Новата президентша

• 99 314
  • 2 139
  •   1
Отговори
# 225
За колко велика трябва да се мислиш, че да не го подкрепиш...Че то от нас, избирателите се очаква това, пък какво остава за жена му...Разочарована съм - за мен това е еснафско и популистко.

Неприсъствието и не е = на неподкрепа.
Избирателите се очаква да го подкрепим в "коронясването" ли?Кои избиратели-гласувалите за него ли?Как да го подкрепят-да присъстват и да веят знаменца по американскоМУ ли?
Разочарована съм, че има народонаселение, което мисли така-еснафско и популистко.

# 226
Чета коментарите и се чудя ... животът ли ви зависи от това,
дали г-жа Плевнелиева е била тук, там или не е била.
Голям проблем, голямо нещо  ooooh!
Не знам, как изобщо подобни неща, могат да ви впечатлят толкова  Thinking

Това може да се каже за 90 % от темите в този форум. Права е Мария- не е лошо да имаме мнение  Peace Не се сещам за друг президент, чиято жена се крие като мишка.

# 227
Чета коментарите и се чудя ... животът ли ви зависи от това,
дали г-жа Плевнелиева е била тук, там или не е била.
Голям проблем, голямо нещо  ooooh!
Не знам, как изобщо подобни неща, могат да ви впечатлят толкова  Thinking

М, да, има едно нещо , което се нарича - гражданско общество. От тази гл. т. някои ги впечатлява. Иначе не проблем личен нямаме, но пък после искаме/българите/ да сме като другите но без да се впечатляваме едва ли ще се получи.

п.п. "...основното определящо качество на Гражданското общество, а именно да бъде коректив на управляващите."

# 228
  • На земята, която е всъщност звезда.
Говорим за впечатления, jullianna, за мнение... Не е лошо да имаш такова, нали?

Стига да не е повърхностно. А засега, поради недостатъчното време и "материал", всички тук сме си изградили само такова /в някои случаи дори се стига до откровено фантазиране/.  Laughing

# 229
Защо, jullianna? Когато сме заобиколени /в публичното пространство имам предвид/ от простаци, чалга, откровени тъпаци, злоба, мръсотия и едни и същи, втръснали ни до смърт, грозни муцуни, очакваме да видим свежото попълнение в обществения живот /каквото би трябвало да бъде една съпруга на държавен глава/ и мисля, че имаме право. Отдавна се тиражира, че бъдещата президентша е чаровна, интелигентна, модерна, стилна и т.н., защо да не искаме да я видим? И защо да е без значение каква е тя и дали иска да остане в сянка, когато Първите дами са ангажирани доста солидно в различни мероприятия, благотворителни каузи и обществени прояви? Чак да ми зависи живота от това - не, но ми е любопитно и мисля, че имаме право да знаем коя е дамата до новия ни президент.  Peace

# 230
Не се сещам за друг президент, чиято жена се крие като мишка.

Що пък реши, че се крие. Има си принципи жената и си ги отстоява. Евала и на мъжа ѝ, че проявява разбиране и уважава исканията ѝ.
Много знаете дали бившите президентши са искали да присъстват или са били там само, защото го изисква протоколът ( ако въобще го изисква ) или мъжът е наредил и "няма не искам".

# 231

Що пък реши, че се крие. Има си принципи жената и си ги отстоява. Евала и на мъжа ѝ, че проявява разбиране и уважава исканията ѝ.
Много знаете дали бившите президентши са искали да присъстват или са били там само, защото го изисква протоколът ( ако въобще го изисква ) или мъжът е наредил и "няма не искам".

Нищо не знаем, времето ще покаже. Интуицията ми обаче почти никога не ме е лъгала  Mr. Green
Ще и излязат скоро рогцата. Толкоз инат не е на - хубаво  Wink

# 232

Знам, че на Зорка й липсваше научната работа и атмосферата в Института по Балканистика. Може и да не е било кой знае каква работа (по общоприетите стандарти), ама жената си я харесваше. Сигурна съм, че с удоволствие ще се върне да си я работи, ама едва ли ще е същото. Кой знае, може и тя да е направила жертва. Пък дали си е струвало, за да влезеш в историята, само тя си знае.
Все пак като си избираме мъжете трябва да си помислим и за жертвите, които ще трябва да направим ако ги изберат за президенти!  Joy

# 233
Гражданско общество? Това нямаше ли отношение към обществени проблеми, а не към нечия съпруга?
Това, че е съпруга на президента не я прави публична личност, нито пък я товари с някакви отговорности /извън семейните и служебните й такива/.

# 234
  • София, център
Всеки път, като видя снимка или екранна изява на Плевнелиев, и ми заприличва на момченце, което току що се е напишкало.

Че жена му не го бръсне за слива, е ясно.

От там нататък, дали се е появила или не, няма значение.

# 235
  • София
Всеки път, като видя снимка или екранна изява на Плевнелиев, и ми заприличва на момченце, което току що се е напишкало.

Joy Joy Joy
Чудесно определение, благодаря ти   bouquet

# 236

От там нататък, дали се е появила или не, няма значение.

Точно това демонстира  Peace

# 237
  • София
М, да, има едно нещо , което се нарича - гражданско общество. От тази гл. т. някои ги впечатлява. Иначе не проблем личен нямаме, но пък после искаме/българите/ да сме като другите но без да се впечатляваме едва ли ще се получи.

п.п. "...основното определящо качество на Гражданското общество, а именно да бъде коректив на управляващите."

Този пост, определено ме разсмя.
За теб, с това ли се изчерпва гражданското общество -
дали някой е уважил или не е уважил дадено мероприятие?
Да не говорим, че няма как да си коректив на човек, който
не е нито управляващ, нито заема някакъв пост, освен съпруга
на президента.
И последно - гражданско общество не е единствено,
да имаш мнение и да седиш пред компютъра.
Лично за мен, това, че не е била там, дори не представлява тема за обсъждане.
Разберете, че не е длъжна.
Много повече ме притесняват всекидневните безумия, които ръси премиера
и заради които, сигурно целия свят вече ни се смее.
Ето на това попаднах вчера. Това ме възмути, а не президентшата!

http://vbox7.com/play:6b649d557f

# 238

Между двамата ли спиш, та си толкова наясно  Tired

# 239

Именно, някои неща те лишават от личното.  .
Дали иска или не никого не го интересува, това е личен мотив , който е между нея и съпругът и.  За съжаление подобно поведение се приема за демонстрация и се тълкува не особено положително - всеки случай не се приема като опит за запазване на личното пространство.
Не, не става въпрос за нас българите. Ние дори не се впечатляваме, за кво ние ...
п.п.  Опитвам се да я разбера, но не одобрявам начина  по който демонстрира своята независимост, тя реално няма как да я има такава каквото е била преди. Тъжно, но факт.
baibibi, напротив , това , че в конституцията ни не е заложено черно на бяло не означава, че не я товари. Тя не е нечия съпруга... домакинята от Бояна- пардон не там в момента. Не ми се спори позицията ми е  следната- не може да си позволиш , за да бъде на товята да сътовирш гаф и да лепнеш още в началото тъпи етикети на президент/независимо кака е избран/ на стрната   при условие , че в момент като този всяко негово действие или демонстрациясвързани с него се следят доста зорко. Не става въпрос дали одобряваме президента като избор или не- нещата имат друга плоскост.

jullianna къде прочете , че съм писала , че за мен с това се изчерпва?
Това , че не е длъжна е ясно - но как тази нейна незадълженост  би се отразила на президента е друго. Не можеш да знаеш, как изразявам гражданската си позиция. Който не търси внимание не прави демонстрации, особено в някакъв си момент , когато се очаква друго.
  А що се отнася до гражданското общество - него го впечатляват много неща и затова е такова- у нас тази впечатлителност е избирателна.

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 11:54 от Fortune

Общи условия

Активация на акаунт