Отговори
# 675
Еййййй
много кисел тоя мой син бре ....
Цял ден търка очи, спи 15 мин,събужда се, яде, реве,търка очи, спи 20 мин .... и така цял ден...
пък ако мръдна на 2 метра от него и се почва рев и писъци .... Дано да е само кофти период ...

Анелия аз давам готови пюрета с царевица,но имам и във фризера,която мислех да сварявам и да пасирам.. не бях се замисляла за люспичките... не знам .. няма ли как да се махат по-големите люспи?Ако се окаже проблем няма да давам домашни пюрета с царевица...

Вили давам фенистил 20/10 горе долу.Когато няма обриви (като сега) не му давам.
Когато на Дани му бих ваксина също беше под антихистминова защита, но нещо не се получи и 3 дни по-късно се обрина така,както не съм го виждала никога Sad
Сега нещата се успокоиха и се надявам да няма нови обриви (поне не скоро време,де)

Добре дошла,Карина! Можеш да напишеш на лични на Bulechka как се казва бебето, на коя дата е родено, ръст,тегло и от кой град си, за да те пише на 1-ва страничка!

нещо още щях ли да пиша.. не помня  newsm78  Embarassed

Като се сетя пак ще се включа!

# 676
Еййййй
Цял ден търка очи, спи 15 мин,събужда се, яде, реве,търка очи, спи 20 мин .... и така цял ден...
пък ако мръдна на 2 метра от него и се почва рев и писъци .... Дано да е само кофти период ...

това все едно аз съм го писала.... +че и ние да не останем по-назад вече 2ри ден  отказваме пюрета и каши.... #Crazy

# 677

Щях да ви питам дали вече слагате бебоците в проходилка?И също дали вече ''проговориха''?Алекс почна да вика ''диа диа'' и ''та та'',а така ми се искаше да чуя първо мама Simple Smile

# 678
Еййййй

това все едно аз съм го писала.... +че и ние да не останем по-назад вече 2ри ден  отказваме пюрета и каши.... #Crazy

Е да,ама знаеш ли какво се оказа? Даниел не иска да яде от шише.. явно го дразнят венците отдолу.Дръпва 2-3 пъти и почва да върти глава и да нервничи.Светна ми да го пробвам с каша - изяде 2 с.л. с около 100 мл кърма вътре и се кротна! Поигра 30 мин и заспа за 2 мин!.. Не знам как ще я караме,ако в периода на зъбоникнене отказва да яде кърма от шише... как да му давам кърма иначе не знам ...

karinnnaa аз няма да слагам Дани в проходилка.Рано му е още,пък и по принцип не искам да се учи така.Измествал се някакъв център на тежестта и вместо да се учи по-бързо,детето по-бавно се научава да си стъпва на краката и да ходи (според думите на ортопеди).А за приказването мисля,че бяхме коментирали съвсем наскоро. Дани много усилено направо крещи мамамамамама и умирам от умиление  Heart Eyes

Малко оспамих днес,ще ме прощавате  Embarassed Blush

# 679
Цвети, Франсе и Александър е в същата фаза  Tired
Няма да се повтарям, поста на Цвети важи с пълна сила и за мен.
Ей го току-що се събуди след 15мин. сън и реве сега  Confused После ще спи до към 12ч и пак се почва  #Crazy При него май ще са горните, но там не мога да надникна въобще.
Оставям ви, че таткото се чуди какво да го прави  Crazy

# 680

Привет!   bouquet

Леле, голям зъбовалеж! Да са бели и здрави всички!

Момичета, ако ще правите домашно пюре от царевица, задължително махайте люспите! Цяла може след 1 1/2 г. Препоръчително е първо с каша да се даде царевично брашно и след 8мия месец пюре от царевица. Това е моето мнение, изградено след проучванията ми. Всеки сам си решава как, кога и с какво да захранва.  Naughty

За сама си правя кашите с био-брашно, засега само ориз, но не слагам мляко никакво...  Thinking

Сали, полезна информация, мерси!

За протокола: и ние сме адски кисели...  #Crazy

Проходилка: няма да го слагаме.

За говоренето и ние сме на вълна: мамамам - амамммама - мамамам  Heart Eyes

Имаше още неща, но  ooooh!

# 681
Честито на озъбилите се бебоци  newsm47
Франсе и ние сме със същата количка, без покривало. Честно казано не мисля че ми и трябва, аз и на  коша за новородено  не съм ползвала тази екстра, даже бебо не го и завивам с одеало като излизам, за което търпях доста критики от другите мами в парка "ама не му ли е студено на това дете, защо поне едно одеалце не сложиш..." Свалям си "гюрука" на коша да може да гледа човека, обличам с космонавче и отдолу винаги има нещо вълненко и така. При на нас в момента е доста снежно, което значи че сме без количка, а като се стопи снега сматям да сложа бебо на една възглавница леко седнал (полулегнал) и така да спася положението до пролетта. А иначе и на нас от доста време ни е къс коша и последните няколко разходки човека си вдигаша краката на горе, голяма емоция бяхме Simple Smile
Аз май много се разписах, но бебо заспа в 16 часа и вече три часа спи (за седем месеца и половина не се е случвало нито веднъж  newsm78)
Относно хапването - еми яде си и това е. Жълтък (1/4) давам през ден два. Хапваме си и пилешко и пуешко. Днес купих рибка и заешко, така че утре пак ще разнообразя храната. Давам да гризе и обикновенни бисквитки (е съответно седя до него да не би да се задави и му броя трошичките)Миналия ден си хапнахме и грис със праскова.  Обичаме и банан, но от него се позапича.
Започнах и в проходилката да го слагам Simple Smile
Аз май доста чаршафосах, пожелавам ви лека вечер без много буденета и кривенета Simple Smile

# 682
Аз слагам Павко в проходилка и на двамата ни е добре-на мен малко свободно временце а той е супер доволен че достига сам до набелязаните от него цели.

# 683
Здравейте Simple Smile

snow 79, ледам че за риба си писала. Според вас от колко месеца е позволена? Аз дадох сьомга, а на самото пюре пише, че е за над 5 мес. Педи като чу за малко не ме обяви за луда. Каза, че риба се давала след годинка  newsm78

И ние сме в отбора на озъбилите се, цели 2 броя  Mr. Green

Иначе на мен сега ми свърши сесията и се чувствам като преродена. Надявам се скоро да се затопли, въпреки че синоптиците ме опровергават, че да си започнем пак разходчици. А това е най-точното описание за моя калпазанин -  newsm32 

Препоръчайте някой интересен филм.... Бях се захванала с Фотошоп, но ми се счупи лаптопа и ще си почака, дано не е дълго.

Лека вечер и сладко спинкащи бебоци!

# 684
snow 79, ледам че за риба си писала. Според вас от колко месеца е позволена? Аз дадох сьомга, а на самото пюре пише, че е за над 5 мес. Педи като чу за малко не ме обяви за луда. Каза, че риба се давала след годинка  newsm78

В детската кухня дават риба далеч преди годинката... Дали трябва или не трябва не мога да кажа, но ако записваш детето е добре да е въведена... А то в нашата детска кухня даваха една риба, та направо...  Sick

# 685
Добро утро, момичета! Hug

По необясними причини за мен както никога до сега, сме будни от 5 и даже не иска да суче, гледа в тъмното лампичката на климатика и й говори  Laughing  след половин часово приказване-нашепване се изнесохме в хола и ей ме на.

Епона, стана ми интересно за кашите как си ги приготвяш сама. Можеш ли да споделиш някоя рецепта? Просто с вода ли вариш оризовото брашно? Зеленчуковите ни пюрета са домашни (пазаря от био магазин и всеки ден й правя пюренцето) и ще се радвам да приготвям и кашите сама.  

Цвети, а ти как правиш кашата с кърма? На мен оризовата на Хип въобще не ми се получава – седи си течна с кърма, а като е с вода е една хубава пухкава?! Та се принудих да й правя кашата с АМ. Сега започнах овесена да правя, но виж не съм пробвала тя как ще реагира на кърма  Rolling Eyes

За проходилките – когато бяхме на 3 месеца ходихме на ортопед във Варна – едниният от най-препоръчваните и тачени. Та той препоръча сядане след навършени 5 месеца, а проходилка след 6 месеца. Също така препоръча поддържането поза жабче по всякакъв начин – с кенгуру, носене на хълбок, показа едни упражнения с ракрачване на бебик и пр. И аз следвам за сега – ама ей на Йоана хич я няма в седенето все още – максимумът й е 15-на секудни и се килва на една страна. Проходилка купихме май по-скоро заради мен, че като я сложа в нея да мирясвам и аз за известно време – поне да я включа в поредицата разнообразия, тъй като със сигурност и на нея й писва на едно място. Забелязвам, че се уморява в нея, тъй като седи права опъната като струна, тук от едно известно време взе и да се придвижва с нея. Нашата е на чиполино Пчеличка – хапем си пчеличките с голямо настървение  Joy  Като цяло не мисля, че са тоолкова вредни. Напоследък всичко мина в пълно отрицание, но всеки си решава сам… за сега мисля, че е добро решение, след два-три месеца можем да мислим за бутащите проходилки (въпреки, че племенника на мъж ми, например, проходи като си буташе паяка Joy)

За говоренето – лаламе си както му е реда. Рядко на играчките, по-скоро ей така за спорта ))))))) Аз на „мама” така произволно казано не се кефя кой знае колко, сега се наслаждавам на първите прегръдки, как заравя личице в скута ми – направо се разтапям – искам така да се гушкаме постоянно!

Аз предусещам голям проблем с нашето заспиване, защото заспиваме само на гърда вечер. Някой има ли идея как мога да започна по малко да се „боря” с това, или да си трая сега, пък като му дойде времето за отбиване тогава да му мисля?

Извинявайте за чаршафа   bouquet

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 06:21 от Della

# 686

Алекс почна да вика ''диа диа'' и ''та та'',а така ми се искаше да чуя първо мама Simple Smile

karinnnaa, споко!  Wink Това все още е т.нар. лепетна реч, в която бебо не влага никакъв смисъл. Така че все още има шанс първата му съзнателна думичка да е "мама".  Peace

За рибата: Ганчев има пюрета с риба, на които пише от 4 месец.  Thinking Купила съм, но все още не съм въвела.

# 687
Добро утро!

Цитат
По необясними причини за мен както никога до сега, сме будни от 5 и даже не иска да суче

Ей това горното важи и за нас в пълна сила!  Tired

Делла, да на котлона вода, с брашно, завира и го бъркам, докато не стане толкова гъсто, колкото искам. Пропорцията е около 150 мл. вода с две супени лъжици с връх брашно. Става за има няма 5 мин. Добавям обикновено плод, онзи ден пробвах и със зеленчук. Иначе и аз дсега съм си правила всички пюрета. Добре че имаме магазин наблизо, който е сравнително добре зареден с био-продукция. Живот и здрваве месото ще е по-проблемно...  Thinking

Риба ще давам след 9ти месец.  Peace

То ако се гледат минималната възраст, от която могат да се дават, която пишат по готовите пюрета, леле мале...  ooooh! Чист маркетинг.

Заспиването на гърда не го считам за проблем все още, обикновено така заспива. На този етап така ни е добре и на двамата. Но принципно може да заспива и примерно ако татко му го люшка. Преди всеки път на разходка с количката, но сега не сме излизали с количката от сумати време. Понякога може и сам в леглото си след игра...  Whistling

Филми: Боен кон (макар и да не ми беше особено реалистичен), Градът, August Rush (този е по-стар, но така и не го дадоха по кината тук и не е толкова известне, но много го харесвам)... това на прима виста.  Peace

Отивам да си направя сутрешния чай, докато на малкия още му е забавно да "дъмпи" в бънджито...

Хубав ден!  Hug

# 688
Добро утро,

да споделя и аз за рибота:
аз знам, че трябва да е след 1 година при алергична обремененост, иначе през 8-10 м. Захранването с риба е постепенно. Рибата  се редува с месото в менюто на бебето. Риби преди 1 год.: хек, треска, пастърва, калкан. А след 1 годинка са по-тежките - като риба тон и сьомга.
За малките деца се избягват едрите морски риби заради натрупването на тежки метали, и най-вече морските дарове и ракообразни - те са АЛЕРГЕН и се дават след навършване на 2-3 години.
Не се дават и консервирани риби - тон и скумрия.

За времето - като гледам май до края на месеца няма разхода пълноценна да има, но поне тези студове май пазят грипа да не ни налази.

Ние си хапваме пюретата с кеф, даже повече от колкото трябва според мен, малко лакоми идваме, та се налага да слагам спирачки.

за царевицата - мисля, най-добре е с готово пюре. Тя е тежка храна и много бебета ги боли коремче от нея, даже на места я дават след навършване на 1 година да се дава. Даже в една книга пишеше да се изключи от менюто на бебето точно заради люспите.

Ей, толкова информация събрах с това захранване, че направоооо вече ми излиза от ушите.

Да ви питам - четете ли на бебета си? Ние разглеждаме книжки, повечето пъти им е интересно, разлистват страниците, ама доста бърборят и малко се надвиквам с тях като се опитам да им чета и да чуят уж реч, ама е забавно. Пеем и песни много.

Ако и нещо друго правите за стимулиране на сетивата и въобще за развитието, споделете.

Хайде хубав ден!

Редактирам се заради филма Боен кон, препоръчан от Епона, и на мен не ми беше хич реалистичен, този тип кино ми е малко странно, незнам как се нарича този стил, ама е някак изчистено и нереално, което ми пречи да вникна в историята.

# 689
писах,писах   .. и
Сесията Ви изтече докато пишете съобщението си. Моля, опитайте отново.
Не е зададена тема.
Полето на съобщението е празно.
 #2gunfire #Cussing out
по-късно ще пробвам пак
само да поискам напътствия за готвене на месни пюрета (заек)

Общи условия

Активация на акаунт