Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 70

• 41 163
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
Slawena, да ти е живо и здраво порасналото момче, да стане силен и достоен мъж, с който да се гордееш и на който да се уповаваш. Желая му много здраве и  среща с голямата любов!

Скрит текст:

Скрит текст:
и за щастливата мама:

Славена да ти е живо и здраво детенцето  bouquet
Цял ден нищите Мусти, но сега успях и аз да се включа. Още от първата серия не ми хареса персонажа му и това е. Още като я видя с мократа рокля и първата му реакция беше - Ти белята ли си търсеше ooooh! Според мен те с Фатмагюл никога не са се обичали истински. От деца са заедна. Тя нямаше търпение да има своя стая и къща, в която няма да я хокат на всеки 3 минути. Мусти пък му изнасяше да си вземе момиче, което е имало тежък живот/Мукадес си е бедствие за всички близост до нея/ и имащо единствено брат си. който милия няма дума за нищо. Така Мусти щеше да си вземе невино момиче, което след сватбата можеше да си го прави каквото реше. Я си представете след сватбата както той пътува често в морето при някое завръщане някоя 'мила'' съседка му намекне нещо за Фатма - ами не ми се мисли. Тоя за мен си е с голямо его, потенциален домашен насилник, че и продажен/както видяхме в последствие./ Той се вълнува от това, което притежава. Фатмагюл му е фикс идея и нищо повече. Да не говорим, че не видях и една добродетел в него - много бързо се "утеши и забрави кои са работодателите му". Ако си признае за убийството на Вурал и интригите на Яшаранови тогава мога да кажа този направи нещо достойно и мъжко. Много хубаво го каза Фатма на майка му при срещата им на бензиностанцията - "Всъщност ми направихте най - голямата услуга без да го знаете. Заедно с онази къща изгоря и онова, което покриваше сърцата ни. Показаха се истинските ни лица. Спасихте ме от живот пълен с облаги. Живот без любов". Страхотно казано и изчерпва всичко.
А защо си взе Асу - още едно препатило момиче - за да си я върти както иска да и хвърля прах в очите/а тя търси някой, който наистина да я обича и закриля/ и трохи измислена любов. Този обича само себе си и това няма нищо общо с среда, възпитание и т.н.

Bayraktarova, бих написала абсолютно същото. Има нещо отблъскващо в Мустафа. Очите му са такива, от които понякога тръпки те побиват. А характера му - най-добре да нямаш взимане-даване с него. С кого постъпи човешки, някой може ли да каже?
С никой, така е. Нито с родителите си - баща му си отиде по негова вина, майка му е болна, а не спира да я лъже, нито с приятелите си, нито с тези, които се опитваха да му помогнат. За Фатмагюл сме го коментирали безброй пъти - засегнатата мъжка чест сякаш беше по-важна от трагедията на невинната фатмагюл. Независимо, че се отрече от нея, заживя с фикс идеята за отмъщение и на нея, и на Керим, пак заради едната чест. Ами с Мелтем как постъпи, с нея и с майка й? Хаджер, една добра, изстрадала душа, която му помогна в най-трудните моменти, колко жесток беше с нея. Гадняр, от където и да го погледнеш. Но от страхливите гадняри, които са способни на всичко, когато са застрашени и изплашени.

# 196
Ей, като чета умилителни думи за Мустафа и ми кипват червата, да ви кажа. По-силно е от мен, не мога да го контролирам. Поредица от грешки, так бил възпитан и т.н. Значи той като едно зомби действа, горкият, а и сигурно майка му и баща му са го учили да продава "любовта" си и да убива хладнокръвно. Къде бе, Злате, беше мъжката му чест, на която толкова държал като се продаде на изнасилвачите на годеницата му? Бил обичал все още Фатмагюл - не е вярно, защото никога не я е обичал! Когато човек обича истинки, това винаги личи от постъпките му, които показват, че обектът на любовта му стои на първо място и това не зависи от възпитание, среда и други работи.
Не, нито за миг не го съжалих този Мустафа, защото с нищо не е заслужил. Всичко съзнателно си избра и направи и това го доказа за пореден път с опита за убийство на Керим, което е още едно доказателство за "истинската любов" към Фатмагюл.
Ех, Kurkuma  Hug по-точно от това не мога да го напиша  Heart Eyes
Slawena, честит рожденник ! Да е жив и здрав и много да те радва !

Ако трябва да съпоставим действията на Керим с тези на Мустафа се вижда какво е истинското лице на любовта. Значи един Керим, който не й беше никакъв тогава се ожени за нея, мъчеше се да й помага, после дори каза на Мустафа "убий ме" (тази сцена ми е слабост), биеше се с всеки, който я нараняваше, и я обича до полуда -  от друга страна един Мустафа, който й е годеник, но когато разбра,че е изнасилена, не само че не я изслуша,но реши, че видиш ли ЧЕСТТА МУ Е СЪСИПАНА. Едва ли не "какво като ти си изнасилена,страдаш ?". Аз само това да е,няма да го погледна вече, да не говорим за другите поразии дето направи, тормоза и т.н. Ясно, за убийството на Вурал, разбираме, но за Керим си беше съвсем умишлено. Иначе за самия актъор ако трябва да говорим, за мен е много добър и идеално пресъсдаде деградацията на героя, пък и е симпатяга, не мога да си кривя душата...  Laughing

# 197
Злате,съзнавам,че това е истинския живот в тези области,но това наистина е твърде далеч от нас PeaceДа,за съжаление,хората там така живеят,но много пъти съм се питала дали всички се примиряват(все пак почти всички млади са с достъп до комютър и съответно до огромно количество информация и ходят на училище).Може би лека-полека ще има наченки на някакви нови порядки PraynigВсе пак те не са напълно изолирани.Не че в нашето с.Рибново не живеят странен за нашите разбирания живот,но и там има млади хора,които са носители на новото.Просто света върви напред и никой не може да спре естествения ход на нещата. Peace

# 198
  • Гърция
Точно и в друга тема писах за един подобен убавец. Не казвам, че родителите, средата и други такива не оказват влияние  - напротив голям фактор са, но при еднакви родители и среда израстват различни деца и тук пак се стига до това колко е устойчив човек на предизвикателствата на живота, каква воля има и каки избори прави сам за себе си. И Керим не му е розаво детството с травми/намира майка си обесила се/, но с подкрепата на Мерием какъв е станал. ПОеси послвията от грешката. Любовта е преди всичко да даваш, а Мусти само иска Peace

Мерйем винаги съм я оприличавала на добра фея - орисница от приказките. Толкова голямо сърце, милото и изражение, винаги справедлива. Ако не беше тя да помогне на Фатма не знам как биха се развили събитията. Винаги я подкрепяше и я пазеше от изблиците на Муки. Когато Керим мислеше да заминава тя каза може от тук нататък да ми е по - труден живота, но няма да оставя това момиче само.
Толкова им се радвам на двамата с Кадир с снощната серия Hug Заслужават всичко това Hug

# 199
Мале момичета мн сте напреднали с коментарите не мога да ви наваксам!!!!
И аз мн се зарадвах на предложението на Кадир бей, според мен си подхождат двамата и по съдба и като визия, бяха мн сладкив ресторанта, като деца!!!!
Тази серия беше малко като предисловие или като началото на поврата в отношенията между Керим и Фатма, тя вече му каза "Обичам те ", което мен ме зарадва до такава степен, че щях да се разплача/сякаш на мен го казват.....хихихих/, а той беше толкова щастлив милият, живота, като че ли сега започваше за него.
Така и не можах да разбера каква е тази къща , където и Мустафа отиде и после и Керим да нощува.
Ахххххххххх този "мерзавец" как ме ядоса, как можа да го простреля и то без да се покаже, от нищото , страхливец е този Мустафа, мн негативен човек!!!!!!
Нямам търпение за следващата серия, ама кога е то , имам чувството , че има цяла вечност до тогава!!!!

# 200
  • Пловдив
А за този поглед, какво ще кажете.

# 201
Позволявам си - пак да ви пусна това - може би днес беше момента да го презентирам, но аз го пуснах още щом го направих. Приятно гледане.

# 202
СЛАВЕНКА      love001 ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ РОЖДЕНИКА- ВЕЧЕ Е ГОЛЯМ МЪЖ  Hug  ПОЖЕЛАВАМ МУ ЩАСТИЕ  И КЪСМЕТ

...безброй пъти гледам снощната серия без превод Shocked и с превод колко пъти по безброй ще я гледам ooooh! ooooh! ooooh! благодаря на всички за преведените диалози и подсказки...дано да излезе нещо и около сцените с Кадир и Мерием Crazy
... за Мустафа каквото и да пишем- малко ще е  Twisted Evil Crossing Arms #2gunfire #Cussing out

# 203
  • USA, Steak State
От целият сериал и персонажите в него всъщност не Мукадес, а Мустафа е най- долният. В него живеят всички пороци и за пореден път се убеждавам, че не възпитанието на родителите / разбира се, че има голямо влияние/ е определящият фактор за изграждането на характера при възрастен.

# 204
Мен също мн ме зарадва, мн ме стопли сцената като се прегърнаха Мерием и Керим, като им честитиха всички!!!! С такава обич и нежност я гледа в очите и как сладко и казва"abla". Има мн силна и градена, с цената на много трудности и мъки, връзка между тях. Но тя е успяла да сътвори нещо прекрасно под свойте грижи и предадени ценности, и идеали, като този отговорен и силен човек.

# 205
На нас, на Керим, Фатмагюл, Мерием и въобще на всички до четвъртък ни остана само една НАДЕЖДА!

# 206
На нас, на Керим, Фатмагюл, Мерием и въобще на всички до четвъртък ни остана само една НАДЕЖДА!

Кардешим,златна си  Hug Точно на място!

# 207

newsm10 newsm51

Добре ми дойде, че нещо се бях оставила Мустафа да ми черпи от енергията. Откъде накъде! Grinning

# 208

За всички във форума букет жълти лалета с най-добри чувства от Cruela!

# 209
Ех...... МАРТА направо ме удари в земята бе мила, изпрати ме в облаците бе скъпа.
Невероятна си. Гледах го този ШАНС и се просълзих.
БЛАГОДАРЯ ТИ.

Общи условия

Активация на акаунт