има ли болни деца от грип?

• 102 322
  • 928
  •   1
Отговори
# 600
Днес ходихме при докторката и се оказа поредния вирус. През нощта много кашля, запуши се нослето, а днес тръгнаха и сополите. Докторката каза, че няма нищо на гърдите, но секрета в гърлото е много упорит и той предизвиква кашлицата. А повръщането е свързано с кашлицата, така изкарва храчките. За сиропа й казах, че не го харесвам този Димекс (тя винаги гледа да изписва най-евтиното лекарство) и ми препоръча точно ЕнТиТус - взех го, ползвала съм го и преди и мисля, че е по-ефикасен. Пък и е на билкова основа. Освен сиропа ни изписа капки Фенистил. И за сега това е, което пием - ЕнТиТус, вечер Мукоплант Лека нощ, Фенистил, Коластра(нея я давам от месец и половина вече), смучем Прополки и Цинабсин, отвреме-навреме пръскам гърлото с Хексорал. Като добавя и инхалациите, се надявам да има скоро ефект. Бързо оздравяване на всички  Hug

# 601
  • София
Дано всички дечица да са оздравели вече!
Искам да ви питам- по-напред някой беше споменал за лимфни възли. На малката и се появи едно топченце на долната челюст, в бузката. На същото място, преди години пак имаше същото топченце. Стоя си там доста време, месеци наред, че и повече. Лекарката каза, че е лимфно възелче. Мести се като го пипам. Възможно ли е да е от изкарания преди месец грип според вас? Наскоро и кариес и оправяха точно там.
Естественно не се стърпях и се обадих на педиатърката, за да заведем днес детето. Като и обясних тя каза, че няма смисъл да я водим. Това топченце било от слюнчените жлези, някакво натрупване, да и давам да смуче лимон и да дъвче дъвка. Thinking

Последна редакция: сб, 03 мар 2012, 09:42 от Валенцето

# 602
  • Монтана
Хайде и ние в дружината на болните. Малката взе да покашля има хрема и се оплаква че е болят ръчичките и гърлото. Прилагам и самолечение просто защото нито един от лекарите при които ходим не си дига телефона. Естествено при 1-ва възможност ще е заведа на лекар.
Започнах да и давам изопринозин, тонзилотрен и осцилокопциум.

# 603
Бързо оздравяване на всички болнички Hug

Аз съм отчаяна от тези грипове  Confused Докато се лекувах от пневмонията си бях на крак, жизнена, гледах си децата. Обаче тъкмо изпих Зината, пипна ме нещо ново, много по-гадно - с хрема от най-обилните, висока температура, кихане по 100 пъти на час, главобол, кашлица Crazy Паднах и не станах този път, всичко ме боли. Сега пия Клацид SR. И двете ми по-малки деца пият втори антибиотик - дъщеря ми пак Клацид, а бебето - Панцеф. Дали да казвам как се чувствам. Crazy

Валенце, щом и преди се е случвало, явно е склонно точно там да й се подува. Дано й размине бързо   Peace

# 604
  • Варна
Нова вълна на грипа. От днес сме с пневмония и личната каза че от понеделник пред кабинета и е лудница и все с пневмонии.  #Crazy Аптекарката после потвърди че като тази седмица пневмонии много не е имало.

# 605
  • Русе/София
ЕЕЕ това направо е кошмарно.Какъв е тоя грип?Направо съм ужасена.
_Dana_ ,*Pukanka* бързо оздравяване.

# 606
Пуканка, какви са ви симптомите, като на Дана ли?

# 607
  • Варна
Пуканка, какви са ви симптомите, като на Дана ли?

Виждам че Дана го е карала на крак. При нас уви не. Детето е много отпуснато, едвам гледа. Вече пети ден сме с 39.3 температура. От вчера е на инжекции Гентамицин а иначе си продължаваме и Цефзил през устата. Подобрение засега няма, но няма места по болниците.

# 608
Айде отново да се запиша при вас  Tired Писнааааааа миииии #Cussing out Две седмици на градина и пак с температура, сополки и кашлица  #Cussing out И отново ми го метна на мен  ooooh! Не знам вече какво да правя, идва ми да се гръмна  ooooh!

# 609
Вирусите нямат край! Ние уж изкарахме грипа преди няма и месец.

Вчера детето, както нищо му нямаше, изведнъж каза, че я боли ухото и започна да реве. И на тичане до ИСУЛ, където е единственият спешен кабинет - не ми се коментира колко сме чакали за преглед, въобще се чудя кое му беше спешното на кабинета. И при прегледа се установи, че има възпалено ухо, придружено единствено с някакви сополки минимални. Днес вече и температура имаме. Като моето дете никога не е имало проблем с ушичките, Явно е някакъв вирус, защото имаше още няколко деца със същите оплаквания. ooooh!

# 610
  • софия
Не отмина ли тази грипна вълна,нашата педиатърка каза,че при нея вече е спокойно.

# 611
  • около Варна
Ох, нямаше ли край този грип. Сега нов модел ли върлува, като сме карали веднъж, дали може да се заразим пак, никак не ми е ясно.
Мислех утре да пускам Ева на градина, че всеки ден ми се моли да ходи, но започвам да се отказвам, особено след разказа на  *Pukanka*.
Бързо оздравяване на болничките Hug

# 612
  • Пловдив
и аз вече нямам сили от тези болести,все си мисля че само ние сме толкова болнави,но като чета и при всички вас какво е Sadкакво става с тези вируси,ние като сме били малки толкова ли сме боледували.

Сега да кажа и за голямото ми момче-преди 2 седмици му текнаха сополи,но се спряха без други симптоми,миналата неделя обаче пак текнаха,носа се задръсти,3-та сливица му е възпалена сега май,през седмицата почна да покашля,но отвреме-навреме,без сополи,без Т,давах му витамини ,чай,мед,ходеше на ДГ,и вчера вече вдигна Т  37.7,после спадна сама,не кашли вече,сливиците му са подути,не казва да го боли някъде,а преди половин час вдигна 39гр.Притеснява ме факта че видимо имаше подобрение,а сега тръгна да вдига Т,дали не е бактериална инфекция вече?
 Т при вирусните заболявания не се ли  вдига в началото,а при него се явява седмица след началото на сополите newsm78

и как ме ядоса електронния ми термометър-меря показва 37.1 а детето видимо му е лошо,главата го боли,и му се спи,меря с живачен(имам един оцелял)показва 39,как да им вярваш на тези електронните #Cussing out

# 613
  • около Варна
 niko11, не знам какво да ти кажа, може да е просто друг вирус. На електронен термометър и аз не случих, че и изпоначупих всички живачни - моите и на родата. Имам един оцелял, на него разчитам и го пазя като очите си.

# 614
  • Пловдив
иска ми се да му пусна носен и гърлен секрет,трябва и на доктор да го заведа,а мислех че ще се размине той този път.Последно ми направи пневмония по Коледа.
Пневмонията и с висока и с ниска Т ли може да протича?
защото съм останала с впечатление от преди години,че пневмонията протича с Т около 37 и малко,т.е. като се вдига висока Т нали еж е надобре,Т лекува.Но последния път детето беше с Т 38.5 2 дни когато му поставиха диагноза пневмония newsm78

Общи условия

Активация на акаунт