има ли болни деца от грип?

• 102 383
  • 928
  •   1
Отговори
# 30

Дъщеря ми изкара този януарски вирус в началото на януари и тогава педиатъра ни каза,че тя е първата ,която идва при него с този вирус за тази година и очаква от следващата седмица опашка от болни деца пред кабинета му!Естествено това беше след 2 дена ясла! Дъщеря ми беше 3дена с темп  39.5, без никакви други симптоми, много трудно падаше темп, да не кажа,че не падаше под 39 градуса, беше все с оцетени компреси, картофени компреси и други народни средства,тъй,като температуро понижаващите не и действаха! И края на 3-тия ден темп си спадна от само себе си и това беше, не е приемала никакви лекарства, освен витамин Ц! Педиатъра ни каза,че миналия януари е имал дете ,което е било 9 дена с такава температура от този вирус!

А днес чух по радиото,че говореха,че често водел до усложнения,като менингити и енцефалити, заради много високата температура,добре ,че не знаех, че както  детето беше 3 дена с тази темепратура,че щях да се побъркам направо!

# 31
  • София
Имам фобия от грип, като знам какво преживяхме миналата година от свинския.
Сега като ви чета и лошо ми става ...

Каката ми е с друг вирус в момента, само болки в гърлото, но мисля да ги задържа децата вкъщи докато се поуспокоят нещата с епидемията. Каквото зависи от мен, ще го направя, само да не преживеем отново миналогодишния ужас.

Пожелавам на всички скорошно оздравяване и най-вече - без усложнения!

# 32
  • Тук и сега
Момичета, пускам рецептата за капките на Улевинов, както Ви обещах. Ще се постарая да я пратя на ЛС на тези, които помолиха. Само да ви кажа, че капките не се дават на деца под 2 годинки. Капят се плътно една седмица, дори след като хремата е отшумяла. 4 пъти дневно по 2 капки. Бързо оздравяване на всички.

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 19:19 от murzel

# 33
добър вечер! бяхме на доктор , и за щастие гърдите са чисти, и цял ден нямахме температура, детот жизнено, хапва. докторът каза, няма основание за притеснение. да пием вит.Ц и сироп за кашлица. Иначе кашлицата да чукна на дърво почти изчезна, хремата спря.
лека вечер и пожелавам едни по -хубав утрешен ден на всички!

# 34
добро утро! как сте!   Grinning newsm68

# 35
  • София
Ми все още с остатъчна кашлица всичките и сополи, които са на талази, ту има, ту няма...странна работа просто....Писна ми нещо, вече втора седмица се лекуваме....таково чудо не е било... Crossing Arms

# 36
Търпение трябва, вчера казаха по телевизията че грипът тази година е лек и ня причинява проблеми. Бил лек колкото варицелата и се карал леко като нея.
Така че с времето ще се оправи, просто търпение трябва.

# 37
ох вече не знам какво да кажа във връзка с грипа. нямаме температура, жизнена, храни се, но след обяд силни болки в ухото, сигурно заради хремата която все още имаме, а миналата година след варицела - така почна и след два-три  дена лечение с капки в ушите, температура висока и минахме на антибиотик. миналият месец бяхме пак с хрема и болки в ушите. май и на нас няма да ни се размине антибиотик. лека вечер

# 38
tusana, днес бяхме при педиатърката заради малкия. Той продължава да поддържа температура, за щастие вече под 38, но вече седми ден... Тя каза, че при няколко от дечицата с грип има усложнение отит. Дано всичко е наред при вас.  Praynig

# 39
  • София
ох вече не знам какво да кажа във връзка с грипа. нямаме температура, жизнена, храни се, но след обяд силни болки в ухото, сигурно заради хремата която все още имаме, а миналата година след варицела - така почна и след два-три  дена лечение с капки в ушите, температура висока и минахме на антибиотик. миналият месец бяхме пак с хрема и болки в ушите. май и на нас няма да ни се размине антибиотик. лека вечер

Ако имате растение алое, капнете малко от листото в ушетата и ще мине бързо. Успех и бързо оздравяване на всички дечица! Hug

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 22:04 от denizara

# 40
добро утро! нямаме за щастие  днес сутринта температура, но от снощи почнахме антибиотик, за да не чакаме да се влоши ухото, както преди една година. понеже преди един месец бяхме пак така от хремата болки в ухото, но тогава мина само с капки.а сега вследствие на грипа , това е сигнал за усложнение. и решихме да не експериментираме и да чакаме мъчим детето. иначе днес 1 седмица както се разболяхме от грип. надявам се, до няколко дена вече да забравим този грип и да бъде вече всичко наред. лек ден

# 41
tusana, и при нас днес става една седмица и малкият за пръв път няма температура. Кашлицата и хремата продължават.
Бързо оздравяване! Дано наистина вече всичко е наред.

# 42
здравейте! как сте? оздравяхте ли вече?

# 43
  • София
Да се запиша тук, както всяка година по това време.
Малката ми от тази сутрин е с температура. Под 38 градуса е засега и не съм давала нищо, ще я заведа след малко на лекар. Отпаднала, без никакъв апетит. Преди малко и кашлица чух, влажна. Confused
Иначе цяла зима си им давам и на двете деца домашен сироп от бъз за имунитета, а след изкараната по Коледа варицела им давам и Шуслерови соли. Да видим. За два дни от класа окапаха 7 деца, може и повече да са всъщност.

# 44
  • София
Водихме детето на лекар. Каза- грип. Не изписа нищо, освен температуропонижаващи при нужда. И инфлуцид. а за кашлицата правим инхалации вкъщи с физ разтвор.

Общи условия

Активация на акаунт