Боя за коса - Вlond 26 - Клуб на блондинките

• 77 774
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Само при мен ли се случва така, след второто измиване корените да стават оранжеви/ златисти/ и да има разлика с дължините? Уж минах на професионални бои, а то положението по зле става  Sick Търся си добър колорист за Варна да ми оправи косата ... моля помагайте.
И при мен така се получава. Когато бях по-светла ползвах матиращ балсам м/у боядисванията. Сега съм топла 8ца, по-скоро отива към 9-ка като се поотми, и вече няма разлика.

# 511
При мен матиращите продукти не действат, корените ми порижавяват още повече сякаш, а на долу става  сиво  Sick Вчера пробвах тъмно русия балсам на Престиж, пак не съм доволна  Crossing Arms Обмислям да се блондирам, пък дано мирясам така  Thinking

# 512
Ако имаш достъп до Нирвел, пробвай коректора номер Р 01 ( П 01 ), дават го с 4 % окислител, поне тук, но можеш да сложиш малко по-силен.

# 513
  • София
Слагах матиращ балсам само на корена, жълтеещия, все едно ще го боядисвам пак. Иначе, да, дължините ще посивеят. Другият вариант е да боядисваш по-често и да застъпваш.

# 514
  • в 1001-та нощ

чудесно - виолетов коректор, който ще ползваш за боя десятка, нали

значи ползваш 1/10 от коректора за тази боя

схемата при него е следната - целият коректор се дели на 10 части, от числото 10 вадиш номера на боята, за която ще го ползваш и добавяш "разликата"

Примери:

1. за боя 7 => 10-7=3, добавяш 3/10 от коректора (коректора условно се дели на 10 части и добавяш 3 части)

2. за боя 5 => 10-5=5, добавяш 5/10 от коректора - т.е. половината  Peace

в твоя случай - 1/10 от коректора

# 515
Искам да припомня един линк , който бях пускала в предните теми http://www.selectivezone.com/data/blog/2009/10/f_6.doc

1.За два много специални микс-тона 0.00 и C.S. (коректор на изсветляването , по-напред в темата писах за тях)   са два изключително важни микса при третиране на по-трудни за работа коси....и не само.

0.00
Неутрален тон   

•Подходящ за всички цветове EVO. Той е без тоналност и  оттенък.

•Смесен в равни дози със съществуващ цвят дава възможност да се постигне нов нюанс с един тон по-светъл. Смесен с друг микс, в количество зависещо от желаният краен резултат , позволява да се получат особени , специални цветове като розово , светло синьо.   

Пример:
Избраният цвят е 9.31(не съществува в цветната карта), тогава се смесват
8.31(50мл) +  0.00 (50 ml) = 9.31.   

C.S.
Коректор на изсветляването

•Благодарение на съдържащия се в състава му амоняк ( 4%) C.S. позволява да се засили възможността на даден цвят EVO да изсветлява.
•Смесен със съществуващ цвят засилва изсветляващите му свойства и позволява да се третират успешно и по-трудни за работа коси.

Пример:
Основен цвят 4.0 -твърда коса.
Желан цвят 7.44
7.44( 35 мл ) + C.S.( 15мл ) +50 мл EVO OXY 30° / 9%.

2.И още нещо интересно .... "Диаграма на използване"( на стр . 7 , в горният линк) - полезен инструмент, с чиято помощ винаги ще постигате желания резултат. Параметрите , които трябва да имате предвид са:
- 1.Номера на естествения цвят на косата.
- 2.Номера на тона на желания цвят.
В квадратчето , където двата номера се засичат ще откриете правилната формула , която трябва да използвате. Когато са дадени като възможност повече окислители , вие ще прецените кой от тях да използвате в зависимост от структурата на косата и желания нюанс. В случаите , когато се налага потъмняване на цвета с повече от 3 тона се препоръчва репигментация преди да нанесете боята."

От таблицата е видно, че от ниво дори 4 , за да се получи добър резултат е необходимо да се използва смес.

3.И още ...." При репигментация трябва да имате предвид , че всички указания относно цвета , който използвате в зависимост от цвета на косата , която трябва да репигментирате, са еднакви за всички серий бои на Selective Professional. Използвайте коректори: жълт- за основи 10 , 9 , 8 , златен - за осонви 7 и 6 и червен - за основи 5 , 4 , 3 , 2 , 1. Коректорът се разтваря в съотношение 5 мл на 35 мл вода ( 1:7 ). Нанася се в/у суха коса. Не се изплаква. След това нанесете желания цвят боя с 6% ( 20° ) окислител."

Разбира се указанията са за боите Selective Professional , но смятам че принципно инфото е полезно и в не малка степен важи и за други амонячни бои.

# 516
  • Бургас
a.l.e.n.a благодаря за разяснението   bouquet

Дали ще се получи сполучлив цвят? Идеи?В момента съм между 8 и 9 със златисто жълти отенъци, трябва6е да е бежаво, ама не е това моята идея за бежов цвят. Embarassed

# 517
  • в 1001-та нощ
цветът се води русо пепелно перлено - за мен има риск и без коректора, поне пъреия път бих пробвала без него с наблюдение в огледалото какво се случва - рискуваш посивяване, макар да не си много светла  Peace

пробвай на един вътрешен кичур и ако само боя не е достатъчна - сложи и коректор и пробвай пак

# 518
Аз пак съм тук за съвет Simple Smile
Незнам дали си спомняте,наскоро се оплаках,че се боядисах и станах ужасно тъмна-кафяво към черно.
Исках съвет с какво да махна боята.
Нищо не се получи с това,което пробвах и се оставих на времето.Поизсветля косата,но пак ми беше по-тъмна от постигнатото преди това.
Днес се намазах с Color oops-а и в момента съм светло руса със златисто- червеникави отенъци.Такова:  Хубав цвят,но не ми отива.Толкова светла не мога да остана.
Утре ще ходя за боя и много искам да попитам за тази:
 - 8.71 светло русо кафяво пепелно  
Според вас какво би се получило  newsm78 Отдавна я заглеждам,но не смеех да я пробвам. Много ще се радвам , ако някой е имал опит да сподели Simple Smile
Извинявам се за големия чаршаф  Blush

# 519
Привет Руси дами   bouquet аз съм с руси по-клонящи към бели кичури.За матиране използвам Silver 01 Shampoo FarmaVita , но много ме изгаря.След като се измия с него , че става сива спор няма много се радвам на ефекта , но косата ми милата тя  е нещо страшно става суха , седи като накъсана а за разресване и дума неможе да става без един куп продукти за целта.И е така само след употреба на този шампоан.Бихте ли ми препоръчали добър мат , но без такива кошмарни последици.Благодаря предварително  Hug

# 520
............Бихте ли ми препоръчали добър мат , но без такива кошмарни последици.Благодаря предварително  Hug

Alfaparf PH Shampoo Silver  Peace

# 521
Dendy Много Благодаря още тази седмица ще го потърся  Hug

# 522
Dendy Много Благодаря още тази седмица ще го потърся  Hug

Да знаеш, че и той изсушава, но с добра маска или балсам след това нещата се компенсират. Балсамите на Престиж са по меки, пробвала ли си ги?

# 523
Не не съм.Този ми даде фризьорката и си го ползвам наистина е добър , но последиците след употреба ме ужасяват и неискам да го ползвам повече.

# 524
Matrix So Silver  не изсушава косата. Н е е супер силен, точно колкото си трябва за такъв продукт.

Общи условия

Активация на акаунт