа лъжица зехтин накрая на края на готвенето, но се отказах и го ядох с маслини.

# 73
Cloudlet ,Елл ти е отговорила правилно! PeaceНищо хубаво няма в тези млека!Аз лично си купувам кисело мляко-2% и гледам да е по БДС,че поне да съм сигурна,че има малко мляко вътре.То си има всичко-ПВМ.А ако искаш да си хапваш 0,1%,то трябва дадобавяш ядчици.Ама аз не знам защо не съм му фенка на това обезмаслено мляко. newsm78

# 74
Всъщност и аз съм против..не пия газирани напитки, също така отдавна отказах и натуралните сокове (пълни са с толкова консерванти че..) но просто понякога когато не съм в нас е много неудобно да ядеш каквото и да е..но съм измислила нещо. Ще си купя малко шишенце от плодово прясно мляко(плътно) и ще си сипвам мое си от дома с 1ч.л. какао (нали се брои за 1БМ)

Общи условия

Активация на акаунт