ЗОНАТА и ние - 7 Тема

• 49 431
  • 734
  •   1
Отговори
# 45
A m b e r , ако можеш да издържиш на кисело мляко най-добре е кисело мляко с ядки. Ако не - можеш да си приготвиш сандвичи с шунка и кашкавал или принцеси с кайма + ядки. Според хляба, който използваш, аз съм изчислила, че отмоя хляб 2 филии са ми 3БВ + 126 гр кайма омесвам с подправки и намазвам ипека на парти грила.А ако хапвате някъде на заведение по пътищата си поръчваш една пилешка пържола със зеленчуци и караш на принципа на дланта.Вземи си в теб малко сурови ядки за всеки случай. Лек път ти желая!

# 46
  • София
Здравейте момичета Simple Smile

Аз в момента се опитвам да отслабна като броя калории, но ме заинтригува вашия режим след като видях резултатие от него на живо. Реших да пробвам, но както се досещате искам веднага да го почна, без да съм прочела книгата. Изчетох тази сутрин горе долу линковете от първа страница, но не ми е ясно едно основно нещо относно блоковете.
Разбрах, че на всяко хранене трябва да се ядат протеини, въглехидрати и мазнини в определено съотношение - 1:1:1 ако говорим за блокове, или 7:9:1,5 в грамове. Това ми се струва много оскъдно, при положение, че за деня имаме право на 11 блока. Освен това се чудя как разпределяте тези вещества при междинните хранения, когато имате право на 1 блок?
Ясно ми е, че нещо бъркам и молбата ми е ако може да ми обясните   bouquet

# 47

Аз в момента се опитвам да отслабна като броя калории, но ме заинтригува вашия режим след като видях резултатие от него на живо. Реших да пробвам, но както се досещате искам веднага да го почна, без да съм прочела книгата. Изчетох тази сутрин горе долу линковете от първа страница, но не ми е ясно едно основно нещо относно блоковете.
Разбрах, че на всяко хранене трябва да се ядат протеини, въглехидрати и мазнини в определено съотношение - 1:1:1 ако говорим за блокове, или 7:9:1,5 в грамове. Това ми се струва много оскъдно, при положение, че за деня имаме право на 11 блока. Освен това се чудя как разпределяте тези вещества при междинните хранения, когато имате право на 1 блок?
Ясно ми е, че нещо бъркам и молбата ми е ако може да ми обясните   bouquet
Добре дошла  Hug
Това са грамовете протеини/въглехидрати/мазнини, които трябва да се приемат на едно ядене в дадената определена храна. Ето таблицата: http://www.bg-zonata.com/storage/docs/ZoneBlocks-051211.htm
За да ядеш един блок по Зоната на едно хранене - взимаш 1 блок протеини (например 42гр пилешко месо), 1 блок въглехидрати (например салата от домати 240гр) и 1 блок мазнини (например някакви ядки, да речем 1 орех или 3 лешника). Това всичкото ти прави 1 блок хранене по Зоната. В 42-та грама пилешко месо се съдържат 7гр протеини, в 240гр домати - 9гр въглехидрати и в 3те лешника - 1,5гр мазнини. Надявам се да си ме разбрала Simple Smile За 1Б на хранене най-лесно е хапнеш определеното количество кисело мляко, защото в него има П В и М (ако има % мазнини в него, разбира се, ако не - няколко бр ядки).
Следователно, когато искаш да си хапнеш 2-3-4 блока, пресмяташ от всяка графа грамовете, може да си ги съчетаваш по половинки, по четвъртинки... това е кофтито на Зоната, иначе всичко е ОК Simple Smile тук има готови рецепти http://www.bg-zonata.com/recepti/

# 48
  • Chicago/Varna

Ясно ми е, че нещо бъркам и молбата ми е ако може да ми обясните   bouquet
Елл  MeRiTo  ти е отговорила чудесно и подробно Simple Smile А за това как да си разпределяш блоковете-аз от много много време си хапвам по 11 блока на ден,и повярвй ми,не са много момичетата с еластичен стомах като моя,за да могат да пглъщат всичкото количество храна Simple SmileИ много много се съмнявам че това ще ти се стори оскъдно като количество. Аз хапвам по 3 блока от всичко-(вългехидрат,мазнини и протеини) на закуска,обед и вечеря,като имам и две междинни закуски от по 1 блок от всичко(вългехидрат,мазнини и протеини)-едната следобед, и другата,най-важната- преди да скокна в  леглото. Погледни в блога рецептата ПЪЛНЕНИ ГЪБИ-3 БЛОКА,и за да имаш представа какво количество е,ще ти кажа,че  чинията ми е с диаметър 28сантиметра  Shocked  Simple Smile И после, след като изядеш всичко това,трябва и да изядеш още един блок въглехидрат за десерт,като една праскова или половин ябълка Simple Smile Така че,изобщо не си помисляй,че 3 блока основно ядене ще ти е оскъдно. Всъщност ако ядеш хляб или ориз,тогава да,определено ще ти е оскъдно и нездравословно  Hug

# 49
  • Chicago/Varna
А ето тук сложихме и една табличка,която може да ви е от помощ,ако все още огладнявате по рано от предвиденото:) Малко по надолу,след текста е УСЕЩАНЕ ЗА ГЛАД ЧЕТИРИ ЧАСА СЛЕД ЯДЕНЕ простичка и ясна  схема Simple Smile Но както казва Бари Сиърс,понякога трябва да сами да си напаснем хормоналния карбуратор Simple Smile)

# 50
piqnata vishnaхич не се блъскай с такива ми ти хром-мром  Желанието ти за сладко със сигурност ще изчезне след известен стриктен престой в зоната[/quote][/quote]
  Емигрантка,права си! PeaceНещата започват да се нормлизират! newsm44
  За няколко дена съм -1,5кг.Вечерното желание за сладко не е нищо друго освен лакомия и наркомания (е..и в някои случаи стрес) Rolling EyesМежду другото,пробвали ли сте палачинка с овесени трици за закуска?
                  2БЛ.

28 гр.овесени трици,
               40 гр.сирене,
               1 яйце,
                2-3с.л водичка
      Всичко се разбърква.Тефлонов тиган се намазва с 2/3 ч.л олио и палачинката се изпича от двете страни.Става много вкусна!Аз закусвам всяка сутрин от нея! newsm64Много засища-повече от овесените ядки например.

# 51
Преди малко направих от тези палачинки - http://www.bg-zonata.com/recepti/2011/12/6/-4-2-2.html Но без подсладената извара, защото ми звучи ужасно и не рискувах. Разделих палачинките по две (за мен и за сестра ми) и ги ядохме с 56гр сирене + 1/4 портокал десерт (за всяка), за да си съпваднат пресмятанията, че сложна работа  Joy
А портокала в таблицата го пише в чаша. Как, за Бога, да сметна колко портокал трябва да изям в чаша? Grinning Та на око по мое предположение би трябвало да излезе около 1/4 портокал зa 1В Grinning

А днес следобяд ядохме от баницата с овесени трици. Общо взето днес сме на трици, кисело мляко и яйца Grinning

# 52
  • София
Момичета, много ви благодаря за отговорите Simple Smile
Аз мислех, че имаме право на 11 блока общо за деня - напр. за закуска  7гр белтъчини, 9гр протеини и 1,5гр мазнини са общо 3 по 1 блок = 3 блока. От постовете ви излиза, че не е така, което пък е доста добра новина Simple Smile Все пак, за да съм сигурна, ще ви питам на какво се равнява един блок:

1 БЛОК = 7гр белтъчини или 9 гр въглехидрат или 1,5гр мазнина

или

1 БЛОК = 1ПБ (7гр белтъчини) + 1 ВБ (9гр) + 1 МБ (1.5гр)

Ако е втория вариант, тогава храненето наистина е обилно, но аз мислех, че е първият и днес цял ден се мъча...

# 53
Привет на всички които са в ЗОНАТА! Опитвам се да се присъединя към вас и от една седмица чета и чета.... и много сложно ми се вижда да започна. Проблем N1 се появи с пресмятането на броя блокове на ден. Получават ми се 7, което е доста под 11 както при останалите, а излишните ми килограми никак не са малко. Не знам нормално ли е или може би правя грешка някъде при пресмятането.

# 54
Елл, welcome
Вторият вариянт е правилния Laughing
Давай смело!Ще влезеш бързо,не е сложно!Но иска и четене newsm53

# 55
Елл, вторият вариант Simple Smile

И въобще спри да ги гледаш тия цифри 7, 9, 1.5... остави ги, не ти трябват Simple Smile Това са просто колко грама протеини, въглехидрати и мазнини трябва да приемаш на ЕДНО ядене. Може да ги удвояваш, утрояваш и т.н., но пропорцията трябва да е тази! Точка. Това инфо вече не ти трябва. Party
От тук нататък започваш да гледаш грамажите на храната в таблицата, която съм дала и която е актуална, благодарение нааа Емигрантка иии Carmen (мисля че бяха?! дано не бъркам..).
Погледни и рецептите, които са дадени в сайта, също съм дала линк горе. Прегледай ги и виж кое как е пресметнато. Може да си избереш няколко и да започнеш с тях, докато сама свикнеш да си пресмяташ и готвиш по Зоната с подръчни "материали" Grinning
Същото се отнася и за Krrrasssi. И на теб добра дошла  Hug

11 блока по принцип ги дават за женската част на Зонуващите, но за мен лично са много. Може да си ги намалиш на не по-малко от 8. Ако 8 не ти стигат пък можеш да си ги увеличиш. Ако не можеш да ядеш точните блокове за деня също няма проблем, важното е да си в Зоната Simple Smile
Добре че е измислено киселото мляко (защото има П В М), че понякога като стана по-късно да мога да стигна до 8 блока..  Joy

(Между другото аз също не съм чела нито една от книгите, само от този сайт, който момичетата са спретнали и първата страница във форума, която е много полезна. Имам книжката на компа, но тъй като не обичам да чета книга на компютър и не съм си правила труда.. И мисля, че до седмица (че и по-малко) вече ще свикнете с пресмятанията и т.н. от Зоната. Не е сложно, въпрос на навик е Peace).

# 56
Охххххх, пак започвам да смятам  Sad

# 57
Krrrasssi Hug
На първа страница  има калкулатор за дневните блокове.Нанеси си мерките и той автоматично изчислява блоковете.Ако се окаже,че наистина си смятала правилно и те са 7,то минимума за жени е 8,значи започваш с 8 newsm10 newsm10

# 58
  • София
Благодаря ви много за бързата реакция Simple Smile
Ще прочета със сигурност поне част от книгата, защото ми е интересна теорията за биохимичните процеси и ще ви следя с интерес. Страхотна работа сте свършили със заглавния пост на първата страница.

# 59
  • Chicago/Varna
MeRiTo`в таблица по невнимание съм забравила да сложа бройка,вместо чаша.Кармен ще ги поправи много скоро.Щото и за фурмите и за сливите,излиза че един блок е цяла чаша,а не 1 брой Simple Smile Извиняваме се за недоразумението.Ама се опитваме да слагаме всевъзможно повече и отбрана полезна информация,и често се натрупват много неща на куп и понякога се получават недоразумения  Hug
А ето и още един много успешен експеримент Simple Smile Вчера падна едно смятане пак,драскане,пак смятане,ама станааааа smile3508  МУСАКА С ОВЕСЕНИ ЯДКИ-12 БЛОКА  кеф,щото така като наготвя,имам и за другия ден за обед готово в кутийка за в офиса Simple Smile Само да кажа,че с по пикантни подправки,като леко лютичко чили например става мнооогоо вкуснооо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт