Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните неща, които трябва да подготвя за бебето преди раждането и след изписването от болницата?
Как да се подготвя за кърмене, ако имам коластра преди раждането?
Какви допълнителни артикули мога да купя за удобство при грижа за бебето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните неща, които трябва да подготвя за бебето преди раждането и след изписването от болницата?
Основните неща за бебето включват памперси, дрехи за изписване, кошница за кола, одеяло и принадлежности за къпане и хранене. Не купувайте твърде много дрехи предварително, тъй като размерите могат да се променят бързо. За изписването обикновено са необходими чорапки, ританки, камизолка, шапка и гащеризон. Може да се консултирате с медицинския персонал за конкретен списък в избраната болница.
-
Как да се подготвя за кърмене, ако имам коластра преди раждането?
Ако имате коластра, това е добър знак, че вероятно ще имате кърма след раждането. Важно е да поставите бебето на гърдата възможно най-скоро след раждането, за да стимулирате производството на мляко. Пийте много течности и обмислете използването на крем за защита на зърната. Също така се подгответе психически, че може да отнеме време, докато кърмата се установи.
-
Какви допълнителни артикули мога да купя за удобство при грижа за бебето?
-
Какви са основните съвети за тялото след раждане, особено по отношение на хидратацията и храненето?

При всички положения сестрите много настояваха да го изям, даже идваха да проверяват докъде съм стигнала
съжалявам за въпроса,но не бях чувала...
Ако бях оставила всичко за последния момент, не ми се мисли какво щеше да е.
Един съвет - вземи си крем за зърна и ги мажи. Иначе и аз имах коластра от 5-я месец.