Истанбул 7

• 89 057
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
  • Казанлък of all places

Ангелина, Долмабахче държавен музей ли е, дали влиза в тази карта, защото и аз съм навита да я купя-ще ми излезе по-евтино и удобно.

Ето частта  от прессъобщението , в която са описани музеите , за които важи пропускът:There are 6 museums which travelers can enter easily with this card. The museums are as follows; Hagia Sophia Museum, Topkapi Palace Museum (except Harem Apartments), Chora Museum, Istanbul Archaeological Museums, Museum of Turkish and Islamic Arts, Istanbul Mosaic Museum. Няма Долмабахче, за съжаление.Sad

# 91
Андже да знаеш, че ще чакам притаила дъх. Всъщност въпроса ми е най- вече дали е нещо хубаво, модерно и смислено. Едва ли ще е срам и резил като варненската зоологическа градина, че такова не ми се гледа.  Naughty Иска ми се да има много животни и да са на хубава голяма територия, не в клетки. В Тунис бяхме много доволни от зоо-то им. Той мъжа ми е супер запален. Казах му, че е далече, което винаги го плаши, но сега нали е за животните ми вика - е какво толкова, ще хванем някой ферибот....  Crazy

Ех, музейната карта никаква работа няма да ни свърши. От списъка един до два музея планирам и евентуално харема, който пък не влиза...

# 92
  • Казанлък of all places
Значи, моят спомен беше, докато осмисляхме как да уплътним евентуалното миткане из Истанбул с децата , дали да не включим и въпросния зоопарк. Той е частно начинание и бях изумена колко енергия, връзки и ентусиазъм са хвърлени в създаването му и как участието на държавата е била единствено в осигуряване на терена.

# 93
Ама степен на атрактивност не можеш да прецениш, а? Почти никакви отзиви няма из нета, четох тук дадените, те са от 2003г, от тогава насам кой знае какво се е случило. Гледам, че основно се подиграват на градинското джудже в японската градина, което е кич.

# 94
Благодаря, че ме упътихте за датите! Много ценна е и информацията за официалните празници в Турция.   bouquet

# 95
  • Казанлък of all places
Пине, препоръчват зоологическата градина. Момичето, с което говорих е запален birdwatcher и от нейна гледна точка колекцията с птици е изобилна и разнообразна. Каза,че контакта с животните е по-непосредствен от много други градини, които е виждала . и Да, със сигурност е по-голяма от Варненската.Simple Smile Малките маймунки могат да се галят и да се хранят.Simple Smile

# 96
Ей ся вече се навих!  Crazy

# 97
  • Казанлък of all places
Маймуни ти дай да храниш на теб, нали? Laughing

# 98
# 99
Здравейте,
Искам да попитам за  мнение за ексурзиите до Истанбул организирани от Комфорт травъл?

# 100
Здравейте,
Искам да попитам за  мнение за ексурзиите до Истанбул организирани от Комфорт травъл?

И аз точно сега гледах офертата на Комфорт Травъл за 109лв. в 4-звезден хотел. Само че е за края на февруари и началото на март само.
http://bg.kolektiva.net/travel/istanbul-kolektiva.html?a_aid=4e53546f91977

# 101
  • Единбург
Момичета здравейте,някоя от вас  посещавала ли е двореца Бейлербей и може ли да каже колко е входната такса.Бях чела назад във форума ,че двореца е умалено копие на Долмабахче ,но подробен разказ за него не срещнах.Струва ли си човек да му отдели внимание?Има ли  големи опашки и с група ли се влиза в него?Благодаря предварително

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 17:56 от irdbg

# 102
  • Варна
Момичета здравейте,някоя от вас  посещавала ли е двореца Билирбей и може ли да каже колко е входната такса.Бях чела назад във форума ,че двореца е умалено копие на Долмабахче ,но подробен разказ за него не срещнах.Струва ли си човек да му отдели внимание?Има ли  големи опашки и с група ли се влиза в него?Благодаря предварително
Аз съм ходила вече два пъти в двореца Бейлербей. Входната такса беше 10 Тл, но има промяна - вече е 20 Тл. Погледни тук http://www.millisaraylar.gov.tr/portalmain-en/VisitingInfo.aspx
Паркът е хубав, но малък. Има кафе, което е спокойно, но пък цените май, че бяха високи. То сигурно и затова беше празно...
Самият дворец е изключително приятен, наистина умалено копие на Долмабахче. Време за разглеждане 1-2 часа за всичко. На всеки 20 минути има водач или с английски, или с турски език. Може да се влезе само с такава групичка. Водачът говори добре и дава време да се погледне и поразгледа. Според мен си заслужава.

# 103
  • Единбург
Мерси Кали 08,а най- лесно с ферибот от Еминьоню ли се стига и 3-ма души ще минат ли за група?

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 18:40 от irdbg

# 104
  • Варна
Мерси Кали 08,а най- лесно с ферибот от Еминьоню ли се стига и 3-ма души ще минат ли за група?
С ферибот до Юскудар. От там с долмуш или автобус с номера 15 или 15В точно до двореца. Няма директен ферибот от европейската част. Относно група - и един човек прави група.  Laughing Първият път бяхме само двама...

Общи условия

Активация на акаунт