има ли болни деца от грип?

• 102 484
  • 928
  •   1
Отговори
# 720
  • И аз не знам къде...
Здравейте,
Вече се виждам в чудо!
Синът ми е на 3 години и 10 месеца. От десет дена е с Т. Първо беше между 37,8-38,1. Отидохме на спешния кабинет, защото беше събота и диагнозата беше вирус. Пие само витамини.
В понеделник при ЛЛ. Диагноза вирус, но т.к. вече имаше ларингитна кашлица бях включила и антихистамин. Предписание - да си пие антихистамина и сироп за кашлица.
До четвъртък плътно е с Т 37,4-37,6. В петък отново при ЛЛ - отново нищо. Да спрем всички лекарства. В събота сме ОК и в неделя пак с Т  ooooh!!
Отново на спешен кабинет. През това време кашлицата си продължава. След прегледа лекарката заключи, че гърлото е ужасно червено и това е причината. Кашлицата е от гърлото. Но т.к. Т е вече много време и не е овладяна инфекцията изписа АБ  - Сумамет. Започнах го още в неделя. Само за информация той не беше пил АБ от декември 2010 г.
В понеделник ОК и днес отново 37,6.
Просто не знам какво става!
Някои имал ли е такъв проблем? Мислите ли че е вирус?
Чудя се утре ПКК ли да пускам или рентгенова снимка или и двете!

# 721
Здравей Дарии! Моите и двамата изкараха нещо подобно средата на февруари. Бяха 8 дена с температура , с прекъсване от няколко дена . Беше ужасно.........Тъкмо не вдигат ден - два , реша че са оздравели , и те пак "цъфнат" . Аз лекувам само с хомеопатични , затова не мога да коментирам лечението при вас. Иначе , и на нас ни бяха казали вирус, освен червеното гърло направиха и кашлици , сополи , но пък бяха без хрипове.Дано съм те успокоила малко .Все пак, ако лекарите преценят , направете изследвания - за твое спокойствие....Всичко ще е наред!Пожелавам бързо оздравяване на малкия! Hug

# 722
Слава Богу, моята дъщеря днес е по-добре!  Praynig Praynig Praynig
Явно АБ започва да действа. Но снощи отново имаше Т. Надявам се днес вече да не вдига.

Дариии , интересното е, че не ви е висока температурата.  newsm78 Ти как я мериш? Нали знаеш, че измерена в устата или ректално дава 0,5 деления повече и трябва да се приспаднат, за да разбереш колко е в действителност. По същия начин се приспадат 0,5 деления, ако температурата се мери докато човек спи. Иначе 37 градуса е нормална температура за малките деца.

# 723
Здравейте,
Вече се виждам в чудо!
Синът ми е на 3 години и 10 месеца. От десет дена е с Т. Първо беше между 37,8-38,1. Отидохме на спешния кабинет, защото беше събота и диагнозата беше вирус. Пие само витамини.
В понеделник при ЛЛ. Диагноза вирус, но т.к. вече имаше ларингитна кашлица бях включила и антихистамин. Предписание - да си пие антихистамина и сироп за кашлица.
До четвъртък плътно е с Т 37,4-37,6. В петък отново при ЛЛ - отново нищо. Да спрем всички лекарства. В събота сме ОК и в неделя пак с Т  ooooh!!
Отново на спешен кабинет. През това време кашлицата си продължава. След прегледа лекарката заключи, че гърлото е ужасно червено и това е причината. Кашлицата е от гърлото. Но т.к. Т е вече много време и не е овладяна инфекцията изписа АБ  - Сумамет. Започнах го още в неделя. Само за информация той не беше пил АБ от декември 2010 г.
В понеделник ОК и днес отново 37,6.
Просто не знам какво става!
Някои имал ли е такъв проблем? Мислите ли че е вирус?
Чудя се утре ПКК ли да пускам или рентгенова снимка или и двете!
Ами ако продължава тази температура не е лошо да се направи снимка и да се пуснат изследвания, какъвто и вирус да е-не е нормално толкова време да държи температура особено пък и вече като пие антибиотик. Защото ако прави вирусната пневмония, ЛЛ няма да чуе нещо на слушалката, а и щом има кашляне човек винаги трябва да има едно на ум. Дано утре вече да е ок детето и да не се налага нищо повече.  Peace Hug

# 724
Дариии, една снимка ще ти даде отговор за вирусна пневмония.
Щерката направи такава миналата година, със сходна картина на вашата, като пиеше сумамед и имаше Т.
Веднага мина на панцеф+гентамицин.

ПКК не знам дали има смисъл при положение, че вече пие АБ.

# 725

Дариии , интересното е, че не ви е висока температурата.  newsm78 Ти как я мериш?

Изобщо не е интересно, а логично Wink. Най-често пневмониите протичат с леко повишена телесна температура, но детето е като парцал.

# 726
Имам предвид, че явно не е грипа. Тъй като при него температурата е много висока.

# 727
Да, една от характерните гадости на грипа е именно много високата температура.

# 728
  • И аз не знам къде...
Здравейте,
Гледа го уж специалист и според него няма съмнения за пневмония или изобщо, че има проблем с дробовете. Гърлото било все още зачервено и смята, че е от това.
Детето е жизнено и това също го навеждало на мисълта, че по скоро е втора инфекция, която е прихванало и няма общо с първите дни Т.
Все пак се разбрахме, че в петък отново ще го прегледа и ако има и най-малко съмнение или симптомите не отшумят ще направи снимка.
Дано вече всичко да се оправя  Praynig!

# 729
Щом детето е жизнено, най-вероятно е нещо леко. Дано!
Получило се е припокриване на вируси - много е гадно. Защото от единият вирус и хоп в следващия.

Бързо оправяне!

# 730
Ако не искаш да правиш снимка, пуснете ПКК и ДКК, СУЕ и CRP. Те дават някакъв ориентир дали е бактерилна или вирусна инфекция. Дъщеря ми миналата година изкара тежка мононуклеоза със същите симптоми-Т на периоди, зачервено гърло, чак след 2седмици се появи кашлица, хрема, после се насложиха и други инфекции и т.н. Мисълта ми е, че по изследванията може долу/горе да се ориентирате, а не на сляпо да давате антибиотици. Нея я лекуваха само с вливания и изпопринозин, въпреки че сагата продължи повече от месец, но казаха, че просто няма бактерия, която да трепят с АБ.

# 731
А да ви кажа нещо за Изопринизина - нашата педиатърка сега ми каза, че не оправдал очакванията и гледали вече да не го изписват. А тя по принцип много ми е го е изписвала преди и аз заради това моите като се тръшнаха веднага почнах да им давам на своя глава.

# 732
  • И аз не знам къде...
А да ви кажа нещо за Изопринизина - нашата педиатърка сега ми каза, че не оправдал очакванията и гледали вече да не го изписват. А тя по принцип много ми е го е изписвала преди и аз заради това моите като се тръшнаха веднага почнах да им давам на своя глава.

Моята също не го обича! За това никога не го е изписвала. Веднъж друг педиатър го беше изписал на детето, но след консултация по телефона моята каза да не го давам. Не знам какви са и съображенията!

# 733
При нас са го изписвали два пъти. Единият път след открит цитомегаловирус и втория след епщайн-бар вирус. И двата май са от групата на херпесните вируси и ако имунната сист. не е силна, изопринозинът е л-вото, с което се лекуват. Първия път детето пи и няколко АБ в добавка, защото даде усложнения надолу. Профилактично и аз не бих го дала, както и всякакви други химии. Сега много се бях шашнала, че пак ни повтаря нещо подобно, но слава Богу май не е  Grinning

# 734
Моята също не го обича! За това никога не го е изписвала. Веднъж друг педиатър го беше изписал на детето, но след консултация по телефона моята каза да не го давам. Не знам какви са и съображенията!

Изопринозин натоварва много черният дроб и бъбреците. Изписва се много внимателно и то когато рисковете са преценени.
Други практики задължават преди изписване на дете, да се направи изследване и тогава да се изпише.

Общи условия

Активация на акаунт