Четвърти клас- Късмет!

• 48 280
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
http://www.conquiztador.bg/
Тази трябва да е, поне нея играем със Сиси Grinning
Играта, е наистина интересна, предпочитам да играе нея вместо разните мачове, стрелби и т.н.
Дадох му да реши тестовете по бел от предишните години от външното оцен.
Първият го оплеска, последващите го обаче не го затрудниха.
Добре е човек да преговори материала.
Математиката му е лесна, сега предстои 1 часова почивка и ще продължим с ЧО или ЧП. /по желание/ Wink

# 526
baibibi , радвам се, че всичко е минало бързо!
Момичета, миналата година някой беше споменал за някакъв лагер с тръгване от Пловдив, нещо с исторически... Размекнала съм се от жегата...

# 527
Радвам се ,че децата вече са стабилизирани и се възстановяват бързо.
Момичета трябват ми тестове по английски език по системата на "Blue Skies"
незнам къде да се поровя ?На 3май имаме годишен тест по езика ,а аз не съм убедена че всичко е усвоил от материала

# 528
Почивните дни минаха в разпускане , а от днес сме на старт.
Имаше доста домашни през тези дни ,но едно ни затрудни.
Моля , дайте предложение : тетрадка № 2 БЕЛ ,"Просвета" , стр.40,упр.4
Образувайте наречия от прилагателните имена :
 - безразсъден
 - разтревожен
  - безсмислен
/И аз нещо съвсем се обърках  newsm78/ Благодаря предварително !

# 529
  • София
Почивните дни минаха в разпускане , а от днес сме на старт.
Имаше доста домашни през тези дни ,но едно ни затрудни.
Моля , дайте предложение : тетрадка № 2 БЕЛ ,"Просвета" , стр.40,упр.4
Образувайте наречия от прилагателните имена :
 - безразсъден
 - разтревожен
  - безсмислен
/И аз нещо съвсем се обърках  newsm78/ Благодаря предварително !

безразсъдно
разтревожено
безсмислено

# 530
Елфи , благодаря ! Peace

# 531
Моля за помощ Praynig
Задачата е следната:
Боян и дядо му се грижат общо за 46 зайчета и гълъби. Колко са гълъбите и колко са зайците, ако общият брой на крачетата им е 144?
Решавам я само със система от уравнения, но това е задача от помагалото за 4 клас newsm78

# 532
  • София
Не ме бива много в обясненията, но ще опитам да ти обясня подробно как да я обясниш на детето:

Ако всички бяха гълъби щяха да имат 46 * 2 = 92 крачета.
Обаче крачетата са 144. 144 - 92 = 52 крачета не достигат.
Зайчетата имат с по 2 крачета повече от гълъбите => имаме 52:2 = 26 двойки крачета, които трябва да добавим към 26 гълъба, за да се превърнат в зайци, за да ни излязат сметките. Зайците са 26, а гълъбите са 20.

# 533
Моля за помощ Praynig
Задачата е следната:
Боян и дядо му се грижат общо за 46 зайчета и гълъби. Колко са гълъбите и колко са зайците, ако общият брой на крачетата им е 144?
Решавам я само със система от уравнения, но това е задача от помагалото за 4 клас newsm78

Ако има 46 гълъба, краката им ще са 92, което не достига за пълната бройка с 52. Зайците имат с два крака повече от гълъбите. Това означава, че з. са 52/2=26. А оттук следва, че гълъбите са 46-26=20. ПР
20*2+26*4=40+104=144 крака.
Надявам се решението да е подходящо. Grinning

Писали сме заедно Hug

# 534
# 535
  • София
Водим спор с младежа, дали в деня на матурите ще имат часове или ще ходят само за изпита newsm78
Мислех си,че тъй като матурата ще е само 40 мин, дали все пак няма да си учат нормално?Той твърди,че ще е неучебен ден.

# 536
  • София
Мисля, че миналата година бяха неучебни дни за цялото училище.

# 537
  • ГОре на черешата...
Водим спор с младежа, дали в деня на матурите ще имат часове или ще ходят само за изпита newsm78
Мислех си,че тъй като матурата ще е само 40 мин, дали все пак няма да си учат нормално?Той твърди,че ще е неучебен ден.

По принцип децата си учат с нормалната програма, като в 10 ч започва матурата с продължителност 40 мин и след нея си продължават. В зависимост от разписанието на часовете всяко училище прави незначителни промени, за да се вместят в този график.

# 538
  • София
Мариетка, това за всички училища ли е? Тези които учат на две смени как ще се организират, т.е. децата втора смяна също ще ги съберат в 10 сутринта, а следобед ще си учат програмата, така ли?

Последна редакция: сб, 05 май 2012, 13:16 от Елл

# 539
В училището на сина ми, понеже четвъртокласниците в момента учат следобед, ще обърнат смените - четвъртокласниците ще учат сутрин, а пети клас ще заеме тяхното време следобяд. Така ще е цялата седмица от 9.05 до 15.05.
Миналата година, когато дъщеря ми беше в четвърти клас, се случи така, че си бяха първа смяна и не се наложи разместване.

Общи условия

Активация на акаунт