има ли болни деца от грип?

• 102 510
  • 928
  •   1
Отговори
# 690
niko11 така като се замисля не винаги храчките показват наличието на бронхит или пневмония. В повечето случаи при децата се получават от хремата, която се стича отзад и кара децата да кашлят и имат храчки. И обикновено при прием на подходящия сироп в рамките на една седмица трябва да има подобрение. Всяка майка най-добре си познава детето и вижда дали се подобряват нещата или не.

При влошаване вече е ясно, че трябва да има консултация с лекар. Но да ви кажа прави ми впечатление, че тазгодишните вируси са много гадни и правят страшно много усложнения - в момента са вирусните пневмонии и отитите. Така, че в тази ситуация въобще не трябва да се чака една седмица, а да се реагира веднага, за да няма усложнения. Peace

# 691
  • Пловдив
ох то и за 2 дена стават усложненията-майка и баба за 2 дни и двете са с хрипове,като на баба ми положението е по-тежко-влажни и сухи хрипове.
И двете едновременно се разболяха ,един ден имаха и двете висока Т,с главоболие,на 2-я кашлица и днес е 3 -ден и двете с хрипове.

# 692
Аз изкарах вируса без температура, но направо с хрипове! Ако не беше по същото време болен малкия, нямаше да си обърна внимание и да отида да ме видят лекари на време! Без температура, без отпадналост, но за първи път разбрах какво е това да ти свирят гърдите, сама ги чувах!  ooooh! ooooh!

# 693
Сега сме 9-ти ден на АБ през устата, преди това и една инжекция и чак сега е почнал леко да затихва гнойния ни отит.

При отит затова антибиотичният курс е пълни 14 дни. Ако положението не е много плашещо (т.е. няма сериозно депо от гной), 10 дни е лечението, а последните дни са за презастраховка.
Вероятно Клацид ще го пие поне 14 дни, ако не и повече. Не е шега работа.

# 694
  • Пловдив
болните от грип в кой етап са заразни за околните?

# 695
болните от грип в кой етап са заразни за околните?

24 часа преди поява на първите симптоми вече е заразен носителят. След развитие на болестта - 5 до 10 дни още е заразен.
Зависи от типа грип и способността на конкретния индивид да се справи с вируса.

# 696
  • Пловдив
а понеже в нашата къща се разпокъсахме в времето,и малката беше първа болна преди доста време,после беше баткото,а сега сме ние с мъжа ми,родителите ми,баба и дядо,този който е изкарал дадения грип,може ли да се зарази пак ?имам предвид тези които сме си в къщи,и сме болни от един и същ грип,но например малката оздравя вече,и баткото е почти здрав,а дядо ми от вчера е болен,и се притеснявам за децата,дали могат пак да се разболеят

# 697
Ако вирусът е един и същ, децата няма как да го изкарат отново.

# 698
Ако е сигурно, че е грип не може, но останалите екстри могат да се предават.
А кой доказва, че е грип? Как го различават от друг вирус например?

# 699
Лекарят би трябвало да направи тест, за да докаже, че е грип. Обикновено съдят по много високата температура, болките в очните ябълки, мускулите, главата. Най-точен и сигурен е метода на назалната проба за установяване на грип.

# 700
  • София
Ние всяка зима с децата караме грип, не са ни правили никога проби, но симптомите са си класически и дори аз мога да ги определя като грип. Просто много се различава от другите стандартни вируси, които при моите деца протичат с ден два лека температура и често без никакви други симптоми. При грипа лягаме на легло Confused. Факт е обаче, че баща им никога досега не е прихващал, независимо че е в постоянен контакт с тях. Тази  година за първи път го заразиха и него. аз всеки път си прихващам.
Направо не искам да се сещам за тазгодишния кошмар.  При нас свърши преди повече от месец, но още настръхвам като се сетя.
Какво стана с майката, дето беше с двете деца в болница, не си спомням ника и?
 Да попитам по принцип колко време след грипа можем да кажем, че имунитета на децата се е оправил и е станал като преди? При нас ако си спомняте положението беше тежка варицела последвана след три седмици от тежък грип. Интересно ми е може ли да смятам , че месец след края на грипа вече са си моите деца? Преди няколко дни и двете изкараха нещо супер бързо, което всъщност си е нормалното протичане на вирусите при тях- един ден с кихане и почти никакви сополи, само падане на гласа. Дано това значи , че пак са си върнали старите сили.

# 701
... един ден с кихане и почти никакви сополи,. ...
нещо такова беше вчера при дъщеря ми.
Една нощ запушен нос.
Вчера много кихане и сополи /обаче такива градински, сочни, гъсти, бели.../, дори Т около 37,2
Почнах я веднага както знам-инфлуцид, шуслерови соли №3, тонзилотрен+правените АБ капки.
МИ днес коренна разлика.

Моля някой с повече опит  с шуслеровите соли да сподели.
Видях че има отделна тема, но и в тази грипозната питам-конкретно за №3?

# 702
  • Пловдив
тази сутрин детето се оплаква със събуждането от "лошо ми е на главата",и приревава.Мисля си че това може да е от Клацида,оплаквали ли са децата ви от такова нещо?досега го пи 4 пълни дни

# 703
тази сутрин детето се оплаква със събуждането от "лошо ми е на главата",и приревава.Мисля си че това може да е от Клацида,оплаквали ли са децата ви от такова нещо?досега го пи 4 пълни дни
Дъщеря ми щом каже че и е лошо на главата,значи има Т.Това бяха първите симптоми на грипа,който изкарахме всички.Дано при вас не е това.

# 704
  • Русе/София
Моля някой с повече опит  с шуслеровите соли да сподели.
Видях че има отделна тема, но и в тази грипозната питам-конкретно за №3?
Не съм особено запозната,но нашата доки ни изписва №3 в самото начало-прозрачни сополи,чисти гърди.След промяна на сопола-жълтеникъв,леко зачервено гърло,кашлица-почваме и №4 заедно с тройката.Ако пък му е запушен носа и върви на зад №6 ,а като протече почваме горната схема.Първия ден-на половин час.Втория ден до петия на всеки час.След това от 3 до 5 хапченца,зависи до къде сме стигнали с подобрението.Но знам,че за подсилване на имунитета комбинацията е3+6+7+8

Общи условия

Активация на акаунт