раждане със секцио-2

• 75 105
  • 758
  •   1
Отговори
# 45
Аз излязох без проблем от упойката и не ме е тресло... след нито една операция. Не знам редно или нередно е. Винаги когато имаш възможност да избираш обаче избирай регионална. Пълната само когато  е неизбежна.

# 46
  • Sunshine state
Мен не ме е тресло като бях с пълна упойка.Но манипулацията не беше и секцио де. Wink
Моето чувство е,че това си беше от контрахирането на матката,защото беше много за кратко и идваше точно оттам.Сякаш имах неудържима мускулна треска на корема.Жената до мен,се тресеше много по-зловещо,нейното приличаше на гърч.А при мен по-скоро бяха устните. Laughing Понеже нея я оперираха преди мен и аз видях как я втриса,попитах лекаря ми дали е нормално,а той ми каза да не гледам,и че при всички е различно. Peace

# 47
  • София
И мен не ме е тресло, нито след секциото със спиналната упойка, нито след операция с пълна. А дърпане усетих в един момент по време на секциото и след това чух рев, сигурно е било ваденето на бебето. Иначе не съм усетила нищо - нито допир, нито нито каквото и да било.

# 48
Като говорите за това втрисане взех и аз да се чудя дали е имало такова нещо при мен и да съм забравила.  newsm78 Май съвсем леко към края на операцията почнаха ръцете ми да треперят, но за кратко време всичко мина.  Rolling Eyes НЕ знам от какво е, но ако е от загуба на кръв, лекарите се погрижиха моята операция да мине с възможно най-малко загубена кръв, че нали имам анемия, а освен това и кръвната ми група е рядка.   ooooh! Сигурно затова не искаха много да рискуват с мен, но като видяха, че съм магаре на мост и няма да ме склонят за нормално раждане, взеха че ме приеха.  Laughing На операцията загубих около 250 мл кръв, можеше с нормално раждане и повече да загубя, знае ли се.  Rolling Eyes Добре че се намери един лекар, който да се съгласи да ме поеме, много съм му благодарна.   bouquet

# 49
  • Sunshine state
Аз загубих 350мл. кръв. Peace Лекарят се изрази така "Кръвозагубата беше малко по-голяма,но няма страшно."

# 50
Аз загубих 350мл. кръв. Peace Лекарят се изрази така "Кръвозагубата беше малко по-голяма,но няма страшно."
Хахаха, сестра ми с нормално раждане е загубила повече.  Rolling Eyes

# 51
  • Across the Multiverse
Гигито,ами най-вероятно е щял да ти пусне райски газ и да те упои изцяло,та за това. Peace
Попитах за упойката,защото жената до мен беше само със спинална и сподели,че тресенето е започнало още в операционната,както и една моя колежка.
Да, досетих се още тогава, не съм се чудила Simple Smile
И моето тресене започна по време на операцията, виждам че повечето споделят за след това.
И аз не мисля че зависи от вида упойка. По-скоро от моментното състояние на пациента.
От къде знаете колко кръв сте изгубили по време на операцията?  Thinking Simple Smile

# 52
  • Sunshine state
На мен лекарят ми каза. Peace Не съм го питала специално,просто ме уведоми. Simple Smile

# 53
Моето секцио беше със спинална упойка по мой избор...още като ми я слагаха анестезиолога ме предупреди, че можело да ми стане хладничко - какво ти хладничко, мен ми трепереше ченето и зъбите ми тракаха от студ, тресях се като луда. Като почна операцията усещах всичко, но без болка - натискане, дърпане, стъргане, контракциите, накрая почнах да охкам и да се задъхвам все едно раждам нормално. Накрая ми биха някаква инжекция в системата и съм заспала за около 30мин, събудих се супер - нямах никакви оплаквания, и 2 часа след упойката почнах да си връщам чувствителността в краката.
Мислех си за пълна упойка за второто, но като гледах вчера Такъв е живота, май пак ще си избера спиналната, че много ме достраша от тези тръби в гърлото...

# 54
  • Across the Multiverse
Мислех си за пълна упойка за второто, но като гледах вчера Такъв е живота, май пак ще си избера спиналната, че много ме достраша от тези тръби в гърлото...
Това ме подсети за нещо интересно. Моите проблеми със задуха не свършиха в интензивно- на втория ден когато дойде рехабилитаторката да ни раздвижи аз разбира се реших, че вече километри мога да измина Wink и веднага отидох да си видя бебето (надолу по коридора на същия етаж). Първоначално всичко си беше наред. След час-два дойде време за свиждане и като дойде милото аз реших да му покажа какво мога и айде пак тръгнахме към педиатрия. Стигнахме до там, но започна доста да ме боли гърба и започна отново този задух и парене в гърдите. Върнахме се в стаята, а той извика лекар. Споделих какво се случва, а док каза: "Нормално е това усещане в гърдите след интубация..." Аз: "Ама аз не съм била интубирана, бях със спинална...!" И тогава ми пуснаха системка с нещо на което забравих името. Всъщност се оказа, че паренето и болката имат връзка със самата упойка и по-точно с течността която продължава да изтича по малко от мястото в гръбнака, където е поставяна.

# 55

започна доста да ме боли гърба и започна отново този задух и парене в гърдите. [/quote]
И аз бях така и то докато не се прибрах в къщи, но бях с пълна упойка! Аз съм решила втория път със спинална, че едвам оцелях от пълната, но бях спешно и никой не ме пита какво искам и какво не  Sad

# 56
  • София
Имам въпрос, знам, че ще го обсъдя с анестизиолога, но има още време, та имам гръбначно изкривяване - пречка ли е за спинална упойка?
Не, не е пречка. Аз също имам такова, за лош късмет точно на прешлените, където се въвежда спиналната упойка и поради това не можеше да влезе иглата. Когато от болката неволно се помръднах, явно движението е освободило междупрешленното пространство и иглата влезе без проблем. Вече знаеш - задължително да го обсъдите с анестезиолога  Peace
Болката е най-силна и неприятна в деня след самата операция, но с всеки изминал ден става все по-лека. Боли от кихане, смях и други обичайни дейности. Важно е човек да се движи и разхожда, болката отминава по-бързо. Обезболяването става с препоръчаните от лекарите средства - при мен беше Солпадеин, може и други медикаменти. Важно е също да се пие много вода, за да премине упойката, иначе настъпва такова главоболие, че в сравнение с него болката от операцията е смешка. Раждането със секцио не е пречка за кърменето, нито влияе на количеството на кърмата. Гърдите не се мият преди и след кърмене, достатъчна е общата хигиена на тялото.
Личен тоалет - в реанимация санитарките извършват интимен тоалет. След ставане и раздвижване може да се вземе душ, но това трябва да стане със специална водонепромокаема лепенка върху раната. Добре е след това тя да се смени с дишаща превръзка, за да не се запарва разрезът. Това извършват сестрите или лекарят.
Белегът - приблизително на 7 ден се маха вътрешния шев, който представлява един цял конец с възелчета в двата края - издърпва се наведнъж. Външният слой кожа се лепи. Най-вътрешните шевове се правят с биоразградими конци, там нищо не се маха. Разрезът се третира вкъщи с антибиотична пудра - Топоцин например.
Общо престоят в болницата е 5 дни, ако майката и бебето са добре.

# 57
Това за миенето на гърдите е хубаво да се знае, защото в болницата, където раждах, другите момичета подкокоросани от акушерките миеха ли миеха, аз си направих оглушки.

Атти, на мен външният ми шев беше такъв, непрекъснат, и го махнаха с едно дръпване, вътрешните явно и двата слоя са били разградими. Удивителното е, че напълно ги абсорбирах, а досега винаги съм имала проблем - две операции, два пъти проблем с неразпаднал се конец.

# 58
  • София
Първо мият ли, мият, после реват ли, реват от нацепени зърна и мажат с Гармастан.
Гармастан е полезно кремче всъщност за болки в зърната, те се получават в началото от необичайно честото и интензивно ползване на тази част от анатомията  Mr. Green Същото действие има и крем Лансинох. Добре е да има от него в багажа за болницата. Но това са валидни неща не само за раждането със секцио  Peace

# 59
Да, моите съквартирантки не знаеха, та спешно им носиха кремове. И аз постфактум се сдобих с Лансинох, но това по-скоро от недоглеждане. Laughing Най-гадно ми беше кашлянето, два дни не можах да се изкашлям като човек.

Общи условия

Активация на акаунт