Според мен те с Фатмагюл никога не са се обичали истински. От деца са заедна. Тя нямаше търпение да има своя стая и къща, в която няма да я хокат на всеки 3 минути. Мусти пък му изнасяше да си вземе момиче, което е имало тежък живот/Мукадес си е бедствие за всички близост до нея/ и имащо единствено брат си. който милия няма дума за нищо. Така Мусти щеше да си вземе невино момиче, което след сватбата можеше да си го прави каквото реше. Я си представете след сватбата както той пътува често в морето при някое завръщане някоя 'мила'' съседка му намекне нещо за Фатма - ами не ми се мисли. Тоя за мен си е с голямо его, потенциален домашен насилник, че и продажен/както видяхме в последствие./ Той се вълнува от това, което притежава. Фатмагюл му е фикс идея и нищо повече. Да не говорим, че не видях и една добродетел в него - много бързо се "утеши и забрави кои са работодателите му". Ако си признае за убийството на Вурал и интригите на Яшаранови тогава мога да кажа този направи нещо достойно и мъжко. Много хубаво го каза Фатма на майка му при срещата им на бензиностанцията - "Всъщност ми направихте най - голямата услуга без да го знаете. Заедно с онази къща изгоря и онова, което покриваше сърцата ни. Показаха се истинските ни лица. Спасихте ме от живот пълен с облаги. Живот без любов". Страхотно казано и изчерпва всичко.
по-точно от това не мога да го напиша

Да,за съжаление,хората там така живеят,но много пъти съм се питала дали всички се примиряват(все пак почти всички млади са с достъп до комютър и съответно до огромно количество информация и ходят на училище).Може би лека-полека ще има наченки на някакви нови порядки
Все пак те не са напълно изолирани.Не че в нашето с.Рибново не живеят странен за нашите разбирания живот,но и там има млади хора,които са носители на новото.Просто света върви напред и никой не може да спре естествения ход на нещата.

Заслужават всичко това
ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ РОЖДЕНИКА- ВЕЧЕ Е ГОЛЯМ МЪЖ
ПОЖЕЛАВАМ МУ ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ
благодаря на всички за преведените диалози и подсказки...дано да излезе нещо и около сцените с Кадир и Мерием
Точно на място!

Препоръчани теми