Отговори
# 630
Ех, колко много зъбчести бебчета...Габи си седи без нито едно пък  Crossing Arms Всеки ден я питам къде си е забравила зъбчето  Joy

И аз искам да ги направя тия бисквитки - задължително ли е да има зъбки, за да й ги давам  newsm78 Извинете, ако звучи тъпо, ама наистина не знам  Blush

Танче, мерси, че сподели за дистанционното - тъкмо и ние мислихме да взимаме, а сега е и намалено  Whistling
Габи много обича да си разглежда книжки. Направо полудява по тази - музикална книжка с животни Надявам се, че първата й дума няма да е крава, жаба, пате или овца все пак, защото по цял ден й ги показвам, пък тя писка от кеф  hahaha

Иначе казва 'ля', 'да', 'га' и разни такива. Вечер заспива в 21:10 и сутрин е кукуряк в 7:00, за разлика от мен  Whistling

Припява си в началото като сладкопойна чучулига, а към края на песните й вече е като птеродактилче  Joy Понякога ръмжи като мечка...изпробва си гласа по цял ден  Mr. Green

Забравих какво други щях да пиша...Аз в момента си пиша курсовата работа по Business Intelligence и съм малко ха-хо  Crazy

Целувки и прегръдки  Hug

Jen, дано по-скоро преминете към новия режим на хранене с бебчо  Peace А на теб...ами дано се стабилизираш, че сигурно хич не ти лесно непрекъснато да пиеш хапчета  Tired Hug

besyto, радвам се, че вече си с любимите ти мъже  Hug

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 22:46 от forest_veil

# 631
Здравейте, момичета!

Чета ви, но все не ми идва ред да пиша, а от всекидневната борба и недоспиването нощем се чувствам ужасно уморена и нямам желание за нищо... Като чета обаче какви проблеми имат повечето от вас, направо ме е срам да се оплаквам...

Дребен няма зъби, но се надявам и да няма скоро, поне заради кърменето - хич не ми се иска да се боря и със зъби, че и без това едвам ми се отвисява на циците...

Не разбирам защо толкова му се чудите на този глутен - щу нещо се изпонаписа дори и в тази тема... Глутен има в най-голямо количество в пшеницата и то в бялото брашно, т.е. ако давате бял хляб или нещо с бяло брашно е добре количествата да са по-малки... Иначе може да вкарате глутена с каквото си пожелаете и да смените с каквото пожелаете... Както вече писах, аз започнах с пълнозърнест пшеничен хляб, където естествено количеството глутен е по-малко от това в белия хляб... Ранното му въвеждане (преди 4-ти месец), както и късното (след 8-ми) не е препоръчително... Добре е като се започне с глутеносъдържащи храни, да не се спира поне месец, освен ако детето не направи алергия... Това е, нищо страшно няма...

Днес правих бебешките бисквити с тиква на Бъни - те са с бяло брашно, но малкия не изяде много, може би около половин бисквита... Хубави станаха на вкус, приличат на баница с тиква (по нашия край му казваме тиквеник)...Правих ги със 100 гр. захар, но станаха сладки, може следващия път да намаля още от захарта... Всички вкъщи ги харесаха, докато чакахме да се опече втората тава, ометохме първата...  Laughing

Продължавам да захранвам с каквото ми падне, но с тиквата се справя най-добре, явно защото е по-мека, а още не е свикнал да дъвче... Определено тиквата му харесва, изяжда количества, само дето не го свърта на столчето за хранене... Тази вечер спонтанно захраних и с банан... Взех детенцето на коленете си, обелих един банан и малко аз, малко той, ту единия, ту другия, изядохме го... Той започна пръв с кората на банана - така сръчно я набута в устата си, все едно цял живот бананови кори е ял...  Laughing  Какво количество банан изяде си нямам и на идея, само че много големи парчета отхапваше и трябваше да го озаптявам през цялото време...

addy_1, точно това клипче и аз не го виждам, но пък виждам няколко други - идея си нямам какви са им настройките...  Thinking

eka, дадоха ми идея за оризовото брашно - щото при нас го няма... Надявам се момичето да не се сърди, че споделям...  Peace  Може да мелиш ориз/елда/подобни в кафемелачка... Пробвала съм със захар, когато ми трябваше пудра захар, за елдата съм сигурна, че става, така че предполагам и с ориз ще се получи... 

forest_veil, абсолютно не е задължително бебето да има зъби, за да му се дават бисквити... Само да се следи да не се задави, макар че има беззъби, които дъвчат по-умело от озъбилите се...  Peace

besyto, дали ще продължиш с кърменето зависи само от твоето желание и от това на бебето... Кърмата ти може да се възстанови... Ако искаш да го отбиеш, сега е момента... Може пък бебето само да си поиска гърда, нищо че скоро не е сукало... А има и зъби, те могат да усложнят нещата... Въобще, варианти много... И тъй като си писала преди повече от 5 часа, вероятно въпросът вече не стои пред теб...  Peace

Изпонаписах се... Лека нощ...   

# 632
Хиляди благодарности за отделеното време и за подробните обяснения. Подхода ми към момента е точно такъв, опитвам се да отбивам плавно и без големи сътресения, като се надявам до 2-3 месеца да съм успяла по най-безболезнения начин за детето, тъй като е от децата които определено са пристрастени към сукане. Здравословните ми проблеми са доста сериозни и са още от бремеността, и тука не става въпрос само за прием на лекарства, а и за това, че колкото и да са безобидни, някак не мога да приема, че постоянно приемам тежки лекарства (АБ, респираторни, темепературо понижаващи) почти ежедневно и кърмя и това продължава дълго време повече от 3-4 месеца, а за напред ще има и по-серизони лекарства ( кортикостероиди, нестероидни и т.н.) Опитвах с хомеопатия, но не се получават нещата. Така или иначе ще ми се наложи да работя активно по 8-9 часа  преди навършването на 1 година на детето , така че през деня няма да мога да кърмя. Гърдите доста ми се препълвант на моменти, но мисля че до няколко дни ще успеем да уравновесим нещата, ако успя да го приуча да заспива например без гърда, както и да приема други течности освен кърма, доста сложно, добре че имам подкрепата на близиките си хора и ми помагат. С първият си син, кърмих до 1 година, но някак по лесно се отучваше и привикваше към шише и твръда храна.

Ние обичайно не сучем когато приемаме твръда храна, суче преди това или след това, но поне 1 час. Имаме 2 заместени твърди хранения, на обед и следобед, останалото е кърма, и 1 път суров плод сутрин. Опитвам се в момента да давам в 9 часа закуска-твръда храна без  кърма, но до обед си иска и поне 1 път суче, после обядва към 13 часа, след това пак суче към 15, после 17 -каша 1 20 аса -кърма, през ноща (до сега имаше поне 2 кърмения) и в 5-6 пак кърма.

Тази нощ успяхме да пропуснем нощното хранене, трудно беше и за двамата, но се спарвихме с помощта на майка ми, защото при мене не се получава, търси си и като коте дере и дърпа и си иска  Cry

В момента съм с бронхоспазъм, може да ми се наложи да приемам вентолин или костикостероид, но дори и да ме пропусне сега, незнам кога пак няма да се случи. В тази връзка за мене е важно да зопчна да подготвям себе си и детето към друг режим на хранене.

Привет jen,
Виждам, че ти добре си огледала ситуацията от различни страни и имаш изградена представа как ще се развиват нещата при вас. Споменаваш, че гърдите ти се препълват на моменти. Добре би било, когато са напрегнати да предложиш на детето да суче или да ги изцедиш, колкото да почувстваш облекчение. Пълните гърди може да са показател, че нещата се случват малко по-бързо, отколкото тялото ти успява да отреагира. Също така, би могла да задържиш за известно време на етапа до който сте достигнали или дори може да се върнете крачица назад, докато гърдите успеят да се нагодят към предлагането на по-малко мляко, преди да намалиш предлагането още. Подкрепата на близките е от изключително значение и се радвам, че имаш опора в хората до теб. Относно децата, както вероятно вече си забелязала те могат да са много различни, а в други моменти много да си приличат. Те си остават съвсем независими малки човечета, които ще продължат да растат и да се развиват според темперамента си, своите собствени интереси и светоусещане Simple Smile

Ако усетиш напрежение на гърдите независимо преди или след твърдата храна, може да предложиш да изсуче мляко, за да може да ги облекчи. Ако детето не пожелае или ако остане напрежение и след като е сукало е добре да изцедиш малко, за да ги облекчиш. Сегашният ритъм на хранене е:
5-6 кърма
9 твърда храна
1 кърмене между 9 и 13 часа
13 обяд
15 кърмене
17 -каша
20 -кърма
през нощта (до сега имаше поне 2 кърмения)
При кое от тези хранения усещаш препълването на гърдите? При повечето жени това се случва в преди обедните или обедните часове, така ли е при теб самата или може би е по друго време? Тъй като детето има 2 нощни кърмения, може да опитате да отложите първоначално едното от тях. При следващото събуждане може да се окаже подходящо хем да посуче и да се успокои, хем да облекчи гърдите. Когато след няколко дни гърдите вече не се препълват и привикнат, както и бебето, би могло да се опита плавно намаляване на предишно или следващо хранене.

Съжалявам за здравословното неразположение, което изпитваш. Вентолина е лекарство, което според справочниците, както европейските, така и американските е съвместимо с кърмене. То е от най-ниската категория на лекарствата, ниво на риск 0 - в европейския справочник http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp, както и Л1 (категориите са от Л1 до Л5) в най-известния справочник за съвместимост на лекарствата с кърмене на д-р Томас Хейл от 2010 година. Според описанията лекарството се отделя в много малки количества в майчиното мляко, особено ако се ползва като инхалатор.   bouquet

# 633
Здравейте, момичета   bouquet

Май ни затрупа снега и спим зимен сън  smile3503, че голям застой в темата  Joy

Едно морско кафе, стига вече сняг

Днес Димитър ми повърна на фонтан  Sick Май има секрет от носа, който му се стича в гърлото, но на вън нищо не изтича... Снощи пак имаш малко температура 37,6. Днес не съм му я мерила още, но не е топъл. Сега спи и като се събуди ще я мерим пак IllКърмя го по-начесто, пък дано не се влоши...

stelt77 идеята е добра с кафемелачката. Аз даже си мислих дали няма да стане с оризовата каша, която купих...  newsm78 Ще бъде на проба -грешка   chef

addy_1 пак не се вижда. Аз имах регистрация, но нещо не мога да се сетя как беше, че не съм го използвала този сайт от година. Дано се сетя, че напоследък забравям пароли за страх, от около месец не мога да си вляза да си видя сметката в ДСК, а уж имам 2 пароли, на които сменям главни букви или разменям местата, но съвсем съм изпушила  smile3538

да продължа и темата с гъбите - онзи ден си купих  и като че ли имам малко подобрение. Те подобряват естествената флора. Ще ги слагам тях, после пак лекарството и лактобацили през устата. Та дано малко ми се подсили организма...

Jen дано се нормализират нещата, без излишен стрес за теб и бебо  Hug

Отивам да  1dishes и да разгледам някой и друг кулинарен сайт, че днес може еди приятели да ни дойдат на гости  Drunk

# 634
Ох, написах си курсовата  Party И свърших един куп домакинска работа от сутринта  ooooh!

Чудя се дали да поръчам ей това на Габи  newsm78 Във FB някой беше постнал снимка и мъжо като я видя вднага отсече, че щяло да ни бъде много полезно. Със сигурност ще ни е, но пък се чудя, ако сега го вземем реално колко време ще го ползваме  Crazy

Флоражин съм ползвала и ми помогна много  Peace

Очаквам всеки момент Габи да се разплаче и да поспи в/у мен...Следобедите все така става, но покрай нея, дремвам и аз  Whistling

Спокоен следобед   bouquet

# 635
Здравейте!
Ей,голям студ навън,пак пропуснахме разходката!
besyto,надявам се,че сте добре и се радвате един на друг!Пък кърменето...дано и там се получат нещата,ако не-здраве да е!
Стелт ,за меленето на зърна в кафемелачката знам и аз,но се чудя-трябва ли първо да се обработват по друг начин-мият,сушат на слаба фурна и т.н или няма нужда?Аз наскоро купих амарант,да пробвам,мисля по някое време и на беб да приготвя.Те зрънцата са толкова ситни,че сигурно няма да си правя труда да ги меля.
Днес беб яде пащърнак с праскови  ooooh!само пюре от пащърнак не пожела,но като видя батко си да нагъва компот от праскови се разписка и така топихме парчета праскова в пюрето и...Направо в чудо се видях с тези зеленчуци Mr. Green Не ще и не ще

# 636
Ivvy благодаря ти от сърце за инфото за Вентолина  Hug Hug Hug

При нас положението е доста усложнено от зъбоникненето на 4 горни зъба, така, че се опитвам да се водя по него в момента. През ноща цока към 4 и после 6.30, след това чак 14 часа, но повърна всичко след това, дори и обедното пюре, котео едвам изяде.

Гърдите ми се препълват доста по скоро следобеда и вечер и нощно време, но днес е по добре положението поне за сега
Ще се  опитам през следващите 1-2 седмици да редуцирам храненто в 9 (като заместя изцяло с твърда храна) и евентуално едното нощно( което при тия зъби трудно ще стане )

Grinning

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 15:08 от jen

# 637
Аз наскоро купих амарант,да пробвам,мисля по някое време и на беб да приготвя.Те зрънцата са толкова ситни,че сигурно няма да си правя труда да ги меля.

Амарантът е много полезна храна. Но за бебик - след 10тия месец...

Киноата също е много добра, тя е след 7мия месец.

И двете са без глутен.  Peace

# 638
Чудя се дали да поръчам ей това на Габи  newsm78 Във FB някой беше постнал снимка и мъжо като я видя вднага отсече, че щяло да ни бъде много полезно. Със сигурност ще ни е, но пък се чудя, ако сега го вземем реално колко време ще го ползваме  Crazy

Forest, аз това го купих от продавалника за 25 лева. Всеки ден слагам Мишо в него по малко и на него много му  харесва, но повече от 15-20 минути не се задържа, ама той и не седи още стабилно. Все пак е хубава алтернатива на шезлонга, който вече му умръзна, пък и не сме от много подвижните, та за сега само лежим и посядваме за малко. Според мен зависи от темперамента на детето... Все пак оригиналната му цена ми се вижда малко висока, така ако го намериш в продавалника може би си струва....

# 639
[

Амарантът е много полезна храна. Но за бебик - след 10тия месец...

Киноата също е много добра, тя е след 7мия месец.

И двете са без глутен.  Peace
благодаря!   bouquet Значи може скоро киноа да купя

# 640
Привет момичета

Леле... ако знаете какво се вижда в момента през прозореца ми.... от вчера валеше сняг, а преди малко започна толкова силно да вали, все едно до сега никога не е валяло... Simple Smile

Женя, дано бързо ти мине... ще питам баба ми че си правеше едно лекарство от билки за подсилване на имунитета, ако може да ти помогне  Hug

Искам да попитам всички, които имат колички Bertoni Carrera - (мисля че Адинка казваше) , от коя година е модела ви , ако не е от 2011 има те ли включено покривало за краката за летния кош, защото аз специално си издирих с 300 зора оранжевия модел от 2009 година , но се оказа, че няма покривало(чувалче) за краката и сега понеже вече ни е малък зимния кош и ще трябва да минаваме на летния, се чудя какво да правя, защото трябва да може да се покрият краката й, че ще и е студено така ...  newsm78

Аз се отдадох на бързи домашни курабийки ( cookies) докато малката спи и сега си хапвам сладко Simple Smile Тя вече стана де, но татито сега се прибра , че знае че в 5 съм на козметик и ще може да я гледа Simple Smile

Айде лека, че нещо ми дават зор Simple Smile

# 641
Здравейте,мами
Влизам,за да се запиша в отбора на мамите с озъбилите се бебчовци  newsm68
Днес бяхме на консултация и лекарката потвърди съмненията ми - избил е първи зъб!
Казвам съмнения,щото Даниел ще ми отхапе ръката,но няма да ми позволи да му пипна венеца или да му надникна в устата да видя какво става  Rolling Eyes
Биха ни хепатитната ваксина и сега съм спокойна,ч до 13м няма повече ваксинации.
Много са ми интересни тези бисквити, които споделяте.И аз ще направя.
И аз дадох на Дани да си хапва от моя банан и много му хареса.Малко само се притеснявам,че в банана има хистамин,а Даниел е на противохистаминови капки
Имаме си вече машина за хляб и от 2 дни пека домашен.Купувам пълнозърнесто брашно и пека.Вече имам една добра рецепта,по която съм сигурна,че хляба става супер и ще давам на малкия корички да си смуче.
Исках да питам,ако знаете,от кога може да се дават млечни каши на кърмачето? Ние в четвъртък сме пак при гастрото и ще го обсъдим това нещо, но ми се иска да знам и вашето мнение.

Иначе умирам от скука вкъщи.Никъде не мърдам,освен до магазина и обратно  Sad  Така ми липсват летните разходки и кафето в парка...

Ставам,че малкия истерясва сам  Laughing

# 642
Стелт ,за меленето на зърна в кафемелачката знам и аз,но се чудя-трябва ли първо да се обработват по друг начин-мият,сушат на слаба фурна и т.н или няма нужда?

Да, това е много интересен въпрос...  newsm78   Ако го измиеш, ще му падне нишестето, това е ясно... Въпросът е за брашно дали трябва да е със или без нишесте?  Thinking  Иначе за различни рецепти за готвене е различно... Ако намеря отговор, ще пиша...

P.S. 99,9% съм сигурна, че не се мие... Просто няма логика да се маха нишестето...  Peace

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 17:14 от stelt77

# 643
Ivvy благодаря ти от сърце за инфото за Вентолина  Hug Hug Hug

При нас положението е доста усложнено от зъбоникненето на 4 горни зъба, така, че се опитвам да се водя по него в момента. През ноща цока към 4 и после 6.30, след това чак 14 часа, но повърна всичко след това, дори и обедното пюре, котео едвам изяде.

Гърдите ми се препълват доста по скоро следобеда и вечер и нощно време, но днес е по добре положението поне за сега
Ще се  опитам през следващите 1-2 седмици да редуцирам храненто в 9 (като заместя изцяло с твърда храна) и евентуално едното нощно( което при тия зъби трудно ще стане ) Grinning

Привет jen,
Ти добре познаваш ситуацията и бебето си и се надявам всичко да протича според очакванията и на двама ви. Действително, ако има активно никнещи зъбки, повечето деца може да учестят кърменията за кратко и когато растежа им спре или пробият, обикновено се връщат към обичайния си ритъм на хранене. Желая ти успех и каквото и да има сме насреща
  bouquet

# 644
Привет момичета  Hug
Отдавна не съм писала и нямах време и да чета дори  Confused
Свърши нашата ваканция в Бг и вече сме си вкъщи  Sad ... Хич не ми се връщаше  Sad Sad Sad  И пътуването беше кошмарно за мен (толкова ми беше лошо в самолета, че за първи път повръщах  Tired) Днес продължава да ми е зле и да ме боли глава  Sad
Направих ме консултация с ортопед и ни каза какви упражнения да правим . Ходихме и на очен и всичко ни е наред с очичките  Heart Eyes Съветвам ви ако не сте ходили да отидете, защото е много важно да се направи ранна консултация ако  Не Дай Боже има проблем да се отстрани рано  Peace Мога да ви препоръчам много мила докторка, която работи с бебчета  Grinning

Честито на всички озъбили се, особено на Цвети за първото зъбче  Mr. Green

Относно жълтъка - въведох го преди седмица. Давам го през ден по 1/4, редувам с месно-зеленчуково на обед  Peace Въведох пуешко и пилешко. Вече давам само твърда храна, но тъй като Софи заспива на гърда се кърмим като стане време за спане  Laughing В интерес на истината и кърмата ми е малко и хич не стига за основно или дохранване  Confused

Форест, ако Габи е по- подвижна това няма да ти свърши никаква работа  Confused Как ще я накараш да седи там незнам... Пък и няма да го ползваш повече от месец според мен  Peace
Да се похваля че Софи вече се изправя и като се хване за кошарата стои и гледа ТВ от там  Laughing Иначе скоро ще ни избие и 8-мото зъбче - голямо лигавене е тези дни  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт