има ли болни деца от грип?

• 102 317
  • 928
  •   1
Отговори
# 615
  • около Варна
Малко на чат го обърнах Blush
Пневмонията по мои наблюдения може да протича по всякакъв начин, малкия лятото беше с двустранна, жив и игрив, накашляше, но слаба работа. Като гръм ми дойде оставането в болница. Ноември пак направи, без Т, само кашлица.

Секрет не е лошо да пуснеш, консултирай се с личния ви лекар, аз настоявах и се оказа, че и двамата със стрептокок пневмонас.

Не бързай да си поставяш диагнози/знам, че е трудно, аз постоянно го правя/ Пожелавам ви леко да изкарате нощта и утре пиши след прегледа.

# 616
  • Варна
Вече сме и в болница от снощи. Не мога да повярвам че имаме вирусна пневмония, при положение че детето има противогрипна ваксина и ваксина Превенар, които сложих точно за да го предпазя от грип и пневмонии.  ooooh!

# 617

Пневмонията по мои наблюдения може да протича по всякакъв начин...
е това и е най-гадното.
Наистина по всякакъв начин и без снимка няма гаранция в нищо! Че и при налична снимка две педки се чудеха дали Е или НЕ Е.
Е беше си!

# 618
Вече сме и в болница от снощи. Не мога да повярвам че имаме вирусна пневмония, при положение че детето има противогрипна ваксина и ваксина Превенар, които сложих точно за да го предпазя от грип и пневмонии.  ooooh!
Пукакнка какво стана, и гентамицина ли не помогна?
Как е детето сега?
На какво лечение?
Защо се наложи болница, влоши ли се?
 Hug

# 619
  • София

Пуки, съжалявам че се е наложила болница! Бързо да се оправя Дани, егати ваксините и аз им се чудех много миналата година , добре че не сложих  ooooh!

И ние изкарахме нещо миналата седмица, ще го опиша, дано помогна на някой в началото.
Започна със висока температура, без нищо друго - 2 дни с 39 - 39,5, която просто нямаше сваляне. Редувах на 4 часа нурофен и хексалгин , но час след лекарството вдигаше още по-висока. За мен това си беше бактериална инфекция и още 24 часа след първото вдигане на темп. започнахме Зинат. И добре че го почнахме. От третия ден нататък поддържаше 37.7-37.9, която температура не свалях по никакъв начин. На третия ден през нощта започна зверска кашлица, на сутринта му правиха рентгенова снимка - оказа се с бронхит. АБ почна да оправя положението чак към 4 ден, а 2 дни по-късно няма и помен от кашлица и температура. В момента е съвсем здрав.

Всички, абсолютно всички дечица от градината го изкараха това същото, но всяко имаше различно усложнение - някои с отит, някои с бронхит като нас, някои с гнойна ангина. Нито едно не мина без АБ, слава Богу всички вече се оправиха и днес сутринта са на градина.

Не го знам това чудо какво беше, уж вирус - съдя по това че ни едно дете не се размина, а без АБ не минава....

Бързо оздравяване на всички болнички!

# 620
Аз вече съм се видяла в чудо какво кара детето. След отита от събота и малкото сополи, в неделя вдигна 40 градуса, които почти от нищо не се повлияват. Щом вдига след Хексалгина температура, си представете за какво става въпрос.
С компреси с извара поне болката в ухото мина, но тази температура от какво е един господ знае. Имам съмнения, че е поредния вирус, тъй като като легне едвам едвам се опитва да покашля ooooh! Направо вече ми писна, изкара 1 седмица на градина и се тръшна. Да видим какво ще каже УНГ и личната днес, че аз вече съм в чуденка!!! Tired

# 621
  • Пловдив
Не го знам това чудо какво беше, уж вирус - съдя по това че ни едно дете не се размина, а без АБ не минава....[/color]

Е тук вече ме разби... ooooh!Как го установи това,като още при кихване давате АБ Naughtyкойто пък почва да действа Едва след като детето ти е направило Бронхит ShockedНаправо...

п.п. не се заяждам!

# 622
  • София
Не го знам това чудо какво беше, уж вирус - съдя по това че ни едно дете не се размина, а без АБ не минава....[/color]

Е тук вече ме разби... ooooh!Как го установи това,като още при кихване давате АБ Naughtyкойто пък почва да действа Едва след като детето ти е направило Бронхит ShockedНаправо...

п.п. не се заяждам!

Установих го по това, че родителите на някои от  другите деца изчакаха с АБ, но в крайна сметка децата се влошаваха и всички минаха на антибиотици. Развитието на вторична бактериална инфекция явно беше "специалитет" на този вирус. АБ пие за втори път от септември насам, така че не мисля че давам при всяко кихване, пази Боже  ooooh! Аз си познавам детето, миналата година изкара 2 пневмонии, точно щото го чаках да се оправи без АБ по няколко дни. И все беше с такава висока температура. Пак казвам съдя по моето дете. При обикновени настинки и вируси не вдига повече от 38. Температура над 39, задържаща се повече време при моето дете винаги се е оказвала някаква скрита бактериална инфекция.

Що се отнася до бронхита, малкия го е развил на фона на АБ. Педиатъра каза, че ако не го бях дала, положението щеше да стане много по-сериозно. Най-малкото на края на втория ден спря да вдига висока температура и започна да се храни. Това малко ли ти се вижда? На рентгеновата снимка се вижда че секретите в бронхите са започнали да се резорбират. Това не е ли достатъчно да знам , че съм постъпила правилно? И изобщо подобни коментари какво целят не мога да разбера - да се почувства някоя притеснена майка зле, защото си е отровила детето с антибиотици, въпреки че всички симптоми са ги изисквали?
п.п. Педиатъра ни от една година насам за първи път ми казва да давам АБ.

Бронхита с какво се лекува? А пневмонията, а отита, а гнойната ангина? Айде преди да се възмущавате, помислете малко!

п.п.п. И аз не се заяждам  Grinning

# 623
  • Русе/София
Бронхита с какво се лекува? А пневмонията, а отита, а гнойната ангина? Айде преди да се възмущавате, помислете малко!

Аз съм лекувала с шуслерова сол и хомеопатия,но не става при всяко дете.Когато се налага АБ,се пие.Дали в очите на някоя майка,ще изглежда,като презастраховка- не ме вълнува.

# 624
  • Пловдив

Аз съм лекувала с шуслерова сол и хомеопатия,но не става при всяко дете.Когато се налага АБ,се пие.Дали в очите на някоя майка,ще изглежда,като презастраховка- не ме вълнува.

Хомеопатия и то класическа Wink

# 625
  • Русе/София
Хомеопатия и то класическа Wink
newsm78

# 626
Леле, как можем да даваме АБ на децата си, щом tandonova79 е успяла да си ги лекува с класическа хомеопатия   Crazy Crazy Crazy

И аз съм майка от 11 години, доста неща съм лекувала без АБ, сега беше невъзможно. На хомеопатия не бих се доверила грам за подобни болести.

tandonova79, всъщност виждам, че си с едно дете. Големия ми син до възрастта на твоя беше пил само 1 АБ за гнойна ангина. Просто си беше здрав. И да му бях давала хомеопатия, и да не бях, вирусите му минаваха все без усложнения, не ми е правил нито пневмонии, нито бронхити. Но ето, с другите ми деца положението не е същото. Та от едно здраво дете лесно се правят изводи как хомеопатията е панацея... Wink

*Pukanka* , пожелавам ви бързо да ви изписват здрави от болницата. И ние лежахме с бебчето заради двустранна пневмония през Декември, та знам какво е  ooooh!

Последна редакция: пн, 05 мар 2012, 13:21 от _Dana_

# 627
  • Пловдив
Не съм казала,че хом. е панацея...Всеки има право сам да решава за себе си и семействато си!Щом има н-н да се "лекуваме" без АБ защо да не се използва? Peace

# 628
Ами аз мисля, че това се подразбира? Никой не е стигнал до АБ от добро все пак. Peace

# 629
  • Пловдив
минахме през лекаря,каза че нищо не може да каже,прати ни на УНГ,т.е. да му видят сливиците,3-та сливица,да му пуснат евентуално посявки за бактерии,и това е.Утре имаме час при УНГ.
снощи му слагах и в 12 свещичка,и сутринта в 8,но Т пада само до някакво ниво,и си стои с Т ,т.е. днес цял ден има над 37,сега беше 38.1.Само ако вдигне към 39 довечера ще я свалям пак.Не го боли нищо уж,няма сополи,но носа е запушен,лимфните му възли на врата са огромни,а сливиците вътре целите са като на парцали,нарязани,те са такива от 2 месеца.Доктора каза че това било хроничен тонзилит newsm78
И в крайна сметка тази Т от вирус ли е ,който е насложен върху хроничното му състояние,бактериална ли е причината незнам.Всъщност малката нали изкара такова състояние с висока Т -4 дни,но тя нямаше никакви други симптоми,и в последствие й изолирахме Е.коли в урината,още пие антибиотик  заради това.

Общи условия

Активация на акаунт