има ли болни деца от грип?

• 102 499
  • 928
  •   1
Отговори
# 705
От вчера дъщеря ми е с висока Т, болки в главата и корема. Днес каза, че я болят очите. Т е 39 градуса вече и много трудно се сваля. Не съм чела темата. Дали може да е грип. С какво лекувате?
Звънях на педито и тя ме посъветва да давам засега само антипиретик и вит. Ц.
Лекувам я и с хомеопатия отскоро, но не знам дали при остро състояние ще подейства. Досега по-леки състояния са се повлиявали.
Много съм притеснена и най-вече от това,че са неработни дни и не знам къде да я заведа.

Последна редакция: сб, 17 мар 2012, 14:30 от Soleil*

# 706
  • Русе, у дома
И ние сме пак тука. След последния вирус и АБ, след 3 седмици голямата пак е на АБ. Миналата седмица хвана пак вируса с гадната суха кашлица, като в неделя кашляше на 30 сек., докторката каза - чисто е, само на симптоматични. Аз и спретнах и мед с лук. В понеделник взе, че спря да кашля, ако се закашля-отхрачваше..... но в четвъртък вечерта изведнъж вдигна 39. В петък на лекар - от ляво хрип. Или е слязло надолу или е нов вирус. Също и ние двамата с мъжа ми сме задънени - гърло, суха кашлица и хрема. Само малкото държи фронта, изолирах го в баба му, дано е здрава.

# 707
От вчера дъщеря ми е с висока Т, болки в главата и корема. Днес каза, че я болят очите. Т е 39 градуса вече и много трудно се сваля. Не съм чела темата. Дали може да е грип. С какво лекувате?
Звънях на педито и тя ме посъветва да давам засега само антипиретик и вит. Ц.
Лекувам я и с хомеопатия отскоро, но не знам дали при остро състояние ще подейства. Досега по-леки състояния са се повлиявали.
Много съм притеснена и най-вече от това,че са неработни дни и не знам къде да я заведа.

Хомеопатията действа при остри състояния, но лечението трябва да се назначи от хомеопат. Ако коремът продължава да я боли, заведи я в спешното детско в Пирогов, работи денонощно. Иначе принципно можеш да даваш Осцилококцинум или Енгистол, или Герисан - няма как да навредят. Освен това -  вит.С и нещо температуропонижаващо, каквото даваш. 

# 708
  • софия
Soleil,дъщеря ми беше с подобни симптоми миналата седмица.Каза,че я болят и краката.Много добре се повлия от Изопринозина.За 3 дена пресече вируса,но много и раздразни коремчето.Нямаше разстройство,но доста колики.На 5-ия ден го спрях,а тя се оправи.

# 709
Беникал, ти ли реши да й го даваш или ви го изписаха? Аз съжалявам,ч е днес не го започнах. Сега пак вдигна много висока и дадох антипиретик. Преди няколко месеца повече от месец се влачи с различни вируси и само след много вливания и Изопринозин се оправи. За нпо-силните вируси имунитетът й е никакъв.

# 710
  • софия
Аз прецених;че е вирус и й го дадох ,но го започнахме веднага.Много бързо се повлия;още на 3 ден изчезнаха болките в гърлото и температурата.Само това с корема беше неприятно.Но преболедува за 5 дена;а друг път се влачим по месец и с АБ накрая.

# 711
Кажете ми нещо и на мен за тоя корем, моля!

Миналата седмица почти всички вкъщи се разболяхме. Първо малкото детенце - след като отмина пика с 39,5 температура, продължи да вдига още 6 дена плюс хрема и кашлица. Накрая минахме на АБ и се подобрява.

Каката ми е болна от четвъртък насам. Последно снощи имаше температура. Кашлицата е по-слаба при нея. Но много я боли корема вече трети-четвърти ден и от нищо не й минава. Снощи я водихме по спешност на преглед за апандисит - притесних се вече. Уж не е. Освен всичко много й се гади. Отдавахме го на грипа, но вече започнахме да се притесняваме. То вместо да се подобрява, имам чувството, че става по-зле поне откъм корем. Днес сутринта ме е вдигнала в 6:00 от болки и след като й дадох спазмолитик не й мина въобще. Мъжът ми сега я мъкне по прегледи. Отново хирург е казал, че сякаш не е апандисит. / Симптомите са сходни/ .А на всичкото отгоре много й било лошо. Ще се побъркам значи...

Тук-там из темата виждам, че и други са били с болки в корема...

# 712
  • Ланкър, планините Овнерог
Утро77, за гаденето може Вумитосхил на капки. Облекчава, но за другата болка не знам дали ще помогне

# 713
Аз знам, че ако има съмнение за апандисит не трябва да се дават болкоуспокояващи, евентуално да не се прикрият симптомите, дано при вас е просто от вируса болката в коремчето!  Peace

# 714
  • Русе, у дома
Тей, за да закрие сезона гадния грип и нас ни поряза - бронхопневмония. Много бързо слиза долу, но може би понеже беше за втори път тази зима, организма и се беше поизтощил. Сега какво? След като мине курса на АБ, какво давате, за да върнете силата на имунната система? Чист въздух, мед, чай, пробиотици, това съм и замислила... Отпадна съвсем възможността за парти за РД...

# 715
  • София
barfly, аз по-напред в темата се включвах редовно, за жалост- и двете ми момичета караха много, много тежка варицела и две седмици след нея - грип. От варицелата организма им се беше изтощил страшно много, та грипа не успяха да го преборят без АБ. А иначе са здрави деца и двете, години наред не са пили антибиотици. Та, по съвети на съфорумки и след консултация с педиатър, аз след антибиотичното лечение давах доста неща, част от които от Боаронската хомеопатия/ а принципно не съм фен на хомеопатията/:
- Туя- по 5 гранули през ден
-Монилия- по 5 гранули през ден/ редувах ден Туя, другия ден- монилия/
-пробиотици
-Жен шен с пчелно млечице през ден
-витамини
-Инфлуенциум през две седмици по 10 гранули
-клеева тинктура всеки ден
  Аз се бях стреснала много и реших да не пускам децата на училище две седмици след свършването на АБ- доста време беше, но се радвам, че го направих.
Туята и Монилията се дават месец, другите неща продължавам да ги давам и сега, а мина близо месец и половина откакто свърши антибиотичното лечение. И всъщност от около месец децата ми са на училище. Никога не са отсъствали толкова, но съм доволна, че реших така, препоръчвам и на теб възможно най-дълго да се гледате вкъщи.
Скорошно оздравяване на всички!

# 716
  • Русе, у дома
Валенцето, благодаря ти, ще ги имам в предвид хомеопатичните и ще включа пак клеевата тинктура и пробиотика. И мойте уж са здрави, на голямата това и е 5 АБ, като за тази зима втори. Тази пневмония я приемам като лична обида. Пневмонията ми е била основния страх, а сега ни застигна, а този път бях спокойна, защото и тя беше изключително жива и не е лежала въобще.
Няма да я пускам на ДГ, докато не оздравее съвсем. Също замислям и смяна на въздуха.
И гриповете вече се изродиха... ooooh!

# 717
Кажете ми нещо и на мен за тоя корем, моля!

Утро, при съмнение за апандисит най- сигурното според мен е да пуснете кръв, поне при нас така процедираха преди години, при възпаление се покачвали левкоцитите. Нашите бяха в норма, не ни срязаха, на другия ден си мина корема.
От баба ми рецепта при болки в стомаха- чай от джоджен, при нас действа много добре, а и е много приятен за пиене  Peace
Бързо да ви минава  Heart Eyes

# 718
Вчера и на ехо я гледаха мойта дъщеря за болките в корема. Казаха, че от грипа понякога се увеличават лимфни възли в корема и предизвикват подобна болка. Откъм болка сме сякаш по-добре. Остана само гаденето. Надявам се днес и то да престане. Тя ми е и с разстройство. И от там пък не й е добре на стомаха. Абе ужас! Температура имаше вчера вече пети ден. Започнахме АБ заради лимфните възли. Надявам се да започне вече да действа!  Praynig Praynig Моята дъщеря по принцип има проблеми с лимфни възли в една област от тялото - така си е по рождение - рядко срещана аномалия. Сега гледам, че и се е позачервила ръката към лакътя и напарва - това е само от лимфните съдове на това място.
Миналата година зимата за първи път беше болна от грип. Тогава веднага давах Тамифлу и мина леко и бързо. Единствено се получи едно такова възпаление на лимфни възли на ръката, което се наложи да лекуваме с АБ. Тогава си помислихме, че е страничен ефект от Тамифлуто и затова тази година не дадох. Но явно е от самия грип.  Thinking
Боже, дано се оправя вече! Praynig Praynig Praynig

# 719
Утро, стискам палци за детенцето ти!!!

Общи условия

Активация на акаунт