Новата президентша

• 99 312
  • 2 139
  •   1
Отговори
# 450
Жалва ми се вчера един познат: правил устна справка в Службата по вписвания. Поискали му 3 лв. за справката. А да ги внесе през СиБанк (гишето срещу вратата на Службата) банката взела 4 лв.
От Си Банк се сетих за Бориславова. От Бориславова (не знам що) - за таз дописка:

Юлияна Плевнелиева – най богатата първа дама. С нея може да се мери само Цветелина Бориславова – пише „България днес”.

...Плевнелиева ще се превърне в най-имотната първа дама в историята на страната ни. На апетитното й състояние могат само да завиждат досегашните президентши Зорка Първанова, Антонина Стоянова и Мара Желева. Още след като влезе в политиката, Плевнелиев прехвърли голяма част от фирмите си на името на жена си. Една от семейните компании дори сменя името си от „Плевнелиев консулт” на „Ателадиа консулт”, като Юлияна става и управител, и собственик.

Семейство Плевнелиеви се ширят в луксозна къща в тузарския комплекс „Резиденшъл парк” до Околовръстно шосе, която купуват през 2010 г. Те разполагат и с вили в разложкото село Баня, в Черноморец и дори в Халкидики.

Според декларацията до Сметната палата семейство Плевнелиеви притежават имоти, на които могат да завидят голяма част от родните богаташи. От петте им къщи 2 са в София, а другите в Разлог, Созопол и Гърция. Гръцката вила се намира на остров Алумини на входа на Атон, където цената на сградите не пада под 1 300 евро на квадрат.

# 451

Според декларацията до Сметната палата семейство Плевнелиеви притежават имоти, на които могат да завидят голяма част от родните богаташи. От петте им къщи 2 са в София, а другите в Разлог, Созопол и Гърция. Гръцката вила се намира на остров Алумини на входа на Атон, където цената на сградите не пада под 1 300 евро на квадрат.[/i]

Ами да ме извиняват журналистите, но да ни успиват, че пет къщи в Разлог, Созопол и Гърция са голямо богатство е смешно. Ако базата за сравнение е (само) декларациите на другите ни политици - може. По всички други стандарти това са рискови инвестиции със силно съмнителна ликвидност.

# 452
Освен това в надпис под снимка на таз дописка пише "Юлияна Плевнелиева, съпруга на кандидата на ГЕРБ, притежава 7 къщи и 12 млн. по сметка". Пък в текста после - "5 къщи".
Представям си да бяха 11. Още по-трудно щяха да се преброят на пръсти.

# 453

Май не е. Който противоречи на първия тогава отиваше в затвора или го трепеха. Или в най-добрия случай оставаше без работа и биваше интерниран в далечно село. Ех, минало незабравимо!
Това е копирано от братския СССР. Сталин е действал по този начин.
И сега има нещо подобно-или ти се е вкиснала бира,или ти е лошо млякото,или развалени вафли....

E, подобно.....Да изгонят някого от работа заради критика към Бойко или към министър? Някога критиките бяха само до ниво директор. Даже и за критика към партиен секретар не можеше да се мисли. Един наш съсед отиде в затвора за клевета през 1982г. за една година, защото се беше засилил да разследва злоупотребите на своя директор. За злоупотребите на партийните секретари имаше специална контролно-ревизионна комисия. Но гласност за тези злоупотреби не се даваше.

Сега пресата била независима.......От кого и от какво е независима???? И как точно се изразява тази нейна независимост????

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 00:08 от vl

# 454
Ми що да не му е хубаво, има си къща, негова си е, всичко им е както са си свикнали, имат си ритъм, организация, вещи, мебели, гледка .... за всеки нормален човек, свикнал с и изградил свой комфорт е трудно да се премести, още по-малко на чуждо. Ок, около резиденцията е приятно много, но самата тя си е лек соц, едва ли е мечта за някой млад човек.
И пак, не мисля, че цялото това има място за коментар и дискусия. Когато не те устройват условията не ги приемаш, толкова. Работата на президента е такава, че върви с условия, ситен шрифт и неудобства. Разбирам идеята за модерно, но нито сме Норвегия, нито това цялото е модерно и свежо мислене, в крайна сметка щом не им е там мястото не отиват. Изобщо много я мразя тази поза - аз не искам, ама нали такова....да бе да. Или искаш или не искаш. Точка. Баси манипулацията.

Какво означава "модерно"????

Не трябва ли нашите управници най-после да започнат да правят икономии????

И кой според вас би следвало да даде тон???

Норвегия е на всичкото отгоре богата държава, а не бедна и обрулена като нашата. И въпреки това норвежците не прекаляват с разхищенията. И само те ли? И за Дания са ми разказвали подобни неща......

# 455
Е голямо богатство имат Плевнелиеви...Къща в Баня, Черноморец и даже на Халкидики   - ово е стандарт  Grinning

# 456
Цитатът от twitter нещо го няма, единственото което се намира в момента не е от Плевнелиева, а от Николета Маринова (която и да е тя)

# 457
  • Tам през Атлантическия океан
Новата президентша  Sunglasses 100% сигурно съжалява вече че не е присъствала  Mr. Green

Лош ход,  Whistling получи се обратен ефект   Wink

Освен ако не е целяла точно това  Thinking мА не ми се вярва  newsm78

# 458
  • София
Едва преди малко си дадох сметка, че този президент и тази съпруга нямат шанс, каквото и да направят. Те са млади и добре изглеждащи, възпитани, образовани, заможни, имат кариери, имат три деца, могат да си позволят куп неща, които редовите хора не могат...
Госпожа Плевнелиева всъщност е перфектната ССФ, с малкото уточнение, че е ... реална  Twisted Evil И господин Плевнелиев може да се окаже перфектното миУО на ССФ  Twisted Evil Това никога няма да им бъде простено.

Управниците у нас трябва да са малко нещо нефелни, за да има за какво да ги критикуваме, за да можем да им се надсмиваме, да измисляме вицове за тях и да упражняваме остроумието си на техен гръб  Tired

Учудващо е как модерните, еманципирани и независими българки, уж възмущаващи се от мачизма на Бойко, изведнъж решиха, че възпитаният и умерен Плевнелиев е "женчо", "мъж под чехъл", "президентша" и какво ли още не  Thinking Че и се съобразявал с мнението на жена си... Егати, как е възможно това???

Ех, Бърдс, нямаше как по-добре да го кажа  Hug

# 459
  • София
Да, някои коментари идват твърде екстрасенски, телепатични и малко обидни. И все пак, аз се чудя, след като по протокол присъствието на президентшата не е задължително, защо от толкова рано и толкова често президента обяснява, че тя няма да присъства, няма да участва и прочее? Щом е въпрос на избор какъв повод има да се обяснява? Не помня нито една предишна президентша да е обсъждана толкова много, дори Антонина с шапките и фондациите, която търсеше внимание. Не съм фен на ГЕРБ  и президента, но не вярвам да са така ограничени, че да не предположат обратния ефект от подобна история. Ако някой има обяснение да подскаже, защото ми е трудно да разбера.

# 460
е, в България само служителите на БАН и музейните работници са честни, защото са умни и бедни.
Плевнелиеви са богати и подозрителни.
А исках да запитам, агент Гоце сега накъде се е запътил? Към апартамента си в Красна поляна, или?

Бояна, ми сигурно не иска да играе смешни роли и му е казала от начало "Мен не ме брой".
/ специално за клетвата аз бих се появила, все пак знаменателен момент е/

# 461
Сигурно това не е първият случай, когато журналисти, а вече и ССФ проявяват интерес към нея.  

# 462
е, в България само служителите на БАН и музейните работници са честни, защото са умни и бедни.
Плевнелиеви са богати и подозрителни.
А исках да запитам, агент Гоце сега накъде се е запътил? Към апартамента си в Красна поляна, или?

Бояна, ми сигурно не иска да играе смешни роли и му е казала от начало "Мен не ме брой".

Добре де, какви смешни роли, дали ще на светло или в сянка така така или иначе си остава жена на президента. Кой/нали всички очаквания кам нея само пожелателни - щом не счита за нужно каква роля/ кара да влиза в роля?
Супер странна логика, да останеш неизвестен. Има начини да си бъдеш ти и без да привличаш излишно внимание по този някак инатлив ми прилича начин. Не ми проява на характер това нито на позиция, чисто показно, пък после що я бистрили и коментирали медиите и форумите...ми що ли?! Tired Ако е пиар...то думи нямам.Хайде и аз да не гадая минало заминало.

А, иначе догадките тек са си пълна глупост, това не ни касае, а по-скоро е глупаво беше това , но всеки според акъла- явно.

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 09:18 от Fortune

# 463
  • София
Не съм фен на ГЕРБ  и президента, но не вярвам да са така ограничени, че да не предположат обратния ефект от подобна история.

Ох, аз, за жалост, абсолютно вярвам, че са така ограничени.

# 464
  • София

Човешкия момент го разбирам напълно, но макаржената да не е придатък на мъжа съм убедена, че в повечето двойки, в които едната половинка е на важен пост, другата, независимо от пола, се съобразява с това. Тук въпроса ми е по- скоро защо постъпиха така, дали е възможно да не са се досетили, че това ще предизвика ужасно голям интерес и внимание, които иначе щяха да липсват? Не ми изглеждат така глупави, че да не се досетят...

Не съм фен на ГЕРБ  и президента, но не вярвам да са така ограничени, че да не предположат обратния ефект от подобна история.

Ох, аз, за жалост, абсолютно вярвам, че са така ограничени.
На мен винаги ми е трудно да си представя, че някой не е особено умен и затова си питам тук. Както други все предполагат лошото, аз имам лошия навик все да виждам у другите качества, които не притежават. Confused

Общи условия

Активация на акаунт