Новата президентша

• 99 308
  • 2 139
  •   1
Отговори
# 855

Laughing

Сега дай за "селянин".

# 856
  • София
Абе, не е така Бояна, ма хайде, да не спорим. То и цар и крал може да минат за синоними, щото означават монарх, владетел на държава, ама единият е цар, пък другият - крал. Peace

Не ме амбицирай Mr. Green

# 857
Аре, давай първо за "гражданин".

Ти ше си по Аристотел. Аз - по римско право.

ПП
Т.е. - викам за Бояна.

# 858
  • София
Да, бе, за теб по-лесното Mr. Green

# 859
  • София
Абе, не е така, ма хайде, да не спорим. То и цар и крал може да минат за синоними, щото означават монарх, владетел на държава, ама единият е цар, пък другият - крал. Peace
Виж какво допълних за Френската революция в предишния пост, защото препратката към нея няма нищо общо с поданик и гражданин у нас. Има достатъчно документи от времето на републиката у нас, в които се използва думата поданик като синоним на гражданин, та да не спорим, наистина.

За селянин и на мен ми е интересно. Laughing

Холо За какво ме викаш? Да си призная от няколко часа опитвам да се заяждам, ама много мъчна тая работа. Милион пъти съм се правила на неразбрала без да се бия с хората и не е така изморително. Ако пусна тема да питам защо другите го правят дали някой ще ми каже?

# 860
# 861
Аз ще ти кажа - идва им отвътре Simple Smile

# 862
А представяте ли си утре г-н Плевнелиев се регистрира и отваря тема: "Бг-мама пита, Президентът отговаря!"...
Или дори цял отдел се създава, който да се занимава с проблемите, вълнуващи майките и жените в България...
Разбира се, в този случай, не поради някаква гражданска инициатива, а порати тази тема - на места леко (не) абсурдна.
 Whistling

# 863
  • София
Аз ще ти кажа - идва им отвътре Simple Smile
Значи ли това не се учи или не ставам за тази работа, защото "клиентите" ми след два поста се отказват.

Но ако се върнем на темата, все още никой не казва нарочно или случайно събитията се развиват по настоящия начин? Продължавам да се чудя дали тези хора са се обезсмъртили и не им пука как изглежда отстрани или има нещо, което ми убягва.

# 864
 Няма президентът да отвори такава тема. Много клюкарски и женски са вълненията на пишещите тук, за да е нужно да им се отговаря. Тази тема е абсурдна, над 50 стр. посветени на съпругата му, която не се появила на встъпването му в длъжност. Не знам дали си давате сметка, но чак толкова размисли върху това са наистина смешни.

# 865
  • София
Бояна, аз говоря за семантиката на думата в българския език.
И за чисто юридически понятия.
Факт е, че според Търновската конституция ние сме поданици. След 1945...мързи ме да търся коя година беше конституцията, признавам си Laughing, се приема терминът "граждани" и той е юридически коректен към днешна дата.
В българския език поданици са хората, населяващи монархии. Laughing
Защо спорим, не мога да разбера, като си е така. Mr. Green

Поданик на краля.
Гражданин на републиката.
Туй то.

# 866
  • София
Защо спорим, не мога да разбера, като си е така. Mr. Green
Въпросът, както се каза преди няколко страници, е решен още в началото на темата. Стана ми смешно, че Блръмбазела дойде да ни маха кюфтетата от очите 48 страници по- късно, а и днес експериментирам, както казах. Уви, нито в тази, нито в няколкото други теми, които опитах ми се получи. Дори реинкарнацията на Делюжън ми отказва бой. Явно този тип фън не е за мен или аз не съм за него.

Ценна Не мисля, че са женски тези вълнения. И мъже ги имат, все пак, това е прецедент.

# 867
  • София
Виж сега, може да направим един спаринг, ма баш с теб не ме обладва спортна злоба. По-скоро ще легна и ше се правя на умряла. Joy

# 868
Тази тема е абсурдна, над 50 стр. посветени на съпругата му, която не се появила на встъпването му в длъжност. Не знам дали си давате сметка, но чак толкова размисли върху това са наистина смешни.

Зашо пишеш тогава в тази абсурдна тема  newsm78
И участваш в същите тези размисли и страсти  newsm78

# 869
 "- Ще я видите, когато му дойде времето" - Росен Плевнелиев в изборната нощ.
  To be continued...

Общи условия

Активация на акаунт