Отговори
# 90
Привет!
Ако не друго, темата доста се раздвижи  Mr. Green
Балконът е пълен, тука 6-7 стр се изписаха за нула време  Laughing Laughing Laughing

Танче, голям ви е сладур!  Heart Eyes

Спокоен ден от мен Simple Smile Аз отивам да уча, че изпит ме чака в неделя  Confused

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 12:15 от adi86

# 91
  • София
Добър ден!

Чувствайте се почерпени послучай 6тия месец на Йоанна!

Доста сте изписали. За да не затихва спора  Mr. Green, ще кажа и аз какво мисля: ами говорим си за спане, ядене и акане толкова много, защото болшинството от редовно пишещите майки сме такива за първи път - на нас всичко това ни е напълно ново, съответно ни занимава умовете повече, отколкото на майки с по 2-3 деца, а и по-навътре ги вземаме тези неща. И не, с останалите си приятелки не си говоря само за бебето и за това колко пъти днес е казала "гу", какво е яла и какво е имало в памперса впоследствие. За други неща си говорим. Аз също смятам, че ако някой иска да обсъди дадена тема, може просто да я повдигне.

А за филми и книги имам време, имам време и да преподавам дори. Ако някой се интересува, мога и да споделя.

Приятен ден на всички!   bouquet Peace

# 92
ето за това иде реч има и други теми от ежедневието ни с които можем да си бъдем полезни и интересни!Казвайте сега кой с какво се занимава,готви,чете,гледа,учи и т.н нещо различно ще чета с кеф дори и кой какво си е купил ако щете Grinning

# 93
kaloqnis2007 , в момента съм последен семестър магистратура 'Електронен Бизнес'. Имам да взимам изпити, понеже бях прекъснала.
За книги нямам време. Една приятелка ми подари Будистки приказки за щастие, но като мине следващия изпит ще я прочета.

Снощи бяхме на кино. Шерлок Холмс 2 е страхотен филм! Ако имате възможност го гледайте. Беше наистина хубаво изживяване, защото не бяхме ходили на кино от Май 2011  Blush

На 24ти ще ходя на вечеря с немския ми шеф и останалата част от екипа. То както лети времето, ей сега ще стане август и трябва да се връщам  Crossing Arms Ще обсъдя с него проектите и сроковете, че има бая неща за вършене  Peace

Не ми е приятно да се караме наистина...Извинявам се, ако съм засегнала някого, но мисля, че всички можем да бъде една идея по-мили в изказа си.

Адинка, какво преподаваш ?

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 12:44 от forest_veil

# 94
Аз обаче съвсем сериозно започвам да си мисля, че ще инвестирам месеци, за да преведа всичко и накрая може и никой да не ги чете. Дано трудът ми не иде на вятъра, все пак не го правя за себе си, а за хората, които не могат да достигнат до тази информация.

Шушка, няма да отиде напразно трудът ти, сигурна съм. Аз сим изчела до последната буква всичко каквото са ми давали по лекциите (повечето предимно с рекламна цел). То вярно, че има интернет, ама човек не може да виси непрекъснато на компютъра.

Като дойдеш във Варна, ако искаш компания за морската, обади се на варненската група - приемаме нови попълнение с удоволствие! Simple Smile

# 95
Ха, ха, момичета, развеселихте ме, водите безмислени спорове  Grinning
Ще си помисли човек, че си нямате друга работа, че и по колко много пишете, то и аз ще взема да изляза от сектата  Joy

# 96
  • София
Аз чета една исландска граматика, че в университета така и не можах да го науча този език като хората и сега се самообучавам. А си гледам Стар Трек до откат (за не знам кой път вече, ама много го обичам - и сериалите, и пълнометражните филми).

Иначе се хванах да обновявам визията на уроците, които пращам на учениците ми, малко по-свеж вид да добият, че ми беше писнало да ги гледам. Също и се занимавам да обясня на единия ми ученик, че няма начин да научи фински за 1 година на академично ниво - той има намерение да замине да учи във Финландия, ама не ще с английски, иска с фински. Ами няма как да стане, ама си говоря сама. Нищо, негова си работа, нека се бори, щом има желание.

Форест, къде го учиш това? И как си прекъснала? В смисъл, на мен ми бяха казали, че магистратура не може да се прекъсва и ако по някаква причина не я завършиш в определения срок, просто си губиш правата и после ако искаш да продължиш, трябва да кандидатстваш отново и да започнеш отначало. Питам, защото и аз имам една недоучена - нещо не успях да я съчетая с нощните смени, които карах тогава и в един момент просто я зарязах; имам 3-4 невзети изпита + ненаписана дипломна работа (иначе имах и тема, и дипломен ръководител). Ще взема аз да се обадя да питам мога ли да си доуча или напротив.

# 97
Адинка, много интересно и предизвикателно занимание имаш  Peace Аз съм във ФМИ (СУ). Прекъснах по желание след 2рия семестър. Магистратурата ми е 3 семестъра и предполагам затова не съм имала проблем. Сега обаче имам срок 2 години да се дипломирам. Имам амбициозен план да приключа с изпитите до Септември  Praynig и другата година да пиша дипломна работа  Blush

Аз гледам The Good Wife и Desperate Housewives, но почиваха цял месец, иначе имат по 1 епизод на седмица - за толкова намирам време  Laughing

# 98
форест,ади-не можах да те позная заради новия ник,момичета свалям ви шапка че гледате бебетата и учите или преподавате.Аз всеки ден се радвам че навремето завърших всичко иначе сега честно не си го представям,а и ме мързи честно казано вече.След всичкото лудо учене  и тежки иззпити не ща и да видя учебник писнало ми беше.
Форест каза немски шеф какво работиш,на мен германия ми е слабост и голяма любов.
Ади сигурна финският е много труден за учене или поне на мен така ми звучи,а за месец едва ли има език,който да се научи че чак пък и на академично ниво...........лудост за мен поне

Шерлок холмс трябва да се гледа ама кино едва ли ще ме огрее с мойто зверило,дето все иска да го разнасям,и май ще го чакам в замунда.
Аз пък от лудост в къщи се подлудих на тема готвене,ако има гладни да идват Grinning,че няма изяждане Mr. Green

Вечер лягам с бебето към 9,30,че спим и заедно -пълна картинка сме.Преди 10 дни ми правиха ужасна и много тежка операция на сливиците,от която още се възстановявам.Няма такъв ужас повярвайте,секциото е нищо в сравнение с това ooooh!

# 99
 Привет и от мен!
Ей за това е на такъв хал цялата ни мила Родина за съжаление-вземете модела в темата и го отнесете към действителността в държавата!!!Нека всеки сам се познае-кой дава тон за песен,кой приглася и чинно казава “Тъй вярно!!!“ и кой отговаря ни в клин ,ни в ръкав “Ти пА си мНого УбаФ“  Тъжно е и жалко ,че има непоносимост към изказаното на глас несъгласие с всякакъв вид тоталитаризъм и на двете места и в темата и в държавата!!!Интересно ми е да чета различни мнения и ми е криво,че една прекрасна тема (спомням си с умоление  как Мона Сеньора я пусна и водехме монолози в началото)се превърна в бойно поле.Не веднъж съм казвала,че идеята е да си помагаме и подкрепяме,а тя каква стана...Чета ви,но как да пиша при положение ,че още като бременни съществуваха огромно различия почти във всичко!Сега и със захранването беше така-тук схемата е с плодово пюре,после каши,зел пюрета и месо.Родихме-всеки преживя и продължава да преживява собстеното си чудо!А и да не си кривя душата- по голяма част от хората, които ме зареждаха с позитивизъм и споделях някакви общи интереси пишат рядко!
 И нека не бъда разбира погрешно-това е моята действителност и от моята канбанария нещата изглеждат така!А и е факт ,че има много дакачливи мами и няма как да “мелим брашно“ сто жени на едно място Laughing
  Сега и аз да съм в тон -Дани при последният преглед на 9ти беше 8 800 и 71см,носим дрехи за 9-12 мес,кърмим се интензинвно все още и продължавам да дараявам кърма на местната банка!За съжаление  е с атопичен дерматит от месец ,а  от събота е с Т на приливи и отливи и Херп ангина-измъчи се детето Sad Не сме спали нормално от 1 седм,а зъбите как го мъчат-къса ми се сърцето!
 Франсе,беше питала за водата-Дани започна да пие от лъжичка скоро,предлагах всеки път успоредно с храненето и пропи на финала.Сега вече пие и от чаша Simple Smile

Ето за това си струваше данданията-с кеф да четеш последните постове!
 За всички много прегръдки!И до скоро!

# 100
Пфу, затворих си прозореца.
Цвети, така прозвуча, както и да е, нормално да не се разберем с писане Peace.
Калоянис,  Heart Eyes. Аз преди 3 часа през нощта май не си лягам, моето време е тогава, като си легнат всички.
Танче, честито християнче, много сте сладки.
Джен и аз днес я почвам пак диетата, че декември ни е много празничен в семейството и нямаше как да се получи. Първият път доста добри резултати постигнах, та се надявам и след тази бременност да помогне. Дай идеи за готвене, че вече ми се изчерпа въображението.
Аз пък съм на вълна Спешно отделение и Анатомията на Грей, без надписи и направо съм медицински специалист вече Laughing. Загледах и Никита, новия вариант, но малко бозавичък ми идва, малко за по- наивни хора е, но си го гледам де. Нещо не мога да си напрягам мозъка с нищо и гледам като зомби. О, и Истинска кръв загледах, общо взето много кърваво и психарско го раздавам напоследък май Laughing.
Бях писала и други неща, но не помня вече Blush.

# 101
 Юлско бебе Hug
Shushka,стискам палци и ще се радвам да успее проекта!

# 102
kaloqnis2007, тествам софтуер  Mr. Green
И на мен много ми хареса Германия. Поддържам и лични контакти с някои колеги от Германия и се измумих, че там данъците са 50% от доходите  Shocked

П.С. Аз изпращам свеки след малко и застъпвам старата смяна 24/7  Laughing  bouquet

# 103
Днес се сетих, че имам една много хубава книга на Доротея Пантелеева - "Пълноценно двигателно развитие на бебето" . Това е ръководство с практически указания. Много искам да ви я споделя, но не знам как да го направя. Дали страница по страница да снимам или да направя клипче?!?!

Миме, това ще ми е много интересно! Тази книга нова ли е или е някакво старо издание, има ли смисъл да я търся в книжарниците?
Вътре има показани упражнения за гимнастика ли?
Нашето двигателно развитие за сега включва лежане по гръб, мноооого рядко обръщане на където и да е и явно изразено желание да НЕ седим. Та си мисля, че може и да се обогатя.....

http://www.book.store.bg/p4518/pylnocenno-dvigatelno-razvitie-na … a-panteleeva.html ето това е книгата. Мисълта ми беше, да не си я купувате, а аз да ви я снимам.(дано не нарушавам авторските права) Не са много страниците.

Мами, "take it easy" - В годината на дракона сме - нека да не бъдем дребнави!!! Simple Smile

# 104
  • София
Форест, мерси за инфото. И моята недоучена е в СУ, но във Философския факултет. Може пък и да мога да си доуча. Ще ги питам. А данъците и във Финско са толкова, но имаш опция да спестиш 10% от данък "Църква". Но го има и момента, че в тези държави знаеш за какво точно ти отиват парите и го виждаш с очите си, поне в повечето случаи.

Калоянис, ами не е труден финския. Но то ако питаш мен, трудни езици няма, има различни езици Simple Smile Но да, няма език, който да може да се научи за толкова кратко време на толкова високо ниво, пък какъвто ще полиглот да си. Ама има мерак момчето - пъне се.

Новата Никита и аз чух, че е бозава. Не съм гледала филма, ама една друга моя ученичка пък го превежда и ми каза  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт