Истанбул 7

• 89 072
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
за ПИТАЩИТЕ ЗА КОМФОРТ ТРАВЕЛ

Абсолютно ужасно отношение и организация - втория път бяхме с тях и не бихме повторили.

Още на тръгване имаше 2 жени дето липсваха - почакаха 5 минутки и вместо за звъннат да питат - екскурзоводката рече, че вероятно се били отказали и тръгнахме без тях.

Пълна липса на професионализъм, никакво спазване на програмата и най-вече брутално и много неприятно изнудване за допълнителните програми в 2:30 през нощта. Екскурзоводката събути всеки по отделно, запали му лампата и се почна изнудването...При което който не пожела да се запише - отношението към него се промени коренно. Нашата компания спря да съществува, правеше ни се забележка, че все нас чакали пък ние се качвахме от първите. Подобно отношение имаше и към хората, които не им бяха симпатични - направо си навикваха като по малки деца.

Последния ден нямаше никаква панорамна обиколка на Одрин, църкви, старини...20 минути в едната българска църква, но то само защото отсреща се продаваха ядки на размерване. После час и половина в една циганска махала в някаква търговия наречена "борсата", и накрая половин час в Селимие.

Целия ден бе изгубен в изключително бавно каране и спиране по около 10 пъти на посока, защото екскурзоводката беше страстна пушачка. Накрая към 9 вечерта на връщане заседнахме екипа на агенцията да яде шкембе в някакво заведение на магистралата, че им било безплатно. Това беше около 40 минути. Излишно е да казвам, как щяха да ни спрат на Плиска, ама после лекичко забравиха...

Отвратителни хора като цяло  #Cussing out

# 106
  • София
Това с Плиска и Бутик травел се опитаха да спестят, но се възмутихме и спряха  Laughing. Дори се прибрахме с градски транспорт  Grinning.

Точно заради тези безкрайни спирки по 1 час за пазаруване, похапване или тоалетна, мъжът ми не иска да ходи с автобус. Wink

# 107
Ами и Караджъ спират, ама не толкова често...И на отиване спирахме на 25 минути от хотела на едно крайпътно на Метро да пиели кафе - 1 час...

Както и любимото им място за спиране - бензиностанцията на Лукойл преди границата на отиване  #2gunfire Дето мирише на бензин всичко - от водата до цветята   Shocked миеш се след тоалетната и се умирисваш...едвам се дишаше, щяхме да се изподушим после в автобуса...А момичето ни пита защо сме решили там да спрем, че на 3 минути имало нормална бензиностанция не като тяхната  Laughing

Айде да спираме по пътя - иди дойди, ама като ни набутаха в една маала да им купуваме от гаражчетата  #Cussing out

# 108
Таня, пиши за Бутик травъл, как протича в Одрин?

Днес сутринта станах рано-зарана и направих чудна баница с одрински кори  Heart Eyes

В Одрин спират ли някъде за подобни неща? Искам да си купя и мантъ и др.

# 109
Това,което Шебек описва важи почти едно към едно и за нашето пътуване,но с Караджъ #2gunfire,което съм описвала вече...Отвратително отношение,щом не се включиш в платените им "мероприятия",спирането на точно определени места да ядат по 1 час,безплатно им било,за Одрин пък беше пълна пародия,ужас от всякъде.Повече с тях няма да тръгна,ако ще да е напълно безплатно Crossing Arms

# 110
  • Единбург
С ферибот до Юскудар. От там с долмуш или автобус с номера 15 или 15В точно до двореца. Няма директен ферибот от европейската част. Относно група - и един човек прави група.  Laughing Първият път бяхме само двама...
[/quote]

Благодаря отново Кали 08.
Видях, че и ти си от Варна  да знаеш читаво чейндж бюро ,още ми е рано да купувам лири ще пътувам чак през април, но не искам да оставям за накрая пък и треска ме тресе -до сега не съм ходила в Истанбул.Laughing

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 11:06 от irdbg

# 111
Дааа, понеже и аз няма да се включвам съм допълнителните им мероприятия, още отсега да се настроя за "специалното" отношение  Mr. Green

Надявам се Бутик травъл да са по-човечни все пак в това отношение.
  Ако пък прекалят, направо тогава мога да се цаня за безплатен гид на целия автобус и да ги лиша от много евро, дето ще гушнат за трансфер от Лалели до Султанахмед например  Laughing

# 112
  • Варна
Видях, че и ти си от Варна  да знаеш читаво чейндж бюро ,още ми е рано да купувам лири ще пътувам чак през април, но не искам да оставям за накрая пък и треска ме тресе -до сега не съм ходила в Истанбул.Laughing

Сменяла съм в ОББ и в едно бюро в Гранд МОЛ. Странно е, но в повечето бюра трудно се намират лири. Ако имат - то те са малко.

# 113
Единственото хубаво беше, че бяхме в много добър хотел - http://www.hotelbuyukkeban.com/ и се настанихме веднага - ама реално това от тях не зависи.

С Караджъ ние лично бихме тръгнали  - не са ни изнудвали, пуснаха ни анкета. Пишеш си имената, какво искаш да посетиш и толкова. Парите казаха, като се качиш на автобуса се плащат. Екскурзоводката беше много мила, като минахме границата ни почерпиха с локум за добре дошли, по време на безплатния пешеходен тур (какъвто при Комфорт няма) тя също ни обясняваше разни неща, превеждаше ни какво ни казват търговците докато минаваме през Капалъто. Изглеждаше много намусена, ама иначе беше пич.

А и се тръгва от хотела в 12:30 за Форум - с Комфорт тръгнахме в 9:30 сутринта, бяхме в Одрин към 16:30  #Crazy А и на нас мола ни хареса - хапнахме, даже се запасихме с Попайс за вкъщи  Embarassed, пазарувахме от Икеята и от хипермаркета в мола, разгледахме аткракционите.  Peace

# 114
  • София
Кливия, заради "изгубили се" в мола госпожици, от Истанбул тръгнахме с 1,5 часа закъснение. А като си представя ние как бързахме, за да сме навреме в хотела  ooooh!! Това се отрази на Одрин. Искаха да преминем границата преди смяната на граничарите, която така и не разбрах в колко часа става, но се чакало много. Спряхме само в Селимие, където след кратка беседа ни оставиха 1-1,5 часа да разглеждаме джамия и околности. Към джамията има базар и от там купихме локум и пишманье. Мисля, че цените са им добри, най-малкото, защото видяхме и екскурзовода да си купува от там.  Laughing Специално ни предупредиха, че ще спрем на място с хубава и евтина баклава на магистралата малко след Одрин. Не знам дали е била хубава, защото ние не си падаме по подобни сладкиши и не купихме, но май наистина е била на сметка.

При нас също още в автобуса пуснаха списък с екскурзиите и записваха за тях. Беше преди да заспим  Wink. Не са ни изнудвали, нито се е променило отношението към нас, защото бяхме от тези, които не записаха нищо. Спирките не са били ненужни. На отиване спряхме веднъж някъде след Пловдив за тоалетна и пушене и веднъж в Турция. На връщане спирахме в Одрин, на баклавата, безмитния магазин на границата и отново на същата бензиностанция за тоалетна. Възможно е на тази бензиностанция да са яли безплатно, защото имаше някакъв турски ресторант/закусвалня, но поне не са ни го изтъкнали като причина за спиране. Лошото е, че се образуваха километрични опашки за тоалетна. Бяхме 2 автобуса на Бутик и 2 на Караджъ турс и се движехме заедно на тръгване. Нас ни подразни дългото стоене на подобни места, но наистина времето беше съобразено с опашките.

п.п. Сетих се за още нещо, което ми направи добро впечатление. В Одрин купиха кутии с бонбони, с които ни почерпиха и оставиха, който иска още да си взима. Може да е била "благодарността" на базара за доведените туристи, но важното е, че не си ги прибраха за себе си, а ни почерпиха. По време на пътуването имаше безплатни напитки, както пишеше в офертата, макар и по-желаните неща като кока-кола да свършиха бързо.

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 14:09 от Тaня67

# 115
Таня, и на мен ми направи приятно впечатление за безплатните напитки  Simple Smile

Това с недисциплинирани туристи в група винаги е за сметка на дисциплинираните , няма как...

Евтина и хубава баклава няма  Laughing Хич и нямам намерение вече да купувам оттам. Майка ми прави великолепна баклава с орехи и масло  Mr. Green Там единствено за баклава с шам фъстък ще се "прежаля" и кюнефе евентуално  Flutter

# 116
  • Казанлък of all places
Кюнефето никога не е евентуално! Simple Smile

# 117
Кюнефето в сладкарници ли се консумира, че аз нещо сладкарници не забелязвам по пътеките дето ги вървим, или има и за вкъщи

# 118
  • Казанлък of all places
И трите, Дядо попе, и в ресторанти даже да го дават. Simple Smile
Понеже идеятъа е да се яде топло, предимно по сладкарниците го раздават.

# 119
Щом го раздават - да ида да се редя и ази  Laughing

запишувах си да не го забравя следващия път - точно до френския сокак  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт