Новата президентша

• 99 381
  • 2 139
  •   1
Отговори
# 1 425
  • София, център

Да, Холограма, явно е условност, например за генерал Марин, тъй като той по закон трябваше да е там.

Не съм Холограма, тя уста на заем не иска, ама да ти отговоря. Генерал Марин каза, че е обиден на Боко Тиквата и няма да присъства на парада.

Но човека си изпълни всичко по протокол в сградата на Президентството.

# 1 426
Той беше там, в частта, която касаеше закона

# 1 427
За мен например много по-възмутително е, че вицепрезидент Марин е помилвал люти престъпници, изнасилвачи, хора с тежки престъпления, отколкото че Плевнелиева не се е явила в тълпата на агитките.
Но ето че и това е законно.
Излезе ли информация кои са помилваните през мандата му? Сериозно питам, защото, когато последно търсих имаше публикуван само броя помилвани, но не кои са и защо са избрани за помилване.
Има само с какви присъди/като време/ са били помолваните .Мернах го някъде .

# 1 428
...явно е условност, например за генерал Марин, тъй като той по закон трябваше да е там.

Неспазването на условностите влече не спазване на условности.

ПП
Марин имаше официално изявление. По него се ориентирах.

Именно! Peace
Е, да ама сега ще ти отвърнат , че тя не е на пост и няма право на официални изявления. Обаче има право на такива в социалните мрежи и не само там. :twisted

# 1 429
 А всъщност какъв е смисълът на този средновековен акт на помилване в днешни дни? Нали сме правова държава с функциониращо правосъдие?

# 1 430
А всъщност какъв е смисълът на този средновековен акт на помилване в днешни дни? Нали сме правова държава с функциониращо правосъдие?

Условност. Зам.-президентката ще я упражнява сега.

# 1 431

Марин имаше официално изявление. По него се ориентирах.

Официалното изявление освобождава ли от задължението да се спазва закона?
Добре, тогава. Правя официално изявление, че утре ще те причакам край колата да те тупна със Закона за държавния протокол (дебело и твърдо подвързан  Laughing) по главата, защото съм ти обидена.
Надявам се да няма правни последствия, щом съм си направила изявлението  Grinning

# 1 432
Калитко, протоколът е Закона и Правилника за приложението му.
Там всичко съвсем ясно е описано.
Службата, която отговаря за спазването на протокола, има правомощията да организира по протокол отделна програма за съпрузите, придружаващи държавни и официални лица, при междудържавни мероприятия и срещи, НЕ И при официални държавни събития. При официални държавни събития законът съвсем точно описва мястото, местоположението и реда на присъстващите. Там съпрузи НЕ фигурират и се допълва, че дори местата на присъстващите по закон не могат да се разменят.

Да, Холограма, явно е условност, например за генерал Марин, тъй като той по закон трябваше да е там.

Това се отнася за официалните лица, съпругите са в графата  придружаващи лица и мястото им е до човека който ги е поканил - това прочетох аз в закона....
А това, което всички хорово отрекохте с "не е вярно", аз го чух с ушите си, докато течеше церемонията - коментар, от импровизираното студио от мястото на събитието на някоя от телевизиите, но естествено, вие може би знаете по-добре....не знам. Склонна съм да отстъпя....но не много, защото ще ми се наложи да преценявам кой е по-компетентен - вие, или професионалиста, а това не е по силите ми

П.П.

Самоцитирам се
Той беше там, в частта, която касаеше закона

# 1 433
...Официалното изявление освобождава ли от задължението да се спазва закона?
Добре, тогава. Правя официално изявление, че утре... Надявам се да няма правни последствия, щом съм си направила изявлението.
За правни - надявай се. Те са условност.
За други не ти гарантирам.

# 1 434
  • София

Условност. Зам.-президентката ще я упражнява сега.
Защо условност, нали пускат на свобода помилвания? Не съм юрист и ми е интересно. Опита се и да трътне някакъв скандал по темата преди година- две, но го замазаха. беше в духа на безотчетното помилване, защото в закона не се изисква да се дава отчет кой, защо и как е помилван.

# 1 435
http://today.actualno.com/news_375706.html
Тука има някаква информация за помилваните.

# 1 436
Склонна съм да отстъпя....но не много, защото ще ми се наложи да преценявам кой е по-компетентен - вие, или професионалиста, а това не е по силите ми

Те едни професионалисти, дет се показват по телевизора, мани  ooooh!

# 1 437
  • София
Бoяна, Холограма се е заиграла с думата условност от няколко страници насам, ама идея си нямам защо, не ще да обясни.

# 1 438
  • София
http://today.actualno.com/news_375706.html
Тука има някаква информация за помилваните.
Благодаря, онова, което четох последно беше преди година и засягаше само броя на помилваните годишно- около 200 престъпници.

Бърди, ирония е, явно, но аз се интересувам сериозно. Признавам, че тази материя ми е почти напълно непозната.

# 1 439
http://tv7.bg/news/politics/1791012.html

Освен за държавния глава протоколът на "Дондуков" 2 се грижи и за първата дама. Статутът на съпругата на президента не е уточнен от Конституцията. Това е тенденция, която тръгва от САЩ - в България и в Европейския съюз такова нещо няма. Приетите правила са за това да помагат, но е въпрос на личен избор на държавния глава дали съпругата му да участва.
03.11.2011 17:06

Общи условия

Активация на акаунт