има ли болни деца от грип?

• 102 515
  • 928
  •   1
Отговори
# 675
besty, нищо лично  bouquet.
Но нали знаеш - колкото докторя, толкова и мнения.
Специално Бактробан се изписва при стафилокок - толкова може и това му е действието. Не е бактерициден за други буби.
За Моракселата в ухото и носа - щом Клацид я пребори, а тя е ужасно упорита гад, тогава приемам за миродавно мнението за лечението на детето на педиатъра ни и УНГ-то ми за удачно.

Simple Smile Разбира се, че няма нищо лично, в спорът се намира решението, нали така!  bouquet
И да поздравя всички - ЧЕСТИТ 8 МАРТ!

3xi А относно отхрачващ сироп - наистина АСС е добър, но понякога много втечнява секрета и детето започва още повече да кашля. Затова трябва да се прецени каква е кашлицата. Успех от мен! Hug

veni35 Аз тази година разбрах, че тези хомеопатични Инфлуцид и Осцилококциум въобще не действат при тези гадни вируси. И въобще с тях не се провежда никакво лечение. А пък като видя Аугментин настръхвам, защото детето ми единствено от него прави гъбички и беше ужасно. Дано при вас да не е така. Peace

# 676
  • София
Момичета ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!   bouquet

Искам да ви питам нещо, може би Sourcherry ...

Голямата ми дъщеря от понеделник я боли ухо. Всъщност боля я само в понеделник, от вторник не я е боляло. Започна лека хрема и лека кашлица, днес е и с пресипнал глас. Т няма, жизнена, яде нормално. Като цяло се чувства добре, само снощи леко я понаболя ухото докато вечеряше, като дъвче ...
Лекуваме с Отипакс, Берлицитин, Назик спрей за носа. Отделно я тъпча с витамин С и още сума ти неща за подсилване. Очевидно е, че кара някакъв вирус, но на крак и леко ( не вдигайки Т, затова смятам, че е леко)
Как мислите, налага ли се АБ на този етап?
Много се притеснявам, данеби от капките за уши, които ползваме само да замазваме положението, а то да е сериозно ...
Някаква параноя ме гони, що така, не знам .

Отделно малката от вчера е с цистит, та чакам изследването на урината да излезе следобед.  ooooh!

# 677
...
Много се притеснявам, данеби от капките за уши, които ползваме само да замазваме положението, а то да е сериозно ...
Някаква параноя ме гони, що така, не знам .

...
аз винаги съм с такива паранои.
Иначе-само преглед, изследвания...това ми е мнението.

# 678
Вивиан, капките за уши не замазват, а лекуват и обезболяват.
Напълно нормално е да има чувствителност в ухото, защото лигавиците са набъбнали.
Продължавай с лечението, мисля че е много добро. Бори хремата, оттам идва лошото.
Следи за болки в ухото, напълно вероятно е да спре.
Не я карай да духа силно нослето, получава се налагяне в ушите и оттам и болка.
Минете и през педиатъра.

Само УНГ след преглед с отоскоп може да прецени дали има възпаление в ухото и дали се налага АБ. Но отит боли ужасяващо, а болка в ухото, която е спорадична не е индикация за АБ, а за Отипакс.

# 679
  • София
Ох, не можеш да си представиш как ме успокои! Много ти благодаря, честно!
Това, че не я боли от няколко дни, освен снощи, по време на дъвчене, означава ли че инфекцията (вируса или каквото е там) минава? Т.е по болката да се ориентирам, така ли?
Ако боли - е лошо, ако не - минава?
Много профански въпроси, но да не направя някоя беля с детето.

Докторката каза, че Берлицитин е локален АБ. В Отипакса също има нещо противовъзпалитерно.
Назик спрея за първи път го ползваме, не го познавам като действие, дано не изсушава лигавицата.

# 680
Назик е с ксилометазолин - той отбъбва лигавиците, а това сега е важно. Освен това има съставка за задравяване на лигавиците.
Ако много се притесняваш я заведи да се видят ушите в дълбочина. Ако ухото е болно, болката е постоянна обикновено, като се засилва особено нощем.
Вероятно я е боляло по време на дъвченето, защото всичко е оточно. Нали знаеш при силна хрема се получава една неприятна чувствителност в ушите. Вероятно и при нея е така.
Бързо оздравяване!

# 681
  • София
Благодаря ти отново Sourcherry!   bouquet

Значи нещата вървят на оправяне, щом няма болка, дано!
Че преди няма и месец изпи един АБ за скарлатината, и ако сега пак трябва, просто имунитета й ще се срине тотално.

# 682

Да. При най-малко притеснение от твоя страна тичайте на УНГ.

# 683
На нас ни се размина парацентезата, но наистина отита много си личи. Детето почна да реве, направо с пищене, плюс че се вдига мн. висока температура.

# 684
Благодаря ти отново Sourcherry!   bouquet

Че преди няма и месец изпи един АБ за скарлатината, и ако сега пак трябва, просто имунитета й ще се срине тотално.

Аз мога да ти кажа какво направих преди няколко дни, когато моето детенце беше с болка в ухото. Първо я заведох по спешност в ИСУЛ на УНГ и доктора каза, че е леко възпалено, но не гнойно и да слагам Отипакс 4 пъти по 4 капки. В носа Олинт, за да се отпуши евстахиевата тръба и Ксизал капки сутрин и вечер.
Капките успокояваха до 1 час след като й ги сложех и после пак зверската болка - затова й сложих компрес със извара на ушето. Може да се седи до 8 часа. Още след 30 минути спря да я боли. Компреса се слага три дни. И аз също мислех, че нещата отшумяват, но не беше точно така. Докторът на контролния преглед каза, че си е леко възпалено, въпреки че не я болеше, а и високата температура ни докара до АБ.
Според мен е по-важно да се излекува хубаво независимо дали ще е с АБ или без, защото много пъти това преминава към гнойно възпаление, което ми потвърди и джи пито. Но ако няма болка и температура - пробвайте с компреса и смятам, че няма да имате проблем. Peace

# 685
Много високата температура не винаги е валидна за отит. Може да има отит и без температура.
Истината е, че детето трябва да се следи, а когато то може да говори е още по-добре, защото може да каже дали го боли и къде най-вече.
Вивиан, при болка в ухото помага загряването. Торба с морска сол, нагрята в микровълновата облекчава много. Пиша това, просто да го имаш предвид, ако не дай Боже някога се наложи.
И да, при леко възпаление изписват само капки за уши. Обикновено идеално се повлиява.

Дана, много хубаво, че се е разминало. Бързо да се излекува и твоето детенце!

# 686
Мерси  Peace При нас изгубихме време, понеже става дума за бебе и не знаехме какво му е. В Спешното не могат да преглеждат уши Rolling Eyes, а болките му бяха посред нощ и тогава го заведохме. На следващия ден го водихме на педиатър, а чак накрая го видя УНГ. Всичко това се разви на фона на 6-ти ден пиене на АБ. Сега сме 9-ти ден на АБ през устата, преди това и една инжекция и чак сега е почнал леко да затихва гнойния ни отит.

# 687
  • Пловдив
имам една чуденка от известно време-при децата обаче е трудно да се каже точно.
Затова вие майките,или при по-големите деца,забелязали ли сте следното:-разболявате се,почва кашлица,почват и храчки да излизат,самия факт че излизат секретите-храчките,облекчава положението на болния,нали?но има ли някаква зависимост между наличието на храчки/или липсата им с  бронхит,пневмония?
Питам точно защото се е случвало детето примерно да кашли много,и като пие няколко дни сироп за кашлица и спира кашлицата,а друг път се е случвало кашли един ден и докато се наканим за доктор и с бронхит вече.

аз лично на 2 пъти съм била за антибиотик,с дълбока кашлица с храчки,но понеже единия път бях бременна,а втория път кърмех не пих АБ,а се оправих с компреси,отхрачващи,чайове много.
Сега след детето и аз и мъжа ми се разболяхме.На мен едната вечер ме заболя гърлото и вдигнах Т,а на следващата вечер вече кашлям,рядко кашлям,но едно дълбоко,чак ми раздира гърлото,и даже вече отделям храчки.

# 688
Дъщеря ми е на Клацид-6 ти ден.Още неможе да отхрачи.Днес ходихме да я преслушат.Нямала възпаление надоло,но е пълна с храчки,които неможе да отхрачи.Изписаха и Флавамед и Суметролим като опашка след Клацида.В аптеката нямаха Суметролим-сироп и ми дадоха таблетки-по1т. на 12ч.Сиропа ми изписаха по 10мл. на 12ч.Та сега се зачудих-дали мога да давам таблетките?Вие как мислите?Незнам какво да правя-да давам ли таблетка......

# 689
На дъщеря ми включиха Суметролим сироп още от втория ден, но ние си бяхме с доказана пневмония. Консултирай се с лекар, да не стане някой гаф  Peace

При нас сиропа беше изписан сутрин и вечер по 7.5 мл, още го пием, близо 2 седмици, заедно с АБ Клацид също.

Общи условия

Активация на акаунт