Отговори
# 645
             Здравейте!

Не съм писала скоро ,но чета.На Ани ѝ отложиха ваксината отново,защото беше с температура няколко дена заради зъбки.Имаме вече 8 зъба.4 зъбчета наведнъж изкараха .Вече всички резци са налице.
        В момента нямаме обриви,но пък отлагаме ваксините заради грипната епидемия.
        Цвети,вие колко време пиете антихистаминовите капки?Ние пихме 1 месец.Ваксините ще правим с подготовка с антихистаминови капки.
        Мен също ме интересува какви каши давате .
        Баткото беше болен . Сега пък аз съм болна.Пия чай,ходя с маска и дано не се налага да взимам лекарства.Добре,че пускат децата ваканция,че навън е голям студ.
        Захранването ни върви бавно.Малката започна да отваря уста и да приема пюренцата.
        Ами това е от нас.
        Приятна и топла вечер на всички!

# 646
Хм...  newsm78  Антихистаминовите капки не са ли някакъв вид имуносупресори? Чудя се каква е логиката да се третира организма с медикаменти, потискащи имунната система и едновременно с това да се прилагат медикаменти, които се очаква да я стимулират (като ваксините)!?   Thinking  Най-малкото по този начин, създадения от ваксините имунитет (друг въпрос е дали въобще се създава такъв) се компрометира... И в листовките на ваксините си пише, че при отслабена имунна система, препаратът може да не доведе до добър имунен отговор... Не съм се интересувала с подробности, разсъждавам си просто...  Rolling Eyes

# 647
Фейт, би ли написала името на докторката и къде са прегледите..евентуално цената ? Аз мисля като се позатопли да ходим на профилактичен за Габи и събирам мнения. Може би ще се въздържа от това столче все пак...Както си писала, ще го ползваме съвсем кратко...трябвало е по-рано да се сетя, но явно не ни е било чак толкова необходимо  Whistling Дано ти мине по-скоро неразположението  Hug

# 648
  • София
Привет!

Не съм писала от няколко дена, нещо не ми се пишеше, но пък ви чета.  Hug

Честито на озъбилите се, аз още чакам. Първото долно зъбче се е показало над венеца, но само връхчето, не е излязъл още целия зъб. За колко време пониква един зъб?  newsm78

Джен, дано мине всичко плавно с отбиването на Мишо и бързо да се стабилизира здравето ти!  Hug

Франсе, аз съм с Бертони Карера - правилно помниш Simple Smile. Не знам от коя година е моделът; със сигурност не е 2011, защото 2011 има амортисьор на предното колело, а моята няма. Имаме зимно чувалче за летния кош, да, беше си в комплекта.

Бесито, радвам се, че вече мъжете ти са при теб!

Фейт, препоръчай офталмоложката, моля! Аз не съм я водила Йоанна още, но искам да я заведа - имаме семейна история на късогледство и астигматизъм, които според едни доктори се предават по наследство, според други - не, но аз искам така или иначе да я заведа на преглед.

Форест, според мен няма да го ползвате дълго това нещо. Аз съм пригодила за такива нужди възглавницата за кърмене - върши ми чудесна работа.

Не помня вече на кого още исках да кажа нещо...

Иначе ние сме добре, стоим си основно вкъщи, а ако излизаме, е за не повече от 10-15 минути, колкото да отскоча да купя нещо. Занимаваме си се, аз залегнах яко над исландската граматика, чета и превеждам (с цел упражнение) едни текстове и понеже чета на глас, за да си слушам произношението и да се самокоригирам, Йоанна ме гледа странно, а понякога ми се смее  hahaha Та на нас ни е забавно вкъщи Simple Smile

Хубава вечер!   bouquet

# 649
  • Варна
И аз, да кажа хм, добре , че не ми се е налагало да давам антихистаминови капки, от както лекувам децата си с хомеопатия не са пили никакви вентолини или пр сиропи , нито пък лекарства за алергия. Иначе Денис си мина по реда с няколко антибиотика , всякакви сиропи, алергии към антибиотик, и пр. до като стана на година и половина и попаднах на хомеоптката, която ползвам до сега. Не е лесно с тая хомеопатия, но Ния веднъж само е пила Суметролим , и то защото хомеопатката я нямаше и я лекува личната, пък иначе сме много болнави от към гърло. Ама да видим с Бела как ще е , с тая кашлица не можем да се преборим нещо, не че кашля много, но 2-3 пъти на ден се закяшля, но все едно , че има храчки. Миналата седмица изпуснахме консултацията заради студа, тази не знам дали ще идем, но ще гледам поне изследвания пак да и пусна и да я консултирам и с друг лекар, че нещо ме гложди, тая кашлица.  newsm78
Иначе захранването добре върви, вече втора седмица яде с голям ентусиазъм , и  с доста ниско КПД пюре от картоф, морков и тиква . Размахва радостно ръце и краце, както куче маха с опашка като види копанята с храната. Изяжда по около 100 гр  и повече не може да поеме. Утре мисля да вкарам пъщарнак.
За меленето на зърна в кафемелачка, нещо има спомен, че трябвали зърната преди това да се пекат цяла нощ на слаба фурна, не помня защо , но така съм чела. Това обаче май беше ако искаш да правиш брашняна каша, ако ще печеш бисквити вероятно не е нужно да се пече зърното според мне. Само си разсъждавам. Peace

# 650
  • Варна
Адинка, Йоана , току виж проговорила на Исладски, а ?
Jen, възможно най -леко да се пребориш с проблемите ти пожелавам.

мм, забравих да кажа колко съм проста, вчера вечер след като накърмих Бела , реших че може пък още да и се яде и и предложих една кърма дето от събота съм я надоила и да не я хвърлям викам си може пък да я изпие,(пък нали съм чела, че в хладилник кърма се съхранява до 5-7 дни , та реших , че бебето е голямо и няма проблем) и тя да не повярваш взе , че изпи 80мл. И цяла нощ беше супер неспокойна, през поливин -един час се буди, хленчи, сука-не сука, чак към 8,30 заспа спокойно и спа до12 По едно време ми се стори топла, но като се събуди нямаше Т, обаче има сополки. Е сега не знам от старта кърма ли беше това чудо или вирусче newsm78 . Ще кажете - зъби ..... Колко месеца  ще растат тия зъби.
А зъби - няма , ни един !

# 651
Ivvy благодаря ти от сърце за инфото за Вентолина  Hug Hug Hug

При нас положението е доста усложнено от зъбоникненето на 4 горни зъба, така, че се опитвам да се водя по него в момента. През ноща цока към 4 и после 6.30, след това чак 14 часа, но повърна всичко след това, дори и обедното пюре, котео едвам изяде.

Гърдите ми се препълват доста по скоро следобеда и вечер и нощно време, но днес е по добре положението поне за сега
Ще се  опитам през следващите 1-2 седмици да редуцирам храненто в 9 (като заместя изцяло с твърда храна) и евентуално едното нощно( което при тия зъби трудно ще стане ) Grinning

Привет jen,
Ти добре познаваш ситуацията и бебето си и се надявам всичко да протича според очакванията и на двама ви. Действително, ако има активно никнещи зъбки, повечето деца може да учестят кърменията за кратко и когато растежа им спре или пробият, обикновено се връщат към обичайния си ритъм на хранене. Желая ти успех и каквото и да има сме насреща
  bouquet

Благодаря още веднъж за саветите, отделено време и ценното инфо  Hug Hug Hug Чудесно е, че има такива хора като вас  bouquet

# 652
Адинка ако има прорязало зъбче, се казва, че имате зъбче  Laughing. Често майките очакват цял зъб и тогава казват, че имат поникнало зъбче bowuu bowuu, а растежа е доста различен по време, но за около 1 м. след поникването почти изцяло се показва.

Сали не съм кориэей в кърменето, но баткото предимно се хранеше с таа ва кърма от храдилник и шише, ако е съхраняване правилно, не би трябвало да има проблем, но аз лично не съм държала повече от 48 часа в хладилник, мене 5-7 днш мш си вшждот множко  newsm78. А може и да е преяла и да и е било тежко. Кашлица и чоя има около периода на зъбоникнене, винаги започва да му хърка носа, да подкаля и да се подсича дупето, но това е около 1 седмица преди да избие зъба.

За млечните каши
- повечето са с АМ, ако детето няма фамилна обремененост или други алергии, не виждам причина да не се дава, друг е въпроса дали кърмещите майки предпочиат безмлечни и добавянето на кърма, но все пак млечните имат по-голямо разнообразие. За протокола, аз вече давам млечни каши. Много дависи и от това колко и какви храни приема детето  Peace

# 653
  • Варна
Jen , и аз в рамките на ден - два най много, т.е. 48 часа след изцеждането гледам да я използвам, иначе замразявам, а тая беше престояла около  60 часа, по принцип не би следвало да има проблем, не изглеждаше развалена на вкус и мирис, а на обед бях слагала от същата в пюрето.

# 654
минавам само да се похваля имаме си първо зъбче   tooth

# 655
Добро утро,

зъбоникнене настана отново. Честито на озъбилите се.
Нашият татко няма търпение децата да ядат храна като нашата, все му казвам, че има време - цял живот ще ядат и му обяснявам че бавно-бавно се въвеждат храните и че ще дойде времето да хапват "човешка" храна. Та вчера му показвам как гризкат ябълка с мрежичката за прясна храна и той ми разправя, че някакъв негов познат с бебе по-малко с 1 месец вече му давали месо и аз се ядосах и му викам - еми в кухнята са кюфтетата, донеси едно да пусна в мрежичката и да не му мислим за храната на децата.  Laughing (беше забравил да купи мляко за бебетата и явно не му се излизаше до магазина в този студ навън)
А за кашите - аз предпочитам безмлечни като си добавям от нашето си АМ, а пък могат да се обогатят с различни плодове.
Форест, и на мен ми се вижда излишна покупка, но вие си преценявате. Аз се въздържам от покупки на излишни неща, че няма къде да ги трупаме.
И аз ще се възползвам от препоръка за очен лекар, знам че се прави профилактичен преглед, ама нашият педиатър не ни е дал направление.
Хайде хубав ден, слънцето се показа днес най-накрая.

# 656
здравейте,влизам само да се похваля че и ние вече имаме зъбче Joy newsm44

# 657
Не можах да изчета последната страница.
Тази нощ не помня кога съм спала и кога не съм  Crazy Страшна работа беше. Струва ми се, че виновника е пак зъбче, или второто отдолу /което аз го виждам над венеца и го водя пробил  Rolling Eyes/ или ще почват и горните.
Сетих се за клипа с бисквитките. Пробвам пак за тези, които искаха, а не можаха да го гледат.
Бях го сложила като връзка, сега го слагам като видео.

http://alexsanderstoev.multiply.com/video/item/8/8

Ще ви чета по-късно, отивам да слагам на малчо манджата за обяд.

То пък пише само от YouTube и  Vbox7  newsm78

# 658
  • Варна
Aз се въздържам от покупки на излишни неща, че няма къде да ги трупаме.
И аз така, нема место у нас вече за детски принадлежности и играчки ! Laughing

# 659
  • София
Добро утро!

Адинка, Йоана , току виж проговорила на Исладски, а ?

Ааа, сакън!  Joy Joy Joy Само това ми остава Simple Smile Но ако я облъчвам достатъчно дълго време, нищо чудно и да прихване нещо  Joy

Адинка ако има прорязало зъбче, се казва, че имате зъбче  Laughing. Често майките очакват цял зъб и тогава казват, че имат поникнало зъбче bowuu bowuu, а растежа е доста различен по време, но за около 1 м. след поникването почти изцяло се показва.

Честито ни първо зъбче и на нас тогава Simple Smile Мерси за разяснението Simple Smile Значи още известно време може да си почакам да излезе целия.

Честито и на останалите озъбили се.

Каши гледам, че обсъждате - аз давам безмлечна (оризова с банан на Töpfer), доскоро я правех с кърма, защото имах замразена, но свърши и сега я правя с АМ. Слагам и плодово пюре вътре, иначе не я яде. Като свърши кутията, може би ще взема някаква млечна каша, щом са с АМ.

И понеже едвам гледам, отивам да се наливам с кафе...

Общи условия

Активация на акаунт