Новата президентша

• 99 375
  • 2 139
  •   1
Отговори
# 1 395
Бoяна да обсъждаш е едно да обиждаш и даваш квалификации за семейните отношения на хора, които не познаваш е съвсем друго .
Никой около мен не го интересува присъствала ли е съпругата на президента на клетвата и встъпването му в длъжност.

# 1 396
  • София, център
Бояна, не, не цялата, само най-оригиналните извадки!

# 1 397
  • София
Бoяна да обсъждаш е едно да обиждаш и даваш квалификации за семейните отношения на хора, които не познаваш е съвсем друго .
Така е, но обиждащите тук са малцинство ми се струва. Толкова са, колкото във всяка друга тема и не виждам защо да се хващаме за тях. На мен продължава да ми е интересно тази история случайност ли е или е някакъв, неразбираем за мен, ПР ход.

Никой около мен не го интересува присъствала ли е съпругата на президента на клетвата и встъпването му в длъжност.
А ти защо пишеш в темата? Явно, от скука или друго, имаш някакво мнение по въпроса.

# 1 398

А ти защо пишеш в темата? Явно, от скука или друго, имаш някакво мнение по въпроса.
Не точно от скука.
Написах си мнението ,явно ако това е ПР ход при мен не действа .
За мен длъжност президентша не съществува и щом жената е решила да присъства само на задължителните по протокол срещи ,коя съм аз ,че да и диря сметка .

# 1 399
...щом жената е решила да присъства само на задължителните по протокол срещи ,коя съм аз ,че да и диря сметка .

Защо изобщо трябва да присъства на тях? И защо ще са задължителни? Какъв протокол?

# 1 400
...щом жената е решила да присъства само на задължителните по протокол срещи ,коя съм аз ,че да и диря сметка .

Защо изобщо трябва да присъства на тях? И защо ще са задължителни? Какъв протокол?
Не знам .Тук някой написа ,че имало срещи в чужбина, на които протокола изисквал присъствието на съпругата на президента.

# 1 401
...имало срещи в чужбина, на които протокола изисквал присъствието на съпругата на президента.

Откъде накъде? Да не им е длъжна?!

# 1 402
Никой не може да я задължи, зависи каква е програмата за срещите, като предварително се съгласува между отделите по протокол. Ако има първи дами, се изготвя отделна програма за тях.

# 1 403

Естественият и логичен завършек на обсъжданията от всякакъв род, са изводите, които произтичат от тях. Всеки, разбира се, си прави различни изводи, и е трудно да убедиш някого в своите, ако единствения ти аргумент е, че "някои от списващите тук дами са далеч от здравия разум" , че пък и "нищо лично".  Значи, ние да не се обиждаме, когато индиректно ни наричат "луди за връзване", а вие защо се обиждате от квалификациите за хора, които не познавате?

"Никой около мен не го интересува присъствала ли е съпругата на президента..."
Може и така да е, но темата е пусната от човек, когото го интересува и, ако прочетеш първия пост, ще видиш, че той е задал два простички въпроса: "Вие как мислите - това нормално ли е. Тази жена защо прави така.." и ние се опитваме да намерим отговор.....всеки по своему

# 1 404
... Ако има първи дами, се изготвя отделна програма за тях.

E кви ше са тия "първи дами"?! От Третия свят? Коя модерна би отишла?

# 1 405
Холограма,   bouquet

# 1 406
какви обиди чак пък,

Не просто обиди, а ужасяващ линч, напълно несъразмерен с несъществуващо провинение.
Толкова злоба и завист събра тази тема, че скланя към много тревожни изводи.
Човек може само да се надява всичката тази лошотия, особено подмолното интригантство, което за пред хората е все в благочестива поза "богомолка", да не му е в обкръжението и битието му да не зависи от нея.

Холограма, в Правилника за приложение на Закона за държавния протокол, за официални междудържавни срещи се споменават съпрузите като част от "индивидуална програма". В Закона за държавния протокол, за официални държавни събития, на съпрузите не е отредено място никъде. 

# 1 407
kallitko първия пост съм го прочела ,сега пак го направих, е слава-богу редактиран е от модератор.Освен простичките въпроси имаше и други не особено умни неща/за сливата примерно/

# 1 408
...за официални междудържавни срещи се споменават съпрузите...

Не схващам защо? Какви са тия "международни срещи" и защо трябва да са и съпрузите?
Какво искат тия отвън? "Някаква простотия"?

# 1 409
Никой не може да я задължи, зависи каква е програмата за срещите, като предварително се съгласува между отделите по протокол. Ако има първи дами, се изготвя отделна програма за тях.
Всъщност, на събитието имаше първи дами - Зорка Първанова, и по протокол, е трябвало да е на трибуната до съпруга си, но заради липсващата "модерна не-българска първа дама", се е наложила "лека промяна в протокола" (това бяха думите на някаква специалистка по международен и дипломатически протокол, или нещо от сорта...), и се е наложило, тя да стои отстрани "при неофициалните лица"
П.П. За тези които са се зачели в закона, да кажа , че никой не е казал, че е нарушила закона, защото, ако го беше направила, постъпката й нямаше да се обсъжда в Бг мама, а някъде другаде...

Общи условия

Активация на акаунт