Интериорен стил по аматьорски 4

• 66 656
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Докато сме на вълна килими, ето една моя нова любов.

В темата на Нивиана една мацка даде този линк http://jan-kath.de/ супер ми изглеждат тези килими  Heart Eyes

И аз (от много скромен опит) мисля, че дългокосместите не са по-трудни за почистване.

0 точки на теста! Sunglasses

# 481
  • Стара Загора
по въпроса за килими ,преди 4 год взех 2 по малки за спалня с дълъг косъм от Баумакс .
Изглеждаха суппер , Grinningподдържка е отврат ,само  с тупалка може наистина да се изчисти,прах ги няколко пъти ,и вече са по смачкани някак.Сега когато обзаведем ще си търся пак някой друг килим,,но пусто тия с по дълъг косъм  изглеждат по добре и май пак ще взема такъв . Laughing

да споделя ,днес разгледах няколко дивана в Айко ,гледах предимно на COTTA,сядах пробвах  Embarassed(все пак трябва да съм сигурна че е удобен _ Laughing.....почти всички които харесах като визия идват големи за ниша в която ще стои дивана  Sad или пък са много неудобни.
Най-удобния модел от всички е този http://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=14&pid=50651,но нещо не съм сигурно в визията ,май не е точно моя диван.
Ако е с дамаска  цената е около 2200 лв ,поносимо е .
Сега разглеждам и сайта на Тедива ,начеви сливен......

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 21:31 от kokovi4

# 482
 Кокович, аз не съм доволна от нашия диван Кота (правили ги в Румъния) и
след 2 години ползване го подарих на брат ми. Не е мръднал на външен вид, но
дамаската му, една подобна на кадифе, все изглеждаше като напрашена. Отделно и
механизмът за спане беше кофти, много взе да скърца подматрака. Но пък той беше и
евтин, към 1000 лв, може пък да имат и по-качествени. Сега (хола ще го преграждам)
имам място само за диван двойка и сигурно ще си го купим от Икеа.
 Като пътувахме лятото към морето, малко след Стара Загора видяхме табела Аутлет
мебели, после намерих информация, че са немски мебели от изложения. Може пък да
имат хубави дивани. Иначе от българските фирми на картинка са ми харесвали някои модели на
Валинор, Тедива, Аксага, Библус и Начеви, но като изключим първата, за останалите има и лоши
отзиви в този подфорум.
 Мисля, че това е този аутлет, но не съм сигурна http://www.galeria-fashion-outlet.com/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D … ew/4?limitstart=0, предполагам, че имат по-голям избор от показаното в сайта.

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 22:09 от Veniz

# 483
Здравейте, момичета!
Влизам тук с молба за съвет и да чуя вашите мнения. Накратко след двумесечно чакане пристигна холовия ни ъгъл. Изненадата ми обаче беше, че са объркали цвета на възглавниците/ доставката не беше в мое присъствие, а диванът го видях опакован само като възглавниците бяха във вътрешната му част./ В подробности няма да влизам.  С две думи нагло отношение от консултантката, при която поръчахме. Тя така си била записала в тефтера и ме изкара с много къс ум та не помня какво поръчвам за единствения ми хол /да де имах повече, че да се объркам.../. След разговор с управителя ми предложиха,че могат да ми сменят въглавниците, но ще трябва да чакам за изработката им незнайно колко дълго. Нямам времето за губене и да се разходжам отново до там.  Пускам снимка на въпросния диван. Цветът е съвсем светло резедаво на възглавниците,  а първоначално трябваше да са кремави като кожата. Колебая се дали да задържа тези възглавници или да изисквам първоначалните. Притеснява ме и какви цветове да са  пердетата в такъв случай. Диван едва ли ще сменя близките години, но тапети по-вероятно та да се ангажирам ли с резедавия цвят на възглавниците.
Доста дълго стана..
Ето ги и снимките:
http://bibsy.snimka.bg/other/apartament.629142.25403336
Благодаря ви предварително за отделеното време!

# 484
Шантиии, откъде го измисли този сайт сега!? Има страхооотни килими Heart Eyes!
Допада ми много и начинът, по който са представени Grinning.
Цяла нощ мечти ме очаква.

За диваните - мама и татко имат диван и големи табуретки на Начеви от... шест-седем-осем години. Имат съвсем леко избеляване на дамаската (прана е милион пъти) и нищо повече. А са мнооооого използвани. И аз съм попадала на лоши мнения във форума, изненадвали са ме, предвид личния сблъсък. Имаме и приятели, които избраха диван на Начеви преди две години - перфектен е. Но не започвам примера си с него, тъй като е по-нов.
Може би е въпрос на късмет, знам ли... Лично аз с хубаво срещам тази фирма.

Преди няколко години си припаднах по Лотос на Валинор. Много мекичък и удобен ми се стори на... душата Laughing.

Бибси, много неприятна изненада! Можеш да изнесеш името на фирмата тук.
За самия диван - помисли на теб дали ти харесва, тук каквото и да кажем... не ни е в хола. Ако на теб не ти допада - сменяй възглавниците. Ако си ОК - остави ги. Но не го прави, само защото не ти се занимава повече - това е твоят дом, ти ще го гледаш, ти ще го усещаш всеки ден.
Вярно, не се женим за мебелите си, но поне на мен не ми допада идеята "да свиквам" с нещо у дома.
Иначе, перденца бих подбрала в цвят близък до светлия на дивана, кремави.

# 485
Хихи  Hug

bibsy, мисля точно като Visible  Peace

# 486
  Бибси, знам, че не е утеха, ама страшно ми допада цвета на сбърканите възглавнички. Но ако не ти харесва на теб- не се примирявай. Иначе за връзване с възглавнички има и по-лесно от слагане на тапети в зелено.
  А за рошавите килими би ме спряло точно почистването. В хола си унищожих стария килим с разлята боя, която нямаше начин да излезе. Сега метнах за да ни е топлично временно един китеник/ губер в тревисто зелено и ми допада като визия, ама го тупам през ден-два и излизат акари на рояци  Laughing

# 487
  • Стара Загора
Veniz благодаря за споделено  мнение ,ще го имам в предвид ,за  Аутлет съм чувала но другата седмица непременно ще го посетя.Дори и при начеви Сливен мисля да отскоча,преди време бях видяла един диван Линкълн мисля беше ,но когато седнах беше адски твърд ,самата кожа уж естествена и като кора  newsm78

bibsy мое лично мнение е ,че възглавниците си отиват ,но ако на теб не ти харесват неправи компромис!аз щото съжалихме една мацка дето обърка 2 пъти боята ни на Левис ,(за да не я плаща пак ) и накрая взехме объркана ,вместо сивкава я забърка бежова .Боядисахме бежово и сега съжалявам и много ме е яд.не мога да възсприема този цвят .
Ако не ти харесва ,неправи компромис!

# 488
Аууу, ужасно много ми харесва! Визибъл, ти в България ли си? В случай, че да, къде се продава такъв килим?

# 489
  • Варна
bibsy,  много неприятна случкта с дивана- напълно те разбирам. Аз понякога умирам от яд като ми объркат нещо дори не толкова че не го харесвам, а че някой ми налага неговата си тъпа грешка.... иначе в твоя случай на мен ми харесват възглавниците... ако бяха както ти ги искаш изцяло бежови ли щяха да са или както са сега щеше да има зелен акцент по средата и по канта?  

kokovi4, моля те сподели като идеш в аутлета, защото ние като си пътувахме от Димитровград към Варна след Нова Година се отбихме (едни приятели ни похвалиха дрешките), но беше затворено заради празниците. Умрях си от яд!

За килимите и аз съм в голяма чуденка. С дълъг косъм харесвам, но това нещо не може да оцелее тук- имаме котка с дълъг косъм и всичко ще е набъкано с космя и прахоляк. Сега имам един на доизживяване- от тези с релефите- обаче след 4-5 години усърдно тъпчене върху него + холовата маса- резултата е сплескан и почти навидим релеф.  
За сега съм решила следващия килим да бъде гладък (мнещо от сорта на черга)- без никакви косми.  

аз да се редактирам: теста направо ми изкриви погледа-буквално  Crazy , но имам 18 точки - средна хубост. После ще пробвам мъжо- той бачка на калиброван монитор да го видим колко ще изкара  hahaha

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 09:05 от Герито /arnavonit/

# 490
Добро утро!
Момичета, благодаря ви за мненията! Hug
Фирмата е мебелна палата Лазур- Варна. Забавяне на поръчката с месец. Разбирам, че времето не позволяваше, но аз бях активната страна да питам не един път какво става вместо те да ме уведомят за забавянето. Накрая ме изкараха и късопаметна. Тя така си била написала в тефтерчето и работела това вече 27 години. Абсурд да обърка. Управителката, до която стигнах много трудно,  и един път не се извини за случилото се. Оставам с много горчиви впечатления накратко и не бих пазарувала повече от там.
 Прави сте всички и просто исках да чуя странични мнения. Сега ден след това смятам да оставя зеленото. За перденцата и аз смятам да са кремави. Чудя се плътните завеси дали да са по-тъмни, но това ще го реша след като обиколя магазините и видя какво е предлагането.
 Първоначално възглавниците трябваше да са бежеви като кожата на дивана, с кафяв кант отстрани и декорацията им да е кафява. Т.е. вместо зелено - много светло бежево.
Хубав уикенд пожелавам на всички и само приятни емоции!  Hug

# 491
  • на североизток
Като говорите за подови настилки, аз много харесвам килимите направени от парчета мокет. Знаете ли дали се предлагат е БГ и от кои фирми такива мокетени плочи? Все повече се замислям дали за детската да не сложа нещо такова, хем ще е меко и топло, хем ще си избера комбинация от цветове каквато ми трябва.

На цветовия тест имам 8  Blush

# 492
  • Стара Загора
на теста 4 грешки ,нещо сините гами ги обърках  Grinning
Герито /arnavonit/ ще проверя и ще ти пиша

# 493
  • софия
аз явно съм кьорава, първи опит 59 грешки, втори 45  Rolling Eyes

# 494
аз явно съм кьорава, първи опит 59 грешки, втори 45  Rolling Eyes
Няма такова нещо. От монитора е.
Правила съм този тест на нормален монитор, от стария тип, и имах 4 точки, а вчера на лаптоп с лъскав екран 118. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт